Garmin Fenix 6 review

Laatste update: 15 augustus 2022 door Jidde Wiegertjes

In 2019 bracht Garmin met het Fenix 6 sporthorloge uit. Dit horloge was de opvolger van de populaire Fenix 5. Heeft de Fenix 6 ook aan flinke populariteit gewonnen? Ja, zonder enige twijfel. De Fenix 6 is uitgegroeid tot één van de beste sporthorloges van dit moment. In deze Garmin Fenix 6 review lees je hier meer over.

Bekijk ook onze lijst met de beste sporthorloges van Garmin.

Garmin Fenix 6 bergbeklimmen

Verschillende varianten

Garmin heeft besloten om de Fenix 6 in drie varianten uit te brengen:

 • Fenix 6S: de 6S is de kleinste variant van dit sporthorloge. Dit horloge heeft een 1,2 inch scherm en is zodoende meer geschikt voor dames.
 • Fenix 6: de 6 is de middelgrote variant. Het scherm van deze variant is 1,3 inch groot.
 • Fenix 6X: de 6X is de grootste variant van dit sporthorloge. Dit horloge heeft een beeldscherm van 1,4 inch, maar heeft bijvoorbeeld ook een langere accuduur.

Unieke features

Toen Garmin met de Fenix 6 op de proppen kwam, vielen talloze unieke features direct op. De belangrijkste features van dit sporthorloge bespreken we graag tot in detail.

Garmin Fenix 6X Pro

Ongekende prestatiemetingen

Een gemiddeld sporthorloge meet veel prestaties tijdens het sporten. Kies je voor de Garmin Fenix 6? Dan kies je voor een sporthorloge met héél veel prestatiemetingen. De prestatiemetingen zijn ongeëvenaard en geavanceerd:

 • Hardloopdynamica: dit horloge meet je dynamische tijdens het lopen op en geeft je op basis hiervan tips. Met deze tips ga je efficiënter (en dus sneller/beter) hardlopen.
 • VO2 Max: dankzij de VO2 Max meting krijg je een duidelijke indruk van je conditie en fitheid.
 • Pulse OX Sensor: deze unieke sensor meet je zuurstofsaturatie nauwkeurig op. Zeker als je op grote hoogtes traint, is dit een belangrijk waarde.

Na de training kun je allerlei prestaties inzien. Uniek aspect hierbij is dat de Garmin Fenix 6 je ook nog van hersteladvies voorziet. Door dit advies voorkom je dat je overbelast raakt.

Garmin Pay

Ben je van plan om je nieuwe sporthorloge de gehele dag te dragen? Dan sluit de Garmin Fenix 6 goed op je wensen aan. Dankzij de Garmin Pay functie is het mogelijk om met dit horloge contactloos te betalen. Enige vereiste hierbij is dat je een bankrekening bij de ABN Amro of Rabobank moet hebben.

Power Manager

Garmin heeft ervoor gekozen om de Fenix 6 van een Power Manager te voorzien. Deze functie geeft voortdurend aan wat de invloed is van de gekozen instellingen op de batterijduur. Zet je bijvoorbeeld de GPS functie aan? Dan zie je direct dat de maximale batterijduur een stuk korter uitvalt.

Je kunt bij de Fenix 6 ook voor de Expeditie modus kiezen. Hierbij wordt de GPS functie minimaal gebruikt, waardoor de batterijduur ongekend is. Bij de Fenix 6X geniet je met deze modus van een batterijduur van wel 46 dagen. De Fenix 6S en Fenix 6 hebben een batterijduur van respectievelijk 20 en 28 dagen.

Garmin Fenix 6 Power Manager modus

GarminConnect app

Door de koppeling met de GarminConnect app geniet je van talloze mogelijkheden. Je kunt al je sportprestaties in de app inladen, bekijken, analyseren en vervolgens optimaliseren. Zeker als je naar een gericht doel toe traint, is de Garmin Fenix 6 een prima sporthorloge.

Garmin Fenix 6 vs. Garmin Fenix 5

Zoals eerder in deze Garmin Fenix 6 review al gesteld, is de Fenix 6 de opvolger van de succesvolle Fenix 5. De Fenix 6 brengt enkele nieuwe eigenschappen/voordelen met zich mee:

 • PacePro functie: met de PacePro functie behaal je altijd de gewenste tempodoelstellingen. De Fenix 5 beschikte nog niet over deze functie.
 • Kleinere kast: ten opzichte van de Fenix 5 is de horlogekast bij de Fenix 6 kleiner uitgevoerd. Opvallend, aangezien het scherm wel even groot is gebleven.
 • Batterijduur: als je de GPS modus gebruikt, is de maximale batterijduur bij de Fenix 6 maar liefst 36 uur. Bij de Fenix 5 was dit slechts 25 uur.
 • Contactloos betalen: bij de Fenix 6 geniet je standaard van de contactloze betaalmogelijkheid. Bij de Fenix 5 was dit alleen het geval bij de Plus versies.

Garmin Fenix 6 vs. Garmin Fenix 6 Pro

Binnen het aanbod van de Fenix 6 sporthorloges valt de Pro lijn direct op. De sporthorloges uit de Pro lijn zijn duurder, maar bieden wel meer mogelijkheden:

 • Trendline Popularity Routing: Dankzij deze feature stelt de Garmin Fenix 6 Pro automatisch routes voor. Deze routes worden verzameld aan de hand van de data van andere Garmin gebruikers. Deze functie is niet op de Garmin Fenix 6 aanwezig.
 • Navigatie: bij de Garmin Fenix 6 Pro geniet je van een navigatie middels een kaart. Bij de Garmin Fenix 6 moet je het met een pijl en routelijn doen. De navigatiefunctie van de 6 Pro is dus een stuk geavanceerder.

De belangrijkste voordelen van de Garmin Fenix 6:

 • Ideaal voor de serieuze sporter. Dit is onder meer aan de ongekende prestatiemetingen te danken.
 • Fraai design.
 • Contactloos betalen dankzij Garmin Pay
 • Ideale koppeling met de GarminConnect app
 • Lange batterijduur, in de Expeditie modus tot wel 46 dagen
 • In meerdere kleuren en varianten te verkrijgen

De belangrijkste nadelen van de Garmin Fenix 6:

 • Dit sporthorloge is niet met alle Huawei smartphones compatibel
 • De navigatie oogt ietwat verouderd. Bij de Garmin Fenix 6 Pro is de navigatie een stuk beter/modernere
 • Geen Trendline Popularity Routing,terwijl deze functie bij de Fenix 6 Pro wel standaard aanwezig is.

Voor wie is de Garmin Fenix 6 geschikt?

Zoals je uit deze Garmin Fenix 6 review kunt herleiden, is dit een sporthorloge voor de serieuze sporter. De sportmetingen zijn ideaal, de batterijduur biedt veel mogelijkheden en het horloge is voor tal van sporten geschikt.

Ben je een af-en-toe sporter? Dan is de Garmin Fenix 6 wellicht iets teveel van het goede voor je.

Stel je hoge eisen aan je nieuwe sporthorloge? Dan kun je mogelijk beter voor de Garmin Fenix 6 Pro kiezen. Zoals je in deze Garmin Fenix 6 review hebt kunnen lezen, is dat horloge nóg uitgebreider en geavanceerder.

Garmin Fenix 6 review: onze eindbeoordeling

In onze ogen is de Garmin Fenix 6 een prima sporthorloge voor de serieuze sporter. Dit horloge biedt veel mogelijkheden, biedt ongeëvenaarde prestatiemetingen en is in meerdere varianten te verkrijgen:

 • Garmin Fenix 6S: de beste Garmin Fenix 6 voor vrouwen.
 • Garmin Fenix 6: de beste Garmin Fenix 6 voor de serieuze sporter.
 • Garmin Fenix 6X: de beste Garmin Fenix 6 met lange levensduur en groter geheugen.
 • Garmin Fenix 6 Pro: overall de beste Garmin Fenix 6. Voor deze variant betaal je – uiteraard – wel het meeste geld.