Smartwatch met belfunctie: De beste 5 van dit moment

Laatste update: 15 juli 2022 door Jidde Wiegertjes

Een smartwatch met belfunctie is ideaal om gemakkelijk je telefoon op te nemen, een oproep te weigeren of zonder telefoon in de buurt toch te kunnen bellen, tijdens het sporten bijvoorbeeld. Er zijn momenteel tientallen soorten smartwatches op de markt en ze zijn niet allemaal geschikt om mee te bellen. Daarnaast is niet elke smartwatch waar je mee kunt bellen geschikt om mee te bellen zonder telefoon bij de hand. In dit artikel nemen we je mee wat de beste smartwatch is met een belfunctie en waar je op moet letten bij het kopen van een dergelijk model

  1. Apple Watch Series 7
  2. Samsung Galaxy Watch 4
  3. Garmin Venu 2 Plus
  4. Samsung Galaxy Watch Active 2
  5. Fitbit Sense

Kan je bellen met een smartwatch?

Ja, dat kan. Het is tegenwoordig met veel smartwatches mogelijk om te bellen via je horloge. Maar het is niet met elke smartwatch mogelijk om te bellen wanneer je een telefoon niet bij de hand hebt. Dit is alleen mogelijk als je een smartwatch hebt waar je een simkaart in kunt doen. Ook kun je een smartwatch kopen die op zijn eigen besturingssysteem draait, waardoor een simkaart niet meer nodig is.

Waarom is het handig om te bellen met een smartwatch?

Omdat het veel gemak oplevert. Je kunt gemakkelijk een oproep accepteren of weigeren zonder je telefoon uit je zak te hoeven halen. Daarnaast kun je – als een smartwatch met simkaart hebt – bellen op momenten dat je een telefoon niet mee hebt. Tijdens het hardlopen met een smartwatch bijvoorbeeld. Ook kun je gemakkelijker je telefoon thuislaten, waardoor je wat minder impulsen ontvangt. Moet iemand je toch bereiken? Dan kan dat via de belfunctie op je smartwatch, ideaal!

One2track connect go kinderpols

1. Apple Watch 7 – de beste smartwatch met belfunctie

De Apple Watch 7 is geschikt, net zoals de Apple Watch 6, om mee te bellen via het horloge. Het is mogelijk om te bellen zonder je telefoon in de buurt, maar wel alleen als je in de buurt bent van een wifi-netwerk. Het is dus niet mogelijk om met de Apple Watch 7 te bellen wanneer je uit de buurt van je telefoon én een wifi-netwerk bent.

De Apple Watch series zijn al lange tijd een van de meest spraakmakende smartwatches op de markt. Met een mooi design, een OLED scherm en is dit model een stijlvolle opvolger van de Apple Watch series 6. Er wordt gebruik gemaakt van een always-on display wat ongeveer twintig procent groter is dan bij de Apple watch 6. De nieuwe Apple watch is bestendig tegen stof en barsten en is waterdicht. Daarnaast heeft deze smartwatch een specifieke focus op gezondheid. Zo kun je consequent je stress bijhouden, mindfulness oefeningen doen en veel meer om je mentale gezondheid te verbeteren. Ook is het mogelijk om met de Apple Watch 7 ECG-hartfilmpjes te maken en inzicht te krijgen in je zuurstofsaturatie door de VO2-max metingen.

2. Samsung Galaxy Watch 4

Deze smartwatch van Samsung geeft je de mogelijkheid om te bellen via je smartwatch, als je telefoon in de buurt is. Je hebt Android 7.0 of hoger nodig om te bellen met dit model. Met een iOS besturingssysteem is het niet mogelijk. Geen aanrader voor de Apple gebruikers dus!

Met  Watch 4 en Watch 4 Classic ben je altijd op de hoogte van al je berichten en krijg je uitgebreide gezondheidsinzichten. De Watch 4 Classic ziet er stijlvol uit. De horlogekast van deze variant is namelijk gemaakt van roestvrij staal. De Samsung Watch 4 heeft een aluminium horlogekast, waardoor hij lichter is  dan de Classic. Als je dus veel op je horloge wilt trainen, moet je voor deze variant kiezen. Beide varianten geven  een compleet overzicht van uw gezondheid. Deze generatie Galaxy Watch meet  bloeddruk, zuurstofsaturatie, hartslag en slaap. Het geeft ook inzicht in uw spiermassa, vetmassa en lichaamsvocht. Deze Watch 4-modellen zijn er in verschillende maten. Classic is verkrijgbaar in een 42 mm en 46 mm versie. Reguliere versies zijn verkrijgbaar in 40 mm en 44 mm versies.

3. Garmin Venu 2 Plus

Met de Garmin Venu 2 Plus is het mogelijk om te bellen. Je kunt inkomende oproepen aannemen en de spraakassistent gebruik voor je vragen. Maar naast de mogelijkheid om te bellen biedt dit model je nog veel meer. Zo kun je met dit garmin sporthorloge binnen 2 minuten een compleet beeld van je gezondheid krijgen; door de Health Snapshop functie. Daarnaast is het voor vrouwen mogelijk hun menstruatiecyclus of zwangerschap bij te houden.

De batterijduur van deze smartwatch is ongeveer 10 dagen en van de Venu 2 plus ongeveer 9 dagen. Dit is een lange batterijduur, zeker in vergelijking met de Apple Watch series. Deze gaat namelijk ongeveer een dag mee. Wanneer je van plan bent om de Garmin Venu 2 plus aan te schaffen is het belangrijk om te kijken welk model het beste past bij jouw polsomtrek!

4. Samsung Galaxy Watch Active 2

De Samsung Galaxy Watch Active 2 is een geweldige smartwatch die zijn prijs volledig waard is. Het is mogelijk om met deze smartwatch te bellen. Een vereiste hiervan is wel dat de smartwatch verbonden is met je telefoon via Bluetooth. Het is dus niet mogelijk via simkaart te bellen met dit model.

Naast de mogelijkheid om te bellen heeft de Samsung Galaxy Watch Active 2 veel meer te bieden. Door het verfijnde en minimalistische design valt deze smartwatch op. Daarnaast is het makkelijk om berichten te ontvangen en via je pols te beantwoorden. Gebuik de ‘touch rand scroll’ om makkelijk te navigeren door de uitgebreide app story van de Galaxy story. Je kunt hierdoor makkelijk apps toevoegen zoals google maps of Strava. Een groot voordeel van deze smartwatch is dat er een zelfstandige muziekspeler ingebouwd zit. Hierdoor hoef je niet je telefoon mee te nemen tijdens het sporten, wanneer je muziek wilt luisteren. Ook is het mogelijk om je bloeddruk te meten met de ECG hartslagmeter. Je gezondheid gegevens kijk je vervolgens makkelijk in de Samsung Health monitor App.

Bekijk de volledige review van de Samsung Galaxy Watch Active 2.

5. Fitbit Sense

Deze bijzondere Fitbit smartwatch geeft je de mogelijkheid om te bellen via de smartwatch. De Fitbit Sense is een bijzonder model omdat het meer een gezondheidshorloge is dan veel andere modellen. De Sense is een van de nieuwe, geavanceerde modellen van Fitbit die ervoor zorgt dat je jouw lichaam en geest in balans kunt brengen, door gebruik te maken van de slimme EDA scanner. Wanneer je veel stress ervaart dan geeft je smartwatch je tips om dit te verminderen.

Naast de gezondheidstips geeft dit horloge ook je huidtemperatuur en je zuurstofgehalte in je bloed weer. Hierdoor krijg je nog beter inzicht in mentale en fysieke gesteldheid. Ook is het mogelijk om je hartslag in kaart te brengen met de ECG hartslagmeter. Het horloge is waterdicht tot vijftig meter. Wil je ergens betalen met je smartwatch? Geen probleem. Fitbit pay zorgt er namelijk voor dat je vrijwel overal kan betalen via je smartwatch, door de slimme nfc chip. Kortom: een grote aanrader.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een smartwatch waarmee je kunt bellen heb je genoeg keuze. Let er dus wel goed op of je via een simkaart, bluetooth of wifi-verbinding moet bellen. Dit speelt een belangrijke rol in de manier hoe je belt met een smartwatch.

Wat is een smartwatch?

Een smartwatch is een slim horloge dat je helpt met je dagelijkse bezigheden, sport en gezondheid. Eigenlijk is een smartwatch een verlengde van je mobiele telefoon. Je kunt er gemakkelijk apps mee beheren en sportprestaties mee bijhouden.

Wat is de beste smartwatch om mee te bellen?

De beste smartwatch om mee te bellen is volgens ons de Apple Watch Series 7. Deze hypermoderne smartwatch maakt het makkelijk om te bellen met je vrienden of familie door de wifi en bluetooth verbinding.

Vergelijkbare berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *