Beste Sporthorloges Dames 2021- Review & Koopadvies

De beste sporthorloges dames van 2021 bekijk je hier! Het wordt steeds moeilijker om de juiste keuzes te maken voor het aanschaffen van een sporthorloge. Er komen steeds meer producten en innovaties op de markt waardoor het ongelofelijk moeilijk wordt om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn tientallen modellen op de markt waarbij de één meer gericht is op het mannelijk geslacht en de ander meer op het vrouwelijk geslacht. 

Hiermee bedoel ik niet dat een vrouw geen ‘mannelijk sporthorloge’ zou kunnen kopen, of vice versa, maar dat er wél sporthorloges zijn die voornamelijk gericht zijn op vrouwen! In de onderstaande lijst zal goed en duidelijk overzicht gemaakt worden van de tien beste sporthorloges voor vrouwen! Er wordt goed gelet op de prijs-kwaliteit van de producten. Ieder van deze producten zijn zorgvuldig bekeken en vergeleken om zo voor jou de keuze wat makkelijker te maken. Lees hieronder verder en kijk naar de vijf beste sporthorloges voor dames van 2021!

Inhoudsopgave

Innovatie en vernieuwing zorgen voor een stroomversnelling van producten. Er komen steeds betere snufjes. Denk hierbij aan een ingebouwde hartslagmeter, de mate van waterdichtheid, constante software updates en verschillende besturingssystemen. Hieronder wordt alles duidelijk voor je op een rijtje gezet! Er zit wel een verschil tussen sporthorloges en Activity trackers. Activity trackers zijn vaak wat ‘simplistischer’ en vooral gericht op het verliezen van gewicht. De Activity trackers zijn vaak goedkoper maar hebben minder functionaliteiten. Bekijk hier de beste Activity trackers 2021!

Overzicht van de beste vijf sporthorloges.

Nog steeds het beste sporthorloge op de markt is de Samsung Galaxy Watch. Deze komt als vervanger van de Samsung Gear S4, wat een opvolger was van de S3 series. Maar in 2021 is de Galaxy Watch een grote aanrader!

Het model dat getest is is het grotere model: de 46mm versie. Het sporthorloge is in twee maten beschikbaar: de 46 en de 42mm. Wat de Galaxy Watch zo goed maakt is de uitstekende batterijduur. De batterijduur komt het beste uit de test voor zowel intensief- als passief gebruik. 

Aangezien batterijduur een belangrijk component van een sporthorloge is scoort de Galaxy Watch hier veel punten mee. Het horloge heeft een simpele interface waardoor er erg makkelijk mee gewerkt kan worden. Kortom: Het is een praktisch, mooi en fenomenaal model!

samsung galaxy watch dames
Bekijk hier de prijs op Bol.Com

Eigen besturingssysteem

Bij de Galaxy Watch wordt gebruik gemaakt van een eigen gebruikerssysteem dat ontwikkeld is door Samsung. Dit systeem het Tizen. Tizen is de afgelopen jaren hard aan gewerkt en functioneert goed naar behoren. Het horloge werkt goed samen met zowel Android als iOS. De display van het horloge bestaat uit een 1,2 inch of een 1,3 inch scherm met een 360×360 super AMOLED scherm. 

Daarnaast is het horloge gepaard met een bandje wat verkrijgbaar is in 22mm of 20mm vormen. De batterijduur van de Galaxy Watch is bij de 46mm (die iets duurder is) ongeveer 4 dagen, en bij de 42mm versie ietsje minder. Maar het verschil is niet heel groot. De Samsung Galaxy Watch is draadloos op te laden en kan erg makkelijk verbindingen maken met wifi en bluetooth.

Het design van de Samsung Galaxy Watch is simpel maar zeer elegant. Naast het feit dat deze er heel mooi uitziet wordt er ook nog eens gebruik gemaakt van de beste kwaliteit materiaal. Het horloge is voorzien van roestvrijstaal en Gorilla glass SR+. Dit materiaal zorgt ervoor dat het horloge duurzaam is en ook volledig glasvrij.

Waterdichtheid

De Samsung Galaxy Watch is waterdicht met een 5 atm waterresistentie. Dit betekent dat het horloge ook geschikt is voor zwemmen! Er is een mogelijkheid om de wijzerplaten te personaliseren. Een van de andere grote voordelen is dat het makkelijk is om je spotify te bedienen via het horloge. Dit maakt het bijvoorbeeld in de auto erg gemakkelijk om heel veilig van muziek te wisselen!

Conclusie Samsung Galaxy Watch

Concluderend is het allergrootste voordeel van de Samsung Galaxy Watch de geweldige batterijduur. Een batterijduur van vier dagen is ongekend voor een sporthorloge en overtreft alle andere sporthorloges dan ook mijlenver. Samsung heeft hier een ongelofelijk goede slag geslagen, aangezien de batterijduur vaak gepaard gaat met intensief gebruik. De eerdere Samsung Horloges hadden nog wel eens problemen met de te gebruiken software; maar dit is volledig verholpen bij de Samsung Galaxy Watch.

Dit allemaal gecombineerd zorgt ervoor dat de ervaring van de Samsung Galaxy Watch enerverend is. Hieronder worden de voor- en nadelen weergegeven van het horloge. Er is voor mij maar één nadeel van de Samsung Galaxy Watch: de wat prijzige kant. Het horloge kan oplopen tot 300,- euro als je de 46mm versie koopt. Maar mijn advies is altijd: Als je een dergelijk product koopt kan je er beter één keer goed voor betalen. 

Dit model gaat nog jaren mee en zal het de volle honderd procent waard zijn! Als je nog niet genoeg informatie over de Samsung Galaxy Watch hebt kunt je hier de volledige Samsung Galaxy Watch review bekijken!

Voordelen
 • Een batterijduur tot 4 dagen bij intensief gebruik
 • Geen problemen meer met software- waar de eerdere Samsung horloges dat nog wel eens hebben
 • Hele goede prijs/kwaliteitsverhouding
 • Dé nummer 1 van 2020, ook bevestigd door de Consumentenbond!
Nadelen
 • Het is een wat prijzig horloge; dus mogelijk niet voor iedereen betaalbaar.

Op een goede tweede plek komt de Apple Watch Series 3. Ondanks dat er enige verdeeldheid heerst over de Apple Watch is het zijn plek op nummer 2 zeker waard. Hij biedt namelijk ongelofelijk veel, het horloge is van uitstekende kwaliteit en is een duurzame koop. 

De Apple watch series 3 is niet persé een betere koop dan de watch 4 óf 5. Maar het scheelt wel aanzienlijk in prijs, vandaar dat deze wordt aangeraden op prijs kwaliteit!

Het is het dan ook zeker waard om de Apple Watch series 3 wat nader te bekijken! Het horloge biedt een ingebouwd GPS systeem en een vernieuwde hoogtemeter. Ook wordt er gebruik gemaakt van de nieuwste software waarmee je bijvoorbeeld de Work-out app kan gebruiken. Bij de Workout-app komen nieuwe traingingen zoals de HIIT (high intensive interval training) kijken. Daarnaast is het ook makkelijker dan ooit om je favoriete muziek te draaien tijdens het sporten!

 

Bekijk hier de prijs op Bol.Com

Voordelen van de Apple Watch 3

Een ander groot voordeel van de Apple Watch Series 3 is de mogelijkheid om je slaapritme nauwkeurig bij te houden en analyse op los te laten. Dit zorgt voor de mogelijkheid om je REM-slaap te meten, en te kijken wanneer je precies in slaap valt. Dit kan mensen enorm helpen met het in kaart brengen van hun slaapritmen. De apple watch is een volledig waterdicht sporthorloge, wat ervoor zorgt dat je er ook mee kan zwemmen. Er is tegenwoordig extra software in het horloge aangebracht om je zwemprestaties volledig te meten. Hiermee kun je de speedo on app downloaden waardoor je je SWOLF kunt berekenen. Meer informatie over de beste zwemhorloges van 2021 kan je hier vinden!

Nadelen van de Apple watch 3

De Apple Watch is beschikbaar voor vrijwel alle sporten die je kan beoefenen. Tenzij je echt high-end sporten doet zoals bergklimmen op hoog niveau is dit een zeer goede optie. Voor veel sporten kan je software downloaden die samenwerkt met Apple. Dit zorgt ervoor dat alles gedekt is! Het horloge is ook beschikbaar om mee te duiken, tot maximaal 50 meter diepte. Maar met het ‘normale’ PADI diploma duik je maar tot 20 meter diep. 50 meter is alleen voor de écht ervaren duikers, dus daar zou ik mij geen zorgen over maken!

Het horloge is verkrijgbaar in verschillende kleuren, en met verschillende soorten bandjes. Dit maakt het makkelijk om het horloge te personaliseren. Ook heeft de Apple Watch een prachtig- strak design. Hierdoor valt het niet op dat je een digitaal horloge draagt. Ook het Apple horloge gemaakt van de hoogste kwaliteit; waardoor deze lang mee gaat. Kortom: Ik ben ook een groot fan van de Apple Watch en raad deze dan ook zeker aan voor de Apple liefhebber!

Voordelen
 • Hele goede kwaliteit
 • Goede batterijduur- wel wat minder goed dan de Samsung Galaxy Watch
 • Veel mogelijkheden om sport te beoefenen
 • Je kan zelf verschillende banden en kleuren kiezen
 • Volledig waterbestendig voor zowel zwemmen als duiken
Nadelen
 • Alleen beschikbaar bij het gebruik van een IPhone; wat een IPhone 5s of nieuwer moet zijn
 • Aan de prijzige kant

Ondanks dat de Fitbit Charge 3 een activity tracker is; is het wel een noemenswaardig product in het lijstje van sporthorloges. Het is namelijk een fenomenaal product wat tegen goedkope(re) prijs aangeboden wordt. 

Voor ‘maar’ 129 euro heb je deze namelijk al op de deurmat liggen. De Fitbit charge 3 is de opvolger van de Fitbit charge 2.  

fitbit charge best gekocht sporthorloge 2018
Bekijk hier de prijs op Bol.Com

Kan je beter de Fitbit charge 2 of 3 kopen?

De Fitbit charge 2 en 3 zijn beiden zeer goede aankopen, echter springt de Charge 3 beter uit de tests. Het is namelijk een goed geprijsd product met een ongelofelijk goed design. De Tracker heeft de mogelijkheid om je hartslag nauwkeurig te meten en het touch screen scherm werk naadloos. De tracker is erg gemakkelijk via dit scherm te bedienen; wat ervoor zorgt dat je niet constant je telefoon nodig hebt. Dit is erg goed voor het gebruikersgemak. De tracker heeft een breed en divers aanbod aan software voor het uitoefenen van sporten. De meest gebruikte zijn toch wel: Fietsen, Hardlopen en zwemmen. Als je op zoek bent naar een goedkoper model; wat minder uitgebreid is, dan is de Fitbit Charge 3 hét perfecte model voor jou.

Wat is nou het gróte verschil tussen de Fitbit Charge 2 en de Fitbit Charge 3? Voor een lange tijd was de Charge 2 de beste en populairste Activity tracker op de markt. Maar met de komst van de Charge 3 is dit verschoven. We nemen even kort de ‘upgrades’ van de Charge 3 door.

Het enige nadeel van de Fitbit Charge 3 is dat deze geen ingebouwd GPS-systeem heeft. Heel raar is dit niet, want de meeste activity trackers hebben geen functioneel GPS-systeem. Maar sporthorloges hebben dit vaak wel. Dus wanneer een GPS-systeem een échte pré is, raad ik je aan om verder te kijken in deze lijst!

Een van de grootste voordelen is dat het touchscreen scherm veel beter en mooier geworden is. De Fitbit charge 2 haperde nog wel eens bij het gebruik van het touchscreen, maar hierbij zijn alle problemen verholpen. Er wordt gebruik gemaakt van een OLED display mét verlicht scherm.

Ook is de Fitbit Charge 3 waterdicht gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de tracker veel nieuwe mogelijkheden erbij krijgt. Er kan natuurlijk mee gezwommen worden nu; maar het is ook mogelijk om ermee te snorkelen, douchen of badderen. Voor veel personen brengt dit extra gebruikersgemak aangezien velen de tracker graag de hele dag omhouden, ook tijdens het douchen.

Een ander groot voordeel is dat de hartslagmeter herzien is. Deze werkt nu velen malen beter dan die bij de Charge 2 deed. De hartslagmeter van de Charge 3 functioneert zeer goed, en is in vergelijking met veel Activity trackers fenomenaal. Dit komt omdat Activity trackers vaak zeer goedkoop worden aangeboden. Zo liggen er Trackers bij de Lidl in de schappen; maar ik zou ieder dit sterk afraden. Deze trackers functioneren niet nar behoren, en hier heb je dan ook vrij weinig aan. Maak eerder een goede keuze om een kwaliteits-Tracker aan te schaffen waar je lange tijd mee door kunt!

Maak de goede keuze om een kwaliteits-Tracker aan te schaffen waar je lange tijd mee door kunt!

Er is bij de Charge 3 een ‘Sleep-Tracker’ toegevoegd die het mogelijk maakt om je slaap nauwkeurig bij te houden. Aangezien steeds meer mensen met slaapproblemen of slaapstoornissen te maken krijgen kan dit een goede toevoeging zijn voor het controleren van je slaap. Je kan bijvoorbeeld precies meten wanneer je in je Remslaap komt (Rapid Eye Movement), hierbij pak je namelijk het meeste; en de beste rust. Ook kun je andere slaappatronen in kaart brengen wat ook gewoon erg interessant kan zijn! Naast de ‘Sleep-Tracker’ is ook de batterijduur van de Tracker aanzienlijk verbeterd. De batterijduur kan zich bij ‘normaal’ gebruik scharen op zeven dagen. Het opladen van de tracker kost je ongeveer anderhalf tot twee uur.

Conclusie

Kortom: De Charge 3 heeft grote stappen gezet ten opzichte van de Charge 2. Er zijn grote verbeteringen gemaakt en hij wordt voor een zeer redelijke prijs aangeboden. Het enige nadeel is dan ook dat de Charge 3, zoals de meeste activity trackers, geen ingebouwd GPS-systeem heeft. Wanneer je hiernaar zoekt dan raad ik je aan een ander horloge te kiezen in deze lijst!

Voordelen
 • Zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding
 • Strak en functioneel design voor zowel mannen als vrouwen
 • Te gebruiken voor een breed scala aan sporten, waaronder zwemmen
 • Een nauwkeurige hartslagmeter
Nadelen
 • Geen ingebouwd GPS-systeem
 • Lijkt qua design op de Fitbit Charge 2

De Garmin vivoactive 3 Music is een uitgebreidere versie dan de ‘normale’ Garmin Vivoactive 3. In principe zijn het dezelfde horloges maar de Vivoactive 3 Music geeft de mogelijkheid om muziek af te spelen en te beheersen via het touchscreen scherm op je sporthorloge. We spreken voor de rest van de review even over de vivoactive 3 voor het gemak. 

Het horloge is een zeer uitgebreid en kwaliteitsproduct. Garmin heeft al jaren prachtige producten in de markt op het gebied van sporthorloges. Zo houden ze zich bezig met de allernieuwste innovaties; waaronder GarminPay. Dit maakt het mogelijk om met (Let op: niet alle banken) draadloos te betalen via je smartwatch.

garmin vivoactive music 3
Bekijk hier de prijs op Bol.Com

Design van de Garmin Vivoactive 3

Het design van de  Vivoactive 3 is simpel maar ziet er erg mooi uit vind ik zelf. Het is mogelijk om het horloge te personaliserendoor het verwisselen van bandjes. Ook kan hiermee de grootte worden afgesteld. Hij wordt aangeboden in één formaat, en in twee verschillende kleuren. Het horloge heeft een breedte van 43mm en een polsomtrek die verstelbaar is van 127-204mm. Zoals al eerder gezegd is het mogelijk om met de Garmin Vivoactive contactloos te betalen via GarminPay en is het nu mogelijk om offline muziek te luisteren zonder je smartphone te gebruiken.

Het nadeel aan de vivoactive 3, en dit kan gelijk een groot nadeel zijn, is dat die niet samenwerkt met Huawei telefoons. Wanneer je dus in bezit bent van een Huawei telefoon; of van plan bent om er een te kopen, dan is dit niét de juiste keuze voor jou! Ik zou je dan aanraden om een ander horloge uit de lijst te bekijken, met name de Samsung Galaxy Watch. Ook is de batterijduur niet zo goed als bijvoorbeeld de Samsung Galaxy watch, maar het is niet zo’n groot probleem dat het noemenswaardig is.

Waterdichtheid van de Vivoactive 3

De Vivoactive 3 Music is compleet waterdicht wat het uitstekend maakt om mee te zwemmen. Het horloge heeft qua functionaliteiten eigenlijk alles wat je nodig hebt. Daarnaast werk het ook nog eens ongelooflijk simpel, fijn en snel. Garmin is en blijft een uitblinker in het maken en innoveren van sporthorloges. Het horloge valt zeer prettig om je pols, ondanks dat die soms wat groter is. Ook heb je af en toe dat horloges met ingebouwde hartslagmeter moeilijk om de pols kunnen vallen; maar bij de vivoactive 3 is dit niet het geval. Hierdoor kudos voor het design!

Conclusie

Het horloge heeft een kleuren touchscreen wat makkelijk af te lezen is in het zonlicht. Er wordt namelijk gebruikt gemaakt van een: Transflectief memory-in-pixel (MIP). Moeilijke woorden maar het touchscreen is zeer makkelijk mee te werken en is dus altijd goed af te lezen. Dit is een grote pré aangezien buiten sporten met lekker heel lekker is. De wijzerplaten van de Vivoactive 3 zijn te veranderen naar eigen inzicht. Dit is een leuk foefje waardoor het horloge voor iedereen nog wat meer te personaliseren is. Kortom: Het horloge is van uitstekende kwaliteit en bezit alles wat een sporthorloge nodig zou hebben op één ding na: het niet samenwerken met Huawei telefoons.

Voordelen
 • Het is mogelijk om via Garmin Pay contactloos te betalen (werkt zeer goed)
 • Met de ‘Music’ versie kan je on- en offline naar je favoriete muziek luisteren
 • Zeer uitgebreide sporthorloge tegen redelijke prijs
 • Valt erg prettig om je pols
Nadelen
 • Werkt niet samen met Huawei telefoons
 • Batterijduur kan ietsje beter, vooral ten opzichte van de Samsung Galaxy Watch

De Garmin Vivomove – HR is al een lange tijd een van de betere sporthorloges verkrijgbaar. Garmin heeft meerdere hele goede producten op de markt; waar de Vivomove HR er zéker een van is. Garmin heeft een van de meest innovatieve producten op de markt gezet als het gaat om sporthorloges, en heeft hierbij ook haar eigen besturingssysteem ontwikkelt! 

Het horloge is voor veel te gebruiken. Hij bevat vrijwel alles wat de bovenstaande twee horloges ook bevatten! Daarnaast is het horloge volledig waterdicht – tot een diepte van 50 meter- en heeft het de beste trackers. Lees hieronder meer over de Garmin Vivomove HR; die zijn vierde plek in deze lijst zeer verdiend!

Bekijk hier de prijs op Bol.Com

Meten van je stressniveau

Het Garmin horloge heeft een leuk extraatje waarmee je je ‘stressniveau’ kunt meten. Dit gaat in combinatie met de aanwezige hartslagmeter. Via een sterk en goed doordacht logaritme wordt je hartritme gekoppeld aan andere stressfactoren. Hierdoor kan het horloge aangeven wanneer je ‘stressniveau’ te hogen waarden bereikt. Dit gaat pérfect samen met sport. Sport verlaagt over het algemeen het stressniveau. Het horloge kan dus precies aangeven waar jouw eigen balans ligt. Zo leer je jezelf nog beter kennen, en voorkom je de burn-out die op de loer ligt. Zeker in de hedendaagse samenleving waarin het steeds moelijker wordt om je eigen rust te vinden.

Nadelen van de Vivomove HR

Het horloge heeft niet veel nadelen. Maar een van de nadelen van de Garmin Vivomove vind ik dat het moeilijk is om in zonlicht het scherm af te lezen. Het scherm reflecteert het zonlicht een beetje waardoor je soms wat beter moet kijken. Daarnaast is het ook niet mogelijk om elke sport te beoefenen. Dit komt omdat Garmin haar eigen besturingssysteem gebruikt. Door constante software updates wordt er wél in een rap tempo steeds meer toegevoegd aan het besturingssysteem. Dus wanneer je twijfel om een Garmin horloge te kopen- kijk even op de website van Garmin wat er momenteel allemaal op staat!

Hoe snel laadt de Vivomove HR op?

De oplaadsnelheid van het horloge is relatief goed. Het horloge is vrijwel altijd binnen twee uur opgeladen, en gaat met minimaal gebruik tot vijf dagen mee. Dit is een goede score voor een horloge! Een van de mooiste functies van het horloge is het volgende: Wanneer je gegevens wil tonen op het horloge springen de analoge wijzers naar de zijkant, om ruimte te maken voor de digitale gegevens. Hierdoor kunnen ze optimaal weergegeven worden!

Wanneer je gebeld wordt terwijl je het horloge draagt gaat deze vibreren. Dit kan je natuurlijk ook uitzetten! Ik vind dit persoonlijk zeer handig, zodat ik niet constant mijn telefoon op zak hoef te houden om bereikbaar te zijn! Ook is het zeer gemakkelijk om muziek te wisselen via je horloge, als deze aangesloten is op Spotify. Dit maakt het ook een stuk veiliger om in de auto nieuwe liedjes op te zetten!

Voordelen
 • Het horloge heeft een prachtig- en strak design
 • Zeer innovatief
 • Een goede verhouding van prijs/kwaliteit
 • Het horloge gaat lang mee
Nadelen
 • In het zonlicht is het wat moeilijker om goed het scherm af te lezen
 • Het besturingssysteem van Garmin heeft nog niet élke sport beschikbaar, bekijk hierdoor goed de website van Garmin over de beschikbare opties!

FAQ : Veelgestelde vragen over de beste sporthorloges dames van 2021

Waarom een sporthorloge?

Een Sporthorloge kan je helpen bij het verbeteren van je sportprestaties. Hierbij kun je denken aan het meten van je hartslag, vo2-max, zuurstofniveau en nog veel meer. Wanneer je een sporthorloge op de juiste manier gebruikt kan deze je sportprestaties enorm verbeteren.

Welk sporthorloge past het beste bij mij?

Iedereen heeft zijn of haar verschillen. Hierdoor verschilt het ook welk sporthorloge bij jou past. Dit is vaak niet alleen maar gericht op specificaties. Benieuwd welk sporthorloge het beste bij jou past? Lees dan ons artikel over de beste sporthorloges voor dames!

Sporthorloge of smartwatch?

Het verschil tussen een sporthorloge of smartwatch is als volgt: Een sporthorloge is bedoelt om je sportprestaties te verbeteren. Een smartwatch is een verlengde van je mobiele telefoon. Een smartwatch richt zich dan ook op een combinatie van gemak en sport. Benieuwd naar een smartwatch? Bekijk onze top tien!

Geef een antwoord