Garmin Forerunner 935 Review

Laatste update: 15 juli 2022 door Jidde Wiegertjes

De Garmin Forerunner 935 is een exceptioneel multi-sporthorloge dat dagen lang aan je zijde is tijdens het sporten en dagelijkse bezigheden. Het is een ongelofelijk goed sporthorloge en activity tracker in een met als enige nadeel het niet ondersteunen van een ingebouwd muzieksysteem. Het is een vrij prijzig horloge; maar wanneer sporten echt een hobby is, is de Garmin Forerunner 935 haar investering meer dan waard.

Review: Garmin Forerunner 935

Garmin Forerunner 935

 • Beoordeeld met een 9/10
 • GPS, stappenteller, swimproof
 • Multi-sport modus
 • Robuust design

Een volledige review van de Garmin Forerunner 935

De Garmin Forerunner is op de markt gekomen halverwege 2017, waar deze nu al een paar jaar op de markt is. Helaas is de prijs van de 935 nog niet veel gekelderd in deze tijd. De prijs blijft de laatste jaren vrij constant- en er wordt ook niet verwacht dat deze snel veel naar beneden gaat. Zeker ten opzichte van andere sporthorloges kan de Forerunner 935 vrij prijzig zijn. Kijk voor meer informatie naar onze beste sporthorloges van 2021.

Design en scherm van de Garmin Forerunner 935.

De Garmin Forerunner 935 is zeer comfortabel en valt makkelijk om de pols. Daarnaast is het horloge zeer gemakkelijk om- en af te doen. Wanneer je een fan bent van de Garmin horloges zal dit niet als een verassing komen. In essentie is de Garmin Forerunner net zoals de Fenix 5 een zeer krachtig multisporthorloge.

Garmin Forerunner 935

Er wordt gebruik gemaakt van een fijn siliconenbandje dat gemakkelijk meeveert met bewegingen. De band zorgt er ook voor dat het horloge goed zit om vrijwel elke pols. Het horloge zit goed om de pols en hierdoor is er ook geen risico dat het horloge van je pols af kan vallen. Aan de onderkant van de Forerunner 935 zit een ingebouwde hartslagmeter. De hartslagmeter prikt een klein beetje in de huid om de metingen te doen. Wanneer je de Forerunner 935 draagt zal je dit niet merken, maar wanneer je het horloge af doet zal de hartslagmeter een klein putje achterlaten in je huid. Dit is natuurlijk binnen enkele minuten weer weg, en niets om zorgen over te maken.

Het scherm dat gebruikt wordt voor de Forerunner 935 is perfect voor alles wat je nodig zou hebben. Er wordt gebruik gemaakt van een 64 kleurenscherm met een resolutie van 240 x 240 dpi in een 1,2 – inch ronde display. Er wordt gebruik gemaakt van transreflectieve technologieën wat ervoor zorgt dat het horloge heel makkelijk af te lezen is in licht- of buiten wanneer de zon erop schijnt!

Er wordt geen gebruik gemaakt van een touchscreen scherm maar van knoppen aan de buitenkant van de Garmin Forerunner 935. De knoppen passen goed bij het design; er wordt namelijk gebruik gemaakt van metalen knoppen die makkelijk te vinden zijn. Wanneer je de Garmin Forerunner 935 een aantal dagen gedragen hebt zal je volledig gewend zijn aan het gebruikersgemak van deze knoppen.

Hoeveel weegt de Garmin Forerunner 935.

Het horloge is een klein beetje zwaarder dan bijvoorbeeld de Garmin Forerunner 35, of Garmin Forerunner 235 maar wel een stuk lichter dan de Garmin Fenix series. Met haar 49 gram is dit totaal geen probleem en vormt het gewicht zeker geen pijnpunt bij dit horloge.

We hebben de Garmin Forerunner 935 voor meer dan een maand gedragen voor het schrijven van deze review. Hierbij hebben wij ervaren dat het horloge fijn te dragen is bij vrijwel elke outfit. Of je nou in een T-shirt rondloopt of een iets professionelere outfit, het horloge staat er goed bij. Het mag dan een wat prijziger horloge zijn, maar het is het meer dan waard. Je krijgt er namelijk zo veel voor terug; meer dan je bij de meeste horloges krijgt!

Sporten met de Forerunner 935

De Forerunner 935 is geschikt voor veel sporten- en heeft uitgebreide functies en analyses voor vrijwel elke beschikbare sport. Hierond er zullen de meest beoefende sporten besproken en verder uitgediept worden.

Fitness

 • GPS-systeem kan wat laat reageren
 • Hartslagmeter is zeer nauwkeurig
 • Hartslagmeting kan je ook vertellen hoe je prestaties zijn

De sportmetingen zijn waarschijnlijk dé reden dat je op deze website bent- met name voor de Garmin Forerunner 935. De Forerunner is dan ook zeer geschikt voor vrijwel elke sport, waaronder Fitness. De rest van de meest relevante sporten zullen hieronder besproken worden!

Een verassing bij de Garmin Forerunner 935 is dat het GPS-systeem af en toe wat traag laadt. Meestal is het GPS-systeem hét verkooppunt van Garmin Sporthorloges. Maar Bij de Forerunner 935 heeft die soms kleine haperingen. Het is totaal niet slecht, begrijp mij niet verkeerd. Maar vergeleken met de Forerunner 35 of Forerunner 235 is het GPS-systeem iets minder snel.

Soms laat het GPS-systeem je zo’n 30 seconden wachten voordat deze naar behoren werkt. Dit is niet heel lang maar kan soms wel vervelend zijn.

Bekijk hier de actuele prijs van de Garmin Forerunner 935.

Garmin Forerunner 935 voorkant

Hoe werkt de hartslagmeter van de Garmin Forerunner 935.

De Hartslagmeter van de Forerunner 935 is fenomenaal. De data van de Forerunner 935 komt heel erg overeen met data die gemeten wordt bij borstbanden. Tenzij je aan interval of HIIT trainingen doet is de hartslagmeter van de 935 heel volledig. De data die wordt getoond laat precies zijn hoe hard je gaat en correleert perfect met échte stijgingen en dalingen in je hartslag. Over de hartslagmeting van de Forerunner 935 is dan ook niets dan goeds te zeggen!

Hardlopen

 • Een van de meest nauwkeurige hardloophorloges
 • Heel veel data beschikbaar op een personaliseerbaar scherm
 • Kan je bericht geven of je boven- of onder je gemiddelde snelheid zit

De hardloopmetingen van de Garmin Forerunner 935 zijn uitstekend. Het is heel moeilijk om negatieve onderwerpen te vinden, aangezien de 935 alles doet waarvoor je een sporthorloge aan zou schaffen en meer.

Voor de meeste gebruikers is het belangrijk dat het horloge de data toont die je wilt zien over je hardloopprestaties. De Garmin Forerunner 935 kan eigenlijk alles wel meten en tonen, zelfs als je een zeer ervaren doorgewinterde hardloper bent. Voor iedereen is alle data meer dan volledig- en zelfs voor de meest ervaren hardlopers is er data beschikbaar die je boven de pet gaat.

Je kan het scherm volledig personaliseren, waarmee je met de pijlen heel makkelijk kan navigeren, waarop je alles kan zien. Bijvoorbeeld je gemiddelde snelheid, tijd, monitoren welke voet je ‘dominante voet’ is en bijvoorbeeld de tijd wanneer de zon opkomt.

https://www.youtube.com/watch?v=cpl6i_F5X1g

Zelf trainingen maken in de Garmin Connect App

Daarnaast is het met de Forerunner 935 ook mogelijk om intervalsessies in te stellen, of een volledige training uit te zetten die je zelf met de Garmin Connect App op je telefoon kan maken. Wanneer je deze in je App gemaakt hebt kan je de training direct uploaden naar de horloge.

Deze functie is heel erg handig, met name voor hardlopers. Hierdoor kan je op hele gestructureerde wijze te werk gaan, en een goed trainingsschema bijhouden voor jezelf. Je smartwatch is in deze zin een soort persoonlijke trainingscoach!

De Forerunner 935 blijkt een van de meer betrouwbare horloges wanneer je spreekt over lange afstanden hardlopen. Zoals veel sporthorloges wordt ook deze soms een beetje van slag gebracht door hoge gebouwen of bomen die met signalen interferen. Maar ook met dit in acht is de Forerunner 935 een van de meest betrouwbare opties die je kan krijgen.

Garmin Forerunner achterkant groen

Fietsen/wielrennen met de Forerunner

 • Kan je snelheid en Cadansmetingen accuraat en visueel weergeven
 • Makkelijk schakelen tussen triatlon metingen
 • Ongelofelijk veel sensoren gepast voor fietsen- en of wielrennen

Een van de beste specificaties van de Garmin Forerunner 935 is dat deze capabel is om zoveel metingen te doen, en deze ook allemaal heel nauwkeurig uit te voeren. Zo zijn er uitgebreide metingen voor hardlopen, fietsen, zwemmen en nog veel meer.

Wielrennen is een groot onderdeel van de Nederlandse cultuur; maar ook van een triatlon. Dit maakt dat het heel belangrijk is om een sporthorloge te hebben dat goed aansluit op de Nederlandse vraag, namelijk goede wielrenmetingen. Wanneer je aan het fietsen bent is het afschuwelijk om constant op je telefoon te moeten kijken; waardoor een sporthorloge een prachtige oplossing biedt. Het is zeer gemakkelijk om met de Forerunner 935 tussen verschillende stadia te wisselen tijdens het wielrennen.

Thriatlon modus van de 935

De Forerunner 935 heeft een triatlon modus die speciaal gewijd is aan het zo goed mogelijk voltooien van een triatlon. Deze modus heeft een eigen set van activiteiten die de perfecte metingen doen.

Hetgeen wat ons het meest heeft verrast bij de fietsmodus is de uitgebreide sensoren die je kan gebruiken tijdens het fietsen. Net zoals bij hardlopen is er misschien weinig te zeggen over de specificaties van het fietsen, omdat dit makkelijk van je scherm af te leezn is. Zo zijn afstanden en snelheden gesneden koek voor een horloge zoals de 935.

Nadat je hebt gefiest met de Foreunner 935 kan je direct inloggen op je Garmin App om al je data te bekijken, en deze worden ook direct geupload naar Strava.

Zwemmen

 • Niet het meest accurate horloge in het water
 • Kan automatisch slagen herkennen
 • Mogelijkheid om ‘trillingen’ te krijgen wanneer je wat meer moet varieren in je zwemtrainingen.

Ook wanneer je niet de beste- of meest professionele zwemmer bent kan een sporthorloge veel bieden bij het verbeteren van je zwemprestaties. Het biedt veel bruikbare informatie voor analyse na je zwemtraining.

De Forerunner 935 houdt eigenlijk alleen maar data bij voor het zwemmen wanneer je je in een zwembad begeeft dat langer is dan 17 meter. Let op: Dit betekent dat deze alleen bruikbaar is wanneer je écht gaat zwemmen. Een normaal zwembad in Nederland kan 25 of 50 meter lang zijn. Dus wanneer je een zwembad bezoekt is de Forerunner 935 geschikt.

Bekijk voor meer informatie onze review over de beste zwemhorloges van 2021.

Garmin Forerunner zijkant

Zwemmen in open water

Het horloge is ook geschikt om in buitenbaden of open water te gebruiken, waarbij de GPS-modus gebruikt wordt. Hierbij zijn de metingen wel iets minder accuraat en wordt het signaal zo af en toe even verloren. Als we ervanuit mogen gaan dat de Forerunner 935 ongeveer gelijk is aan andere horloges van Garmin, kunnen we ervanuit gaan dat ook deze metingen goed gedaan worden. Dit hebben wij zelf niet kunnen testen.

De Garmin Forerunner 935 is zeker geschikt om mee te zwemmen, maar zou door de prijs niet onze eerste keuze zijn voor een zwemhorloge. Wanneer je zwemmen er als sport zo nu en dan naast doet, of een triatlon gaat uitspelen, is het zeker een geschikt horloge. Wanneer zwemmen de enige sport is die je beoefend – of je een vrij professioneel zwemmer bent zouden wij je een ander model aanraden.

Garmin Connect app

Garmin Connect is de app van Garmin om al je data bij te houden en op te slaan. Het is noodzakelijk dat je deze App download om het maximale uit je sporthorloge te halen. De app laat je alle basic metingen uitvoeren, en kan daarnaast je slaap, stappen, hartslag in rust en stress meten. Ook geeft de app je notificaties op je mobiele telefoon.

De Garmin Connect App is zeer goed en ver ontwikkeld. Garmin heeft natuurlijk al een aantal jaar de tijd gehad om deze te perfectioneren en werkt momenteel dan ook ongelofelijk goed. De Garmin Connect app houdt eigenlijk alles bij waarvan je wilt dat het bijgehouden wordt. Een groot voordeel van de Forerunner 935 is dat deze ook stress meet, waar je snel een beetje verslaafd aan raakt ;).

Wat is de batterijduur van de Forerunner 935?

De battijerduur van de Garmin Forerunner 935 is, zoals ze zeggen, niet van deze wereld. Bij normaal en intensief gebruik hield de Forerunner 935 het bij ons 12 dagen uit. Hierbij werd er dagelijks mee gesport, was het horloge verbonden met een telefoon waarvan hij notificaties kreeg en miste die geen ene meting. Dit is een uitzonderlijk goede score voor een sporthorloge.

Bij de normale GPS-modus wordt er ongeveer 18 uur aan batterijduur gemeten. Hierbij wordt de normale GPS-modus gebruikt met de hartslagmetingen actief. Bij deze meting was wel de bluetoothfunctie uitgeschald. Wanneer je de hartslagmetingen niet zou gebruiken kan de batterijduur het waarschijnlijk wel tot bijna 24 uur uithouden!

Er werd ook wel verwacht dat de batterijduur van de Forerunner 935 uitzonderlijk zou zijn. Bij de meeste horloges van Garmin is de batterijduur erg goed, maar bij deze is die nog beter. Dit is dan ook een van de redenen dat de Garmin Forerunner 935 zo hoog geprijsd is. Wanneer je vijftien kilometer gaat hardlopen zakt de batterijduur maar zo’n 15%.  De Ultratrac modus is getest bij een halve marathon. Hierbij werd de gerende afstande heel slecht gemeten, namelijk zo’n 17km. Maar de batterijduur was wel maar 3% gezakt- wat natuurlijk ongelofelijk weinig is!

Voor wie is het sporthorloge het meest geschikt?

De Garmin Forerunner 935 is door ons beoordeeld als een sporthorloge dat het meest geschikt is voor een serieuze sporter, die meerdere sporten beoefend. Bijvoorbeeld sporters die meedoen aan triatlons. De Forerunner 935 biedt ongelofelijk uitgebreid aantal opties waardoor het een zeer fijn horloge is om te gebruiken bij verschillende sporten, waarbij je gegevens wilt verzamelen- analyseren en vergelijken!

Een alternatief op de Forerunner 935 is de Garmin Forerunner 735XT. Dit horloge biedt iets meer voor de sporter die vaak hardloopt, en niet veel andere sporten uitoefent. De Forerunner 735XT is daarnaast wat goedkoper dus zou een prima optie kunnen zijn voor een serieuze sporter die zich bijvoorbeeld op hardlopen of wielrennen richt!

Conclusie

Is de Garmin Forerunner 935 het beste hardloophorloge op de markt? Nee, hiervoor zijn er andere opties te vinden. Maar het is waarschijnlijk wel het beste horloge geschikt voor de serieuze sporter die aan meerdere sporten doet. Denk hierbij aan een trialon, wielrennen, hardlopen en klimmen.

Wil je de Forerunner 935 koppellen aan de slimme lichten van je fiets? Zo geregeld. Wil je weten hoe hoog je op een berg zit? Met de baroaltrische meter is dit in een seconde geregeld. Wil je weten hoelang je batterij het nog uithoudt zonder oplader? Geen probleem, de batterijduur is ongelofelijk goed.

De Garmin Forerunner 935 is een zeer, zeer goed sporthorloge. Ondanks het minder uitsprekende design voldoet het horloge aan alles wat je kan verzinnen. Kortom: Wanneer je meerdere sporten wil gaan uitoefenen, en waarde hecht aan de beste kwaliteit plus een goede batterijduur, ben je bij de Garmin Forerunner 935 aan het juiste adres.

Bekijk hier de actuele prijs van de Garmin Forerunner 935.