Beste Zwemhorloges 2021- Review & Koopadvies

Ondanks dat de zwemhorloges al een langere tijd bestaan, zijn ze pas recentelijk in de media aandacht gekomen. Met bedrijven zoals Garmin, Apple, Fitbit, Samsung en Xiaomi die dag en nacht werken om de kwaliteit te verbeteren hebben de sporthorloges een grote stap kunnen maken. De kwaliteit van waterdichte sporthorloges is vele malen beter, en ook de hartslag meter functies werken nagenoeg perfect. Zo ook bij onze lijst van de beste zwemhorloges.

Inhoudsopgave

Waterdicht sporthorloge of smartwatch

In de volgende blog beschrijf ik alleen maar zwemhorloges die ook daadwerkelijk waterdicht zijn. Ze kunnen ook allemaal in combinatie met de Speedo On app werken voor het beste resultaat. Zo fungeert het perfect als hartslagmeter, om afstand bij te houden en het aantal verbrande calorieën te laten zien. Zwemhorloges werken vaak niet alleen voor zwemmen, ze zijn ook bij elke andere sport bruikbaar. Zo kan je tijdens het hardlopen ook deze sporthorloges gebruiken.

Onderdelen zoals hartslagmeters, waterdichtheid en een veelvoud van andere sensoren hebben de sporthorloges  en smartwatches revolutionair gemaakt. Sinds de
markt van sporthorloges zo is toegenomen heb ik de tijd genomen om mij te verdiepen in het onderwerpen. 

Het meten van je SWOLF

Let op: Sporthorloges voor zwemmen worden steeds populairder en hierdoor komen er steeds meer goede horloges op de markt. Een zwemhorloge moet natuurlijk volledig water- en spatdicht zijn en de mogelijkheid hebben voor de juiste software voor het zwemmen. Een veel gebruikt concept voor het meten van je zwemprestaties is de SWOLF.

De SWOLF is een applicatie die het aantal slagen afgelegd per baan meet en deze tegenover het aantal seconden zet dat het duurt om een baan te voltooien (mogelijk voor beiden 25 en 50 meter baden). Je zwemt het meest effectief wanneer je met zo min mogelijk slagen je baan uitzwemt. Dit is te meten met de SWOLF en kan helpen je energie beter te verdelen tijdens het zwemmen. Lees hier meer over de SWOLF.

Een tracker die zich vooral, of eigenlijk uitsluitend, richt op de zwemsport.

Met de Garmin Swim 2 heeft deze groep sporters een model in handen dat nu eens niet uitgaat van hardlopen en fietsen en daarnaast wat zwemfuncties biedt. In plaats daarvan zijn juist de functies in en om het water het belangrijkst gemaakt.

Zo kan ook jij nu eens dieper ingaan op de prestaties die je levert in het bad en hoe je die kan verbeteren. 

Hoe dat precies in elkaar steekt, kan je in deze review ontdekken.

De specificaties van de Garmin Swim 2

Dat de Garmin Swim 2 gericht is op de fanatieke zwemmer is eigenlijk op alle vlakken terug te zien. Natuurlijk zit er de gebruikelijke hartslagmeter in. Verder zijn de sensors vooral gericht op de afstand die je zwemt, de mate van inspanning die je per arm doet en de kwaliteit van de oefeningen.

Vooral de inspanning per arm is belangrijk omdat andere trackers dit niet kunnen en daardoor onterecht rust registreren tijdens je zwemworkout. Omdat de Garmin Swim 2 uiteindelijk wel een fitness tracker blijft, is het mogelijk om naast de zwemprofielen ook bijvoorbeeld voor hardlopen of wielrennen mogelijkheden te verkennen. Al zijn deze dus wel ondergeschikt aan wat je in het zwembad kan doen ermee.

Beste zwemhorloge top 5

Wat vinden wij van de Garmin Swim 2?

De Garmin Swim 2 biedt nu eindelijk eens mogelijkheden voor een groep die lang over het hoofd werd gezien in de wereld van de trackers.

 Het is fijn om de zwemworkout die je doet nu eindelijk eens op een goede manier te registreren en analyseren. Dat het horloge daarnaast ook nog eens gewoon mooi is vormgegeven en gemakkelijk te dragen is, vinden wij natuurlijk minstens zo belangrijk.

Het is wel zo fijn dat je de functies ook op een gemakkelijke manier kunt gebruiken. Dat is minstens evenveel waard als de aanwezigheid van de sensors en functies op zich. Wanneer je het zo bekijkt, dan heeft Garmin opnieuw gezorgd dat de wereld van de fitness trackers een ontwikkeling heeft doorgemaakt.

De conclusie

Als het gaat om zwemhorloges, dan is er eigenlijk geen betere optie dan de Garmin Swim 2. De kwaliteit van een Garmin fitness tracker, in combinatie met de mogelijkheden maakt het voor zwemmers dan ook de ideale keuze. Dat is wel direct ook weer de beperking voor andere sporters. Ben je namelijk een multisporter, dan is dit model weer zo sterk op het zwemmen gericht, dat het voor jou iets te beperkt kan zijn. Dit hoeft echter niet direct een probleem te zijn. In dat geval heeft Garmin namelijk andere goede modellen te bieden waarmee je wel aan de slag kan gaan.

De apple watch 6 is de nieuwste versie van de aple watch series. Wanneer er een nieuw model op de markt komt is er voor fans en volgens van de Apple watch altijd veel enthousiasme.

Daarom hebben wij gekeken of dit model een sterke opvolger is van de zeer succesvolle apple watch 4 en apple watch 5. Vooral wordt er gekeken naar: is het model geschikt om je activiteiten mee vast te leggen en daar conclusief aan te verbinden? En wat doet de Apple watch 6 voor je gezondheid? Hieronder wordt het beschreven.

De apple watch 6 heeft, naar verwachting, een aantal substantiële verbeteringen ten opzichte van haar voorgangers. Een beter scherm dat een always-on functie heeft en tweemaal zo helder is als bij de Apple watch 5.

Specificaties van de apple watch 6

Naast de gebruikelijke sensoren waarmee je de dagelijkse activiteiten kan meten, kan de Apple watch 6 ook het zuurstofgehalte in je bloed lezen. Deze gegevens zijn makkelijk om door derden te lezen en gebruikt te worden voor diverse doeleinden.

Op het gebied van gezondheid heeft de Apple watch 6 voordelen geboekt ten opzichte van de voorgangers. De hartslagmetingen en sportmetingen zijn nog nauwkeuriger geworden. Daarnaast zijn een hoogtemeter en een kompas opgenomen in het nieuwe model. 

Het zijn veelal kleine verbeteringen maar het voor een kleine meerprijs heb je het nieuwste model van Apple, wat nog steeds aan de top van de smartwatch markt staat.

Wat vinden wij van de apple watch 6?

Wij zijn niet verbaasd dat de Apple Watch 6 nog steeds meedoet met de top van de wearables markt. Apple is altijd leidend geweest in wearables en is dan ook erg innovatief in haar werkwijze. De Apple watch 6 is een van de beste smartwatches die momenteel verkrijgbaar is. Met name als je spreekt over het meten van je gezondheid.

Dit komt natuurlijk wel met een prijskaartje. Je moet bereid zijn om wat geld neer te leggen voor het nieuwste model, maar het is het waard. Wanneer je een wat minder groot budget hebt zijn er genoeg goedkopere alternatieven die ook erg goed functioneren.

Conclusie van het nieuwste model

Wanneer je een echte Apple Watch liefhebber bent is het raadzaam om het nieuwe model aan te schaffen. Nauwkeuriger, uitgebreider en stijlvoller. Als je een nieuwkomer bent in de wereld van smartwatches en sporthorloges is het aan te raden om een ander model te zoeken wat ook goed funcitoneert.

Dit scheelt in je portomonnee. De apple watch 6 is wat ons betreft een grote aanrader en maakt mooie sprongen ten opzichte van de nieuwe modellen, maar écht significante veranderingen hebben wij niet gezien.

Wanneer je aan Polar denkt, dan denk je natuurlijk aan hartslagmeters. Al ver voordat het bedrijf met fitness trackers zoals de Polar Vantage V op de markt kwam, kwam het al met andere apparatuur voor de fanatieke sporter.

Hoe die lange geschiedenis en opgebouwde kennis deze fabrikant nu voordeel biedt, is duidelijk te zien in de manier waarop dit horloge in elkaar steekt. Daardoor kunnen recreatieve en fanatieke sporters allemaal voordeel hebben van het gebruik van dit soort modellen. Het is zeker interessant om dit eens wat nader te bekijken.

Wat kan de Polar Vantage V allemaal?
Het zal je niet verbazen dat één van de belangrijkste specificaties van de Polar Vantage V is dat het 9 verschillende sensoren voor de hartslagmeting gebruikt. Zoals het ook mogelijk is om tot 120 verschillende profielen in te stellen.

Bovendien zit er een sensor in het horloge gebouwd om direct het loopvermogen te meten. Daar heb je dus geen aparte middelen voor nodig zoals vaak bij andere horloges wel het geval is. Ook meet het horloge de mate van stress op je lichaam en draagt daardoor bij met tips voor een beter herstel. Al deze functies hoeven geen grote hap uit de batterijduur te nemen. Die kan namelijk tot wel 40 uur oplopen. Dit maakt het gemakkelijk bruikbaar.

Wat vinden wij van de Polar Vantage V?
Doordat de Polar Vantage V er goed uitziet ben je al snel geïnteresseerd om ermee aan de slag te gaan. Dat het dan ook nog eens lekker blijkt te zitten is natuurlijk een nog groter voordeel. Daarnaast is het fijn dat je zoveel verschillende functies krijgt die ook nog eens heel precies zijn. Waarbij de meting van de hartslag en het stressniveau er natuurlijk uitspringen.

Dit is dan ook het minste wat je mag verwachten van een fabrikant die al zo lang op deze gebieden actief is. In ieder geval is daardoor wel te stellen dat het horloge niet teleurstelt. Wie zonder al te veel geld kwijt te willen zijn een goede tracker zoekt voor allerlei soorten sporten, zit met dit model in ieder geval goed.

De conclusie
Hoewel de Polar Vantage V eigenlijk gericht is op de meer serieuze en actieve sporter, is dit horloge voor iedereen goed bruikbaar. Het is lekker nauwkeurig en je kan er heel snel allerlei informatie over je prestaties mee vergaren. Daardoor heb je een goed zicht op je algehele conditie. Met als voordeel dat je dus ook veel beter kunt bijsturen in wat je doet en waarom je het doet. Door de lange batterijduur kan je dag en nacht zorgen dat je beter en sterker wordt, door simpelweg dit model van Polar daarbij te gebruiken. Meer heb je ook niet nodig.

Het voordeel van de Apple Watch Nike is dat al je gegevens gemakkelijk op één plek bewaard worden. Het enige wat je hoeft te doen is een keer te swipen en al je gegevens komen gelijk op het beeldscherm terecht. Dit is voor mij ook het perfecte sporthorloge voor een combinatie van sporten. Het ingebouwde systeem geeft veel mogelijkheden voor verschillende sporten, en je kan rechtstreeks na je half uurtje lopen het water in duiken om af te koelen.

Hoewel Apple de smartwatch niet heeft uitgevonden laten ze keer op keer weer zien wat een innovatief en belangrijk bedrijf het is op het gebied van elektronica. De Apple Watch Nike is één van beste kopen beschikbaar op de markt maar dat laat de prijs ook wel zien.

Wat kan de Apple watch Nike allemaal?

Laat ik maar beginnen met te zeggen dat de Apple watch Nike een zeer geschikt sport, – zwemhorloge is maar wel tegen de dure kant. Dit betekend dat je het geld er wel voor over moet hebben.

Zelf is de Apple watch Nike een van mijn favorieten. Met name om het feit dat het horloge er prachtig uitziet en heerlijk om de pols valt. Hij is daarnaast volledig waterdicht, net zoals de Apple 3 series.

Ik zal even de grootte voordelen van de Apple Watch Nike ten opzichte van de originele apple watch op een rijtje zetten:

  • Het horloge heeft de helderste display die Apple ooit gemaakt heeft. Hierdoor is het zeer gemakkelijk, makkelijker dan bij de 3-series om buiten je horloge af te lezen.
  • Het sportbandje dat door Nike ontworpen is; is gemaakt van fluorelastomeer wat een supersterk en superlicht materiaal is. Hierdoor is het horloge zeer licht en valt het perfect om de pols.
  • Onder het bandje zit een druk gevormde gaatjesstructuur die voor ventilatie rondom je pols zorgt, en hiermee wordt het gevoelde gewicht ook sterk verlaagd.

Voordelen van de Apple watch Nike

Het voordeel van de Apple Watch Nike is dat al je gegevens gemakkelijk op één plek bewaard worden. Het enige wat je hoeft te doen is een keer te swipen en al je gegevens komen gelijk op het beeldscherm terecht. Dit is voor mij ook het perfecte sporthorloge voor een combinatie van sporten. Het ingebouwde systeem geeft veel mogelijkheden voor verschillende sporten, en je kan rechtstreeks na je half uurtje lopen het water in duiken om af te koelen.

De Apple watch Nike is een van de lichtste horloges die momenteel verkrijgbaar is, en daarbij volledig water- en stofbestendig. De display is heel fijn om buiten te gebruiken omdat er een van de nieuwste OLED schermen in zit die de zon de-reflecteert.

Conclusie

In de turbulente tijden van digitalisatie, leeft de Apple watch Nike meer dan met zijn tijd mee. Ik vind het een zeer sterk innovatief product dat alles biedt wat een sporthorloge moet doen. Het is een combinatie van ervaring en een aantal jaren uitproberen dat de Apple watch Nike tot stand heeft gebracht. Tot in de puntjes is alles geregeld en simpel neergezet in de display zoals wij allemaal van Apple verwacht zijn. 

Het enige nadeel is dat het alleen beschikbaar is wanneer je een IPhone hebt. Dat komt omdat het Apple systeem alleen maar compatible is met het besturingssysteem iOS. Dus als je een Samsung of andere telefoon bezit, raad ik je toch aan te gaan kijken naar een ander product. Hierbij is de Gambit vivomove HR veruit de beste optie.

De Garmin Forerunner 945 is een horloge waar je als hardloper of triatleet je prestaties mee kan verbeteren. Tenminste, dat is in ieder geval wat je ervan mag verwachten. 

Dat de specialist in GPS-systemen zich meer en meer op de duursporten heeft gericht, waarbij extra zaken zoals bijvoorbeeld de afstand en de plek waar je loopt mee worden genomen in de kennis die je opdoet, heeft veel gebracht aan de meer fanatieke sporters.

Het is dus zeker ook interessant om te weten in welk opzicht dit voor jou aantrekkelijk kan zijn. Dat leer je dan ook in deze review.

De specificaties van dit model richten zich vooral op het hardlopen en het fietsen. Daardoor kom je dus zaken tegen zoals sensors die de hardloopdynamiek of de prestatieconditie kunnen meten.

De specificaties van de Garmin Forerunner 945

Dat komt natuurlijk bovenop veel van de bekende zaken zoals het meten van de hartslag, de afstand, de hoeveelheid beweging, het tracken van de slaap en heel veel andere zaken.

Het is ook belangrijk om te weten dat ontwikkelingen goed te volgen zijn waardoor de kwaliteit van de trainingen te meten is. Dit alles kan mede ook doordat de batterijduur goed te noemen is.

Dat er in het horloge ook een goede GPS-functie zit, mag natuurlijk wel verwacht worden. Ook mogelijkheden om muziek te luisteren of om digitaal te betalen zijn erin opgenomen. Dat is wat de Garmin Forerunner 945 te bieden heeft.

 

Wat vinden wij van de Garmin Forerunner 945?

De Garmin Forerunner 945 is wat ons betreft lekker veelzijdig. Al komt dat dan wel vooral aan op de functies buiten het tracken van de sporten, dan op het sporten zelf. Dat je vooral als hardloper en triatleet waarde hebt van dit model mag duidelijk zijn. Voor sommige andere sporters achten we dit model niet zo heel geschikt.

Wel is het zo dat je er dus bijvoorbeeld muziek mee kan luisteren en betalingen kan doen. Dat scheelt je dus ook het nodige gedoe met een smartphone naast je tracker. De Garmin Forerunner 945 is lekker doorontwikkeld vanaf eerdere modellen, wat het gebruiksgemak uit de doos wel heel groot maakt. Dit geeft je een lekkere start waardoor je er al snel veel plezier van kunt hebben.

De conclusie

De Garmin Forerunner 945 is een allround tracker waarmee je heel gemakkelijk inzichten in je sportactiviteiten kan vergaren. Het is wel wat aan de dure kant, maar daar krijg je dan wel ook wat voor terug. Dat het bovendien een horloge is dat fijn is om te dragen omdat het mooi ontworpen is, is natuurlijk ook een sterk pluspunt. De extra mogelijkheden buiten de fitnessfuncties om maken het in veel situaties bruikbaar, waardoor je er dus ook veel meer plezier van kan hebben dan alleen tijdens je dagelijkse ronde hardlopen. Dit is wel belangrijk om mee te wegen wanneer je een tracker gaat uitkiezen.

Geef een antwoord