Beste Activity Trackers 2019- Review & Koopadvies

De beste Activity trackers 2019 zijn vaak de wat goedkopere vormen van sporthorloges. Ze zijn bedoeld om je sportprestaties te verbeteren en je verbrande calorieën en gesporte tijd bijvoorbeeld bij te houden. Maar de laatste paar vernieuwde versies, zoals de Fitbit Charge 3, bieden een stuk meer dan dat. Met goed werkende ingebouwde hartslagmonitoren, GPS-systemen en volwaardige touchscreens zijn de activity trackers beter dan ooit tevoren. Met het grote aanbod van activity trackers begrijp ik erg goed dat het af en toe moeilijk is om de juiste keuze te maken bij aankoop van het product. Daarom heb ik de tijd genomen om mij erin te verdiepen, en een oprechte- niet bevooroordeelde review neer te zetten. Hieronder zullen de beste activity trackers besproken worden en hopelijk helpt dit in het maken van een keuze!

Naam Activity tracker

Gewicht (Kg)

Besturingssyteem

Prijs

Fitbit Charge 3

0,032 (32 gram)

iOS

Garmin Vivosport HR- Activity tracker

0,024 (24,1 gram)

Android | iOS

Fitbit Charge 2

0,035 (35 gram)

Android | iOS

Huawei Band 2 pro

0,030 (30 gram)

Android | iOS

Samsung Gear fit 2 pro

0,033 (33 gram)

Android

Let op: In dit artikel worden alleen activity trackers besproken. De Fitbit Charge 3 is bijvoorbeeld een activity tracker. Een Activity tracker verschilt van een sporthorloge in functies en mogelijkheden. Activity trackers zijn voornamelijk gefocust op het uitoefenen van sporten waarbij sporthorloges meer(dere) functies hebben. Kijk hier voor de review van de beste sporthorloges 2019.

Beste Activity Tracker 2019

Door Jidde Wiegertjes | Laatste keer bewerkt: 2 Januari, 2019.

De fitbit charge 3 is een van de beste activity trackers op de markt. Het is een opvolger van de fitbit charge 2 (bekijk hier de volledige Review van de Fitbit Charge 2). wat een zeer groot succes was. Het kleinere broertje wordt ook in deze lijst vernoemd; het is nog steeds een zeer goede aankoop ondanks dat de nieuwste versie al op de markt is. De Fitbit charge 3 is een nauwkeurig, scherp geprijsde activity tracker met een strak design. Het horloge heeft een goed werkende hartslagmeter met een goed werken touch scherm. Het leuke aan de fitbit is dat je niet constant je telefoon erbij hoeft te betrekken aangezien het horloge gemakkelijk via het scherm te bedienen is. Het horloge leent zich voor zeven verschillende soorten sport. Waarvan de meest gebruikte zijn: Hardlopen, fietsen en zwemmen. Qua activity trackers is dit een breed aanbod aan aangeboden sporten en ben ik hier zeer tevreden over.

fitbit charge best gekocht sporthorloge 2018
Bekijk hier de prijs

De Fitbit charge 3 test

Tot recentelijk was de Charge 2 de populairste activity tracker op de markt. Tevens ook van het bedrijf Fitbit. Maar met de komst van de versie 3 zijn er natuurlijk wat veranderingen aangebracht. De grootste verschillen zitten in het gebruiksgemak, kwalificaties en het design. We gaan ze hier even doorspreken.

Verbeterde touchscreen scherm

Een van de grootste voordelen van de Fitbit Charge 3 is het verbeterde touchscreen scherm. Bij de versie twee wilde deze nog wel eens slecht reageren maar bij de nieuwste versie werkt die naadloos.

Waterdichtheid en zwemmogelijkheden

De Charge 3 is waterdicht gemaakt. Dit geeft het horloge nieuwe opties. Zo kan er nu mee gezwommen worden en maakt is het natuurlijk mogelijk om ermee te douchen of in bad te gaan. Dit geeft veel gebruikersgemak aangezien veel mensen graag hun activity tracker gedurende de dag omhouden. Als je meer wilt weten over de mogelijkheden om met de Fitbit te zwemmen of andere sporthorloges voor zwemmen bekijk dan deze review!

Hartslagmeter

De hartslagmeter is herzien; deze werkt nu een beter. De hartslagmeter van de Charge 2 functioneerde ook prima maar als je deze in vergelijking trekt met de goedkoopste trackers op de markt is het een wereld van verschil. De activity trackers die bij de Lidl in de winkelmand gelegd kunnen worden hebben bijvoorbeeld een waardeloze hartslagmeter.

Meter van je slaappatroon

De “Sleep-Tracker” van de Charge 3 is toegevoegd. Deze functie houdt bij wat je slaappatronen doet en wat de kwaliteit van je slaap is. Zo kan deze functie je diepe slaap, REM slaap en andere patronen in kaart brengen.

Verbeterde Batterijduur

De batterijduur is verbeterd. Deze bevindt zich nu op pakweg 7 dagen. Dit is een zeer goede score voor een activity tracker. Het opladen van het horloge kost ongeveer 1,5 tot twee uur. Het systeem van Fitbit werkt samen met Bluetooth; waar vrijwel elke telefoon tegenwoordig over beschikt.

Voordelen

Nadelen

 • Goede prijs/kwaliteitsverhouding

 • Prachtig design

 • Te gebruiken voor zeven sporten waaronder zwemmen

 • Goede hartslagmeter

 • Geen GPS-systeem (net zoals de meeste andere activity trackers)

 • Ziet er niet heel erg anders uit dan de charge 2

Mét ingebouwd GPS systeem

Een van de grootste voordelen van de Garmin Vivosport HR ten opzichte van de Fitbit Charge 3 is toch wel het ingebouwde GPS systeem. De Garmin Vivosport is een van de weinige activity trackers die een goed GPS systeem bevat en dit maakt de prijs ook meer dan goed. Het is een horloge van ongeveer 150,0.- euro maar je haalt het er dubbel en dwars uit! In vergelijking met de Garmin Vivosmart heb ik voor de Vivosport gekozen. Voornamelijk omdat het enige voordeel van de Vivosmart is dat het er qua design iets mooier uitziet. Qua functionaliteit is de Garmin Vivosport veruit beter. Ook heeft de Vivosmart geen ingebouwd GPS systeem en bevat het minder sporten dan de Vivosport doet. Kortom; als je op zoek bent naar een goede activity tracker mét ingebouwd GPS systeem hoef je niet verder te lezen. Dan is dit namelijk veruit je beste optie!

Beste activity tracker- GARMIN-vivosport-Grijs-L
Bekijk hier de prijs

De Garmin Vivosport HR Test

De Garmin Activity Tracker bezit de volgende functies. Het voordeel van de Garmin is het ingebouwde GPS systeem wat het gemakkelijk maakt om zowel binnen- als buiten te trainen. Het horloge heeft ingebouwde functies voor het monitoren van je fitness bezigheden; zoals de schattingen voor VO2 max en fitnessleeftijd. Ook heeft het horloge de mogelijkheid om via je hartslag je stressniveau te bepalen. Het design van het horloge is strak en heeft wat weg van de Fitbit Charge 3. De batterijduur van de Garmin is zeven dagen in smartwatch modus en wanneer de GPS modus aanstaat acht uur. Dit is een goede batterijduur voor een activity tracker, vergelijkbaar met de Fitbit.

Het meten van je stress score

Het horloge heeft de mogelijkheden aan te geven wat je stressscore is. Dit is natuurlijk handig tijdens het sporten, tijdens het werken en gedurende de rest van je dag. Het meten van de stressscore is vrij simpel. Hiervoor wordt er van je gevraagd om een paar minuten in ruststand te staan zodat je hartslag goed opgenomen kan worden. Op basis van deze informatie kan een stressscore toegekend worden.

Wat voor sporten is de Vivosport goed voor?

De Vivosport is goed voor fietsen, hardlopen en krachttraining. Dit zijn de sporten waar de meeste activity trackers zich op focussen omdat het de meest voor de hand liggende sporten zijn. Helaas is de Garmin Vivosport niet gemaakt om mee te zwemmen. Als je een zwemhorloge wilt kan je beter de Fitbit Charge 3 aanschaffen. Toch functioneert de Vivosport uitstekend voor de sporten waarvoor die gemaakt is. Het horloge maakt weinig fouten en zit uitstekend om je pols.

Conclusie

Voor mij staat de Garmin Vivosport terecht op de tweede plek in het lijstje. Het voordeel van het horloge is duidelijk de bijkomstigheid van een GPS systeem ten opzichte van de meeste andere activity trackers. Een van de weinige nadelen is dat niet elke sport er mee uit te oefenen is. Kortom; het horloge heeft een prachtig design gecombineerd met een sterk en krachtig resultaat. De relatief ‘hoge’ prijs is het meer dan waard en het is een aankoop waar je geen spijt van zult hebben!

Voordelen

Nadelen

 • Ingebouwd GPS systeem

 • Goed werkende hartslagmeter

 • Meten van je Stress score

 • Goede prijs       

 • Niet alle sporten worden aangeboden

 • Met gebruik van GPS 8 uur batterijduur

Oude(re) versie maar nog steeds relevant

Ondanks dat de Fitbit Charge 2 momenteel een vernieuwde versie heeft (kijk bovenaan de lijst) is het nog steeds een zeer relevante activity tracker. Wanneer je iets minder geld uit wilt geven is de Charge 2 voor de komende jaren nog steeds een goede optie. De charge 2 maakt gebruik van een groot scherm en is in staat velen activiteiten te monitoren.

De charge 2 bezit over een goed werkende hartslagmeetfunctie. Het horloge valt goed om de pols, net zoals de charge 3 dat doet en de verbinding met je telefoon is in goede staat. Wat bezit de charge 2 voor voordelen? Ik zal er even een paar op een rijtje zetten. De band van de charge 2 is verwisselbaar. Dit maakt het gemakkelijk om de band te verwisselen en personaliseren. Het scherm is van goede kwaliteit en goede grootte wat het makkelijk leesbaar maakt. De tracker is regenbestendig (en hierdoor ook zweet bestendig). Verschillende softwareprogramma’s om bijvoorbeeld je cardio Fitness bij te houden of je ‘Guided Breathing’ wat je ademhaling monitort. Een nadeel van de Charge 2, met name t.o.v. de Charge 3, is dat deze niet zwembestendig is. Wanneer je dus op zoek bent naar een zwem activity tracker kan je beter voor de charge 3 kiezen. Het voordeel van de 2 is wel dat deze goedkoper is waarbij de Charge 2 ‘maar’ 119,-. Euro kost en de Charge 3 149,-. Euro.

Beste activity tracker- fitbit charge 2
Bekijk hier de prijs

Is het mogelijk om je stress score te meten met de Charge 2?

In de hedendaagse samenleving is opspelende stress natuurlijk een steeds groter probleem. Mensen kampen op jonge leeftijd al met burn-outs en angstproblemen door de toenemende stress. Wetenschappelijk is het bewezen dat een van de beste remedies voor het verlagen van stress sporten is. De Fitbit Charge 2 maakt het mogelijk om je stress niveau constant te meten waardoor je deze gemakkelijk op peil kunt houden. Je stress niveau wordt gemeten via de hartslag meter in je pols. Wanneer je hartslag op ongewenste momenten omhoog gaat kan de Charge 2 dit aanvoelen. Deze biedt dan gepaste ademhalingsoefeningen. Daarnaast meet de Fitbit ook je kwaliteit van slaap met de ingebouwde slaap tracker. Hierdoor kan je gemakkelijk met je smartphone bijhouden hoe je nachtrust is geweest.

Wat voor sporten kan je uitoefenen met de Fitbit Charge 2?

De Charge 2 biedt zeven verschillende sporten aan. Dit is goed voor een activity tracker. Deze sporten zitten ingebouwd in het interne sofware programma van Fitbit. Een aantal voorbeelden van de sporten die de Charge 2 aanbiedt zijn: Hardlopen, Wandelen, Tennis en fietsen. Daarnaast is het mogelijk om verschillende soorten trainingen te hanteren zoals intervaltrainingen, rondetijden en de ‘virtual partner’ modus.

Concluderend zou ik stellen dat de Fitbit Charge 2 in het ‘goedkopere’ segment een zeer goede aankoop is. Voor 119,-. Euro heb je een prachtig design met velen benodigdheden die een activity tracker moet hebben. Zijn nieuwe versie, de charge 3, is natuurlijk wel van betere kwaliteit maar de charge 2 functioneert momenteel nog meer dan prima. Ik denk dat de charge 2 ook nog zeker een aantal jaren prima meedraait op de markt maar daarna zou ik hem niet meer aan raden. Dus als je voor écht langere termijn een aankoop wil doen zou ik toch voor de Charge 3 kiezen. Zo niet; dan is dit een prachtige tracker!

Voordelen

Nadelen

 • Goedkoper dan de Charge 3

 • Veel verschillende sporten ingebouwd in de software

 • Mooi uniseks design

 • Meet je stress-score

 • Niet waterbestendig- dus niet beschikbaar voor zwemmen

 • De charge 3 is van betere kwaliteit en duurzamere aankoop

een goedkoop alternatief

De Huawei Band 2 Pro is een van de nieuwste activity trackers van Huawei. Laat ik gelijk met de deur in huis vallen, het is niet de beste activity tracker die je kan krijgen. Maar er wordt hier duidelijk onderscheid gemaakt in de kosten. De activity tracker kost namelijk maar 59,99 euro. Dit is bijna drie keer zo goedkoop als de fitbit charge 2. Maar hierdoor doet het model ook wel wat af aan de kwaliteit, wat wel te verwachten is. We zullen hieronder even bespreken wat de voor- en nadelen van de Huawei Band 2 pro zijn.

Bekijk hier de prijs op Bol.Com

De huawei Band 2 is een activity tracker die- net zoals de rest- je dagelijkse sportprestaties kan meten.  De tracker kan zowel met- als zonder smartphone gebruikt worden. Het is de opvolger van de Band 2 die ook door huawei geproduceerd is en heeft daarom een verfijndere meting en makkelijkere gebruiksomgang. De activity tracker is waterdicht (tot 50M diepte) en hierdoor kan die altijd omgehouden worden. De batterijduur van de activity tracker is goed. Deze gaat namelijk in stand by modus tot 45 dagen mee, en bij ‘normaal gebruik’ ongeveer 20 dagen. De activity tracker is compatible met beiden Samsung en Apple (Android 4.4 en iOS 8 of lager). Er zit een ingebouwde hartslagfunctie in de activity tracker.

De nadelen van de activity tracker zijn dat die niet altijd even accuraat is. De ingebouwde hartslagfunctie die geeft niet altijd de juiste resultaten aan. Dit geldt ook voor sommige sportstanden. Maar in het gros van de activiteiten zijn de resultaten vrij nauwkeurig en kan je deze prima meten. Daarnaast is de huawei Band 2 pro redelijk kwetsbaar. De tracker kan prima tegen een stootje maar dient wel wat zorgvuldiger mee om te gaan dan de wat duurdere versies. Dit komt voornamelijk omdat er gebruik wordt gemaakt van goedkoper materiaal. De stappenteller zit er af en toe ook wat naast- maar dit zijn vaak geen hele grote verschilen. Het grootste nadeel van de tracker is wel de inaccuratie van de hartslagmeter.

Al met al is dit een prima alternatief voor mensen die wat minder geld uit willen geven aan een activity tracker. Hij functioneert redelijk naar behoren en kan dan ook prima mee in de markt. Echter zie je wel grote verschillen in nauwkeurigheid ten opzichte van duurdere versies, wat ook wel te verwachten is. Wanneer je dus wat minder geld wilt besteden aan een activity tracker, of je wilt er simpelweg eentje een keer proberen voordat je een duurdere versie koopt is dit een goede optie. Wanneer je veel waarde hecht aan nauwkeurigheid van de resultaten zou ik deze tracker niet aanraden!

Voordelen

Nadelen

 • Zeer goedkoop

 • Functioneert naar verwachting

 • Goede batterijduur van 20 dagen bij normaal gebruik

 • Onnauwkeurige metingen, vooral bij de hartslagmeter

 • Makkelijk te beschadigen

Duurder maar van de beste kwaliteit

De samsung Gear Fit 2 pro is een nieuwere versie van de Samsung gear series en hierbij komen ook nieuwe functies kijken. De activity tracker is namelijk waterdicht, heeft een zwemmeting en een groter scherm dan de eerdere versie. Ook zijn er nieuwe updates bijgekomen die een goede boost geven aan het model! Het is qua design een mooie activity tracker en omvat veel functies. Hierdoor is de tracker ook iets duurder dan de rest van de lijst. De samsung gear fit 2 pro is vergelijkbaar met zijn duurdere model – De samsung galaxy watch. Maar de samsunggalaxy watch is een sporthorloge waarbij de samsung gear fit 2 pro een activity tracker is.

Bekijk hier de prijs op Bol.Com

Er zijn eigenlijk niet veel nadelen te benoemen bij de activity tracker. Echter wil ik een paar dingen benadrukken. De batterijduur is niet wat je zou verwachten voor deze prijs. Echter is de batterijduur meer dan goed, en ervaar (ik) er geen problemen mee. Maar de batterijduur had wel iets langer kunnen zijn wat mij betreft. Daarnaast zijn de instructies bij het uitpakken van de doos vrij summier. Dit maakt het voor leken vrij moeilijk om per direct aan de slag te gaan. Je hebt de tracker snel door, en het is niet erg moeilijk maar de instructies hadden wel iets duidelijker

Wat is er nou nieuw aan de gear 2? De gear 2 heeft een volledige waterdichtheid tot 50 ATM. Daarnaast is er een zwemoptie voor het horloge ingebouwd en kan je gemakkelijk je zwemtrainingen bijhouden en verbeteren. Ook is het model iets groter geworden waardoor deze makkelijk te lezen is. Er zijn verschillende opties in kleur gekomen en verschillende soorten textuur voor de armbanden. Het is nu ook mogelijk om spotify af te spelen op je activity tracker, wat voor mij- en velen anderen zeer belangrijk is. De speedo on app voor zwemmen is mogelijk te combineren met de tracker en daarnaast kan je een jaar lang gratis gebruik maken van alle premium voordelen van de ‘under armour’ diensten! Voor de rest komt de tracker veel overeen met zijn jongere broertje. Maar de tracker is een alomvattend product en biedt letterlijk alles waar je naar zoekt in een activity tracker. Hierdoor is het wat mij betreft zeker waard om wat meer geld aan uit te geven!

De activiy tracker heeft dus een zwemmodus, is waterdicht en heeft de mogelijkheid tot spotify. Daarnaast heeft de tracker ook een goedwerkende hartslagmeter op de pols. Daarnaast zijn er ook veel activitytracking functies aanwezig zoals het metend van afstand, gemiddelden, snelheid, stappen en nog veel meer. Ook deze tracker biedt de mogelijkheid tot het meten van je slaap. Hierdoor kan je je slaap meer inzichtelijk krijgen en verbeteren. De tracker bezit een prachtig kleurenscherm gecombineerd met touchscreen. Een van de grote voordelen is ook dat de GPS-tracker zeer nauwkeurig is. Het horloge heeft een BARO meter (druk) en een accelero meter (snelheid). Hij heeft een 512 MB RAM geheugen en een batterij van 200 mAh. Ook is er een intern geheugen van 2gb. Het besturingssysteem dat gebruikt wordt heet Tizen en is eigen voor Samsung.

Voordelen

Nadelen

 • Hele goede kwaliteit

 • Kan alles wat je van een Activity tracker verwacht

 • Zeer accurate Hartslagmeter, GPS en slaapmeter

 • Summiere omschrijving voor installatie

 • Acceptable batterijduur