De beste Xiaomi Smartwatch van 2023: Uitgebreide koopgids

Laatste update: 22 juni 2023 door Jidde Wiegertjes

In een wereld waar slimme horloges een steeds grotere rol gaan spelen is ook het merk Xiaomi niet achter gebleven. Wij hebben voor jou uitgezocht welke Xiaomi Smartwatch je het beste kunt kopen, in 2023.

In deze uitgebreide koopgids wordt gekeken naar de specificaties, nauwkeurigheid, prijs en mogelijkheden van de diverse smartwatches van Xiaomi. Er zijn meer dan tien verschillende smartwatches vergeleken. Bekijk hieronder snel de vijf beste Xiaomi smartwatches van dit moment, of lees het hele artikel.

De 5 beste Xiaomi smartwatches van dit moment

Wil jij direct weten wat de beste smartwatch van Xiaomi is? Hieronder een overzicht. Verder in dit blog vind je meer informatie over de specificaties, prijzen en een uitgebreide analyse van de voor- en nadelen per smartwatch.

 1. Beste Xiaomi smartwatch: Amazfit GTR 2
 2. Beste Xiaomi gezondheidshorloge: Xiaomi mi Watch Lite
 3. Beste Xiaomi smartwatch als sporthorloge: Xiaomi mi smartwatch
 4. Beste goedkope Xiaomi smartwatch: Amazfit Bip S
 5. Beste Xiaomi smartwatch voor mannen: Amazfit T-Rex

Wat is de beste smartwatch van Xiaomi?

De beste Xiaomi smartwatch is voor iedereen verschillend. Wij hebben alle smartwatches van Xiaomi onderzocht en getest. De horloges die hierboven geselecteerd zijn, zijn de beste per categorie gebaseerd op specificaties, prijs en nauwkeurigheid. Het beste smartwatch van Xiaomi is daarom een subjectieve vraag en hangt af van de wensen van de koper. De smartwatches van Xiaomi zijn doorgaans een wat goedkopere smartwatch dan velen anderen.

Is Amazfit van Xiaomi?

Voordat we beginnen is het handig om even te bespreken welke smartwatches allemaal onder Xiaomi geschaard worden. Hier is nogal wat onduidelijkheid over. Er zijn veel smartwatches en activity trackers uitgebracht door de producent Huami, onder de naam van Xiaomi.

Xiaomi heeft zelf ook diverse producten op de markt gebracht, zoals de succesvolle Xiaomi Mi band series of de Xiaomi mi watch.

Voor dit artikel richten wij ons zowel op de producten van Huami als die van Xiaomi. Dit zorgt voor een totaler en completer beeld van de smartwatches.

Welke smartwatch past bij Huawei?

Er zijn veel horloges die niet ondersteunt worden door Huawei. Een Garmin horloge, fitbit horloge, of polar horloge worden bijvoorbeeld niet ondersteund door een Huawei smartphone.  De beste optie is – wanneer je een Huawei smartphone hebt – om een Huawei horloge aan te schaffen.

‘’Voor de prijs wat je ervoor betaald is het meer dan geweldig. Alles in de smartwatch werkt perfect. Accuduur is werkelijk waar top. Scherm is duidelijk en mooi in details. De app werkt ook prima. Een super aankoop.’’

Recensie van bol.com

De beste Xiaomi smartwatch van 2023

Amazfit GTR 2 xiaomi

1. Amazfit GTR 2

 • Beoordeeld 8.8/10
 • Beste xiaomi smartwatch
 • 1.39 inch AMOLED display
 • Betaalbaar

De Amazfit GTR 2 is de beste allround smartwatch van Xiaomi. Met een 1.39-inch kleuren AMOLED-display heeft de smartwatch een helder scherm. Er wordt gebruik gemaakt van een always-on display. De Huami-smartwatch beschikt over diverse standaard sensoren waar je je gezondheid mee in kaart brengt. Je meet consequent je hartslag zuurstofwaarde in je bloed en je slaapritmes. Dit maakt de smartwatch tot een goed gezondheidshorloge.

De batterijduur van de Amazfit GTR 2 kan oplopen tot wel 14 dagen. Hierdoor hoef je geen zorgen te baren over de batterijduur. Als je alleen de basisfuncties gebruikt, en de energiebesparingsmodus aanzet, kan dit oplopen tot wel 38 dagen! Hierdoor zijn de functies van de smartwatch wel beperkt.

De amazfit GTR 2 wordt in twee maten aangeboden, de 47mm en 42mm. De 42mm versie is wat meer geschikt voor de vrouwelijke pols. Een dames smartwatch is doorgaans wat smaller van formaat dan een sporthorloge voor heren. In de Amazfit zitten diverse sportmodi ingebouwd die ervoor zorgen dat je jouw juiste sporten en activiteiten kunt bijhouden.

Er zitten diverse sensoren ingebouwd in deze watch. Zo is er een nauwkeurige hartslagmeter ingebouwd, een gps-sensor, een pulse-oximeter en nog veel meer. Dit maakt dat de Amazfit GTR niet veel onderdoet aan de beste smartwatch van dit moment, namelijk de Galaxy Watch 4. Wij zijn dan ook uiterst tevreden over de kwaliteit van deze smartwatch; en vinden dat hij zijn eerste plek meer dan verdiend.

Beste Xiaomi hardloophorloge

Xiaomi mi watch lite

2. Xiaomi mi smartwatch Lite

 • Beoordeeld 8.7/10
 • Beste hardloophorloge
 • Geschikt voor smalle polsen
 • Prijs/kwaliteit is heel goed

Slimme horloges zijn voorzien van GPS, WiFi en hartslagmeters. Met een 230 mAh-batterij gaat de Xiaomi mi lite tot 9 dagen mee, afhankelijk van het gebruik. Met GPS is 10 uur non-stop mogelijk.

 Met het nieuwe 5.1 Bluetooth koppel je deze smartwatch eenvoudig aan je smartwatch (iOS/Android). Dan ontvang je een melding van je smartphone naar je smartwatch. De ingebouwde GPS volgt de route. Maak je smartwatch geschikt voor gebruik tijdens het sporten. Hartslagmeters kunnen u ook helpen inzicht te krijgen in uw gezondheid.

Naast calorietellers en stappentellers wordt alles bijgehouden en naar je smartphone gestuurd. Daar kun je alle doelen en voortgang zien die je hebt ingesteld. De hartslag kan tot 30 dagen worden teruggekeken. En in 10 sportmodi vind je de meest populaire sporten zoals hardlopen, indoor hardlopen, fietsen, wandelen en zwemmen. Met het anti-diefstal mechanisme kan u de smartwatch laten bellen, vibreren of via uw smartphone opsporen.

De Xiaomi mi smartwatch Lite beschikt over de volgende functies: Hartslagmeter, Bloeddrukmeter, Slaap detectie, Calorieëenteller, Versnellingsmeter, Gyroscoop, Geomagnetische sensor, Barometer, Alarm/Reminder, Stappen/trappen teller, Anti-diefstal, Kalender, Camerabediening, Mediabediening.

De beste Xiaomi watch die je kan gebruiken als sporthorloge

Xiaomi mi watch zwart

3. Xiaomi mi Watch

 • Beoordeeld 8.7/10
 • Beste hardloophorloge
 • Geschikt voor smalle polsen
 • Prijs/kwaliteit is heel goed

Deze zeer betaalbare smartwatch, boordevol Xiaomi-opties, is eindelijk beschikbaar in Europa. Het Xiaomi Mi-horloge. Dit horloge is voorzien van GPS, WiFi, hartslagmeter spO2, BioTracker 2, 16 dagen batterijduur 5 ATM, meer dan 110 sportmodi en weegt slechts 32g. Dit is een horloge dat bij iedereen past en is het echt bedoeld om als sporthorloge te worden gebruikt. Met de 22mm horlogeband schakel je eenvoudig en snel tussen de Xiaomi horlogeband of de universele band.

Specificaties van de Xiaomi Mi watch

Dit is de eerste Xiaomi smartwatch die speciaal is ontworpen voor de Europese markt. Er zijn veel opties, een klassiek horlogedesign en een 3D curved scherm gemaakt van Gorilla Glass 3™. Krijg inzicht in de voortgang van uw training, je gezondheid en meer. Met een 1,39-inch aanraakscherm, een AMOLED-kleurenscherm, altijd-aan-functies, een scherpe resolutie van 454×454, 450 heb je de beste kwaliteit in huis. Daarnaast is het scherm goed afleesbaar in de zon. Met de Mi Fit-app kun je je eigen stijl en achtergrond kiezen.

Dankzij de krachtige 420mAh accu train je gemakkelijk tot wel 16 dagen. Tot 50 uur met GPS altijd aan. Binnen 2 uur is je smartwatch volledig opgeladen en kun je hem weer gebruiken.

Het meten van je hartslag

Een continue hartslagmeter die werkt met Huami’s BioTracker PPG 2 bewaakt je hartslag gedurende de dag. In combinatie met een zuurstofverzadigingsmeter (SpO2) beschikt de Mi Watch over de nieuwste 2021 smartwatch-technologie. De klok waarschuwt je als hij een te hoge waarde detecteert. Zo verkleint het de kans op hart- en vaatziekten en verbetert het de training. U kunt ook ontspannen met stressmonitoring en ademhalingsoefeningen. Slaap meten

Je slaap wordt ook elke nacht geregistreerd en geregistreerd. De Mi Watch kan ook de stadia van licht, diep, rem en slaapopwekking volgen. Om goed op je slaapkwaliteit te letten. Het geeft je zelfs tips over hoe je je slaapgewoonten kunt verbeteren, zodat je beter kunt slapen.

De beste goedkope Xiaomi smartwatch

4. Amazfit Bip S

 • Beoordeeld 8.7/10
 • Beste hardloophorloge
 • Geschikt voor smalle polsen
 • Prijs/kwaliteit is heel goed

De Amazfit Bip S is krachtiger dan zijn voorganger, maar toch ultralicht, dankzij het innovatieve ontwerp van de materialen en het fabricageproces van het horloge. De smartwatch met een gewicht van slechts 31 gram is uiterst comfortabel om te dragen tijdens het sporten of slapen. Het is een van de goedkopere smartwatches op de markt.

Ontwerp van de Amazfit Bip

De slanke body van de Amazfit Bip S heeft een ingebouwde batterijcapaciteit van 200mAh. Krachtige stroomchips en geoptimaliseerde Bluetooth verminderen het stroomverbruik, deze verbeteren de efficiëntie van het apparaat en bieden voldoende stroom voor een lange levensduur van de batterij.

 Lange batterijduur

 De batterijduur van een smartwatch is 40 dagen op een enkele lading. De Amazfit Bip S levert een uitstekende levensduur van de batterij door de keuze van energie-optimalisatietechnologie. Semi-transparante kleurendisplays doen meer tegen een betaalbare prijs. Dit soort batterijduren die je vaak alleen bij een stappenteller horloge, waardoor het een uitzonderlijke prestatie is voor een betaalbare smartwatch.

Dankzij het doorschijnende kleurendisplay is het scherm goed afleesbaar met een laag stroomverbruik. Hoe helderder de buitenlucht, hoe helderder het scherm van de smartwatch, wat ideaal is voor buitensporten, waardoor het gemakkelijker wordt om buitenshuis te lezen. Als er weinig omgevingslicht is, kan je de achtergrondverlichting van de klok inschakelen om het scherm volledig te verlichten.

Ingebouwde GPS

De ingebouwde GPS presteert nu nog beter op het gebied van satelliet zoeksnelheid, positioneringsnauwkeurigheid en stroomverbruik. De GPS kan tot 22 uur continu werken.

Xiaomi smartwatch voor mannen

5. Amazfit T- Rex smartwatch

 • Beoordeeld 8.7/10
 • Beste hardloophorloge
 • Geschikt voor smalle polsen
 • Prijs/kwaliteit is heel goed

Robuustheid en betrouwbaarheid zijn vooral belangrijk voor outdoor smartwatches. Amazfit TRex heeft 12 militaire certificeringen doorstaan ​​om robuustheid en duurzaamheid in zware omstandigheden te garanderen.

Hard van binnen én buiten

De vorm van de Amazfit TRex is stevig, betrouwbaar en sterk onder verschillende hoeken. Het krachtige ontwerp van details en innerlijke structuur houdt rekening met een gevoel van kracht en bruikbaarheid, maakt het van binnenuit moeilijk en maakt het een smartwatch waarop je kunt vertrouwen.

 Zeer lange batterijduur

Met een zeer lange batterijduur van 20 dagen heb je langer plezier van je smartwatch. Het nieuwe circuitontwerp, speciaal ontwikkeld voor de Amazfit TRex, is een geavanceerde chip met een laag stroomverbruik en uitgebreide prestatie-optimalisatie, waardoor de levensduur van de batterij van de Amazfit TRex wordt verlengd. De smartwatch kan lang worden gebruikt, dus je kunt hem dragen zonder je zorgen te maken over opladen.

 AMOLED-kleurenscherm en een AlwaysOndisplay

 De Amazfit TRex maakt gebruik van een 1,3-inch AMOLED-kleurenscherm dat het Always-on Display ondersteunt, waardoor het gemakkelijk is om belangrijke informatie te krijgen door je pols op te tillen. Daarnaast kan je het horloge volledig personaliseren met wijzerplaten die je zelf aan kunt passen.

 Zeer nauwkeurige GPS

 Dit horloge maakt gebruik van een hoogwaardige GPS-chip van Sony en een ingebouwd, nauwkeurig positioneringssysteem met twee satellieten. Het materiaal, de interne indeling van de horlogekast en zelfs de signaalontvangst zijn sterk geoptimaliseerd voor het dragen van een smartwatch. Aanzienlijk verbeterde signaalefficiëntie, sneller zoeken naar satellieten, nauwkeurigere positionering en het aanpakken van positioneringsbehoeften in zowel de stad als buiten.

 Waterdicht tot vijftig meter voor wel 14 verschillende sporten.   

Amazfit TRex heeft 14 ingebouwde professionele sportmodi en is waterbestendig tot 5 ATM’s. Om aan de verschillende behoeften van atleten te voldoen, kun je deze smartwatch dragen tijdens het zwemmen in het zwembad of in open water. De smartwatch registreert ook gegevens zoals hartslagstatistieken en trainingstijd de kwaliteit van je trainingen optimaal te maken.

Veel gestelde vragen

Wat is de beste Xiaomi smartwatch voor dames?

De beste xiaomi smartwatch voor dames is op dit moment de amazfit bip S. Dit model heeft een erg dunne polsband waardoor die geschikt is voor de vrouwelijke pols. Daarnaast is de smartwatch licht, heeft die een strak design en is die zeer nauwkeurig.

Wat is de beste Xiaomi smartwatch voor heren?

De beste smartwatch voor heren van Xiaomi is de Amazfit T-Rex. Dit komt omdat het een robuust model is wat getest is in barre omstandigheden. De smartwatch is geschikt voor meer dan 14 watersporten met een waterdichtheid tot vijftig meter.

Welke smartwatch voor Xiaomi?

Als je een Xiaomi smartphone hebt is het raadzaam een Xiaomi smartwatch te kopen. Dan weet je zeker dat ze compatible zijn. Xiaomi smartphones gaan niet goed samen met smartwatches van andere merken, zoals Garmin, Polar of Fitbit.

Welke smartwatch past bij Hauwei?

Ook wanneer je een smartphone van Huawei hebt is het raadzaam een smartwatch van Xiaomi of Amazfit aan te schaffen. Huawei smartphones gaan niet goed samen met veel producten van andere smartwatch producenten.

Wat is de beste xiaomi smartwatch van dit moment?

Wij vinden de Amazfit GTR 2 momenteel de beste smartwatch van Xiaomi. Maar het verschilt heel erg per persoon. Dit is compleet afhankelijk van wat je graag doet met je smartwatch en je eisen aan nauwkeurigheid, compleetheid en budget. In deze lijst van Xiaomi smartwatches vindt je een mooi- en duidelijk overzicht.

Bronnen:

(1) Grym, Kirsi. et al: Feasibility of smart wristbands for continuous monitoring during pregnancy and one month after birth van Springer Link (2019): article number 34.

(2) Nelson, Elizabeth. Verhagen, Tibert et. al: Health empowerment through activity trackers: An empirical smart wristband study van Sciencedirect (2016): 364-374.