Samsung galaxy Watch active 2 hardloopster

Samsung Galaxy Watch Active 2 – Review & koopadvies

Laatste update: 15 juli 2022 door Jidde Wiegertjes

Samsung is al enige tijd actief binnen de markt van de smartwatch. Eerst kwam Samsung met het zeer succesvolle model de ‘Samsung Galaxy Watch’ en nu heeft Samsung weer een prachtig nieuw model op de markt gebracht: de ‘Samsung Galaxy Watch Active 2’. Dit model is de meer sportieve variant ten opzichte van de Samsung Galaxy Watch en richt zich iets minder op leuke snufjes maar echt op kwaliteit. Recentelijk hebben wij de Galaxy Watch Active 2 mogen ontvangen en hebben wij deze zeer uitgebreid getest.

Samsung Galaxy Watch active 2 review

Samsung Galaxy Watch Active 2

  • Beoordeeld 9/10
  • ECG-metinngen
  • Zwemmen wordt automatisch herkend
  • Draairing verwerkt in de display

De Samsung Galaxy Watch Active 2 is een smartwatch met een prachtig design en een batterijduur van twee tot drie dagen. Wanneer je in bezit bent van een Android telefoon is de Samsung Galaxy Watch Active 2 momenteel een van de beste aankopen die je kunt doen! Bij de Active 2 hoef je geen extensief sporthorloge te verwachten; maar een zeer goede smartwatch die voor iedereen geschikt is kan je zeker wel verwachten! Wat ons betreft is de Active 2 een grote aanrader.

Samsung Galaxy Watch Active 2 besturingssysteem

Samsung maakt gebruik van een ander besturingssysteem dan dat de meeste smartwatches doen. Samsung heeft namelijk haar eigen besturingssysteem ontwikkeld, genaamd Tizen. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat de Samsung modellen geen gebruik maken van Wear OS van Google. Dit is een slimme stap geweest van Samsung, waarbij de hardware die ze gebruiken ongelofelijk goed werkt!

Samsung galaxy watch active 2 smartwatch opties - bestgekocht

Hoe ziet het Design van de Galaxy Watch Active 2 eruit?

Helaas zien veel smartwatches en sporthorloges er in 2020 nog vrij lomp en robuust uit. Maar, dit is bij de Samsung Galaxy Active 2 totaal niet aan de orde. De smartwatch oogt zeer subtiel en lijkt meer op een ‘normaal horloge’ dan de meeste smartwatches die wij gezien hebben. Hiermee heeft het uiterlijk van de Watch Active 2 een groot voordeel ten opzichte van andere smartwatches- of sporthorloges!

De Galaxy Watch Active kent twee fysieke knoppen aan de zijkant van de smartwatch en aan de zijkant een terug- en homeknop. Daarnaast kan de Samsung Active natuurlijk ook bestuurd worden via het touchscreen scherm. Deze combinatie van analoog en digitaal zorgt voor veel gebruikersgemak. Wanneer je de homeknop ‘dubbeltapped’ – dus twee keer snel achter elkaar indrukt – wordt Bixby geactiveerd. Toen wij het model testte hielp Bixby ons echter niet heel erg veel en konden wij er vrij weinig mee. De uitbreiding van Bixby vinden wij dus niet van grote toevoeging.

Met de komst van de Samsung Galaxy Watch Active 2 is de bezel-besturing – die helaas miste bij het eerste model- herstelt. Dit geeft heel veel extra gebruikersgemak aan de Active 2. In realiteit betekend dit het volgende: De bezel-besturing is een zwarte rand in plaats van een fysiek tandwiel. Dit systeem is zeer goed gesynchroniseerd met het besturingssysteem Tizen en wordt bestuurd met menu’s en bijbehorende widgetschermen.

Eigenlijk is het – bij het testen- vrijwel nooit voorgekomen dat de aanrakingen niet geregristeerd werden. Het model maakt gebruik van confirmerende haptische feedback. Het verbaasde ons dan ook dat deze optie uit staat wanneer je het model uit de doos haalt. In je instellingen kan je deze haptische feedback dan ook gemakkelijk inschakelen. Wij adviseren om dit direct te doen, aangezien er geen reden is om dit niet in te schakelen!

Samsung galaxy Watch active 2 appliacties

Display specificaties

Het design van de Active 2 kent een 1,2- inch super AMOLED-display op de door ons geteste versie. Wij hebben voor deze review de 40mm versie getest. Wanneer je de 44m- versie aanschaft heb je namelijk een 1,3-inch display!

Het Display is uitstekend. Het is mooi van design, scherp in kwaliteit en werkt zeer responsive. Het scherm wordt automatisch donkerder weergegeven, een beetje zoals nachtmodus bij je mobiele telefoon. Dit zorgt ervoor dat de batterijduur van de Active 2 toeneemt en de smartwatch het langer uithoudt! Je ‘Watchface’ is volledig te personaliseren en je hebt veel mogelijkheden om uit te kiezen. Daarnaast wordt er nog eens extra aanbod geboden in de Samsung Store.

Samsung galaxy Watch active 2 hardloopster

Hoe is de Samsung Galaxy Watch Active 2 in gebruik?

Een van de grotere voordelen van de Galaxy Watch Active is dat wanneer je hem draagt de smartwatch zo goed om de pols valt dat je deze bijna vergeet. De Samsung heeft haar kracht gevonden in slim opereren. Zo weet dit model wanneer hij je de juiste informatie moet bieden en wanneer hij van hulp kan zijn. Maar aan de andere kant weet de Active 2 ook wanneer hij zich stil moet houden. Hierdoor treedt het model meer op de achtergrond wanneer hij niet relevant is, wat zorgt voor een hele fijne gebruikerservaring.

Dit is voornamelijk te merken bij de notificaties. Wanneer je de Active 2 gebruikt hoef je in principe minder gebruik te maken van je mobiele telefoon. De keuze is veel eerder gemaakt voor je smartwatch wanneer je een notificatie binnenkrijgt. Denk hierbij aan een whatsapp bericht, E-mail, agendapunt en nog veel meer.

Samsung galaxy Watch active 2 hartslagmeting

Hiernaast kent de Samsung Galaxy Watch Active 2 een always-on Display wat inhoudt dat het scherm eigenlijk altijd op actief staat. Wanneer je de Active 2 aanschaft staat deze optie uit in instellingen, maar wij adviseren toch écht om deze aan te zetten. Het enige nadeel aan de always-on display is de verkorte batterijduur. Wél zorgt het voor veel gebruikersgemak!

Naast de always-on display kent de Active 2 hele sterke hardware. Aan boord is 0,75GB RAM aanwezig en wij hebben geen slechte eigenschappen ondervonden aan de bluetooth-verbinding van de Active 2. De Samsung Galaxy Watch Active 2 kent ook een LTE-versie. Deze versie heeft twee keer zoveel RAM geheugen, dus 1,5GB. Echter, deze LTE-versie is niet overal verkrijgbaar. Wanneer je deze dus graag wilt hebben zal je zelf even onderzoek moeten doen waar deze verkrijgbaar is!

Het GPS-systeem van de Active 2

Het GPS-systeem van de Active 2 is veel verbeterd ten opzichte van de Samsung Galaxy Watch of Galaxy Watch active 1. De berekeningen zijn veel nauwkeuriger tijdens het hardlopen en fietsen dan voorgaand. Een van de weinige nadelen van de Active 2 is dat Runkeeper niet werkt. Wanneer je wel een hardloper bent die graag Runkeeper gebruikt zal je met dit horloge helaas gebruik moeten maken van Strava. Er zijn wel mogelijkheden om een versie terug te zetten en Runkeeper toch te gebruiken, maar dit is sterk af te raden tenzij je technisch heel goed onderlegt bent!

Ondanks dat de resultaten van het GPS-systeem enorm verbeterd zijn, zitten er nog wel haperingen in het systeem. Wanneer je op zoek bent naar een smartwatch met een goed GPS-systeem dan raden wij je aan om naar een Garmin model te kijken. Deze zijn gespecialiseerd in GPS-systemen en kunnen je meer bieden dan de Active 2. Begrijp ons niet verkeerd, dit model is prima. Maar hij is niet foutloos en de Garmin modellen zijn dit vaak wel.

Batterijduur

Als je een Apple Watch aanschaft krijg je een ongelofelijk goede smartwatch, maar de batterij is met maximaal twee dagen leeg. Bij de aanschaf van een Samsung Galaxy Watch active 2 is dit een stuk beter! De batterijduur van de Active 2 is namelijk twee tot drie dagen met intensief gebruik. In principe is het handig om je smartwatch altijd op te laten aan het einde van de dag, zodat je nooit met een lege batterij zit. Maar wanneer je dit een keertje vergeet, of niet in de mogelijkheid bent om hem op te laden, is dat met de Active 2 dus geen probleem! 

Concluderend is de batterijduur van de Active 2 simpel gewoon goed! Het is geen fenomenale batterijduur zoals de Samsung Galaxy Watch, maar wel een stuk beter dan bijvoorbeeld de Apple Watch Series!

Applicaties

Een van de andere nadelen aan de Active 2 is dat het besturingssysteem Tizen niet een heel divers aanbod van applicaties heeft. Maar bij het testen hebben wij hier geen problemen aan ervaren, dus voor ons was het geen probleem. Als je veel diverse applicaties wilt ben je beter af met een besturingssysteem dat opereert op Google of Apple ’s OS. Wanneer je bijvoorbeeld je smartwatch voor vrijwel elke app als vervanger wilt gebruiken is de Active 2 niet altijd geschikt. Zo is het bijvoorbeeld waardeloos om een Uber te bestellen via je Active 2, en zal je toch je mobiele telefoon hiervoor moeten gebruiken. Of dit nou het einde van de wereld is kan je jezelf afvragen, maar wij begrijpen dat sommige mensen dit wel fijn zouden vinden.

Er zit een vooraf ingebouwde Spotify-applicatie in gecombineerd met 4GB aan ingebouwde opslagruimte. Dit betekent dat je veel afspeellijsten kan luisteren via je smartwatch. Echter, je hebt wel je smartphone nodig om deze lijsten af te spelen. Dat is dan weer wat onhandig. Het is ook mogelijk om je Active 2 te koppelen met een draadloze koptelefoon, maar dit is een flink gedoe. Voordat je dit onder de knie hebt ben je alweer even verder.

Samsung galaxy Watch active 2 calorieënverbranding

Conclusie Galaxy Watch Active 2

Wanneer je geen Apple gebruiker bent – en daarom geen Apple Watch wilt gebruiken- is de Samsung Galaxy Watch Active 2 een van je beste opties om aan te schaffen. Het is een ongelofelijk fijne ervaring met een prachtig Design. Daarnaast is de Active 2 zeer geschikt om mee te sporten én om de juiste applicaties mee te gebruiken. Ook is de batterijduur van de Active 2 erg geschikt en houdt deze het langer uit dan de meeste smartwatches.

De Samsung Galaxy Watch kent velen fitnessfuncties, maar je moet het model niet vergissen met een activiteiten tracker. Het blijft een smartwatch die zich richt op het verlengde zijn van je mobiele telefoon. Maar deze smartwatch richt zich nét wat meer op de sportieve activiteiten dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Watch. De Active 2 is een perfecte allround smartwatch die voor iedereen geschikt is. Wij hebben dit model dan ook als heel plezierig ervaren en willen de Samsung Galaxy Watch Active 2 graag aan iedereen aanraden!

Vergelijkbare berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *