Beste Activity Tracker 2021 - Review & Koopadvies

De beste Activity tracker van 2021 zijn vaak de wat goedkopere vormen van sporthorloges. Ze zijn bedoeld om je sportprestaties te verbeteren en je verbrande calorieën en gesporte tijd bijvoorbeeld bij te houden. Maar de laatste paar vernieuwde versies, zoals de Fitbit Charge 3, bieden een stuk meer dan dat. 

Met goed werkende ingebouwde hartslagmonitoren, GPS-systemen en volwaardige touchscreens zijn de activity trackers beter dan ooit tevoren. Met het grote aanbod van activity trackers begrijp ik erg goed dat het af en toe moeilijk is om de juiste keuze te maken bij aankoop van het product. 

Daarom heb ik de tijd genomen om mij erin te verdiepen, en een oprechte- niet bevooroordeelde review neer te zetten. Hieronder zullen de beste activity trackers besproken worden en hopelijk helpt dit in het maken van een keuze!

Verschil tussen een activity tracker, sporthorloge en een smartwatch

Let op: In dit artikel worden alleen activity trackers besproken. De Fitbit Charge 3 is bijvoorbeeld een activity tracker. Een Activity tracker verschilt van een sporthorloge en een smartwatch in functies en mogelijkheden. Activity trackers zijn voornamelijk gefocust op het uitoefenen van sporten waarbij sporthorloges meer(dere) functies hebben. Kijk hier voor de review van de beste sporthorloges 2021.

Inhoudsopgave

De fitbit charge 3 is een van de beste activity trackers op de markt. Het is een opvolger van de fitbit charge 2 wat een zeer groot succes was. 

Het kleinere broertje wordt ook in deze lijst vernoemd; het is nog steeds een zeer goede aankoop ondanks dat de nieuwste versie al op de markt is. 

Bekijk hier de volledige review van de Fitbit Charge 3.

De Fitbit charge 3 is een nauwkeurig, scherp geprijsde activity tracker met een strak design. 

fitbit charge best gekocht sporthorloge 2018
Bekijk hier de prijs

Het horloge heeft een goed werkende hartslagmeter met een goed werken touch scherm. Het leuke aan de fitbit is dat je niet constant je telefoon erbij hoeft te betrekken aangezien het horloge gemakkelijk via het scherm te bedienen is. 

Het horloge leent zich voor zeven verschillende soorten sport. Waarvan de meest gebruikte zijn: Hardlopen, fietsen en zwemmen. Qua activity trackers is dit een breed aanbod aan aangeboden sporten en ben ik hier zeer tevreden over.

De Fitbit charge 3 test

Tot recentelijk was de Charge 2 de populairste activity tracker op de markt. Tevens ook van het bedrijf Fitbit. Maar met de komst van de versie 3 zijn er natuurlijk wat veranderingen aangebracht. De grootste verschillen zitten in het gebruiksgemak, kwalificaties en het design. We gaan ze hier even doorspreken.

Verbeterde touchscreen scherm

Een van de grootste voordelen van de Fitbit Charge 3 is het verbeterde touchscreen scherm. Bij de versie twee wilde deze nog wel eens slecht reageren maar bij de nieuwste versie werkt die naadloos.

Waterdichtheid en zwemmogelijkheden

De Charge 3 is waterdicht gemaakt. Dit geeft het horloge nieuwe opties. Zo kan er nu mee gezwommen worden en maakt is het natuurlijk mogelijk om ermee te douchen of in bad te gaan. Dit geeft veel gebruikersgemak aangezien veel mensen graag hun activity tracker gedurende de dag omhouden. Als je meer wilt weten over de mogelijkheden om met de Fitbit te zwemmen of andere sporthorloges voor zwemmen bekijk dan deze review!

Hartslagmeter

De hartslagmeter is herzien; deze werkt nu een beter. De hartslagmeter van de Charge 2 functioneerde ook prima maar als je deze in vergelijking trekt met de goedkoopste trackers op de markt is het een wereld van verschil. De activity trackers die bij de Lidl in de winkelmand gelegd kunnen worden hebben bijvoorbeeld een waardeloze hartslagmeter.

Bekijk hier de beste hartslagmeters van 2021.

Meter van je slaappatroon

De “Sleep-Tracker” van de Charge 3 is toegevoegd. Deze functie houdt bij wat je slaappatronen doet en wat de kwaliteit van je slaap is. Zo kan deze functie je diepe slaap, REM slaap en andere patronen in kaart brengen.

Verbeterde Batterijduur

De batterijduur is verbeterd. Deze bevindt zich nu op pakweg 7 dagen. Dit is een zeer goede score voor een activity tracker. Het opladen van het horloge kost ongeveer 1,5 tot twee uur. Het systeem van Fitbit werkt samen met Bluetooth; waar vrijwel elke telefoon tegenwoordig over beschikt.

Voordelen
 • Goede prijs/kwaliteitsverhouding
 • Prachtig design
 • Te gebruiken voor zeven sporten waaronder zwemmen
 • Goede hartslagmeter
Nadelen
 • Geen GPS-systeem (net zoals de meeste andere activity trackers)
 • Ziet er niet heel erg anders uit dan de charge 2

Een van de grootste voordelen van de Garmin Vivosport HR ten opzichte van de Fitbit Charge 3 is toch wel het ingebouwde GPS systeem. 

De Garmin Vivosport is een van de weinige activity trackers die een goed GPS systeem bevat en dit maakt de prijs ook meer dan goed. Het is een horloge van ongeveer 150 euro maar je haalt het er dubbel en dwars uit! 

In vergelijking met de Garmin Vivosmart heb ik voor de Vivosport gekozen. Voornamelijk omdat de Vivosmart er qua design iets mooier uitziet

Beste activity tracker- GARMIN-vivosport-Grijs-L
Bekijk hier de prijs

Qua functionaliteit is de Garmin Vivosport veruit beter. Ook heeft de Vivosmart geen ingebouwd GPS systeem en bevat het minder sporten dan de Vivosport doet. Kortom; als je op zoek bent naar een goede activity tracker mét ingebouwd GPS systeem hoef je niet verder te lezen. Dan is dit namelijk veruit je beste optie!

De Garmin Vivosport HR Test

De Garmin Activity Tracker bezit de volgende functies. Het voordeel van de Garmin is het ingebouwde GPS systeem wat het gemakkelijk maakt om zowel binnen- als buiten te trainen. Het horloge heeft ingebouwde functies voor het monitoren van je fitness bezigheden; zoals de schattingen voor VO2 max en fitnessleeftijd. 

Ook heeft het horloge de mogelijkheid om via je hartslag je stressniveau te bepalen. Het design van het horloge is strak en heeft wat weg van de Fitbit Charge 3. De batterijduur van de Garmin is zeven dagen in smartwatch modus en wanneer de GPS modus aanstaat acht uur. Dit is een goede batterijduur voor een activity tracker, vergelijkbaar met de Fitbit.

Het meten van je stress score

Het horloge heeft de mogelijkheden aan te geven wat je stressscore is. Dit is natuurlijk handig tijdens het sporten, tijdens het werken en gedurende de rest van je dag. Het meten van de stressscore is vrij simpel. Hiervoor wordt er van je gevraagd om een paar minuten in ruststand te staan zodat je hartslag goed opgenomen kan worden. Op basis van deze informatie kan een stressscore toegekend worden.

Wat voor sporten is de Vivosport goed voor?

De Vivosport is goed voor fietsen, hardlopen en krachttraining. Dit zijn de sporten waar de meeste activity trackers zich op focussen omdat het de meest voor de hand liggende sporten zijn. Helaas is de Garmin Vivosport niet gemaakt om mee te zwemmen. 

Als je een zwemhorloge wilt kan je beter de Fitbit Charge 3 aanschaffen. Toch functioneert de Vivosport uitstekend voor de sporten waarvoor die gemaakt is. Het horloge maakt weinig fouten en zit uitstekend om je pols.

Conclusie

Voor mij staat de Garmin Vivosport terecht op de tweede plek in het lijstje. Het voordeel van het horloge is duidelijk de bijkomstigheid van een GPS systeem ten opzichte van de meeste andere activity trackers. Een van de weinige nadelen is dat niet elke sport er mee uit te oefenen is. Kortom; het horloge heeft een prachtig design gecombineerd met een sterk en krachtig resultaat. De relatief ‘hoge’ prijs is het meer dan waard en het is een aankoop waar je geen spijt van zult hebben!

Voordelen
 • Ingebouwd GPS systeem
 • Goed werkende hartslagmeter
 • Meten van je Stress score
 • Goede prijs       
Nadelen
 • Niet alle sporten worden aangeboden
 • Met gebruik van GPS 8 uur batterijduur

Ondanks dat de Fitbit Charge 2 momenteel een vernieuwde versie heeft (kijk bovenaan de lijst) is het nog steeds een zeer relevante activity tracker. Wanneer je iets minder geld uit wilt geven is de Charge 2 voor de komende jaren nog steeds een goede optie. De charge 2 maakt gebruik van een groot scherm en is in staat velen activiteiten te monitoren.

De charge 2 bezit over een goed werkende hartslagmeetfunctie. Het horloge valt goed om de pols, net zoals de charge 3 dat doet en de verbinding met je telefoon is in goede staat. Wat bezit de charge 2 voor voordelen? Ik zal er even een paar op een rijtje zetten. 

Beste activity tracker- fitbit charge 2
Bekijk hier de prijs

Kan je de Fitbit charge 2 personaliseren?

De band van de charge 2 is verwisselbaar. Dit maakt het gemakkelijk om de band te verwisselen en personaliseren. Het scherm is van goede kwaliteit en goede grootte wat het makkelijk leesbaar maakt. De tracker is regenbestendig (en hierdoor ook zweet bestendig). Verschillende softwareprogramma’s om bijvoorbeeld je cardio Fitness bij te houden of je ‘Guided Breathing’ wat je ademhaling monitort. Een nadeel van de Charge 2, met name t.o.v. de Charge 3, is dat deze niet zwembestendig is. Wanneer je dus op zoek bent naar een zwem activity tracker kan je beter voor de charge 3 kiezen. Het voordeel van de 2 is wel dat deze goedkoper is waarbij de Charge 2 ‘maar’ 119,-. Euro kost en de Charge 3 149,-. Euro.

Is het mogelijk om je stress score te meten met de Charge 2?

In de hedendaagse samenleving is opspelende stress natuurlijk een steeds groter probleem. Mensen kampen op jonge leeftijd al met burn-outs en angstproblemen door de toenemende stress. Wetenschappelijk is het bewezen dat een van de beste remedies voor het verlagen van stress sporten is. De Fitbit Charge 2 maakt het mogelijk om je stress niveau constant te meten waardoor je deze gemakkelijk op peil kunt houden. Je stress niveau wordt gemeten via de hartslag meter in je pols. Wanneer je hartslag op ongewenste momenten omhoog gaat kan de Charge 2 dit aanvoelen. Deze biedt dan gepaste ademhalingsoefeningen. Daarnaast meet de Fitbit ook je kwaliteit van slaap met de ingebouwde slaap tracker. Hierdoor kan je gemakkelijk met je smartphone bijhouden hoe je nachtrust is geweest.

Wat voor sporten kan je uitoefenen met de Fitbit Charge 2?

De Charge 2 biedt zeven verschillende sporten aan. Dit is goed voor een activity tracker. Deze sporten zitten ingebouwd in het interne sofware programma van Fitbit. Een aantal voorbeelden van de sporten die de Charge 2 aanbiedt zijn: Hardlopen, Wandelen, Tennis en fietsen. Daarnaast is het mogelijk om verschillende soorten trainingen te hanteren zoals intervaltrainingen, rondetijden en de ‘virtual partner’ modus.

Concluderend zou ik stellen dat de Fitbit Charge 2 in het ‘goedkopere’ segment een zeer goede aankoop is. Voor 119,-. Euro heb je een prachtig design met velen benodigdheden die een activity tracker moet hebben. Zijn nieuwe versie, de charge 3, is natuurlijk wel van betere kwaliteit maar de charge 2 functioneert momenteel nog meer dan prima. Ik denk dat de charge 2 ook nog zeker een aantal jaren prima meedraait op de markt maar daarna zou ik hem niet meer aan raden. Dus als je voor écht langere termijn een aankoop wil doen zou ik toch voor de Charge 3 kiezen. Zo niet; dan is dit een prachtige tracker!

Voordelen
 • Goedkoper dan de Charge 3
 • Veel verschillende sporten ingebouwd in de software
 • Mooi uniseks design
 • Meet je stress-score     
Nadelen
 • Niet waterbestendig- dus niet beschikbaar voor zwemmen
 • De charge 3 is van betere kwaliteit en duurzamere aankoop

De Huawei Band 2 Pro is een van de nieuwste activity trackers van Huawei. Laat ik gelijk met de deur in huis vallen, het is niet de beste activity tracker die je kan krijgen. 

Maar er wordt hier duidelijk onderscheid gemaakt in de kosten. De activity tracker kost namelijk maar 59,99 euro. Dit is bijna drie keer zo goedkoop als de fitbit charge 2. 

Hierdoor doet het model ook wel wat af aan de kwaliteit, wat wel te verwachten is. We zullen hieronder even bespreken wat de voor- en nadelen van de Huawei Band 2 pro zijn.

Bekijk hier de prijs op Bol.Com

Wat kan de Huawei Band 2 allemaal?

De huawei Band 2 is een activity tracker die- net zoals de rest- je dagelijkse sportprestaties kan meten.  De tracker kan zowel met- als zonder smartphone gebruikt worden. Het is de opvolger van de Band 2 die ook door huawei geproduceerd is en heeft daarom een verfijndere meting en makkelijkere gebruiksomgang. 

De activity tracker is waterdicht (tot 50M diepte) en hierdoor kan die altijd omgehouden worden. De batterijduur van de activity tracker is goed. Deze gaat namelijk in stand by modus tot 45 dagen mee, en bij ‘normaal gebruik’ ongeveer 20 dagen. 

De activity tracker is compatible met beiden Samsung en Apple (Android 4.4 en iOS 8 of lager). Er zit een ingebouwde hartslagfunctie in de activity tracker.

Kent deze activity tracker ook nadelen?

De nadelen van de activity tracker zijn dat die niet altijd even accuraat is. De ingebouwde hartslagfunctie die geeft niet altijd de juiste resultaten aan. Dit geldt ook voor sommige sportstanden. Maar in het gros van de activiteiten zijn de resultaten vrij nauwkeurig en kan je deze prima meten. 

Daarnaast is de huawei Band 2 pro redelijk kwetsbaar. De tracker kan prima tegen een stootje maar dient wel wat zorgvuldiger mee om te gaan dan de wat duurdere versies. Dit komt voornamelijk omdat er gebruik wordt gemaakt van goedkoper materiaal. 

De stappenteller zit er af en toe ook wat naast- maar dit zijn vaak geen hele grote verschilen. Het grootste nadeel van de tracker is wel de inaccuratie van de hartslagmeter.

Conclusie Huawei Band 2

Al met al is dit een prima alternatief voor mensen die wat minder geld uit willen geven aan een activity tracker. 

Hij functioneert redelijk naar behoren en kan dan ook prima mee in de markt. Echter zie je wel grote verschillen in nauwkeurigheid ten opzichte van duurdere versies, wat ook wel te verwachten is. 

Wanneer je dus wat minder geld wilt besteden aan een activity tracker, of je wilt er simpelweg eentje een keer proberen voordat je een duurdere versie koopt is dit een goede optie. Wanneer je veel waarde hecht aan nauwkeurigheid van de resultaten zou ik deze tracker niet aanraden!

Voordelen
 • Zeer goedkoop
 • Functioneert naar verwachting
 • Goede batterijduur van 20 dagen bij normaal gebruik
Nadelen
 • Onnauwkeurige metingen, vooral bij de hartslagmeter
 • Makkelijk te beschadigen

De samsung Gear Fit 2 pro is een nieuwere versie van de Samsung gear series en hierbij komen ook nieuwe functies kijken.

 De activity tracker is namelijk waterdicht, heeft een zwemmeting en een groter scherm dan de eerdere versie. Ook zijn er nieuwe updates bijgekomen die een goede boost geven aan het model! Het is qua design een mooie activity tracker en omvat veel functies. 

Hierdoor is de tracker ook iets duurder dan de rest van de lijst. De samsung gear fit 2 pro is vergelijkbaar met zijn duurdere model – De samsung galaxy watch. Maar de samsung galaxy watch is een smartwatch waarbij de samsung gear fit 2 pro een activity tracker is.

Bekijk hier de prijs op Bol.Com

Kent de Samsung Gear fit 2 ook nadelen?

Er zijn eigenlijk niet veel nadelen te benoemen bij de activity tracker. Echter wil ik een paar dingen benadrukken. De batterijduur is niet wat je zou verwachten voor deze prijs. Echter is de batterijduur meer dan goed, en ervaar (ik) er geen problemen mee. 

Maar de batterijduur had wel iets langer kunnen zijn wat mij betreft. Daarnaast zijn de instructies bij het uitpakken van de doos vrij summier. Dit maakt het voor leken vrij moeilijk om per direct aan de slag te gaan. Je hebt de tracker snel door, en het is niet erg moeilijk maar de instructies hadden wel iets duidelijker

Wat is er nieuw aan de Samsung Gear fit 2 activity tracker?

Wat is er nou nieuw aan de gear 2? De gear 2 heeft een volledige waterdichtheid tot 50 ATM. Daarnaast is er een zwemoptie voor het horloge ingebouwd en kan je gemakkelijk je zwemtrainingen bijhouden en verbeteren. Ook is het model iets groter geworden waardoor deze makkelijk te lezen is. 

Er zijn verschillende opties in kleur gekomen en verschillende soorten textuur voor de armbanden. Het is nu ook mogelijk om spotify af te spelen op je activity tracker, wat voor mij- en velen anderen zeer belangrijk is. 

De speedo on app voor zwemmen is mogelijk te combineren met de tracker en daarnaast kan je een jaar lang gratis gebruik maken van alle premium voordelen van de ‘under armour’ diensten! Voor de rest komt de tracker veel overeen met zijn jongere broertje.

 Maar de tracker is een alomvattend product en biedt letterlijk alles waar je naar zoekt in een activity tracker. Hierdoor is het wat mij betreft zeker waard om wat meer geld aan uit te geven!

Conclusie

De activiy tracker heeft dus een zwemmodus, is waterdicht en heeft de mogelijkheid tot spotify. Daarnaast heeft de tracker ook een goedwerkende hartslagmeter op de pols.

Daarnaast zijn er ook veel activitytracking functies aanwezig zoals het metend van afstand, gemiddelden, snelheid, stappen en nog veel meer. Ook deze tracker biedt de mogelijkheid tot het meten van je slaap.

Hierdoor kan je je slaap meer inzichtelijk krijgen en verbeteren. De tracker bezit een prachtig kleurenscherm gecombineerd met touchscreen.

Een van de grote voordelen is ook dat de GPS-tracker zeer nauwkeurig is. Het horloge heeft een BARO meter (druk) en een accelero meter (snelheid). Hij heeft een 512 MB RAM geheugen en een batterij van 200 mAh. Ook is er een intern geheugen van 2gb. Het besturingssysteem dat gebruikt wordt heet Tizen en is eigen voor Samsung.

Voordelen
 • Hele goede kwaliteit
 • Kan alles wat je van een Activity tracker verwacht
 • Zeer accurate Hartslagmeter, GPS en slaapmeter
Nadelen
 • Summiere omschrijving voor installatie
 • Acceptable batterijduur

Polar heeft wederom weer een prachtig product top de markt gebracht. Als het om sporthorloges of activity trackers gaat is Polar écht een van de grotere en belangrijkere spelers. 

Zo ook weer met de activity tracker van Polar, genaamd de Polar a370. Het is een relatief nieuw exemplaar en heeft een groot deel van de markt veroverd. Het is een relatief prijzige tracker maar doet zeker niet onder aan een sporthorloge

De polar a370 heeft een zeer mooi ontwerp en ziet er strak en futuristisch uit.  De a370 is te verkrijgen in drie kleuren namelijk: zwart, blauw en wit. 

Daarnaast kan je ook de a370 in twee verschillende maten kopen: ‘M/L’ of ‘S’. De kleur of maat maakt geen verschil in de prijs van de a370.

Polar a370
Bekijk hier de prijs op Bol.Com

Waarvan is de Polar A370 gemaakt?

De Polar a370 is gemaakt van siliconen, wat erg stevig materiaal is. De afmetingen (b x h x d) zijn 23,5mm. De tracker weegt 37,3 gram. De tracker is zowel schok- stof als waterbestendig. Het is mogelijk om tot 30m diepte te duiken met de Polar a370, wat genoeg hoort te zijn voor iedere zwemmer of recreatieve duiker. 

Het besturingssysteem is geschikt voor zowel MAC OS als Android, Windows en iOS. Kortom: elk besturingssysteem sluit aan op de Polar a370. De tracker maakt gebruik van een TFT display en een Y touchscreen. Er is een ingebouwde stappen- en slaap tracker. Echter zit er geen ingebouwde trappenteller bij. Ook zitten er geen activiteiten vooraf ingebouwd. 

Echter zijn deze natuurlijk wel te meten wanneer je hiervoor de juiste software download. Er is wél een hartslagmeter aanwezig in de a370. Deze houdt continu je hartslag bij wanneer de meting aanstaat. Hierdoor kunnen goede en duidelijke analyses gedaan worden. Naast de gecodeerde hartslagmeter zit er ook een bewegingssensor, calorie-meter, afstandsmeter en snelheidsmeter ingebouwd. De tracker maakt gebruik van Bluetooth 4.0.

Kent de A370 ook nadelen?

Er zitten weinig nadelen aan de Polar a370. Ik ben zeer, zeer enthousiast over dit exemplaar. De weinige nadelen die de tracker wel bezit zijn de batterijduur van vier dagen, en de relatief hoge prijs. Ook is het niet mogelijk de tracker te verbinden met Wifi.

Dit zijn allemaal geen grote problemen, zeker niet als je deze afweegt tegen de mogelijkheden die met de tracker naar voren komen. Voor mij is de Polar a370 van kwaliteit die een sporthorloge ook heeft in de vorm van een activity tracker.

Ik vind een activity tracker altijd wat stijlvoller overkomen dan een sporthorloge dat doet, en als deze twee aspecten gecombineerd kunnen worden kom je uit op de Polar a370.

Conclusie Polar Activity tracker

De Polar a370 is een échte aanrader als je op zoek bent naar een alomvattende activity tracker. Vrijwel elke functionaliteit is aanwezig en de tracker heeft een prachtig design. Daarnaast is de prijs relatief goedkoop voor wat je er voor terugkrijgt, maar in vergelijking met andere trackers aan de hogere kant. Het is een ongelofelijk mooi en sterk product dat Polar weer op de markt heeft gebracht. Ik ben een groot fan van Polar, en met dit model is dat alleen maar toegenomen!

Voordelen
 • Een zeer, zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding
 • Alle functies zijn aanwezig
 • Praktisch een sporthorloge gecombineerd in een activity tracker
 • Één van de beste trackers momenteel op de markt
Nadelen
 • Aan de duurdere kant
 • Niet mogelijk om te koppelen aan wifi
 • Batterijduur van vijf dagen.

De Fitbit Alta HR is al sinds 2017 op de Nederlandse markt. Echter blijft het nog steeds een tijdloos product dat als goedkoper alternatief wordt geboden ten opzichte van de wat duurdere activity trackers. 

Voor 99,- euro heb je de L-versie van de  Fitbit Alta HR al in huis. De Fitbit Alta HR is sinds deze op de markt is gekomen al een uitgesproken product met veel tevreden consumenten. 

De activity tracker is stijlvol en heeft een fijn dragend ontwerp. Ook is het design mooi om te zien; en zijn de specificaties zeer uitgebreid. Deze zullen hieronder verder besproken worden.

fitbit alta hr
Bekijk hier de prijs op Bol.Com

Specificaties van de Fitbit Alta HR

De Fitbit Alta HR heeft een polsomtrek van 170-206mm. Het materiaal is gemaakt van elastomeer; wat zeer stevig en duurzaam is. De Fitbit alta HR is schokbestendig, maar let op: hij is niet waterbestendig. Dit betekent dus dat de Fitbit Alta niet geschikt is om mee te zwemmen, duiken of te douchen. Het besturingssysteem dat gebruikt wordt voor de Fitbit Alta is Android. Deze is dus niet geschikt voor Apple gebruikers. Ook zit er geen GPS-systeem verwerkt in de Fitbit Alta.

Nadelen van de Fitbit

De enige nadelen die de Fitbit Alta HR heeft zijn het ontbreken van een aantal specificaties. Zo ontbreekt er een GPS-systeem in de Fitbit Alta. 

Ook ontbreekt de mogelijkheid om met de tracker te zwemmen, duiken of douchen aangezien deze niet waterdicht is. Op deze nadelen na is het een kwaliteitsproduct wat zeker het aanraden waard is!

Conclusie Fitbit Alta HR activity tracker

De Fitbit Alta heeft de mogelijkheid om je stappen -trappen en slaap te tracken. De tracker wordt geadviseerd om te gebruiken in combinatie met de Fitbitapp. De Fitbitapp biedt een breed scala aan trainingen voor allerlei verschillende soorten sporten- en oefeningen. In de Fitbit Alta zit een ingebouwde hartslagmeter, bewegingssensor, calorie-meter en afstandsmeter.  Ook is er een ingebouwde snelheidsmeter aanwezig. De activity tracker werkt met Wifi en Bluetooth Low Energy.

De batterijduur van de tracker is ongeveer 7 dagen bij intensief gebruik. Dit is erg veel voor de kosten van de activity tracker. De batterijduur is dan ook één van de grote pluspunten van de tracker. Daarnaast is het andere grote voordeel dat de kosten erg laag liggen in vergelijking met andere kwaliteits- activity trackers. 

Ondanks dat de Fitbit Alta een aantal functionaliteiten mist; zoals een GPS-tracker, is het wel écht een kwaliteitsproduct. De tracker is iets meer gericht op alledaagse gezondheid en werkt hiervoor dan ook uitstekend.

Kortom: Wanneer je een tracker zoekt voor alledaagse bezigheden, zoals wandelen, hardlopen, slaap meten en dergelijken is de Fitbit Alta HR een zeer goede keuze. Hij is licht, zeer bestendig tegen stoten en stof, en het is gemaakt van duurzaam kwaliteitsmateriaal. Al met al is de Fitbit Alta een zeer goede keuze!

Voordelen
 • Goedkoop en van zeer goede kwaliteit.
 • Batterijduur van 7 dagen bij intensief gebruik.
 • Mooi en elegant design; valt makkelijk om de pols..
 • Perfect voor simpelere metingen en alledaags gebruik!
Nadelen
 • Niet geschikt om mee te zwemmen, duiken of douchen
 • Er ontbreekt een GPS-systeem.

De Samsung galaxy fit en Samsung galaxy E zijn vrij nieuwe exemplaren die door Samsung op de sporthorloge markt zijn gebracht. De tracker is vergelijkbaar met de Samsung gear fit pro, maar wordt aangeboden tegen een wat lagere prijs. 

De ‘E’ in Samsung Galaxy E staat hierbij dan ook voor ‘everyone’. Het is een goedkoper exemplaar dat bedoeld is voor iedereen die een tracker aan wilt schaffen, en de prijs is hier dan ook op ingesteld. 

De galaxy fit wordt aangeboden voor ongeveer tachtig euro, waarbij de galaxy E wordt aangeboden rond de 40,- euro. Er zijn verschillende kleuren en personalisaties mogelijk bij dit model zodat iedereen zijn/haar keuze kan maken!

samsung galaxy fit e
Bekijk hier de prijs op Bol.Com

Welke specificaties heeft de Galaxy Fit?

De Samsung Galaxy fit is gemaakt van kunststof. De tracker is niet schokbestendig maar is wel geschikt voor onderwatergebruik tot vijftig meter. Daarnaast is de galaxy fit niet stofbestendig. Er wordt gebruik gemaakt van een AMOLED display op een 0,95 inch schermgrootte. Het besturingssysteem dat gebruikt wordt voor de galaxy fit is ‘Tizen’. 

Dit besturingssysteem werkt goed maar is wel alleen beschikbaar voor Android gebruikers. Het scherm is een touchscreen scherm dat verlicht kan worden. Ingebouwd in de tracker zit een stappen- trappen en slaaptracker. Echter zit er geen ingebouwd activiteiten-tracker in. De activiteiten kunnen via het besturingssysteem wel gedownload worden. 

Er is wél een ingebouwde hartslagmeter. De batterijduur van de galaxy fit betreft ongeveer 5 dagen bij intensief gebruik. Dit is iets minder dan de hiervoor genoemde Fitbit Alta HR; maar de kosten van de galaxy fit liggen dan ook wel wat lager. Het is een mooi en uniseks model en valt gemakkelijk om de pols.

Nadelen van de Galaxy Fit

Een van de nadelen van de galaxy fit is dat deze niet beschikbaar is voor iOS gebruikers. Daarnaast is de batterijduur van 5 dagen acceptabel, maar zijn er een stuk betere batterijduren verkrijgbaar. Ook is er geen mogelijkheid om gemakkelijk een screenprotector aan te schaffen voor de tracker. De tracker is ook niet schok- en stofbestendig. 

Het design is zeer goed maar het is dus een redelijk kwetsbare tracker. Voor de zorgvuldige gebruiker geen probleem, maar als je wat onzorgvuldig met spullen omgaat zou ik dit exemplaar afraden.

Conclusie

Samengevat is de galaxy Fit een goede activity tracker; zeker voor de prijs waarvoor deze aangeboden wordt. Vrijwel alles is aanwezig om je sport- slaap en gezondheidsprestaties te meten. Echter is de batterijduur met zijn vijf dagen niet geweldig. 

Ook zijn er wat duurzaamheidsproblemen omdat er geen screen protectors op de markt gekocht kunnen worden, en het een kwetsbare tracker is.

Voordelen
 • Relatief goedkoop
 • Goede prijs/kwaliteitsverhouding
 • Fijn design en geschikt voor zowel mannen als vrouwen
 • Goedkoper alternatief met de Samsung Galaxy E
Nadelen
 • Alleen geschikt voor Android met besturingssysteem Tizen

Aangezien we wat later in de lijst komen, komen we ook bij de iets minder geteste producten. De Xiamo mi band 3 is een bijzondere activity tacker, die voor heel weinig geld wordt aangeboden. Voor ongeveer 28€ heb je de Xiamo mi band 3 al in huis. 

Dit is natuurlijk erg weinig; zeker in vergelijking met de andere bovengenoemde trackers. Maar dit heeft ook wel zijn redenen, deze zullen hieronder beschreven worden. De tracker is van prima kwaliteit voor de prijs die je ervoor betaalt. Je hoeft geen allernieuwste Fitbit te verwachten voor 28€, maar de tracker werkt naar behoren voor de bijbehorende prijs! 

In deze review wordt gesproken over de internationale versie van de Xiamo mi band 3, het is ook mogelijk om de chinese versie aan te schaffen.

Xiamo mi band 3
Bekijk hier de prijs op Bol.Com

Specificaties van de Mi Band 3

De Xiamo mi band 3 is geschikt voor onderwatergebruik. Wat voor deze prijs een groot pluspunt is. Het is dus mogelijk om met de Xiamo te zwemmen, douchen en in bad te gaan. Let wel op: de tracker is maar tot 90 minuten geschikt om onder water te gebruiken. 

Voor erg lange zwemsessies, of badsessies natuurlijk, is het aan te raden om de tracker af te doen!  Daarnaast meet de tracker je slaappatronen en je hartslag constant. Dit zijn tegenwoordig ook wel de minimale vereisten voor het hebben van een activity tracker, dus daarin wordt niet persé onderscheden. 

Het is niet mogelijk om een GPS-tracker te downloaden op de Xiamo mi band 3, ook niet in combinatie met het gebruik van een smartphone. Dit was ook wel te verwachten voor deze prijs, maar toch moet het even benoemd worden.

Batterijduur en polsbreedte

 De batterijduur is in normaal gebruik ongeveer twintig dagen. Deze batterijduur is zo lang omdat de tracker niet veel specificaties heeft, waardoor de batterijduur geoptimaliseerd is voor de kleine metingen die de tracker wel maakt.

 De tracker komt in het formaat met een polsband van 156-216mm. Het materiaal waarvan de tracker gemaakt is, is siliconen. Wat goedkoop maar functioneel is. De tracker weegt ongeveer 20 gram, wat erg licht is.

Nadelen van de Mi band 3

Een aantal nadelen van de Xiamo mi band 3 zijn dat de tracker niet goed afleesbaar is in fel zonlicht. Er wordt goedkoper materiaal gebruikt voor het scherm, dus is deze niet polariserend. Ook zijn de metingen van de tracker niet altijd even accuraat. Er treden kleine fouten op bij het bijhouden van de gegevens, en ze kloppen niet altijd naadloos. 

Dit is ook wel te verwachten. De grote lijnen van de metingen blijven echter wél correct. Dit betekent dat wanneer je een globaal beeld wilt krijgen van je sport- slaap- en hartprestaties de Xiamo mi band 3 prima functioneert.

 Maar wanneer je een precies beeld wilt hebben, en dit consequent bij wilt houden, zou ik een andere tracker in de bovenstaande lijst aanraden!

Conclusie

Voor de prijs waar de Xiamo mi band 3 voor wordt aangeboden is het een prima exemplaar. Het is de goedkoopste kwaliteit tracker die op de markt beschikbaar is. Wanneer je op zoek bent naar een kwalitatieve tracker zou ik deze echter niet aanraden. Het is een simpele tracker, met simpele functies. Hierdoor zijn de kosten erg laag gebleven.

Voordelen
 • Zeer voordelige prijs/kwaliteit
 • Geschikt voor onderwater
 • Goede batterijduur door minimale inspanningen
Nadelen
 • Niet accurate metingen.
 • Maar geschikt tot 90 minuten onderwatergebruik.
 • Scherm niet goed te lezen in fel zonlicht.

In deze lijst kan natuurlijk niet de fitbit Ace ontbreken, speciaal gemaakt voor kinderen! Deze tracker mag dan onderaan de lijst staan, maar dit komt niet omdat het een slechte tracker is. De reden dat deze tracker onderaan de lijst staat is dat het een speciale vernoeming is. 

Dit is namelijk de tweede (op de Fitbit Ace na) kwalitatieve activity tracker gemaakt speciaal voor kinderen. Bent u op zoek naar een tracker voor uw zoon of dochter? Dan bent u bij de Fitbit Ace 2 op de juiste plek. Een beter alternatief gaat u niet vinden! Bekijk hier onze top tien van de beste smartwatches voor kinderen

Fitbit 2 ace kids
Bekijk hier de prijs op Bol.Com

Specificaties & batterijduur Fitbit Ace 2

De Fitbit Ace 2 Kids kan mee gezwommen worden, wat een groot voordeel is voor kinderen. De Fitbit Ace 2 Kids is waterdicht tot vijftig meter, wat meer dan genoeg is. Hierdoor hoeft uw zoon/dochter zijn of haar tracker niet af te doen als zij moet zwemmen, gaat spelen in het water of onder de douche gaat staan. Dit maakt het gebruiksgemakt van de Fitbit Ace 2 Kids heel veel beter. Het bandje is ook verstelbaar voor iedere pols. 

Aangezien kinderpolsen nogal verschillen van breedte is dit heel fijn, ook wanneer u kind ouder wordt kan hierdoor het polsbandje vervangen worden zodat de Fitbit Ace nog steeds lekker zit en geen irritatie veroorzaakt. Daarnaast is het mogelijk om de ouders een goed inzicht te geven in de sportprestaties van het kind, door een gezamenlijk familie account

Hiermee kan je je kind goed helpen op het gebied van sport; en ervoor zorgen dat die genoeg beweegt. De Fitbit Ace 2 Kids meet helaas geen hartslag, maar voor een kind is dit ook niet heel relevant. 

De batterijduur is ongeveer vijf dagen bij intensief gebruik, let er als ouder dus goed op dat de Fitbit Ace 2 Kids af en toe opgeladen wordt voor optimaal resultaat.

De Fitbit Ace 2 Kids is veruit de beste activity tracker op de markt voor uw kind. Er zijn momenteel geen goede andere alternatieven. Wanneer u dus op zoek bent naar een tracker voor uw kind is dit dé aanrader. Voor maar 68,5€ heeft u de Fitbit Ace 2 Kids al in huis om direct te gaan gebruiken! Daarnaast is het horloge mooi ingericht qua design voor kinderen, en wordt er op een interactieve en leuke manier aangezet om gezonden te gaan leven!

Voordelen
 • Beste kwaliteit tracker voor kinderen op de markt
 • Geschikt om mee te zwemmen, douchen en in het water te spelen
 • Geschikt om polsbandjes te wisselen, zodat de Fitbit Ace 2 Kids altijd lekker zit!
Nadelen
 • Meet geen hartslag.
Delen:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Bekijk ook

FAQ : Veelgestelde vragen over de beste activity trackers van 2021:

Wat is een Activity Tracker?

Een Activity Tracker – ook wel activiteitenmeter in het Nederlands – is gemaakt om je dagelijkse activiteiten bij te houden. Denk hierbij aan het aantal stappen dat je op een dag zet of het aantal traptreden dat je loopt. Daarnaast kunnen sommige Activity Trackers nog veel meer meten, zoals hartslag of GPS-metingen. Weten welke Activity Tracker bij jouw wensen en budget past? Lees dan ons artikel van de beste tien.

Waarom een Activity Tracker?

Een Activity Tracker helpt je met het in kaart brengen van je dagelijkse bezigheid. Elke dag 10.000 stappen zetten? De Activity Trackers helpen je gezondheid te verbeteren en op peil te houden. Wanneer je fit wilt blijven en een gezonde levensstijl wilt hebben is een Activity Tracker een groot gewin.

Welke Activity Tracker past bij mij?

Deze vraag is niet zo 1, 2, 3 te beantwoorden. Iedereen heeft andere wensen. Lees daarom ons uitgebreide artikel over de beste Activity Trackers van 2021.

Geef een reactie