Stappenteller horloge 2021 : Welke is de beste? Top 5

Het beste stappenteller horloge van 2021 vinden is een moeizame zoektocht. Door de toename aan aanbod en innovaties wordt het steeds lasteriger om een horloge met stappenteller te vinden dat bij jou past. 

Maar geen zorgen, wij hebben het voor je uitgezocht. In dit uitgebreide artikel vind je alle informatie over stappentellers, en welk horloge het beste bij jouw wensen past. Wij wensen je veel leesplezier en hopen dat je iets hebt aan onze onafhankelijke review voor horloges met een stappenteller!

Inhoudsopgave

Hoe werken horloges met een ingebouwde stappenteller?

Stappentellers zijn tegenwoordig erg geavanceerd. De modellen werken allemaal met een kleine ingebouwde bewegingssensor. Dit heeft ervoor gezorgd dat de stappentellers betaalbaarder en kwalitatiever zijn.

Er zijn verschillende soorten stappentellers. Een ‘standaard stappenteller’ is vaak een activity tracker. Maar er zijn ook sporthorloges en smartwatches met een ingebouwde stappenteller. Een sporthorloge en smartwatch zijn vaak wat duurdere stappenteller horloges. Maar ze zijn ook een stuk uitgebreider. Hieronder omschrijven wij zowel activity trackers, sporthorloges en smartwatches als stappentellers.

De Fitbit Charge 4 is het nieuwste model in de Fitbit Charge lijn, en de opvolger van de Fitbit Charge 3. Het zijn de best verkochte activity trackers ooit. En niet zonder reden. De Fitbit charge 4 is een uitgebreide stappenteller. Het model leent zich voor veel meer dan stappen teller. De Fitbit charge 4 is verkrijgbaar voor ongeveer 140 euro en is hiermee de stappenteller met de beste prijs-kwaliteit verhouding.

Naast de mogelijkheid om stappen te tellen kan de Fitbit Charge 4 veel meer, zoals: Hartslag bijhouden, je verbande calorieën meten, je (hard)gelopen afstand meten en GPS-metingen uitvoeren. De Fitbit Charge 4 werkt met de applicatie van Fitbit die goed werkt met verschillende besturingssystemen, zoals iOS 12.2/Android 7 of hoger. Daarnaast is de Fitbit Charge 4 ook nog eens verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Wat maakt de Fitbit Charge 4 de beste activity tracker voor het tellen van stappen?

De Fitbit Charge 4 is perfect voor het tellen van je stappen. Wegens het fijne bandje is het geen probleem om de Fitbit Charge 4 meer dan 24 uur te dragen. Daarnaast kent het model een degelijke batterijduur van ongeveer 5 dagen. Wanneer je gebruik maakt van GPS-metingen wordt deze batterijduur wel veel minder, let hier dus goed op.

Het model meet je stappen nauwkeurig en geeft een seintje wanneer je een specifiek aantal stappen overschrijd. Dit kun je zelf instellen. De meeste mensen houden een maat van 10.000 stappen per dag aan om gezond te leven. Echter, dit verschilt heel erg per persoon.

Naast het nauwkeurig bijhouden van je stappen meet de Fitbit Charge 4 ook zeer nauwkeurig overige sportactiviteiten. Slaap wordt heel nauwkeurig gemeten en slaapscores geven je veel inzicht in je slaappatronen.

De Fitbit Charge 4 is een erg professioneel maar betaalbare activity tracker. Voor ons is de Charge 4 het meest geschikte horloge om je stappen te meten. Maar wanneer je een wat goedkoper model wilt – wat erg begrijpelijk is – raden wij je aan even verder te kijken in deze lijst.

Wat zijn de nadelen van de Fitbit Charge 4?

Helaas kent de Fitbit Charge 4 ook enkele nadelen. Zo is de activity tracker slecht af te lezen in het zonlicht. Bij de Fitbit Charge 2 & 3 was dit een minder groot probleem. Een ander nadeel is de slechte batterijduur bij intensief GPS-gebruik. Wanneer je een lange wandeling wilt maken zonder je telefoon mee te nemen is je Fitbit Charge 4 binnen een uurtje of zes leeg. Dit zorgt ervoor dat het niet altijd mogelijk is je telefoon thuis te laten, wat heel erg jammer is.

Voor de rest hebben wij geen nadelen ervaren aan de Charge 4 en zijn dan ook meer dan positief. Wat ons betreft heeft dit model zijn nummer één positie voor de beste stappentellers van 2021 meer dan verdiend!

Wanneer je een stappenteller aanschaft wil je natuurlijk dat deze past bij je mobiele telefoon. Anders kan je geen optimaal gebruik maken van je stappenteller, wat erg zonde is. 

Niet elke stappenteller werkt even goed met het besturingssysteem van Apple. Het besturingssysteem van een IPhone geeft soms wat moeilijkheden met stappentellers. 

Wanneer je dus een IPhone hebt raden wij aan om de Samsung Galaxy Fit te gebruiken.

De Samsung Galaxy Fit is een stappenteller die heel fijn werkt in combinatie met een IPhone. 

Hierbij wordt wel aangeraden een IPhone 7 of hoger te gebruiken. Anders kan het besturingssysteem te verouderd zijn.

Design van de Samsung Galaxy fit

De Samsung Galaxy fit heeft een mooi, strak design. Het model oogt erg mooi om de pols. Daarnaast heeft de Galaxy Fit een batterijduur van ongeveer 5 dagen. Dit is erg fijn wanneer je een stappenteller gebruikt. Dit komt waarschijnlijk door het gebrek aan GPS. Het ontbreken van GPS is jammer bij de Galaxy Fit. Maar het zorgt er wel voor dat de stappenteller een lange batterijduur heeft.

Naast het mooie design en de handige specificaties is de Galaxy Fit scherp geprijsd. Het is een wat goedkopere stappenteller dan de Charge 4. Maar er zijn ook nog goedkopere opties op de markt ten opzichte van de Galaxy Fit.

Welke onderdelen kent de Galaxy Fit?

De volgende onderdelen zijn aanwezig in de Galaxy Fit: Hartslagmeting, stappenteller, calorieënmeter, trainingssessies, trappenteller, slaaptracker, afstandsmeter, hoogtemeter, barometer en nog veel meer. De prijs waarvoor de Galaxy Fit wordt aangeboden maakt dan ook dat het een heel complete stappenteller is. De metingen van de Galaxy Fit hebben wij ervaren als nauwkeurig. Het kan nauwkeuriger, maar dan kijk je al gauw naar een dure smartwatch.

Kortom: De Samsung Galaxy Fit is zeer geschikt als stappenteller. Met name voor Apple gebruikers. Dit komt doordat niet elke stappenteller geschikt is voor het besturingssysteem van Apple. Let op : Zorg ervoor dat je mobiele telefoon iOS 10+ heeft. Anders werkt het besturingssysteem niet goed samen met de tracker. IPhone 7 en hoger hebben toegang tot iOS 10+.             

De Fitbit Inspire HR is de opvolger van het succesvolle model, de Fitbit Alta HR. De Fitbit Inspire HR is een betaalbare stappenteller met een mooi, strak design. Naast het mooie design meet de Fitbit Inspire HR allerlei activiteiten. Denk hierbij aan beweging, sport, slaap en hartslag. Er zitten dus veel gezondheidsfuncties in wat de activity tracker meer maakt dan alleen een stappenteller.

De Fitbit Inspire HR valt mooi om de pols. Het model is zeer geschikt voor dames, aangezien het een elegante stappenteller is. Daarnaast is de Fitbit Inspire HR beschikbaar in drie verschillende kleuren: Lila, wit en zwart.

De Fitbit Inspire is geen perfecte stappenteller. Af en toe zijn de metingen lichtelijk fout of worden gegevens verkeerd opgeslagen. Echter, dit is incidenteel. De Fitbit Inspire wordt aangeboden voor een luttele 95 euro. De prijs maakt het feit dat de stappenteller niet perfect is meer dan goed.

Het design van de Fitbit Inspire HR

De Inspire HR bestaat uit een combinatie van plastic en siliconen. Het model is vergelijkbaar met de eerder verschenen Alta HR, maar verschilt in twee onderdelen. De behuizing van de Inspire HR is breder geworden en is waterbestendig tot vijftig meter. Daarnaast kon er bij de Alta HR alleen op het scherm getikt worden, waar de Inspire HR nu een volledig functioneel touchscreen scherm heeft.

Verwisselen van bandjes

De stappentellers van Fitbit zijn zeer makkelijk in gebruik. Een van de grote voordelen bij het aanschaffen van een Fitbit stappenteller is het gemak bij het wisselen van bandjes. Dit is een groot voordeel ten opzichte van veel goedkope producten. Hierbij is het vaak alleen mogelijk om zwarte siliconen bandjes te gebruiken. Het leuke is dat je een Fitbit stappenteller-bandje helemaal kan personaliseren naar je eigen wensen.

De Inspire HR is zeer geschikt voor veel verschillende soorten sporten. Dus niet alleen voor het tellen van je stappen. Je kunt ermee wandelen, hardlopen, fietsen, zwemmen of andere dagelijkse activiteiten vastleggen. Ingebouwd in de Inspire HR zitten vijftien voor gedefinieerde oefeningen. Denk hierbij aan : Hardlopen, zwemmen, tennissen, fietsen, wandelen, gewichtheffen en nog veel meer. Voor bijna iedere sporter is dit model dan ook wel geschikt!

Conclusie van de Inspire HR

De Inspire HR is een hele fijne stappenteller met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Het model heeft een mooi design, is erg licht van gewicht en je kan gemakkelijk het bandje verwisselen. Daarnaast zit er nu een touchscreen scherm op de Inspire HR. De stappenteller kan bijna elke sport nauwkeurig meten en houd je hartslag bij. Het nadeel van de Inspire HR is dat deze geen GPS systeem heeft. Daarnaast is de batterijduur met 3-4 dagen in realiteit niet geweldig. Ook krijg je geen health kit ondersteuning bij de Inspire HR, wat jammer is.

Kortom: De Inspire HR is een prachtige stappenteller, met name geschikt voor vrouwen. Wij raden het model dan ook zeker aan, je zult er geen spijt van krijgen.

Misschien doet de naam je het al vermoeden, maar de Fitbit Ace 2 Kids is zonder twijfel de meest geschikte stappenteller voor kinderen.

De reden dat de Fitbit Ace 2 het meest geschikt is voor jouw kind is de extra aandacht die deze stappenteller geeft aan uitdagingen en spelletjes.

Door deze uitdagingen en spelletjes wordt je kind nog meer gestimuleerd om te bewegen. 

De Fitbit Ace 2 is dan ook een perfecte stappenteller voor kinderen, die ervoor zorgt dat je jeugd op een leuke manier actief blijft. 

Dit maakt deze stappenteller een goede toevoeging aan het leven van je kind.

Waterbestendig

De Fitbit ace 2 kids is waterbesteding, zoals bijna elk Fitbit horloge. Dit zorgt ervoor dat deze stappenteller ook om gehouden kan worden bij het zwemmen of spelen bij het water. Dit is ideaal voor een stappenteller voor je kind. Kinderen vinden vaak veel plezier bij het water.

Naast het feit dat deze stappenteller waterdicht is, kan hij ook zwemmetingen bijhouden. Dit zorgt ervoor dat kinderen op een leuke manier worden uitgedaagd en hun vorderingen bij kunnen houden bij watersport. Dit werkt uitdagend en stimulerend voor kinderen, waardoor ze meer (blijven) bewegen.

Specificaties van de Ace 2 kids

De Fitbit ace is wat simpeler in gebruik dan de meeste stappentellers. Dit zorgt ervoor dat het voor alle kinderen goed te gebruiken en begrijpen is. Naast het gebruikersgemak zijn alle ‘vaste functies’ aanwezig in de Fitbit Ace 2 kids. Het is een volwaardige stappenteller voor kinderen.

Naast de vaste functies biedt de Ace 2 kids ook diverse andere mogelijkheden die kinderen aanspreken. Zo is het mogelijk om het bandje van de Ace 2 gemakkelijk te verwisselen waardoor deze te personaliseren is. Je kunt op het internet allerlei verschillende leuke soorten bandjes kopen voor je kind.

Naast de bandjes kunnen ook de wijzerplaten van de Ace 2 verwisselt worden. Dit spreekt de jeugd erg aan omdat ze hiermee kunnen spelen en iets kunnen vinden wat bij hun persoonlijk past. Naast al deze opties wordt de Ace 2 tegen een goedkope prijs aangeboden. Een no-brainer wat ons betreft!

De Xiaomi Mi band 5 is de opvolger van de zeer succesvolle Xiaomi Mi band 4. De Band 5 heeft een groter scherm, mogelijkheid tot magnetisch opladen en meer gezondheidstracking dan de Band 4. Daarnaast heeft het nieuwe model alle positieve elementen van de Band 4 meegenomen. De Xiaomi Mi band 5 wordt nog steeds aangeboden voor een heel scherpe prijs. Dit maakt deze band veruit de beste goedkope stappenteller.

De Band 5 heeft een ingebouwde hartslagfunctie, calorieënmeter, stappenteller, afstandsmeter en GPS (in combinatie met je smartphone). Hetgeen wat ontbreekt in de Band 5 zijn de snelheidsmeter en temperatuurmeter. 

Dit is natuurlijk geen doodzone voor een stappenteller. Alle essentiële onderdelen zijn ingebouwd in de Xiaomi Mi band 5 en wij zijn dan ook heel positief over deze tracker.

Wat maakt de Xiaomi Mi band 5 zo goed?

De Band 5 is een zeer complete, goedkope stappenteller. Het is een simpel maar duidelijke tracker. Dit gaat gepaard met een duidelijke interface. Daarnaast werkt de bijbehorende Xiaomi app ongelofelijk goed. Bij deze tracker geldt het volgende: De eenvoud maakt de stappenteller geweldig.

Daarnaast is het opladen een stuk verbeterd ten opzichte van de Mi band 4. Het is nu mogelijk om de Band 5 magnetisch op te laden. Dit maakt het proces van je stappenteller opladen niet alleen sneller, maar ook gemakkelijker. Een mooie innovatie van Xiaomi!

De Display van de Band 5 is vergroot ten opzichte van het vorige model. Dit zorgt ervoor dat deze makkelijker is af te lezen tijdens het wandelen of sporten. Daarnaast is de Band 5 iets gemakkelijker af te lezen in het zonlicht. Daarnaast zijn de slaapmetingen uitgebreid en kun je de Remslaap goed in kaart brengen. Onmisbaar voor een goede stappenteller.

De Mi band 5 is hét alternatief wanneer je minder budget wilt besteden aan een stappenteller of activity tracker.

Kent de Xiaomi Mi band 5 ook nadelen?

Wij hebben weinig nadelen bevonden bij de Band 5. Het is natuurlijk niet zo’n uitgebreide stappenteller als bijvoorbeeld de Charge 4. Maar hij wordt dan ook voor 1/4e van de prijs aangeboden. Wel viel ons op dat de GPS niet altijd optimaal werkt. Daarnaast is de klok op het interface soms erg klein wanneer je aan het wandelen of sporten bent. Dit zijn minimale nadelen.

Conclusie Xiaomi mi band 5

Voor ons is de Mi band 5 veruit de beste goedkope stappenteller op de markt. Voor een prijs van onder de €40 euro wordt deze stappenteller door geen ander geëvenaard. Wij raden de Xiaomi Mi band 5 dan ook met volste lof aan.

Conclusie beste stappenteller horloges van 2021

Concluderend kan er gesteld worden dat er niet één beste model is voor iedereen. Het hangt erg af van wat jij prefereert als stappenteller en wat je budget is. Wel kunnen wij – zoals hierboven gedaan – een overzicht geven van de beste stappentellers voor verschillende budgetten en wensen. Deze zullen wij hieronder nogmaals kort doornemen.

De beste stappenteller van 2021

De beste stappenteller van 2021 is toch de Fitbit Charge 4. Dit is het meest geschikte allround model voor elke wens. De Charge 4 is zeer geschikt voor zowel mannen- als vrouwen. Ook is hij perfect voor verschillende besturingssystemen. De Charge 4 is meer dan een stappenteller. Het is een volwaardige activity tracker met alle functionaliteiten die je nodig zult hebben. Daarnaast wordt het model tegen een relatief goedkope prijs aangeboden. Voor ons is de Charge 4 altijd een aanrader.

De beste stappenteller voor IPhone gebruikers

De beste stappenteller voor gebruikers van IPhone is de Samsung Galaxy Fit. Dit model is elegant en kent een mooi design. Het werk naadloos samen met iOS 10+. Let hier dus wel goed op dat je over een iPhone 7 of nieuwer beschikt. Andere alternatieven voor het tellen van stappen bij gebruik van een iPhone zijn de apple watch 4 en apple watch 5. Dit zijn wel een stuk duurdere modellen.

De beste stappenteller voor dames

Wij vinden de Fitbit Inspire HR de beste stappenteller voor dames. Dit komt door het elegante design en slanke model. Hierdoor valt de Inspire HR gemakkelijk om dunnere polsen. Daarnaast wordt het model aangeboden in diverse kleuren. Natuurlijk zijn alle modellen hierboven ook geschikt voor dames, maar deze sprong er voor ons extra uit.

De beste stappenteller voor kinderen

Dit is onbetwist de Fitbit Ace 2 kids. Fitbit heeft een weergaloze stappenteller voor kinderen gemaakt. Niet alleen kan dit model de stappen van je kind tellen, hij stimuleert kinderen om meer te bewegen. Een bewezen toevoeging aan het leven van een kind en gezin.

De beste goedkope stappenteller

Ook over de beste goedkope stappenteller valt niet te twisten. Dit is de Xiaomi Mi band. Voor een prijs van onder de €40 euro heb je deze prachtige tracker al in je huis. Het is een zeer compleet, mooi en simpele tracker. Een echte aanrader wanneer je niet te veel geld wilt uitgeven aan een kwalitatieve stappenteller.

FAQ : Veelgestelde vragen over de beste stappenteller horloges van 2021:

Wat is een stappenteller?

Een stappenteller is eigenlijk wat de naam al verklapt. Het is een horloge dat bijhoudt hoeveel stappen je dagelijks zet. De stappentellers van tegenwoordig kunnen een stuk meer dan alleen stappen bijhouden. Denk hierbij aan GPS-metingen, hartslagmetingen, slaapmetingen, calorieëntellers en nog veel meer.

Hoeveel stappen moet ik elke dag zetten?

Een regel die vaak wordt aangehouden is het zetten van 10.000 stappen per dag. Echter, het aantal stappen dat per dag gezet moet worden voor een gezonde levensstijl verschilt per persoon. Het zetten van 10.000 stappen per dag is een mooi streven maar zeker geen vereiste.

Wat is een goede stappenteller voor kinderen?

De Fitbit Ace 2 kids is een perfecte stappenteller voor kinderen. Niet alleen houdt deze tracker het aantal stappen bij dat je kind zet, maar de tracker stimuleert je kind op een interactieve manier om meer te bewegen. Lees het volledige artikel om meer te weten te komen over de Fitbit Ace 2 kids.

Wat is een goede stappenteller voor kinderen?

De Fitbit Ace 2 kids is een perfecte stappenteller voor kinderen. Niet alleen houdt deze tracker het aantal stappen bij dat je kind zet, maar de tracker stimuleert je kind op een interactieve manier om meer te bewegen. Lees het volledige artikel om meer te weten te komen over de Fitbit Ace 2 kids.

Geef een antwoord