Polar sporthorloge 2022: Welke is de beste?

Laatste update: 14 maart 2023 door Jidde Wiegertjes

Een Polar Sporthorloge is een uitblinker op het gebied van hartslagmetingen en batterijduur. De beste sporthorloges van Polar zijn dan ook geschikt om de serieuze hardloper tevreden te stellen.

De horloges van Polar zijn gespecialiseerd in accurate hartslagmetingen. Maar ook de GPS-metingen, VO2-max metingen en andere, gerelateerde specificaties zijn van de hoogste kwaliteit. Er zijn een ruim vijftal aan kwalitieve sporthorloges van Polar op de markt.

In dit artikel gaan we uitzoeken welk Polar horloge het meest geschikt is voor jou. Hierbij bekijken we de modellen afzonderlijk en kijken we naar het beste horloge per categorie.

De 3 beste Polar sporthorloges van dit moment

Geen zin om het hele artikel te lezen? Geen probleem. Bekijk hieronder de 3 beste polar horloges van 2022:

Beste Polar sporthorloge 2022

Polar Ignite 2

 • Beoordeeld 8.6/10
 • Personaliseerbare wijzerplaat
 • Herstel wordt ’s nachts bijgehouden
 • GPS en GLONASS

Het beste Polar sporthorloge van 2022 is de Polar Ignite 2. De Polar Ignite 2 is een multisporthorloge dat tegen een betaalbare prijs wordt aangeboden. Het is een stijlvol horloge die gericht is op het verbeteren van je sportprestaties. Het model kent geavanceerde slaapmetingen (1) waardoor je goed inzicht krijgt in je slaapmetingen. Het grote verschil met de andere Polar modellen is de prijs en het design. Daarnaast kan de Polar Ignite 2 muziek afspelen vanaf het horloge. Dit is heel erg fijn voor het sporten.

De Polar Ignite 2 is niet gericht op de meest serieuze hardlopers of wielrenners. Meer op de ‘recreatieve’ sporter. Wanneer je een professionele sporter bent raden we je aan te kijken naar de Polar Vantage V2, welke verderop staat in deze lijst.


Beste Polar Sporthorloge voor heren

Polar Grit X

 • Beoordeeld 9.0/10
 • Toont hartslagzones
 • Geschikt voor millitairen
 • Hill Splitter functie

De Polar Grit X is het beste Polar horloge voor heren, door het grote en robuuste design. Ondanks dat het een groter sporthorloge is weegt het model ‘maar’ 64 gram. Dit horloge voldoet aan de militaire standaard en is extreem geschikt voor outdoor activiteiten. Het horloge is geschikt voor militairen en sporters die trainen op ruige terreinen.

Naast al deze pluspunten heeft de Grit X een batterijduur van ongeveer 40 uur in GPS-modus en met hartslagmeting aan. Dit is erg lang voor een sporthorloge. Een marathon of zelfs een triatlon houdt de batterijduur van de Grit X dus makkelijk vol. Wanneer je de energiebesparende modus gebruikt kan het model zelfs wel 100 uur mee.

beste_sporthorloge_polar_ignite-removebg-preview

Polar Sporthorloge voor dames

Polar ignite

 • Beoordeeld met een 8.8/10
 • Zeer nauwkeurige GPS
 • Mooi en betaalbaar
 • Strak design

Het beste Polar sporthorloge voor het vrouwelijk geslacht is de eerste versie van de Polar Ignite series. Dit komt omdat het sporthorloge een smal design heeft waardoor het geschikt is voor een smallere pols. Daarnaast komt het model in diverse kleuren, zoals: goud, roségoud blauw en zwart. Het design van de Polar Ignite is stijlvol en je hebt bijna niet door een sporthorloge te dragen.

Maar naast het mooie design is het ook nog eens een zeer degelijk model. De hartslagmetingen en de GPS-modus zijn goed en de specificaties zijn nagenoeg hetzelfde als de andere horloges van Polar. Een nadeel is wel dat de Polar Ignite 2 op de markt is. Deze heeft een betere prijs/kwaliteitsverhouding dan het eerste model.

Beste Polar Horloge met hartslagmeter

Polar Vantage V2

 • Beoordeeld met een 8.6/10
 • Geschikt voor fitness
 • GPS-systeem
 • Accurate hartslagmeter

De Polar Vantage V2 is het beste Polar horloge dat je gebruikt met een hartslagmeter (2). Vergis je niet, dit is hét beste model als het gaat om accurate hartslagmetingen. Maar daar hangt ook een prijskaartje aan. Wij adviseren de Polar Vantage V2 voor elke serieuze sporter. Als je wat recreatiever sport is dit horloge te duur. Dan kan je beter kijken naar een ader Polar model, wat hetzelfde resultaat levert.

Als je een professionele hardloper of wielrennen, of andere sporter bent is de Polar Vantage V2 hét horloge voor jou. Het horloge houdt je hartslag continu in de gaten en samen met het sporthorloge stel jij activiteit doelen om in je hartslagzones te trainen. Gebruik hiermee Training Load Pro en Recovery Pro om optimaal te trainen en blessures te voorkomen.

Wanneer jij een prestatiegerichte hardloper bent: koop dan de Vantage V2. Wanneer jij een recreatieve sporter bent, koop hem dan niet.


Polar horloge met navigatie

Polar Vantage M2

 • Meest nauwkeurige pols hartslagmeting
 • Bluetooth koppeling
 • 30 uur batterijduur voor GPS/hartslagmodus
 • Voor de professionele sporter

Het Polar horloge met de beste navigatie is er niet. Alle Polar horloges maken gebruik van hetzelfde GPS-systeem en dezelfde GPS-chips. Een verschil in prijs en batterijduur is er wel.

De Polar Vantage M2 is namelijk een betaalbaar sporthorloge met een batterijduur van 30+ uur in GPS én hartslagmodus. Als je dus een Polar horloge zoekt met een goede batterijduur in GPS-modus voor ene betaalbare prijs, dan koop je de Polar Vantage M2.


Goedkoop Polar sporthorloge

Polar Unite

 • Beoordeeld met een 8.4/10
 • Op de hoogte van al je berichten door notificaties
 • gps-modus
 • Inzicht in je stressniveau

Het beste goedkope Polar sporthorloge is natuurlijk de Polar Unite. Voor een prijs van tussen de 130 en 150 euro heb je een van de goedkoopste Polar modellen in je huis. Daarnaast voldoet het horloge aan de kwalitatieve eisen voor een goed sporthorloge. Er kan gebruik worden gemaakt van hartslagmetingen, slaapmetingen, cadanssensor, gps-modus en uitgebreide sportmodussen. Daarnaast zijn de gegevens nauwkeurig gemeten en worden deze getoond op je smartwatch.

Een voordeel van de Polar Unite – naast de prijs – is het feit dat je berichten en oproepen direct ontvangt op het scherm van je horloge. Dit is niet bij elk sporthorloge het geval.

Polar Sporthorloge vergelijken

Polar horlogePrijsBatterijduurFormaatGewicht (g)HartslagmeterReview
Polar Ignite 2€2054,5 dagen43mm35gJaPrijs
Polar Ignite€1805 dagen43mm35gJaPrijs
Polar Grit X€3507 dagen48mm64gJaPrijs
Polar Vantage V2€4204 dagen47mm52gJaPrijs
Polar Vantage M2€2705 dagen46mm45gJaPrijs
Polar Unite€1404 dagen43mm32gJaPrijs
Polar M430€2002 dagen38mm51gJaPrijs

Polar horloge versus Garmin horloge

Wanneer je een Polar horloge vergelijkt met een Gamin horloge dat valt op dat de twee fabrikanten zich richtten op andere onderwerpen. Waar Garmin gespecialiseerd is in de nauwkeurigheid van GPS-metingen is Polar gespecialiseerd in de nauwkeurigheid van hartslagmetingen.

Dit is een voordeel voor de professionele hardloper, waar hartslagmetingen een écht verschil kunnen maken in het verbeteren van je sportprestaties.

Veelgestelde vragen

Welk Polar horloge moet ik kopen?

Dit hangt af van wat voor eisen jij hebt en wat voor budget jij hebt. In dit artikel over polar horloges omschrijven wij welk horloge het beste past bij welke categorie. Hierdoor kan jij goed uitzoeken welk Polar horloge het beste bij jou sport, wensen en prijsklasse past!

Wat is beter Garmin of Polar?

Beiden horloges van Polar als Garmin horloges zijn van de beste kwaliteit. Polar specialisteert zich meer in nauwkeurigheid van hartslagmetingen waar Garmin zich meer specialiseert in gps-metingen.

Welk Polar horloge is het beste?

Het beste Polar horloge van 2022 is de Polar Ignite 2. In dit artikel omschrijven wij waarom wij dit vinden en bekijken wij de andere Polar horloges.

Wat moet een goed sporthorloge hebben?

Een goed sporthorloge moet nauwkeurige GPS-metingen, hartslagmeting en sportmetingen hebben. De sporthorloges van Polar bezitten dit allemaal.

Bronnen:

(1) Jeffrey, Goodie and S. Schauss, et. al. Validation of Polar heart rate monitor for assessing heart rate during physical and mental stress. American psychological assocation (2000): 159-164

(2) Degrootte, Laurent and Verloigne, Maite et. al. Validation of three Android Wear smartwatches (Huawei Watch, Polar M600 and Asus Zenwatch 3) and Fitbit Charge for measuring amount of steps and time of moderate-to-vigorous physical activity. Universiteits bibliotheek Gent (2017).