Garmin sporthorloge: Welke is de beste van 2022?

Garmin is een van de beste producenten van Sporthorloges op de markt. Ze fabriceren alleen maar A-merk producten. De afgelopen jaren heeft Garmin erg veel Verschillende Garmin horloges op de markt gebracht, voor verschillende budgetten. De horloges van Garmin maken gebruik van de hoogste kwaliteit hartslagmetingen en GPS-sensoren. Daarnaast zijn de horloges uitgerust met de beste sportmetingen en meest uitgebreide specificaties. Kortom: De Garmin sporthorloges zijn niet voor niets een van de meest populaire. Hieronder worden alle horloges van Garmin op een rij gezet en vergeleken.

De 5 beste garmin sporthorloges van dit moment op een rij:

Beste Garmin sporthorloge

1. Garmin Forerunner 245

 • Beoordeeld 9.2/10
 • Ingebouwde muziekspeler
 • Batterijduur van 7 dagen
 • Geschikt voor onderwater

Garmin horloge voor dames

2. Garmin vivoactive 4/4S

 • Beoordeeld 8.6/10
 • Ingebouwde muziekspeler
 • Batterijduur van 7 dagen
 • Garmin Pay

Beste goedkope Garmin horloge

3. Garmin Forerunner 45S

 • Beoordeeld 8.7/10
 • Beste hardloophorloge
 • Geschikt voor smalle polsen
 • Prijs/kwaliteit is heel goed

Garmin horloge voor heren

4. Garmin Forerunner 935

 • Beoordeeld met een 9/10
 • GPS, stappenteller, swimproof
 • Multi-sport modus
 • Robuust design

Garmin hardloophorloge

5. Garmin Forerunner 35

 • Beoordeeld met een 9/10
 • Perfect voor hardlopen
 • Goedkoop sporthorloge
 • Ingebouwde GPS

Garmin horloge vergelijken

Garmin horlogePrijsBatterijduurFormaatGewicht (g)HartslagmeterReview
Forerunner 245€2707 dagen42mm42gJaPrijs
Garmin Vivoactive 4/4S €2857 dagen40mm40gJaPrijs
Forerunner 35/45S €1407 dagen39mm32gJaPrijs
Fenix 6S €49021 dagen42mm59gJaPrijs
Vivomove 3S Sport €1955 dagen39mm38,6gJaPrijs
Forerunner 935€3202 dagen47mm49gJaPrijs
Garmin Vivomove style€3005 dagen42mm42gJaPrijs
Garmin Venu 2€35011 dagen45,4mm49gJaPrijs
Garmin Venu Sq€2206 dagen37mm37,6gJaPrijs
Garmin Insinct Solar€360 24 dagen45mm53gJaPrijs
Garmin Swim 2€220 0,5 dagen42mm36gJaPrijs

Wat maakt de horloges van Garmin de beste?

Om een idee te krijgen van wat voor sporthorloge jij nodig hebt; zullen wij hier een introductie geven over de belangrijkste Garmin sporthorloges. Over elk van deze sporthorloges is een uitgebreide review geschreven die je naar eigen inzicht kan bekijken. Veel succes met het maken van je keuze voor een van de beste merken op het gebied van sporthorloges, Garmin!

beste_sporthorloge_sporthorloge_garmin_forerunner_245-removebg-preview

Geschikt voor: Android, iOS
Bluetooth: Ja
Beschikbare breedte: 42,3mm
Beschikbare kleuren: Grijs, Rood
Batterijduur: 7 dagen
Draadloos opladen: nee
Waterdichtheid: Waterdicht
Merk: Garmin

1. Garmin Forerunner 245: Beste garmin horloge van 2022

De Garmin Forerunner 245 is in 2015 op de markt gekomen. Het is momenteel het beste sporthorloge van Garmin op de markt en is het meer dan waard. Met zeer nauwkeurige metingen, een hele goede batterijduur en een breed scala aan mogelijkheden verdient dit model zeker zijn plekje op nummer een. Lees hier de volledige review van de Garmin Forerunner 245.

Display  

Het horloge maakt gebruik van een 1,2 inch 240 x 240 pixels kleuren display scherm. Er wordt gebruik gemaakt van vijf fysieke knoppen waarmee je het horloge bedient. Net zoals bij de Forerunner 35 is dit soms erg handig, omdat je tijdens het sporten last kan hebben van zwetende handen. Hierdoor kan een touchscreen scherm soms minder goed reageren. Het home menu is volledig te personaliseren naar eigen wensen en is erg gemakkelijk om op te navigeren. 

Nauwkeurigheid van de gegevens 

De Garmin Forerunner 245 kent uitzonderlijke metingen. Het is mogelijk om je hartslag, sporten en slaap heel uitgebreid te meten. Daarnaast is er ook een GPS-tracker aanwezig in het horloge dat meer dan naar behoren werkt. Het enige wat ontbreekt qua metingen is een barometrische altimeter. Door het ontbreken van deze barometische alitemeter kan de Forerunner 245 helaas geen traptreden tellen. Maar het is wel mogelijk om bijvoorbeeld het zuurstofniveau in je bloed te meten met de pulse-oximeter. Het is hiermee bijvoorbeeld mogelijk om je VO2-max te berekenen. Dit zijn voor veel mensen geen keuzebeslissende functies; maar is wel handig om erbij te benoemen. 

Nauwkeurigheid van de gegevens 

De Garmin Forerunner 245 kent uitzonderlijke metingen. Het is mogelijk om je hartslag, sporten en slaap heel uitgebreid te meten. Daarnaast is er ook een GPS-tracker aanwezig in het horloge dat meer dan naar behoren werkt. Het enige wat ontbreekt qua metingen is een barometrische altimeter. Door het ontbreken van deze barometische alitemeter kan de Forerunner 245 helaas geen traptreden tellen. Maar het is wel mogelijk om bijvoorbeeld het zuurstofniveau in je bloed te meten met de pulse-oximeter. Het is hiermee bijvoorbeeld mogelijk om je VO2-max te berekenen. Dit zijn voor veel mensen geen keuzebeslissende functies; maar is wel handig om erbij te benoemen. 

Sporten 

De Forerunner 245 is zeer geschikt voor vrijwel elke sport en maakt het horloge dan een zeer goed multisporthorloge. Het horloge is geschikt om mee te fietsen, zwemmen, hardlopen, fitness en te roeien. Maar zo zijn er nog veel meer sporten waarvoor dit horloge gebruikt kan worden.  

Ik zou wel aanraden dat wanneer je een fanatieke zwemmen bent, je naar een andere optie kijkt. Er is namelijk wel een zwemtracker aanwezig in de Forerunner 245, maar deze is niet heel uitgebreid. Voor zwemmen zijn er betere opties dan de 245. Dit maakt het horloge dan ook minder geschikt voor het beoefenen van triatlons. Wanneer je een triatlon wil beoefenen zou ik eerder de Garmin Forerunner 935 aanraden. Die sluit perfect aan voor de triatleet! 

Het meten van je stress niveau 

De Forerunner 235 is heel goed geschikt om je stressniveaus te meten. Dit wordt gedaan door je energieniveau te bepalen en op basis van schommelingen analyses te doen. Deze gegevens worden gecombineerd met je hartslaggegevens. Je kan met de ‘body-battery’ functie op het horloge zien hoe het staat met je energieniveau en je stressniveau. Dit zijn hele handige functies om je dagen zo goed mogelijk door te komen. Ook kan deze functie helpen bij het maken van de juiste keuzes. 

Beste sporthorloge sporthorloge vrouwen garmin vivoactive 4S

Geschikt voor: Android, iOS
Bluetooth: Ja
Beschikbare breedte: 40mm
Beschikbare kleuren: Goud, Zilver, Zwart
Batterijduur: 7 dagen
Draadloos opladen: Nee
Waterdichtheid: Waterdicht
Merk: Garmin

2. Garmin Vivoactive 4S: Het beste Garmin horloge voor vrouwen

De Garmin Vivoactive 4 en 4S zijn de opvolgers van de Garmin vivoactive 3

De Vivoactive 3 heeft een groot succes behaald, waardoor Garmin heeft besloten een verbeterde versie op de markt te brengen. De Garmin vivoactive 4 en 4S zijn goede sporthorloges die met name geschikt zijn voor fanatieke sporters. Bekijk hier de volledige review van de Vivoactive 4/4S

Met de komst van de Garmin Vivoactive 3 werd een veelzijdig en breed inzetbaar sporthorloge op de markt gebracht. Dit horloge had wat wils voor elke sporter. Hierdoor was het een revolutionair sporthorloge dat goed in de markt viel. De Garmin Vivoactive 3 is nog steeds zeer populair, maar Garmin heeft besloten een nieuwe en verbeterde versie op de markt te brengen.

Net zoals de Garmin Vivoactive 3 is de Vivoactive 4/4S te synchroniseren met garmin coach en andere applicaties. Het model kent daarnaast ook een zeer uitgebreid sportprofiel en geeft toegang tot Garmin pay.

Wat zijn de verschillen tussen de Vivoactive 3 en 4/4S?

De Garmin Vivoactive 3 kende twee mogelijkheden. Namelijk de ‘normale’ vivoactive 3 en de vivoactive 3 Music. De vivoactive 3 Music was een uitgebreider model waarmee je binnenboord muziek kon opslaan. Dit maakte het mogelijk om tijdens het sporten gemakkelijk muziek te luisteren via je sporthorloge. Met de komst van de 4/4S modellen zit deze functie standaard ingebouwd. Hierdoor krijg je eigenlijk een ingebouwd muzieksysteem en opslag gratis erbij!

Wat is het verschil tussen de Garmin Vivoactive 4 en 4s?

De verschillen tussen deze twee modellen zijn niet heel groot. Het verschil vindt voornamelijk plaats in grootte en gewicht. Er is een klein verschil in batterijduur tussen de twee, maar dit is niet wezenlijk.

Wat zijn de belangrijke specificaties van de 4S?

De belangrijkste specificaties van de 4 en 4S zullen hieronder besproken worden. Met de vernieuwing van de 4/4S is een compleet nieuw fitness systeem geïntroduceerd. Dit systeem geeft direct meer inzicht en grip op je dagelijkse gezondheid. Naast de uitbreiding van het Fitness systeem is er ook een uitbreiding gekomen voor golf. Wanneer je dus van gold houdt is de vivoactive 4/4S een goede optie voor jou! Daarnaast is er een nieuw visueel beeld wat geboden wordt bij je applicaties. Dit biedt beginnende sporters een lage instapdrempel om met een sporthorloge om te gaan.

Design & standaard muziekopslag

Naast de nieuwe fitness mogelijkheden is ook het design vernieuwd. Dit is strakker en mooier geworden. Het design maakt de Vivoactive 4/4S geschikt voor elke gelegenheid, dus ook bij je familie- vrienden of op het werk. Zoals hierboven ook al vernoemd is er een standaard muziekopslag aanwezig in het model. Hierdoor hoef je geen telefoon of Ipod e.d. mee te nemen om muziek te luisteren tijdens het sporten! Wat ook nieuw is, is de ingebouwde pulse-oximeter. Dit zorgt ervoor dat je het zuurstofniveau in je bloed kunt meten. Dit zuurstofniveau geeft meer inzicht in je conditie en hoe je dit kunt verbeteren. Naast de aanwezigheid van de pulse-oximeter is ook Garmin Pay weer aanwezig in de 4/4S, wat natuurlijk erg belangrijk is.

Geschikt voor: Android | iOS
Bluetooth: Ja
Beschikbare breedte: 42mm
Beschikbare kleuren: Diverse kleuren
Batterijduur: 9 dagen
Draadloos opladen: Nee
Waterdichtheid: 50 meter
Merk: Garmin

3. Garmin Forerunner 35: Beste Garmin hardloophorloge

De Garmin Forerunner 35 is een van de goedkopere sporthorloges van Garmin op de markt. Het horloge heeft een ingebouwde polshartslagmeter waarmee je tijdens het sporten je hartslag makkelijk en nauwkeurig kunt meten. Qua design is de Garmin Forerunner 35 niet heel speciaal. Het horloge heeft een simpel en elegant design wat hem geschikt maakt voor mannen én voor vrouwen!

Bekijk hier de beste sporthorloges voor vrouwen van 2022. De Garmin Forerunner 35 komt in vier verschillende kleuren. De kleuren waarin het horloge beschikbaar is zijn: Wit, zwart, groen en blauw.  

Specificaties van de Garmin Forerunner 35

Een van de voordelen van de Forerunner 35 is dat deze een groot scherm heeft. Daarnaast zijn de hartslag- en sportmetingen die het horloge doet zeer nauwkeurig. Ook wordt de Forerunner 35 tegen een zeer goedkope prijs aangeboden; vooral in vergelijking met de andere modellen van Garmin.

De Garmin Forerunner 35 kent geen touchscreen, wat veel sporters juist heel fijn vinden. Bij het gebruik van touchscreen schermen kunnen er wel eens problemen ontstaan omdat deze moeilijk te bedienen zijn wanneer je zweet. En logischerwijs zweet je erg veel tijdens het sporten.  

Een nadeel van het horloge is wel dat de siliconen polsband niet te vervangen is. Dus wanneer je wat problemen ervaart met het bandje kan je niet gemakkelijk een andere erop zetten.  De Garmin Forerunner 35 is volledig waterdicht maar is niet geschikt om mee te duiken of te snorkelen. Het horloge kent waterdichtheid tot 5 ATM wat genoeg is om normale binnen- en buiten zwemtrainingen mee te doen! 

Nauwkeurigheid van het horloge 

De metingen van de Garmin Forerunner 35 zijn heel nauwkeurig. Dit geldt voor de hartslagmetingen, GPS-metingen en sport-metingen. De metingen zijn vaak iets minder nauwkeurig dan de duurdere modellen, zoals de Forerunner 235 of 935; maar dit is heel begrijpelijk voor een sporthorloge van deze prijs. Ook is de hartslagmeting niet zo nauwkeurig als bij bijvoorbeeld een borstband. Wanneer je hartslagmetingen voor je sporthorloge wilt die honderd procent nauwkeurig zijn is een borstband zeker waard om te bekijken. 

Slaapmetingen 

Ook de Garmin Forerunner 35 kan slaapmetingen uitvoeren, en nog goed ook. Ondanks een aantal kleine foutjes die wij opgemerkt hebben bij de slaapmetingen is het totaalplaatje erg goed. Het horloge kan bijvoorbeeld bijhouden hoe vaak je wakker bent geworden, hoelang je in elk stadium van je slaap verkeert en geeft cijfers over de kwaliteit van je slaap. Het meten van je slaap kan heel erg handig zijn om zo de kwaliteit van je slaap bij te houden en stap bij stap te verbeteren.

Conclusie

 De Garmin Forerunner 35 is zeer geschikt voor iedereen die zichzelf een ‘normale’ sporter beschouwd. Wanneer je een iets professionelere sporter bent is het aan te raden om te kijken naar bijvoorbeeld de Garmin Forerunner 235, 935 of de Garmin Vivoactive 4. De metingen van de Garmin Forerunner 35 zijn erg goed voor de prijs waarvoor die aangeboden wordt; en er zijn bijna geen nadelen te vinden voor het horloge. Een van de grootste nadelen is dat het siliconen polsbandje niet te vervangen is. Daarnaast zou ik, wanneer je een sporthorloge wilt alleen voor zwemmen, een ander model aanraden. Bekijk hiervoor de lijst van de beste zwemhorloges. 

beste sporthorloge sporthorloge heren garmin forerunner 935

Geschikt voor: Android | iOS
Bluetooth: Ja
Beschikbare breedte: 47mm
Beschikbare kleuren: zwartBatterijduur: 7 dagen
Draadloos opladen: Nee
Waterdichtheid: Ja
Merk: Garmin

4. Garmin Forerunner 935: Beste garmin horloge voor heren

De Garmin 945 is een van de meest uitgebreide sporthorloges die Garmin heeft gemaakt. Het is de opvolger van de Garmin 735XT serie. Naar onze mening functioneert de 945 net iets beter naar behoren dan de 735XT doet en verdient die daarom zijn plek in deze lijst. Het model kent betere specificaties een mooier design en een verbeterd GPS-systeem. Ook is de polshartslagmeting en de nieuwe bluetooth functie een stuk verbeterd in kwaliteit.

De Garmin Forerunner 945 is een alomvattend horloge wat alles biedt dat een sporter nodig heeft. Het wordt dan ook wel een multisporthorloge genoemd. Dit komt door de brede inzet van het model en de mogelijkheid om veel verschillende sporten uit te oefenen. 

Bekijk hier de volledige review van de Forerunner 945.

Specificaties van de forerunner 945

De Garmin Forerunner 945 heeft een afstandsmeter, temperatuurmeter, stappenteller, traptredenteller, slaaptracker, calorieënmeter, barometer en nog veel meer. Het voordeel van de hoge prijszetting van de 945 is dat letterlijk alles aanwezig is. Met de 945 komt ook een verbeterde polshartslagmeting, GPS-systeem en een nieuwe bluetooth-functie kijken. Deze nieuwe bluetooth functie zorgt ervoor dat je het sporthorloge kan verbinden met apparaten. Zo kun je deze bijvoorbeeld koppelen aan apparaten in de Gym, zodat je sportgegevens beter bij kunt houden.

De batterijduur van de 945 is goed. Er zijn betere modellen qua batterijduur op de markt maar ook zeker slechtere. Het is niet iets wat wijs als minpunt hebben ervaren.

Naast de batterijduur is de hartslagmeting sterk verbeterd in dit model. De hartslag wordt via de polsband gemeten. Naast de sterke hartslagmeting kent de 945 een uitstekend GPS-systeem. Dit is iets waar Garmin natuurlijk om bekend staat en al jaren in uitblinkt. Zo geldt dit ook weer voor het GPS-systeem van de 945.

Conclusie van de 945

De Garmin Forerunner 945 is één van de beste sporthorloges wat in 2020 op de markt is. Een van de weinige nadelen aan dit model is de prijszetting. Het model is namelijk niet voor iedereen betaalbaar en kan wat duurder uitvallen.

Wanneer je toch besluit om dit multisporthorloge aan te schaffen heb je met de 945 een zeer goede keuze gemaakt. Het is een alomvattend multisporthorloge met elke specificaties denkbaar. Daarnaast heeft het model uitstekende GPS- en hartslagmetingen en biedt het een degelijke batterijduur.

Vragen en antwoorden:

Wat is het beste Garmin horloge?

Het beste horloge van Garmin is de Garmin Forerunner 245. Dit is tevens het beste sporthorloge van 2022. Het sporthorloge meet hartslag, GPS en sportsituaties erg nauwkeurig.

Wat is het beste Garmin horloge voor dames?

Het beste sporthorloge voor dames van Garmin is de Garmin Vivoactive 4S. Dit is een prachtig, compact en uniek sporthorloge met een design dat niet te onderscheiden is van een ‘normaal’ horloge. Lees in dit artikel over het beste garmin sporthorloge meer over de Garmin Vivoactive 4S!

Wat is het verschil tussen een sporthorloge en een smartwatch?

Een sporthorloge is erop gericht om sportprestaties te verbeteren. Een smartwatch is een vergende van je mobiele telefoon en dient meer als een ‘gadget’. Er zitten erg veel overlappende functies tussen sporthorloges en smartwatches.

Wat zijn de belangrijkste functies van een horloge van Garmin?

De belangrijkste functies die een sporthorloge van Garmin moet hebben zijn: Hartslag meten, slaapmetingen, ECG-scans, menstruatiecyclus bijhouden, VO2-max meten, sportmetingen en de GPS-modus.

Waarim zijn de Garmin horloges zo duur?

Waarom kosten de sporthorloges van Garmin zoveel meer dan die van Fitbit en Polar terwijl ze praktisch hetzelfde doen? Dit komt omdat Garmin horloges erg diepgaande analyses uitvoeren en de hartslagmetingen en GPS-sensoren van de hoogste kwaliteit zijn. De Garmin sporthorloges komen niet voor niet altijd bij ons het beste uit de bus!

Welk horloge van Garmin is het meest geschikt voor hardlopen?

Het meeste geschikte sporthorloge van Garmin om mee te hardlopen is de Garmin Forerunner 35. Dit model is perfect voor de recreatieve hardloper en het horloge is zeer betaalbaar.

Hoe wordt hartslag gemeten met een Garmin horloge?

Hartslag wordt gemeten door een bijzondere technologie genaamd photoplethysmography ((PPG). Hierdoor wordt er honderden keren per seconde een licht geprojecteerd op de huid. Dit licht wordt gereflecteerd en de weerkaatsing geeft een indicatie over de hartslag. Deze werkt in combinatie met een optische hartslagmeter en zorgt tezamen met algoritmische software voor de bepaling van je hartslag.