Samsung Galaxy Watch 4 review: Een van de beste smartwatches van 2023

Laatste update: 14 maart 2023 door Jidde Wiegertjes

De Samsung Galaxy Watch 4 is de perfecte smartwatch voor fitnessliefhebbers. Het houdt niet alleen je trainingen bij, maar het kan ook je hartslag en ECG-niveaus controleren. Bovendien heeft het tal van andere functies die het de perfecte smartwatch maken voor iedereen die fit wil worden. In deze review duiken we dieper in de specificaties van de Samsung Galaxy Watch 4 en of je hem moet kopen of niet.

Specificaties van de Samsung Galaxy watch 4

 • Processor: Dual-core 1,15GHz
 • Beeldscherm: 1,4″ (360×360) Super AMOLED
 • Levensduur batterij: Tot 120 uur
 • Gewicht: 47 gram
 • Afmetingen: 41,9 x 45,7 x 11,3 mm
 • Waterbestendigheid: 5 ATM/IP68
 • Connectiviteit: Bluetooth 5.0, NFC, GPS/GLONASS/Beidou
 • Compatibiliteit: Android 6.0+ en iOS 11.0+
 • Sensoren: Versnellingsmeter, gyroscoop, hartslagsensor, barometer, omgevingslichtsensor
 • Andere kenmerken: Samsung Pay, LTE-ondersteuning (alleen bepaalde modellen).

Wat is een smartwatch en waarom zou je er een willen?

Een smartwatch is een geavanceerd apparaat dat een traditioneel horloge combineert met de functies van een moderne smartphone. Met ondersteuning voor apps, meldingen, spraakopdrachten en meer bieden smartwatches gebruikers je veel handige hulpmiddelen om verbonden en up-to-date te blijven. Of je nu wilt bellen, e-mail wilt lezen of de weg wilt weten, met een smartwatch kan je dat allemaal doen zonder je telefoon te hoeven pakken. En omdat ze licht en compact zijn, kun je ze overal mee naartoe nemen. Dus als je op zoek bent naar een handige manier om verbonden te blijven terwijl je onderweg bent, dan is een smartwatch de perfecte keuze!

Het ontwerp en de functies van de Galaxy Watch 4

De Galaxy Watch 4 is een van de meest geavanceerde smartwatches op de markt. Met zijn slanke en stijlvolle ontwerp, geavanceerde functies en innovatieve nieuwe technologieën is het echt een game-changer in de wereld van wearables.

In de kern is de Galaxy Watch 4 gebouwd op een krachtige processor die alles kan volgen, van je hartslag tot je activiteitsniveaus. Het horloge bied je te allen tijde nauwkeurige en betrouwbare informatie over je sportprestaties en je gezondheid.

Naast de superieure trackingmogelijkheden beschikt de Galaxy Watch 4 ook over een groot aantal andere functies. De interactieve interface maakt het bijvoorbeeld gemakkelijk om door menu’s te bladeren en je muziek te bedienen met slechts een beweging van de pols. En dankzij de duurzame batterij kan je langer verbonden blijven zonder op te hoeven laden.

Met zijn onverslaanbare combinatie van functionaliteit en stijl is het geen wonder dat zoveel mensen enthousiast zijn over de Galaxy Watch 4. Of je nu een atleet bent die op zoek is naar slimmere trainingstools of gewoon iemand die zijn fitnessdoelen in de gaten wil houden, deze smartwatch heeft alles wat je nodig hebt. We duiken in deze review wat dieper in op de specificaties.

Hoe de Galaxy Watch 4 kan helpen met fitnesstracking

De Galaxy Watch 4 is het perfecte apparaat voor fitnessliefhebbers. Het houdt niet alleen je trainingen bij, maar het kan ook je hartslag en ECG-niveaus controleren. Bovendien heeft het tal van andere functies die het de perfecte metgezel maken voor iedereen die fit wil worden.

Net zoals veel andere smartwatches, kan de Galaxy Watch 4 je hartslag bijhouden. Met zijn ingebouwde sensoren kan het horloge je hartslag in real-time volgen en je nauwkeurige metingen geven. Bovendien word je gewaarschuwd als je hartslag boven of onder een bepaald niveau komt.

Een andere geweldige functie van de Galaxy Watch 4 is de ECG-monitoring. Met deze functie kan je direct vanaf je pols een elektrocardiogram (ECG) testen. Dit is een geweldige manier om te controleren op afwijkingen in je hartritme en ervoor te zorgen dat je gezond blijft.

Naast de hartslag- en ECG-functies heeft de Galaxy Watch 4 ook een ingebouwde stappenteller. Dit betekent dat het je stappen, afstand en verbrande calorieën kan bijhouden. Bovendien heeft de smartwatch ook een slaaptracker die je kan helpen een betere nachtrust te krijgen. 

De batterijduur van de Galaxy Watch 4

De Galaxy Watch 4 doet zijn naam echt eer aan, met een uitzonderlijk lange batterijduur. Met een batterij die tot 120 uur meegaat op een enkele lading, kan deze smartwatch doorgaan en doorgaan zonder in een stopcontact te hoeven worden gestoken.

Bovendien controleert en optimaliseert het apparaat actief je gebruikspatronen om zoveel mogelijk stroom te besparen. Of je nu boodschappen doet of een lange wandeling in de bergen maakt, de Galaxy Watch 4 zorgt ervoor dat je langer dan elke andere smartwatch op de markt verbonden blijft met al je favoriete digitale apps. Dus als je op zoek bent naar een voorsprong in dit zeer competitieve veld, kijk dan niet verder dan de Galaxy Watch 4 – hij zal je niet teleurstellen!

Hoe verbind je de Samsung Galaxy Watch 4 met je telefoon?

Er zijn een paar verschillende manieren om je Galaxy Watch 4 met je telefoon te verbinden. De eerste methode is via Bluetooth, waarmee je jouw horloge en telefoon naadloos kunt synchroniseren om toegang te krijgen tot al uw favoriete apps, berichten en contacten. Daarnaast kan je Direct Network voor Android-telefoons gebruiken, waarmee je bestanden rechtstreeks tussen uw horloge en telefoon kunt delen zonder dat WiFi of Bluetooth nodig is.

Als je een iPhone hebt wordt de Galaxy Watch 4 ook geleverd met een USB-kabel waarmee je een directe overdracht via USB Type-C kunt uitvoeren. Het is dus erg gemakkelijk om je telefoon en smartwatch te verbinden.

Welke apps zijn compatibel met de Galaxy Watch 4

De Galaxy Watch 4 is compatibel met een groot aantal apps, zowel ingebouwde apps als van derden. Enkele van de populairste apps zijn Samsung Health, Nike Run Club, Spotify en WhatsApp. Of je nu gezond wilt blijven, verbonden wilt blijven of gewoon wat plezier wilt hebben, er is een app voor op de Galaxy Watch 4.

Voor- en nadelen van de Samsung Galaxy Watch 4

De Samsung Galaxy Watch 4 is een geweldige smartwatch is. Maar zoals elk apparaat heeft het zijn voor- en nadelen. Hier zijn enkele van de belangrijkste punten om te overwegen voordat je het koopt:

Voordelen:

 • Lange batterijduur
 • Hartslag- en ECG-monitoring
 • Ingebouwde stappenteller
 • Slaap bijhouden
 • Breed scala aan compatibele apps

Nadelen:

 • Iets duurder dan sommige andere smartwatches op de markt
 • Niet zoveel kleuropties als sommige andere smartwatches

Conclusie: Samsung Galaxy Watch 4 wel of niet kopen?

De Samsung Galaxy Watch 4 is een geweldige keuze voor iedereen die in de markt is voor een nieuwe smartwatch. Hij heeft een lange batterijduur, hartslag- en ECG-monitoring, ingebouwde stappenteller, slaaptracking en een groot aantal compatibele apps. Dus als je op zoek bent naar een hoogwaardige smartwatch met alle toeters en bellen, dan is de Galaxy Watch 4 een prima optie.

Hij is echter iets duurder dan sommige andere smartwatches op de markt. Dus als je op een budget zit, kun je beter een andere optie overwegen. Maar al met al is de Galaxy Watch 4 een goede keuze voor iedereen die in de markt is voor een nieuwe smartwatch.

Vergelijkbare berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *