Beste Sporthorloges November 2019- Review & Koopadvies

Wil je het beste sporthorloge 2019 aanschaffen? Als je de prachtige hedendaagse technologie optimaal wilt benutten dan is een sporthorloge een zeer belangrijk product. Een sporthorloge biedt eindeloze mogelijkheden en ziet er tegenwoordig net zo mooi – misschien mooier uit dan een klassiek model. Het aanbod van sporthorloges varieert enorm in de huidige markt. Van kleinere simplistische modellen tot robuuste mannelijkere modellen. Ook zijn deze sporthorloge zeer geschikt voor vrouwen. Kijk hier voor meer informatie over sporthorloges voor dames. De mogelijkheden van sporthorloges zijn eindeloos en het wordt moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Gelukkig is daarvoor een oplossing. In de onderstaande review(s) wordt er uitvoerig gekeken naar de beste modellen op de markt. Hier wordt een oprechte- en niet bevooroordeelde mening gegeven zodat ook jullie de beste keuze kunnen maken bij de aanschaf van een sporthorloge. Om dit te doen hebben we een top 10 gemaakt van de huidige sporthorloges in 2019, die actueel is samengesteld. Bij deze top 10 sporthorloges wordt niet alleen gelet op kwaliteit, maar ook de prijs-kwaliteit verhouding vinden wij zeer belangrijk. Lees hieronder verder en kijk naar onze 10 beste sporthorloges uit 2019!

Innovatieve onderdelen waaronder de vernieuwde hartslagmeters, de sterke waterdichtheid, verbeterde software en veel andere aspecten hebben de sporthorloges tot een revolutionair punt gebracht. Ik heb de laatste maanden de tijd genomen om mij te verdiepen in iets wat ik zeer interessant vindt; namelijk sporthorloges. Hopelijk hebben jullie iets aan mijn oprechte- niet bevooroordeelde review. Veel leesplezier!

Naam Sporthorloge

Besturingssyteem

Beste Prijs

Samsung Galaxy Watch

Android | iOS

Apple Watch Series 3

iOS​

Fitbit Charge 3

Android | iOS

Garmin Forerunner 935

Android | iOS

Garmin Vivomove HR

Android | iOS

Polar M600 - GPS Sporthorloge

Android | iOS

Ticwatch E

Android | iOS

Garmin Forerunner 735

Android | iOS

Garmin Vivoactive 3

Android | iOS

Garmin Fenix 5 Plus

Android | iOS

Let op: in dit artikel worden zowel sporthorloges als activity trackers omschreven. De Fitbit is bijvoorbeeld een activity tracker. Ik heb bewust geen onderscheid gemaakt tussen deze twee omdat ik denk dat voor het uitoefenen van de gewenste sporten beiden horloges goed functioneren. Houdt dus wel in je achterhoofd dat de Fitbit een activity tracker is en daarom andere functionaliteiten heeft als een sporthorloge; dit gaat met name over het afspelen van muziek en beschikbaarheid van Apps. Een activity tracker is minder uitgebreid in deze componenten. Dit gezegd hebbende; veel succes met het maken van de juiste keuze!

Het beste sporthorloge dat momenteel op de markt is, is van Samsung. In plaats van de keuze voor de Gear s4 is de Galaxy Watch een veel betere keuze. De opvolger van de Gear S3 series en de Gear Sport, is de Galaxy watch een velen malen betere keuze!

Het horloge dat wij getest hebben is het grote model; de 46mm versie. Dit horloge komt met een fenomenale batterijduur ook als je deze voor langere tijd gebruikt. Dit is een van de grootste voordelen aangezien veel andere sporthorloges het laten weten in batterijduur. Daarnaast is het een zeer makkelijk horloge om te gebruiken, en is de interface simplistisch maar uitgebreid.

Bekijk hier de prijs op Bol.Com

Het horloge maakt gebruik van het gebruikerssysteem ‘Tizen’. Daarnaast is die compatible met zowel Android als iOS. De display bestaat uit een 1,2’’ of 1,3’’ 360×360 super AMOLED scherm. Het horloge heeft een Duel Core van 1.15 GHz. De breedte van de beschikbare bandjes zijn 22mm of 20mm. De batterijduur van het horloge is een schrikbarende 4 dagen op de 46mm. De 42mm heeft een iets kortere batterijduur, maar nog steeds zeer goed.  Het horloge is draadloos op te laden en kan connectie maken met beiden wifi- en bluetooth.

Het horloge is zeer stijlvol. Er wordt naast het mooie uiterlijk ook gebruikt gemaakt van de beste materialen, zoals: Roestvrijstaal en Gorilla glass SR+. Dit zorgt ervoor dat het horloge zeer duurzaam en volledig krasvrij is. Het horloge is daarnaast waterdicht want deze heeft een 5 atm waterresistentie. Je kunt zelf kiezen welke wijzerplaten je het op het horloge wilt waardoor je het horloge kan personaliseren. Hij is beschikbaar in het zwart voor beide de 46- en 42mm versie. Daarnaast is de 42mm versie ook nog  beschikbaar in rosé goud. Het horloge kan ook Spotify beluisteren wat het mogelijk maakt om jou lievelingsmuziek overal met je mee te dragen.

Een van de leuke voordelen van dit horloge is de Personal Assistant. Deze zit ingebouwd in het horloge en kan je elke dag een briefing geven over je taken. Dit zorgt voor lekker opstaan, en efficiëntie in je dag. Naast al deze technische foefjes blijft het natuurlijk een sporthorloge! Je kunt kiezen uit ruim veertig verschillenden sportmodi wat een aanbod biedt voor de meeste sporten.

Het allerbelangrijkste van dit horloge is toch wel de batterijduur. De batterijduur van 4 dagen is fenomenaal en overtreft alle andere horloges by far. Dit heeft Samsung erg knap gedaan want de batterijduur gaat gepaard met intensief gebruik. Het horloge heeft niet de problemen die de andere Samsung horloges wel hadden- aangezien dit meestal software problemen waren. Deze zijn allemaal verholpen voor dit horloge en dat maakt het gebruiksgemak stukken fijner. Het is een vrij groot- maar prachtig klokje en verdient zijn nummer één in deze lijst dan ook zeker. Er zijn bijna geen nadelen te noemen voor het horloge afgezien van het feit dat die aan de prijzige kant is. Maar de prijs/kwaliteit is het meer dan waard. Als je een sporthorloge aan wilt schaffen, twijfel dan niet langer. Want dit is- en blijft voor de komende jaren een échte topper! Bekijk hier de volledige review van de Samsung Galaxy Watch. 

Voordelen

Nadelen

 • Fenomenale Batterijduur

 • Software problemen van eerdere versies zijn verholpen

 • Goede prijs/kwaliteit

 • Veruit het beste sporthorloge op de markt 

 • Niet voor iedereen betaalbaar

Waarom is de Apple Watch Series 3 een van de populairste sporthorloges?

Ondanks de verdeeldheid over Apple Watch series in vergelijking met andere sporthorloges blijft voor mij de Apple Watch een van de beste opties die momenteel op de markt is. De Apple Watch is een stukje sterke innovatie met een simpele handleiding. Het is vergelijkbaar met een IPhone. De Apple Watch series 3 biedt alle mogelijkheden die een sporthorloge nodig heeft. Zoals een ingebouwd GPS systeem en een nieuwe hoogtemeter. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een vernieuwd software systeem voor de Work-Out-App die intensieve intervaltrainingen (ook wel HIIT genoemd) gebruikt. Ook is het gemakkelijker dan ooit tevoren om jouw favoriete muziek af te spelen tijdens het sporten!

Beste sporthorloge dames
Bekijk hier de prijs op Bol.Com

De Apple Watch series 3 biedt de mogelijkheid om je slaapritme nauwkeurig bij te houden en te analyseren. Daarnaast is  het ook gemakkelijk om je verbrande calorieën bij te houden, het aantal gezette stappen, je gelopen afstand(en) en er zit een ingebouwde hartslagmeter in. Meer weten over wat een juiste keuze is voor je hartslagmeter? Lees dan ons artikel over Hartslagmeters. De Apple Watch is volledig waterdicht tot 50 meter diepte en maakt hem zeer geschikt om mee te zwemmen. Er zit tegenwoordig een ingebouwde extra optie in om je baantjes te meten en analyseren dus voor zwemmen zeker een van de betere opties met een integraal softwaresysteem.

Welke sporten zijn beschikbaar voor de Apple Watch series 3?

De Apple Watch leent zich eigenlijk perfect voor elke sport die er is. Er is namelijk software te downloaden voor het tracken van verschillende soorten sporten. Zo is deze gemakkelijk bruikbaar voor bijvoorbeeld hardlopen, of paardrijden maar is het horloge ook zeer goed inzetbaar voor watersport. Het horloge is bijvoorbeeld ook te gebruiken voor duiken, wel maar tot 50 meter diepte maar met de gebruikelijke PADI-diploma’s mag je toch niet dieper dan 20 meter diep duiken.

Het horloge staat bekend om het comfortabele design. Hij valt namelijk heerlijk om de pols en je vergeet al snel dat je een horloge draagt, zoals het natuurlijk bedoeld is. Het horloge is van sterke kwaliteit en wordt van robuust maar fraai materiaal gemaakt. Dit resulteert in een horloge wat stootbestendig is lange tijd meegaat.

Voor mij is het enige nadeel aan dit horloge het feit dat die alleen compatible is met een IPhone, en dan ook nog eens vanaf 5s of hoger. Dit betekend dat wanneer je gebruik hiervan wilt maken je een iOS systeem moet hebben. En dat is helaas alleen beschikbaar op de IPhone.

Concluderend wil ik graag stellen dat de Apple Watch niets voor niets zo hoog op het lijstje staat. Als je in het bezit bent van een IPhone is dit veruit je een van de beste en toekomstgerichte keuzes. Het is een horloge dat zijn tijd vooruit is en tegelijkertijd zeer eenvoudig in gebruik. Hij laad gemakkelijk op, heeft een lange batterijduur en functioneert precies zoals je dat van een sporthorloge verwacht.

Voordelen

Nadelen

 • Uitstekende kwaliteit

 • Krachtige batterijduur

 • Veel ingebouwde applicaties voor verschillende sporten     

 • OLED display

 • 100% water resistent

 • Werkt alleen maar met IPhone 5s of nieuwer.

 • Bellen en berichten verzenden is alleen mogelijk in combinatie met een IPhone.

Hartslagmeter in je sporthorloge

Het is voor veel mensen belangrijk dat ze bij het sporten constant hun hartslaggegevens vast kunnen leggen. Er zijn twee manieren waarop een hartslagmeter kan werken in samenwerking met een sporthorloge. De eerste manier is deze geïntegreerd in het horloge zelf, de tweede manier is een borstband die gecombineerd wordt met je horloge. Het voordeel van de ingebouwde hartslagmeter is dat je de gehele dag je hartslag bij kan houden en niet alleen tijdens het dragen van een borstband.

Inzicht in je hartslag kan verschillende dingen voor je betekenen. Bij het sporten is het namelijk van belang je hartslag op peil te krijgen. Dit betekend een constante hartslag over wat je doet. Per training verschilt het natuurlijk wat de pieken en dalen in je hartslag zijn, maar als je het over een langere periode bekijkt kan je een constante vinden. Met behulp van de gegevens van je rusthartslag, anaerobe drempel en maximale hartslag kan je je training optimaliseren!

Is de Fitbit Charge 3 een verbetering ten opzichte van zijn kleine broertje?

Officieel is de Fitbit Charge 3 een activity tracker en geen sporthorloge, maar ik schaar ze ook onder de sporthorloges omdat de functionaliteiten weinig verschillen. Het enige verschil is dat een sporthorloge vaak wat meer mogelijkheden biedt zoals bellen, whatsappen en het gemakkelijk afspelen van muziek.

De Fitbit Charge 3 is een scherp geprijsde opvolger van zijn eerdere versie, de Fitbit Charge 2. De Charge 2 was een zeer succesvolle serie die het voor jaren goed heeft volgehouden. Het grote verschil tussen deze twee zit in de trackers die in het scherm gebruikt worden. In het nieuwe model wordt namelijk gebruikt gemaakt van een prachtig OLED scherm dat een toename van 40% in schermoppervlak heeft. Dit maakt het horloge een stuk gebruiksvriendelijker dan zijn voorganger en daarom voor mij ook een van de beste opties van dit lijstje.

Bekijk hier de volledige review van de Fitbit Charge 3.

fitbit charge best gekocht sporthorloge 2018
Bekijk hier de prijs op Bol.Com

De Fitbit Charge is een zeer geschikt horloge dat velen functies omvat. Zo is deze goed geschikt om vrijwel elke sport mee uit te voeren; waaronder: zwemmen, hardlopen en het tracken van je slaapritmes.

De trackers van de Fitbit maken je zeer bewust van je bezigheden en je activiteiten per dag. Er is in 2018 officieel onderzoek gedaan naar de werking van sporthorloges of activity trackers. Dit onderzoek heeft officieel bewezen dat het bezitten van één van deze twee een positieve invloed heeft op de gezondheid van een mens. Denk hierbij aan het duidelijk meten van je dagelijks gelopen afstand of hardloopafstand, je verbruikte calorieën en je gemiddelde hartslag. Ook is een zeer belangrijke factor dat de Fitbit gemakkelijk je slaapritmes bij kan houden. Met de toenemende werkdruk slapen steeds meer mensen moeilijker. Met behulp van een activity tracker wordt het gemakkelijk om dit bij te houden en te analyseren om zo mogelijk je slaapritme beter op peil te krijgen.

De Fitbit heeft een ingebouwde hartslagmeter die goed functioneert. Deze zit verworven in de polsband van je horloge en geeft je nauwkeurige informatie over je hartslag. Daarnaast is het horloge zeer duurzaam. Het product heeft een lange batterijduur en is zeer sterk van kwaliteit waardoor deze niet snel kapot zal gaan. Het wordt gekocht met een aanbod van twee verschillende bandjes, van verschillende groten. Deze zijn gemakkelijk te verwisselen.

Voordelen

Nadelen

 • Goede kwaliteit

 • Relatief goedkoop

 • Comfortabel ontwerp    

 • Duurzaam

 • Minder uitgebreid dan een sporthorloge.

 • Bij fitness alleen de tijd en hartslag gemeten

De Garmin Forerunner 935 is denk ik de meest uitgebreide van de Garmin collectie. De 735 is het jongere broertje en ook zeker een aanrader. Maar de Garmin Forerunner 935 functioneert net iets beter naar behoren, en qua design past die ook wat mooier. Het horloge blinkt op een aantal aspecten echt uit. Dit zijn vooral de polshartslagmeting, het GPS systeem en de nieuwe bluetooth functie om te koppelen met weegschalen en andere toestellen in de Gym. Voor de Garmin Forerunner 935 de markt kwam, en voor de jongere versie de 735, was de Garmin 245 hét model. Dit is nog steeds een zeer goed en betaalbaar horloge. Kijk voor meer informatie naar de volledige Review. 

De Garmin Forerunner 935 biedt alles wat de sporter nodig heeft. Het is een horloge dat zeer goed bruikbaar is voor verschillende sporten- en daarom ook écht voor de fanatieke sporters onder ons. Het horloge meet alles wat de meeste sporthorloges ook kunnen, en is daarnaast redelijk makkelijk in gebruik. Het is een prachtig goed horloge; maar naar mening wel aan de dure kant. De vraag is natuurlijk, is het horloge het waard? Voor dit horloge is mijn antwoord een volmondige: Ja.

Bekijk hier de prijs op Bol.Com

Voor de prijs van dit horloge mag er wel verwacht worden dat er geen of weinig nadelen zitten aan het horloge. Gelukkig is dit ook zo, op één nadeel na. Het spreekt redelijk voor zich, maar de prijszetting van het horloge is zeer hoog. Wanneer je beslist om deze aan te schaffen kan je verwachten dat er 450 euro van je rekening zal worden geschreven. Het is een vrij duur horloge, maar voor de gemakspersonen onder ons een zeer goede koop. Wanneer je het geld te besteden hebt zou ik het dus zeker aanraden. Zo niet, kijk dan naar een iets goedkopere optie zoals de Fitbit Activity Trackers.

Het horloge komt met veel onderdelen. Ik zal er een aantal benoemen. Het horloge heeft een afstandsmeter, temperatuurmeter, stappenteller, trappenteller, sleeptracker, caloriemeter, barometer en nog veel meer. Dit is het voordeel van deze prijs. Wanneer je ergens goed voor betaalt- weet je zeker dat je niks tekort komt. Het horloge kan kortom overal voor ingezet worden- want het bevat alles. De batterijduur van het horloge is goed. Het is qua prijs/kwaliteit niet geweldig vergeleken met de Samsung Galaxy Watch, maar desondanks zeer goed.

Het horloge komt met een uitstekende hartslagfunctie die via de polsband gemeten kan worden. Naast de GPS van Garmin is het meten van de hartslag wel hetgeen waar ze in uitblinken. Het GPS systeem van Garmin is ook iets waar ze voor bekend staan. Dit functioneert feilloos en kan altijd héél nauwkeurig meten waar je bent of een andere locatie lokaliseren. Dit zijn dé twee grote voordelen van het horloge.

Voordelen

Nadelen

 • Hartslagmeting via Polsband

 • Uitstekende GPS-functies

 • Bezit alles wat je nodig hebt- je komt nooit wat tekort

 • Prijzig

 • Batterijduur is de tweede beste van de lijst- en voor deze prijs zou je wel de beste verwachten

De Garmin Vivomove HR- hybride smartwatch- is al tijden een koploper op de markt. Het merk Garmin heeft het altijd, met reden, zeer goed gedaan op het gebied van smartwatches omdat ze een van de meest innovatieve producten hebben neergezet. Zo heeft de Garmin Vivomove beide een digitaal en een analoog systeem. Het horloge is volledig waterdicht tot vijftig meter. Ook houdt het horloge nauwkeurig bij hoeveel stappen er gezet worden en welke afstanden gelopen worden. Dit zit allemaal geïntegreerd in het systeem. Daarnaast houdt het horloge ook goed bij hoeveel calorieën er verbrand worden.

Beste Garmin Sporthorloge - Zwemhorloge
Bekijk hier de prijs op Bol.Com

Het Garmin horloge heeft een speciale functie waarbij stressniveau gemeten wordt. Dit gaat voornamelijk door de ingebouwde hartslagmeter in combinatie met logaritmen die een functioneel stressniveau kunnen aantonen. Dit is niet persé tijdens sport zelf heel belangrijk, maar geeft een goed inzicht over hoe jou dagen eruit zien en wat je stress geeft en niet. Ook kan dit reden zijn om juist te gaan sporten om stress verlagend er weer uit te komen. Dit is voor mij een zeer goede reden om de Garmin Vivomove aan te schaffen, zeker in de prestatiemaatschappij die we tegenwoordig hebben. Het onder controle krijgen en kunnen analyseren van je stress is erg belangrijk wil je niet voor je dertigste met een burn-out thuis komen te zitten.

De oplaadsnelheid van de Garmin Vivomove is vrij snel. Meestal is het horloge binnen twee uur volledig opgeladen, terwijl andere sporthorloges er vaak wat langer over doen. Dit gaat ook rechtstreeks op met de lange batterijduur, van circa. 5 dagen. Het horloge heeft daarnaast een simpel maar zeer strak design dat beide voor mannen en vrouwen mooi is om te dragen.

Wanneer er gegevens getoond worden of je wilt deze tonen op je sporthorloge dan springen de analoge wijzers van je sporthorloge aan de kant zodat de digitale gegevens mooi weergegeven kunnen worden. Naast het praktische aspect hiervan is het ook nog eens een mooi pronkstuk. Ingebouwd in het horloge zitten velen sportmogelijkheden embedded met software. Namelijk: hardlopen, wandelen, krachttrainen, cardio en zwemmen.

Garmin heeft zijn eigen app ontwikkeld die al tijden zeer goed beoordeeld wordt en functioneel werkt. De app is betrouwbaar en heeft continu software updates om alles up-to-date te houden. Een nadeel van de app is wel, roeien wordt niet standaard in het pakket aangeboden. Wanneer je dus van plan bent om met het sporthorloge te gaan roeien dan moet je even goed kijken naar de mogelijkheden hiervoor.

Een leuk weetje van het horloge is dat deze gaat vibreren wanneer er een oproep binnenkomt. Dit is natuurlijk volledig zelf af te stellen naar wens. Ik vind het erg fijn want met deze functie mis ik nooit meer een telefoontje waarbij ik eerder mijn mobiel wel eens weglegde zodat ik niet constant afgeleid raakte. Ook zorgt dit ervoor dat je je mobiel ergens anders even aan de oplader kan leggen en zonder zorgen nog steeds connected bent met de buitenwereld.

Concluderend vind ik de Garmin Vivomove HR-Hybrid een van de beste, en veruit het beste horloge dat Garmin geproduceerd heeft. Het is een sterk geprijsd horloge met veel mogelijkheden. Daarnaast heeft het een prachtig, simpel maar uniek design en heeft het horloge een zeer krachtige batterijduur. Ik zou dan ook zeker aanraden om dit horloge aan te schaffen want ik kan mijzelf bijna niet voorstellen dat het een miskoop zou zijn!

Voordelen

Nadelen

 • Strak design

 • Erg innovatief

 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding   

 • Duurzame koop en duurzaam in gebruik

 • In het zonlicht is het moeilijk om het scherm af te lezen

 • Bij gebruik van eigen systeem niet gemakkelijk om elke sporten te beoefenen

De Polar M600 is de nieuwste versie van Polar met een GPS optische pols en een ingebouwde hartslagmeter. Het horloge is geschikt voor het uitoefenen van velen verschillende sporten. Het horloge is de nieuwste versie momenteel op de markt, waar de eerdere versie de M430 eerder op de markt was. Het is dus voornamelijk een horloge wat voor mij aan te raden is voor mensen die eerder al gebruik hebben gemaakt van een Polar horloge en graag een nieuwe of vernieuwde versie zouden willen gebruiken. Het horloge heeft een goede hartslagmeter- maar puur voor hartslagmetingen zijn er soms betere opties. Bekijk hier de beste hartslagmeters.

Technisch gezien heeft de Polar M600 een aantal goede voordelen. Zo is dit horloge volledig waterbestendig tot vijf meter diepte met daarbij gebruik van een interne sensor om hartslag te meten. De hartslagmeter is in dit horloge een echt minicomputertje aangezien deze gebruik maakt van 4GB opslagruimte gecombineerd met 512RAM en twee cores om alles soepel te laten verlopen. Daarnaast heet de Polar M600 een gebruiksduur van ongeveer twee dagen. Dit is voor een sporthorloge een vrij gemiddelde tijdsduur. Wanneer het horloge in constant gebruik is, is deze goed voor ongeveer 8 uur sport. En nu moeten we even eerlijk wezen, hoe vaak sport jij langer dan 8 uur? Wanneer je een marathon gaat rennen is dit niet de beste optie, maar voor wat recreatievere vormen van sport leent het horloge zich uitstekend.

polar m600 best gekocht sporthorloge 2018
Bekijk hier de prijs op Bol.Com

Het horloge maakt gebruik van een scherpe combinatie in schermformaat en pixeldichtheid (260ppi). Het horloge heeft een enigszins koplopende positie in de markt door de goede functionaliteiten en de nauwkeurige hartslagmeting in combinatie met de weergave hiervan.

In combinatie met de Polar Beat App is het gemakkelijk om al je sportactiviteiten en te meten. Ook kunnen de gegevens makkelijk ingezien en herzien worden via je telefoon. Het geeft dus ook veel voldoening om ’s avonds op de bank te zitten en rustig even je gegevens van de afgelopen dag of week te bekijken en hierop te reflecteren.

Het design van de Polar M600 is niet uitspringend. Het is een fraai, en mooi stukje design maar het springt er niet uit zoals de Garmin Vivomove HR dat wel doet. Het voordeel is wel dat het horloge uniseks is en dus voor iedereen draagbaar. Daarnaast zit het zeer goed om je arm en heb je niet het gevoel dat het horloge iets zwaarder is dan de rest in de lijst.

Een aantal leuke voordelen van de Polar M600 zijn bijvoorbeeld : De keuze in kleur voor het horloge (mijn voorkeur gaat naar zwart), de sterke kwaliteit van het glas, de bluetooth verbinding, de Cadansmeting, de ingebouwde hoogtemeter, ingebouwde interne GPS-systeem, mogelijkheid om te gebruiken voor velen sporten. Natuurlijk zijn alle bovenstaande genoemde voordelen niet alles. Dit zijn echter voor mij denk ik de meest belangrijke voordelen van het horloge wanneer het gebruikt wordt voor sport.

Voordelen

Nadelen

 • De zeer nauwkeurige hartslagmeting

 • Kwaliteiten en kleur van het scherm heel helder en duidelijk leesbaar

 • Goed werken intern GPS-systeem, voornamelijk t.o.v. andere sporthorloges

 • Goed functionerende App van Polar.

 • Iets zwaarder dan de rest van de lijst

 • Design doet er niet aan af

 • Prijs-kwaliteit aan de hoge kant

De Ticwatch E is voor veel mensen een vrij onbekend horloge. Dit komt omdat de horloges nieuw zijn in de zeer competitieve markt van sporthorloges. Het horloge is compatible met zowel Android als iOS. Maakt gebruik van een 1,4’’ 400×400 OLED display. Heeft een intern geheugen van 4GB en een batterijduur van 24 uur. Het horloge wordt opgeladen door een magnetische pin die gekoppeld kan worden.

Het horloge springt er op een aantal vlakken uit. Het heeft een zeer accurate GPS en hartslagmeter. Daarnaast is de prijs zeer laag- wat de prijs/kwaliteit uitstekend maakt. Het is een van de goedkoopste sporthorloges op de lijst en daarom je aandacht zeker waard. Ondanks de goedkope prijs werkt alles nagenoeg perfect. Het horloge bevat alle functies die je voor het sporten nodig hebt. Want het horloge niet kan, en de apple Series 3 bijvoorbeeld wel, is het opnemen van een telefoontje met je horloge. Voor veel mensen is dit niet heel belangrijk dus ik zie dit niet als een groot probleem.

Bekijk hier de prijs op Bol.Com

Er zijn eigenlijk twee nadelen van dit horloge. Allereerst het design. Het Design vind ik persoonlijk erg mooi, maar het is niet voor iedereen weggelegd. Het is een vrij specifiek horloge en het moet echt in je smaak vallen wil je deze aanschaffen. Daarnaast is de manier van het horloge opladen niet zo elegant. Dit gaat namelijk via een magnetische pin die aangesloten staat op het horloge. Niet zoals het Samsung horloge- draadloos. Maar voor de rest is dit horloge van zeer goede kwaliteit- en tegen zeer lage prijs.

Het is een horloge dat ongeveer voor de helft van de prijs aangeboden wordt; ten opzichte van de andere echte sporthorloges. Dat maakt dat dit nieuwe model, en nieuwe merk het zo goed doet. Het is nog een horloge waarvan ik zeker weet dat velen hem niet zullen kennen. Maar voor mij is dit een grote aanrader. Wanneer je twijfelt om dit horloge aan te schaffen, laat me je dan overtuigen met de volgende worden: Je zult er geen spijt van hebben.

Voordelen

Nadelen

 • Geweldige prijs/kwaliteit verhouding

 • Goed OLED scherm tegen zonnewering

 • Uitstekend GPS systeem

 • Goede Hartslagmeter

 • Design niet voor iedereen

 • Niet heel elegante manier van opladen

De Garmin Forerunner 735 is een broertje van het 630 model. Beide zijn fantastische sporthorloges maar mijn voorkeur gaat, voornamelijk door de prijs, uit naar de Garmin 735. Het is een wat lager geprijsd horloge dat meer geschikt is voor de ‘normale’ gebruiker in plaats van alleen de marathon lopers. Het horloge is een zeer goed, vrij standaard sporthorloge dat eigenlijk heel goed functioneert. Zo is het horloge speciaal ontwikkeld voor gezondheid en fitness en is deze feilloos te gebruiken bij wandelen, hardlopen, zwemmen en fitnesstrainingen.

De Garmin Forerunner 735 is vooral van verschil van de 630 omdat het horloge een ingebouwde hartslagmeter in de polsband heeft zitten. Deze hartslagmeter meet tijdens het sporten- maar ook tijdens het slapen precies wat je hartslag is en wat de effecten zijn. Wanneer je het horloge uit zijn doos haalt wordt je positief verrast. Er komt een licht (42 gram) goed uitziend horloge tevoorschijn inclusief de ingebouwde hartslagmeter en de gebruikelijke gebruiksaanwijzing die vaak direct het kastje in verdwijnt met de rest van de gebruikersaanwijzingen. Het is gelijk af te zien dat het horloge een prachtig kleurscherm heeft. De Garmin maakt geen gebruik van touchscreen. Gecombineerd met vijf knoppen die het gebruikspaneel van het horloge zijn, hiermee wordt alles bestuurd. In combinatie met de Garmin app op je smartphone.

GARMIN forerunner 235 best gekocht sporthorloge
Bekijk hier de prijs op Bol.Com

Het horloge heeft een uitstekende snelheidsmeting. Wat hierbij opvalt is dat wanneer er gebruik gemaakt wordt van ‘realtime snelheidsmeting’ deze af en toe een beetje af kan wijken. Dit is voor duurlopen helemaal geen probleem omdat er wat vertraging opzit. Want de gemiddelde tijd en andere gegevens worden nog steeds goed neergezet. Maar voor intervaltrainingen kan dit wel een klein beetje vervelend zijn.

De batterijduur van het horloge is uitstekend. Deze zou volgens Garmin 16 uur trainingstijd moeten volstaan en daar voldoet het horloge ook wel aan. Voor mij was het eerder naar de 13 uur maar dat komt ook omdat ik het horloge intensief uit interesse gebruikt hebt. Wanneer het horloge in ‘gewone’ stand gebruikt wordt zou de duur ongeveer 10 tot 11 dagen moeten bevatten. De software die Garmin gebruikt wordt regelmatig up-to-date houden, wat ongelofelijk fijn is. Het enige nadeel van de constante software updates is dat het langzamerhand iets negatieve werking heeft op de batterijduur, aangezien de software vaak zwaarder is om te gebruiken. Veel verschil zal je hier niet direct van merken.

Even terugkomend op de hartslagmeter; de hartslagmeter kan ook je slaappatronen meten. Met de toenemende druk op slapen, en de verslechterde slaapkwaliteit kan dit een mede-oplossing bieden voor de problemen. Wanneer je geen slaapproblemen ervaart is het nog steeds zeer interessant om je slaappatronen in te zien. Je kan bijvoorbeeld zien wanneer je in je REM slaap belandt, en wanneer je in je diepe slaap belandt. Dit gecombineerd met de cijfers van je hartslag. Zo kan je bij het opstaan precies zien hoe je geslapen hebt en wat dat doet met je hartslag. Ook kan je precies zien hoelang je wakker bent geweest, zonder dat je dat zelf misschien doorhad.

Voordelen

Nadelen

 • Mooi uitziend horloge

 • Een lichtgewicht

 • GPS-systeem functioneert naar behoren

 • Kwaliteitshartslagmeter

 • ‘Realtime tracken’ loopt enigszins achter waardoor intervaltrainingen soms moeilijk zijn

 • Relatief prijzig (300 euro)

Een derde Garmin in de lijst. En alweer, niet zonder reden. Het horloge lijkt veel op de andere Garmin versies maar verschilt een stuk in prijs. Er is zelfs een onderdeel waar dit horloge beter op scoort- namelijk op muziek. Hiervoor is het wat uitgebreider dan de andere versies. Dit maakt echter niet genoeg verschil om hoger in de lijst te staan. Het horloge is wel zeer uitgebreid in het tracken van je activiteiten en sportfuncties. Het horloge heeft een prachtig rond scherm- en functioneert naar behoren.

Gek genoeg is dit horloge iets meer een combinatie van een Activity Tracker en een Sporthorloge. Dit is een vrij uniek concept. Het grote verschil is dat je een activity tracker vaak langer kunt dragen omdat deze batterijduur veel hoger ligt. Een sporthorloge heeft vaak veel meer functies waardoor het uitgebreider is. Wat logischerwijs ten koste gaat van de batterijduur. Door de knappe combinatie van dit horloge is er een horloge op de markt gebracht met én veel functies, én een relatief goede batterijduur.

Bekijk hier de prijs op Bol.Com

Ondanks dat het een combinatie van een sporthorloge en tracker is, is de batterijduur nog steeds niet perfect. Het horloge houdt het in intensief gebruik vaak ongeveer twee dagen vol, wat vergelijken met de Samsung Galaxy Watch maar de helft is. Daarnaast is het design vrij simplistisch, en heb ik wel mooiere horloges gezien. Ondanks deze nadelen is het horloge nog steeds zeer goed. Het heeft een zeer uitgebreid scala aan mogelijkheden en de batterijduur is niet iets waar je veel last van ervaart. Het grootste nadeel van het horloge is dat het niet samenwerkt met Huawei telefoons. Dus als je een Huawei bezit en niet van plan bent om een ander merk telefoon te kopen, koop dit horloge dan niet.

Het horloge is compleet waterdicht, wat het ook mogelijk maakt om mee te zwemmen. Daarnaast is het een horloge waarbij je mag verwachten dat er niet veel negatieve reacties op zullen komen, het is namelijk wel een topper. Het horloge zit zeer prettig, ook voor zo’n groot exemplaar. Je merkt vaak toch dat de grotere exemplaren met ingebouwde hartslagmeter, zoals deze, wat moeilijk om de pols vallen. Maar bij dit exemplaar is dat niet het geval. Daarvoor een groot pluspunt voor het Design!

Naast de ingebouwde hartslagmeter; en de waterdichtheid biedt het horloge veel meer. Het is zeer gemakkelijk om polsbandjes te verwisselen voor elke gelegenheid. Daarnaast zijn de wijzerplaten ook zelf te veranderen. Het horloge kan de binnenkomende berichten en notificaties makkelijk tonen op het scherm, dat zeer goed zichtbaar is in zonlicht. Het horloge heeft muziekbediening- die uitgebreider is dan de alternatieven van Garmin.

Voordelen

Nadelen

 • Zeer uitgebreid

 • Combinatie van Activity Tracker en Sporthorloge

 • Valt zeer prettig om je pols

 • Werkt niet samen met Huawei telefoons

 • Batterijduur valt een beetje tegen

De Garmin Fenix 5 wilde ik toch graag vermelden in de lijst. Het is een extreem luxe product dat gebruik maak van saffier en titanium in het horloge. Ondanks dat het een goed sporthorloge is- ook zeker in vergelijking met de rest- is de prijs/kwaliteitsverhouding te hoog. Dit is puur een luxe product wat erg mooi is. Wanneer je veel geld wilt uitgeven aan het horloge kan je deze goed aanschaffen. Maar voor de ‘normale mens’ is dit een onnodig duur horloge.

Het horloge bezit een hartslagmeter in de pols, een Pulse Ox sensor die zuurstofasturatie in het bloed kan meten op grote hoogten. Daarnaast bezit het horloge een Topo active kleurenkaart die vooraf geïnstalleerd is. Dit zorgt voor makkelijke navigatie met het horloge. Het horloge is zeer water- en avontuurbestendig. Het is mogelijk om te duiken tot 100m (10 ATM) wat een enorme prestatie is voor een sporthorloge. Dit horloge is dan ook vooral gemaakt voor échte duikers- en bergbeklimmers. Het is een robuust en sterk model dat meer kan dan de meeste horloges. Maar daar betaal je dan ook bijna 800,- euro voor.

Bekijk hier de prijs op Bol.Com

Het horloge heeft makkelijk te verwisselen polsbandjes, dat is erg fijn als je aan het reizen bent. Het horloge is verbeterd ten opzichte van de Fenix 3 Saphire, vooral in gebruikersgemak. Ook is de interface verbeterd en loopt deze soepeler. Er zijn nieuwe Applicaties bij gekomen. Daarnaast is Spotify een nieuwe aanwinst voor deze Garmin Serie. Daarnaast wordt er nu ook gebruik gemaakt van Garmin pay. Een fijn, betrouwbaar en veilig systeem om met je horloge te kunnen betalen!

Het horloge heeft makkelijk te verwisselen polsbandjes, dat is erg fijn als je aan het reizen bent. Het horloge is verbeterd ten opzichte van de Fenix 3 Saphire, vooral in gebruikersgemak. Ook is de interface verbeterd en loopt deze soepeler. Er zijn nieuwe Applicaties bij gekomen. Daarnaast is Spotify een nieuwe aanwinst voor deze Garmin Serie. Daarnaast wordt er nu ook gebruik gemaakt van Garmin pay. Een fijn, betrouwbaar en veilig systeem om met je horloge te kunnen betalen!

Voordelen

Nadelen

 • Zeer uitgebreid

 • Robuust en sterk model- perfect voor een avontuur

 • Werk uitstekend in alles wat die doet

 • Vernieuwde applicaties en mogelijkheden met je interface

 • Extreem duur

Sporthorloge voor fietsen

Fietsen is een zeer populaire sport in Nederland. Je hoeft in het weekend maar uit je raam te kijken en je ziet door heel Nederland de wielrenners eruit trekken. Voor fietsen kan een sporthorloge heel erg handig zijn; het biedt namelijk de mogelijkheid om je prestaties te meten en hierdoor beter te kunnen trainen. Speciaal voor fietsen zijn er speciale applicaties en onderdelen gebouwd die we hieronder kort gaan bespreken.

Sporthorloges voor zwemmen- De cadanssensor

Net zoals je bij zwemmen de SWOLF berekeningen hebt, is er voor fietsen de cadans berekening. De cadans staat voor het aantal omwentelingen die de trapper maakt wanneer je fietst. Voor een wielrenner is het optimaal om je cadans zo stabiel mogelijk te houden in verband met optimaal energieverbruik. Een goede cadans ligt op ongeveer 90rmp (rounds per minute). Dit is voor de fanatieke fietser een optimale toevoeging om precies te monitoren wat er goed en slecht gaat voor het optimale fietsresultaat.

Sporthorloges met ingebouwd GPS-systeem

Voor mij blijkt het altijd moeilijk om goede routes te plannen en in te zien wanneer je aan het fietsen bent. Dit komt omdat je niet de hele tijd je smartphone naast je wilt houden omdat dat extreem onhandig is. Met gebruik van GPS-systemen in sporthorloges is het zeer gemakkelijk gemaakt om je route goed in te plannen en bij te houden. Ook zorgt het GPS-systeem er natuurlijk voor dat je nooit verdwaalt omdat je vaak fietst op plekken die onbekend voor je zijn. Zorg er wel altijd voor dat het horloge goed opgeladen is!

Snelheidsmeter in je sporthorloge

De sporthorloges in deze lijst bevatten allemaal een snelheid- en afstandsmeter. Dit zorgt er voor dat je goed kan inzien hoe hard en ver je hebt gefietst. Dit is belangrijk om je energie zo effectief mogelijk te gebruiken en op duur te trainen. Voor mij is het heel fijn om dit inzichtelijk te maken. Het biedt uitdaging voor jezelf. Heb je vorige week 50km in twee uur gefietst? Maak er dan vandaag 52km van. Zo daag je jezelf constant uit om het uiterste uit jezelf te halen, wat een echte sporter natuurlijk betaamt!

Sporthorloges Met Hartslagmeter

Ook de hartslagmeter mag natuurlijk niet ontbreken tijdens het wielrennen. Gelukkig bevinden alle betere sporthorloges tegenwoordig een hartslagmeter. Gebruik deze om bij te houden waar jouw pieken liggen en je hartslag zo goed mogelijk constant te houden.

Sluit Menu