|

De beste activity tracker voor dames van 2023

Laatste update: 14 maart 2023 door Jidde Wiegertjes

Activity tracker voor dames nodig? Wij hebben voor je uitgezocht wat de beste modellen van dit jaar zijn. Hiervoor hebben wij alle activity trackers naast elkaar gelegd en vergeleken met de behoeften van een vrouw voor een activity tracker. Zo hebben wij extra aandacht besteed aan de breedte van de polsband, het design en de mogelijkheden voor onderdelen als menstruatietracking. Lees ons hele artikel over de beste activity tracker dames.

Wanneer je overweegt om nauwkeurige hartslagmetingen en gps-metingen te hebben dan bij een activity tracker, overweeg dan om een sporthorloge dames aan te schaffen. De sporthorloges die in deze lijst worden bekeken zijn van betere kwaliteit dan activity tracker en hierdoor nauwkeuriger in hun metingen.

Dit zijn de 3 beste activity trackers voor dames van dit moment.

Beste activity tracker dames

1. Fitbit Charge 5

 • Beoordeeld 8.7/10
 • EDA sensor voor stressniveau
 • 6 maanden gratis Fitbit premium
 • Herstelscore

Wat is de beste activity tracker voor dames van 2023? Dit is natuurlijk de Fitbit Charge 5. Eveneens benoemd tot het beste stappenteller horloge van het jaar, en niet zonder reden. Met de Fitbit Charge 5 hou jij je gezonde routines in stand en maak je gebruik van de herstelscore. Deze geeft aan wanneer je klaar bent voor een volgende workout of wanneer je beter nog even kunt ontspannen.

Daarnaast heeft de Charge 5 nu een ingebouwde ECG-hartslagmeter waarmee je hartfilmpjes kunt maken via je pols; waarmee je inzicht krijgt in je hartritme. Net zoals de voorgangers van de Fitbit Charge series meet ook de Charge 5 je slaap.

De Charge 5 komt met een smalle polsband en de mogelijkheid om je menstruatie te meten. Daarnaast wordt het model in veel verschillende soorten kleuren aangeboden, waardoor er voor ieder wat wils is.

Wat zijn de voordelen van een goede activity tracker voor dames?

Wanneer je een goede activity tracker voor dames wilt is het belangrijk om te letten op je dagelijks verbrande calorieën. Dit is misschien wel het meest belangrijke onderdeel van een activity tracker.

Je verbrande calorieën hou je bij om je dagelijkse bezigheden in de gaten te houden, waardoor je slimmer om kunt gaan met beweging. Hierdoor voel je je fitter en beweeg je meer. Denk maar aan het stellen van een doel om elke dag 10.000 stappen te zetten, hier ondersteund een activity tracker je in. Let hierbij op dat vrouwen calorieën anders verbranden dan mannen. Hier zijn sommige trackers speciaal op ingericht.

Naast het meten van je calorieën is het ook belangrijk dat een goede dames fitness tracker je slaapmetingen nauwkeurig bijhoudt. Hierdoor krijg je meer inzicht in de kwaliteit van je slaap, zoals het aantal uren in Remslaap. Door het letten op je slaap kan je achterhalen wanneer je wel- en niet goed slaapt.

Ook het meten van GPS en hartslag zijn essentiële onderdelen van je activity tracker. Het is belangrijk dat dit nauwkeurig bij wordt gehouden. Verder in dit artikel gaan wij hier dieper op in.

Activity tracker dames samsung

2. Samsung Galaxy Fit 2

 • Beoordeeld 8.8/10
 • Stof- en waterdicht
 • 90 workouts
 • Helaas geen ingebouwd GPS

De Samsung Galaxy Fit 2 is volgens ons het beste model van Samsung. Dit komt door de uitgebreide functies in combinatie met relatief nauwkeurige gegevens. De Fit 2 kan automatisch detecteren dat je aan het hardlopen, fietsen en wandelen bent. Hierdoor hoef je sportmodus niet handmatig aan te zetten. Daarnaast kan de tracker je slaap, stress en je workouts nauwkeurig meten.

De Samsung Galaxy Fit 2 wordt tegen een goedkopere prijs aangeboden dan de Fitbit Charge 5, hier zit het wezenlijke verschil in. De kwaliteit van de Charge 5 is hoger en de metingen zijn nauwkeuriger, echter het model wordt tegen een hogere prijs aangeboden.

garmin Vivosmart 4

Activity tracker dames garmin

3. Garmin Vivosmart 4

 • Beoordeeld 8.5/10
 • geïntegreerde 24/7 hartslagsensor
 • De activity tracker is waterdicht
 • Niet mogelijk om via de tracker te bellen

De beste activity tracker voor dames van Garmin is de Garmin Vivosmart 4. De vivosmart 4 is de opvolger is een super succesvolle reeks van trackers. De nieuwe activity tracker komt met een stijlvol design. Daarnaast heeft de Vivosmart 4 een slanke band wat perfect is voor een vrouwelijke pols. Combineer dit met het metalen accent en de activity tracker heeft een erg chich uiterlijk.

De Vivosmart van 4 van garmin heeft een ingebouwde hartslagsensor en een mogelijkheid om stress en energie te meten. De activity tracker adviseert je wanneer je het beste kan gaat sporten of wanneer je even beter je rust kunt pakken. Je meet met dit garmin horloge al je dagelijkse activiteiten en je ontvangt notificaties op je smartphone. De batterijduur van de activity tracker is ongeveer 7 dagen in normale modus. Bij gps-modus is dit ongeveer een dag.

Activity tracker voor dames met een smalle pols?

Als je een activity tracker zoekt die gechikt is voor vrouwen is het belangrijk om te letten op de grootte van de polsband. Sommige activity trackers worden namelijk aangeboden enkel in 44mm+ versies, wat voor sommige dames te groot kan zijn. Wij adviseren te kijken naar een model van ongeveer 40mm, wat goed sluit om een kleinere pols. Dit geldt natuurlijk niet voor elke vrouw.

Activity tracker dames met GPS-systeem

Een belangrijk onderdeel van een fitness tracker is het GPS-systeem. Een GPS-systeem werkt door middel van ingebouwde software in combinatie met een GPS-tracker. Je GPS wordt gebruikt om te kijken hoe hard je hardloopt, routes in te laden voor hardlopen of wielrennen en om gegevens te delen met vrienden via Strava. Het is belangrijk dat de GPS-metingen nauwkeurig zijn. De meest nauwkeurige metingen in activity trackers voor GPS worden gedaan door Fitbit en Garmin horloges.

Activity tracker dames met een bloeddrukmeter

Naast een nauwkeurig GPS-systeem is een bloeddrukmeter ook essentieel. Dit wordt gebruikt om je stressniveau in de gaten te houden en andere specificaties te tonen. Deze gegevens helpen om je dagelijkse gezondheid in kaart te brengen en stimuleren je om gezonder door het leven te gaan. Polar sporthorloges staan bekend om hun nauwkeurigheid van hartslagmetingen, maar ook Garmin en Fitbit kennen zeer accurate hartslag en bloeddrukmetingen.

Waar moet je nog meer op letten wanneer je een activity tracker voor dames koopt?

Waterdichtheid

Een goede activity tracker is waterdicht. Hierbij zit een verschil tussen 5 ATM en waterdichtheid tot wel vijftig meter. Wanneer je activity tracker volledig waterdicht is tot vijf meter is deze geschikt voor zwemmen in een zwembad en in open water. Maar dan is het niet geschikt om mee te duiken. Een Padi niveau 1 duikt namelijk tot 19 meter. Wanneer je een tracker wilt die je kan gebruiken voor het duiken raden wij je aan te kijken naar een sporthorloge; die zijn hier meer voor geschikt.

Design

Het design van de activity tracker is erg belangrijk. Niet alleen moet de polsband genoeg zijn voor een dunnere pols. Het model moet ook licht zijn, fijn om de pols vallen en een functioneel design hebben. Daarnaast is het fijn als een tracker in verschillende maten wordt aangeboden (S/M/L) en in diverse kleuren wordt aangeboden. De polsbandjes zijn vaak te verwisselen zodat je deze meer kunt personaliseren.

Batterijduur

Wanneer je een activity tracker voor dames aanschaft moet je goed letten op de batterijduur. Ga bij een goede tracker uit van ongeveer een batterijduur van 7 dagen, bij normaal gebruik. In gps-modus is de batterijduur vrijwel nooit meer dan 12 uur.

Conclusie activity tracker voor dames

Als je een activity tracker voor dames zoekt is het belangrijk om te letten op de grootte van de polsband, de nauwkeurigheid van de metingen en de batterijduur. De Fitbit Charge 5 komt in al deze aspecten – in combinatie met de prijs – het beste uit de bus. Onze grote aanrader van het jaar, hierover is geen enkele twijfel mogelijk. Veel plezier met je nieuwste activity tracker!

Wat is de beste activity tracker voor dames?

De beste activity tracker voor dames is de Fitbit Charge 5. Dit lees je in ons artikel over de beste activity tracker dames. De Charge 5 is een succesvolle opvolger van de charge series, die de wereld van activity trackers altijd hebben gedomineerd. Deze tracker heeft de beste prijs-kwaliteit verhouding.

Waar moet je op letten als je een activity tracker koopt?

Bij de aankoop van een activity tracker moet je letten op de nauwkeurigheid van de gegevens, de aanwezigheid van een hartslagsensor en een gps-sensor en de mogelijkheden om sportprestaties te meten. Daarnaast is het essentieel dat een activity tracker je calorieverbanding meet en je dagelijkse aantal gezette stappen.

Wat maakt een activity tracker goed voor dames?

Een aantal onderwerpen waar wij op hebben gelet is de aanwezigheid van een smalle polsband, geschikt voor een vrouwelijke pols. Daarnaast heeft de aanwezigheid tot het meten van menstruatiecyclussen een rol gespeeld. Als laatste zijn design en aanbod van kleuren bekeken.

Vergelijkbare berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *