beste stappenteller van 2021
| |

Beste stappenteller horloge van 2023 getest – Bestgekocht

Laatste update: 14 maart 2023 door Jidde Wiegertjes

Een stappenteller horloge uitzoeken in 2023 is niet altijd een makkelijk taak. Waar moet je op letten wanneer je een stappenteller zoekt en wat zijn de nieuwste modellen op de markt?

In dit artikel nemen wij jou mee in de beste stappentellers van het jaar. Wij bespreken waar je op moet letten. Denk aan: het meten van je stappen, calorieverbranding, hartslag, gps en nog veel meer. Ook nemen wij je mee in de prijs van stappentellers, de merken en het design.

Wat zijn de 5 beste stappenteller horloges van 2023?

Geen zin om het hele artikel te lezen? Geen probleem. Bekijk hieronder de 5 beste stappentellers van 2023.

Maar geen zorgen, wij hebben het voor je uitgezocht. In dit uitgebreide artikel vind je alle informatie over stappentellers, en welk horloge het beste bij jouw wensen past. Wij wensen je veel leesplezier en hopen dat je iets hebt aan onze onafhankelijke review voor horloges met een stappenteller!

De beste stappenteller van 2023

Fitbit Charge 5

 • Beoordeeld 8.7/10
 • EDA sensor voor stressniveau
 • 6 maanden gratis Fitbit premium
 • Herstelscore

De beste stappenteller is toch de Fitbit Charge 5. Dit is het meest geschikte allround model voor elke wens. De Charge 5 is zeer geschikt voor zowel mannen- als vrouwen. Ook is hij perfect voor verschillende besturingssystemen. De Charge 5 is meer dan een stappenteller. Het is een volwaardige activity tracker met alle functionaliteiten die je nodig zult hebben. Daarnaast wordt het model tegen een relatief goedkope prijs aangeboden. Voor ons is de Charge 5 altijd een aanrader.


De beste stappenteller voor Apple

Samsung Galaxy Fit

 • Beoordeeld 8.8/10
 • Stof- en waterdicht
 • 90 workouts
 • Helaas geen ingebouwd GPS

De beste stappenteller voor gebruikers van IPhone is de Samsung Galaxy Fit. Dit model is elegant en kent een mooi design. Het werk naadloos samen met iOS 10+. Let hier dus wel goed op dat je over een iPhone 7 of nieuwer beschikt. Andere alternatieven voor het tellen van stappen bij gebruik van een iPhone zijn de apple watch 5 en apple watch 6. Dit zijn wel een stuk duurdere modellen.


De beste stappenteller voor dames

Fitbit Inspire HR

 • Beoordeeld 8.6/10
 • Geschikt voor zwemmen
 • Batterijduur van 5 dagen
 • GPS-metingen

Wij vinden de Fitbit Inspire HR de beste activity tracker dames. Dit komt door het elegante design en slanke model. Hierdoor valt de Inspire HR gemakkelijk om dunnere polsen. Daarnaast wordt het model aangeboden in diverse kleuren. Natuurlijk zijn alle modellen hierboven ook geschikt voor dames, maar deze sprong er voor ons extra uit.


De beste stappenteller voor kinderen

Fitbit Ace 3 kids

 • Beoordeeld 7.4/10
 • Geeft ouders inzicht in beweging kind
 • Stootbestendig en waterdicht
 • GPS-signalen

Dit is onbetwist de Fitbit Ace 3 kids. Fitbit heeft een weergaloze stappenteller voor kinderen gemaakt. Niet alleen kan dit model de stappen van je kind tellen, hij stimuleert kinderen om meer te bewegen. Een bewezen toevoeging aan het leven van een kind en gezin.


De beste goedkope stappenteller

Xiaomi Mi band 6

 • Beoordeeld 8.6/10
 • Heel goedkoop
 • Waterbestendig
 • Batterijduur van 14 dagen

Ook over de beste goedkope stappenteller valt niet te twisten. Dit is de Xiaomi Mi band 6. Voor een prijs van onder de €40 euro heb je deze prachtige tracker al in je huis. Het is een zeer compleet, mooi en simpele tracker. Een echte aanrader wanneer je niet te veel geld wilt uitgeven aan een kwalitatieve stappenteller.


Hoe werken horloges met een ingebouwde stappenteller?

Stappentellers zijn tegenwoordig erg geavanceerd. De modellen werken allemaal met een kleine ingebouwde bewegingssensor. Dit heeft ervoor gezorgd dat de stappentellers betaalbaarder en kwalitatiever zijn.

Er zijn verschillende soorten stappentellers. Een ‘standaard stappenteller’ is vaak een activity tracker. Maar er zijn ook sporthorloges en smartwatches met een ingebouwde stappenteller. Een sporthorloge en smartwatch zijn vaak wat duurdere stappenteller horloges. Maar ze zijn ook een stuk uitgebreider. Hieronder omschrijven wij zowel activity trackers, sporthorloges en smartwatches als stappentellers.

Fitbit Charge 5: De beste stappenteller van het jaar.

De Fitbit Charge 5 is het nieuwste model in de Fitbit Charge lijn, en de opvolger van de Fitbit Charge 4. Het zijn de best verkochte activity trackers ooit. En niet zonder reden. De Fitbit charge 5 is een uitgebreide stappenteller. Het model leent zich voor veel meer dan stappen teller. De Fitbit charge 5 is verkrijgbaar voor ongeveer 140 euro en is hiermee de stappenteller met de beste prijs-kwaliteit verhouding.

Naast de mogelijkheid om stappen te tellen kan de Fitbit Charge 5 veel meer, zoals: Hartslag bijhouden, je verbande calorieën meten, je (hard)gelopen afstand meten en GPS-metingen uitvoeren. De Fitbit Charge 5 werkt met de applicatie van Fitbit die goed werkt met verschillende besturingssystemen, zoals iOS 12.2/Android 7 of hoger. Daarnaast is de Fitbit Charge 5 ook nog eens verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Fitbit Charge 5

 • Beoordeeld 8.7/10
 • EDA sensor voor stressniveau
 • 6 maanden gratis Fitbit premium
 • Herstelscore

Wat maakt de Fitbit Charge 5 de beste activity tracker voor het tellen van stappen?

De Fitbit Charge 5 is perfect voor het tellen van je stappen. Wegens het fijne bandje is het geen probleem om de Fitbit Charge 5 meer dan 24 uur te dragen. Daarnaast kent het model een degelijke batterijduur van ongeveer 5 dagen. Wanneer je gebruik maakt van GPS-metingen wordt deze batterijduur wel veel minder, let hier dus goed op.

Het model meet je stappen nauwkeurig en geeft een seintje wanneer je een specifiek aantal stappen overschrijd. Dit kun je zelf instellen. De meeste mensen houden een maat van 10.000 stappen per dag aan om gezond te leven. Echter, dit verschilt heel erg per persoon.

Naast het nauwkeurig bijhouden van je stappen meet de Fitbit Charge 5 ook zeer nauwkeurig overige sportactiviteiten. Slaap wordt heel nauwkeurig gemeten en slaapscores geven je veel inzicht in je slaappatronen.

De Fitbit Charge 5 is een erg professioneel maar betaalbare activity tracker. Voor ons is de Charge 5 het meest geschikte horloge om je stappen te meten. Maar wanneer je een wat goedkoper model wilt – wat erg begrijpelijk is – raden wij je aan even verder te kijken in deze lijst.

Wat zijn de nadelen van de Fitbit Charge 5?

Helaas kent de Fitbit Charge 5 ook enkele nadelen. Zo is de activity tracker slecht af te lezen in het zonlicht. Bij de Fitbit Charge 3 & 4 was dit een minder groot probleem. Een ander nadeel is de slechte batterijduur bij intensief GPS-gebruik. Wanneer je een lange wandeling wilt maken zonder je telefoon mee te nemen is je Fitbit Charge 5 binnen een uurtje of zes leeg. Dit zorgt ervoor dat het niet altijd mogelijk is je telefoon thuis te laten, wat heel erg jammer is.

Voor de rest hebben wij geen nadelen ervaren aan de Charge 5 en zijn dan ook meer dan positief. Wat ons betreft heeft dit model zijn nummer één positie voor de beste stappentellers van 2023 meer dan verdiend!

Voordelen
 • Je weet precies of je klaar bent voor je volgende workout dankzij de dagelijkse herstelscore.
 • Met de EDA sensor krijg je inzicht in je stressniveau en onderneem je actie om het te verlagen.
 • Gebruik Fitbit Premium 6 maanden gratis en krijg meer inzicht en advies over je gezondheid.
Nadelen
 • Fitbit werkt niet goed als hij is verbonden met Huawei P8 Lite, P9 Lite, P20 Lite en Xiaomi Mi 6 smartphones.

Beste Stappenteller IPhone : Samsung Galaxy Fit

Wanneer je een stappenteller aanschaft wil je natuurlijk dat deze past bij je mobiele telefoon. Anders kan je geen optimaal gebruik maken van je stappenteller, wat erg zonde is. Niet elke stappenteller werkt even goed met het besturingssysteem van Apple. Het besturingssysteem van een IPhone geeft soms wat moeilijkheden met stappentellers. 

Samsung Galaxy Fit

 • Beoordeeld 8.8/10
 • Stof- en waterdicht
 • 90 workouts
 • Helaas geen ingebouwd GPS

Wanneer je dus een IPhone hebt raden wij aan om de Samsung Galaxy Fit te gebruiken. De Samsung Galaxy Fit is een stappenteller die heel fijn werkt in combinatie met een IPhone. Hierbij wordt wel aangeraden een IPhone 7 of hoger te gebruiken. Anders kan het besturingssysteem te verouderd zijn.

Design van de Samsung Galaxy fit

De Samsung Galaxy fit heeft een mooi, strak design. Het model oogt erg mooi om de pols. Daarnaast heeft de Galaxy Fit een batterijduur van ongeveer 5 dagen. Dit is erg fijn wanneer je een stappenteller gebruikt. Dit komt waarschijnlijk door het gebrek aan GPS. Het ontbreken van GPS is jammer bij de Galaxy Fit. Maar het zorgt er wel voor dat de stappenteller een lange batterijduur heeft.

Naast het mooie design en de handige specificaties is de Galaxy Fit scherp geprijsd. Het is een wat goedkopere stappenteller dan de Charge 4. Maar er zijn ook nog goedkopere opties op de markt ten opzichte van de Galaxy Fit.

Welke onderdelen kent de Galaxy Fit?

De volgende onderdelen zijn aanwezig in de Galaxy Fit: Hartslagmeting, stappenteller, calorieënmeter, trainingssessies, trappenteller, slaaptracker, afstandsmeter, hoogtemeter, barometer en nog veel meer. De prijs waarvoor de Galaxy Fit wordt aangeboden maakt dan ook dat het een heel complete stappenteller is. De metingen van de Galaxy Fit hebben wij ervaren als nauwkeurig. Het kan nauwkeuriger, maar dan kijk je al gauw naar een dure smartwatch.

Kortom: De Samsung Galaxy Fit is zeer geschikt als stappenteller. Met name voor Apple gebruikers. Dit komt doordat niet elke stappenteller geschikt is voor het besturingssysteem van Apple. Let op : Zorg ervoor dat je mobiele telefoon iOS 10+ heeft. Anders werkt het besturingssysteem niet goed samen met de tracker. IPhone 7 en hoger hebben toegang tot iOS 10+.            

Voordelen
 • Volledig stof- en waterdicht
 • Reageer met voorgeïnstalleerde teksten op binnenkomende berichten
 • Keuze uit maar liefst 90 work-outs!
Nadelen
 • Beschikt niet over GPS
 • Kleur valt iets andersuit dan op de afbeeldingen

Beste Stappenteller horloge voor dames – Fitbit Inspire HR

De Fitbit Inspire HR is de opvolger van het succesvolle model, de Fitbit Alta HR. De Fitbit Inspire HR is een betaalbare stappenteller met een mooi, strak design. Naast het mooie design meet de Fitbit Inspire HR allerlei activiteiten. Denk hierbij aan beweging, sport, slaap en hartslag. Er zitten dus veel gezondheidsfuncties in wat de activity tracker meer maakt dan alleen een stappenteller.

Fitbit Inspire HR

 • Beoordeeld 8.6/10
 • Geschikt voor zwemmen
 • Batterijduur van 5 dagen
 • GPS-metingen

De Fitbit Inspire HR valt mooi om de pols. Het model is zeer geschikt voor dames, aangezien het een elegante stappenteller is. Daarnaast is de Fitbit Inspire HR beschikbaar in drie verschillende kleuren: Lila, wit en zwart. De Fitbit Inspire is geen perfecte stappenteller. Af en toe zijn de metingen lichtelijk fout of worden gegevens verkeerd opgeslagen. Echter, dit is incidenteel. De Fitbit Inspire wordt aangeboden voor een luttele 95 euro. De prijs maakt het feit dat de stappenteller niet perfect is meer dan goed.

Het design van de Fitbit Inspire HR

De Inspire HR bestaat uit een combinatie van plastic en siliconen. Het model is vergelijkbaar met de eerder verschenen Alta HR, maar verschilt in twee onderdelen. De behuizing van de Inspire HR is breder geworden en is waterbestendig tot vijftig meter. Daarnaast kon er bij de Alta HR alleen op het scherm getikt worden, waar de Inspire HR nu een volledig functioneel touchscreen scherm heeft.

Verwisselen van bandjes

De stappentellers van Fitbit zijn zeer makkelijk in gebruik. Een van de grote voordelen bij het aanschaffen van een Fitbit stappenteller is het gemak bij het wisselen van bandjes. Dit is een groot voordeel ten opzichte van veel goedkope producten. Hierbij is het vaak alleen mogelijk om zwarte siliconen bandjes te gebruiken. Het leuke is dat je een Fitbit stappenteller-bandje helemaal kan personaliseren naar je eigen wensen.

De Inspire HR is zeer geschikt voor veel verschillende soorten sporten. Dus niet alleen voor het tellen van je stappen. Je kunt ermee wandelen, hardlopen, fietsen, zwemmen of andere dagelijkse activiteiten vastleggen. Ingebouwd in de Inspire HR zitten vijftien voor gedefinieerde oefeningen. Denk hierbij aan : Hardlopen, zwemmen, tennissen, fietsen, wandelen, gewichtheffen en nog veel meer. Voor bijna iedere sporter is dit model dan ook wel geschikt!

Conclusie van de Inspire HR

De Inspire HR is een hele fijne stappenteller met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Het model heeft een mooi design, is erg licht van gewicht en je kan gemakkelijk het bandje verwisselen. Daarnaast zit er nu een touchscreen scherm op de Inspire HR. De stappenteller kan bijna elke sport nauwkeurig meten en houd je hartslag bij. Het nadeel van de Inspire HR is dat deze geen GPS systeem heeft. Daarnaast is de batterijduur met 3-4 dagen in realiteit niet geweldig. Ook krijg je geen health kit ondersteuning bij de Inspire HR, wat jammer is.

Kortom: De Inspire HR is een prachtige stappenteller, met name geschikt voor vrouwen. Wij raden het model dan ook zeker aan, je zult er geen spijt van krijgen.

Voordelen
 • Geschikt om mee te zwemmen
 • Geavanceerde slaapmeting
 • Herkent verschillende activiteiten
Nadelen
 • Het is niet mogelijk om berichten van een snelle reactie te voorzien

Beste stappenteller kind – Fitbit Ace 3 Kids

Misschien doet de naam je het al vermoeden, maar de Fitbit Ace 3 Kids is zonder twijfel de meest geschikte stappenteller voor kinderen. De reden dat de Fitbit Ace 3 het meest geschikt is voor jouw kind is de extra aandacht die deze stappenteller geeft aan uitdagingen en spelletjes.

Fitbit Ace 3 kids

 • Beoordeeld 7.4/10
 • Geeft ouders inzicht in beweging kind
 • Stootbestendig en waterdicht
 • GPS-signalen

Door deze uitdagingen en spelletjes wordt je kind nog meer gestimuleerd om te bewegen.  De Fitbit Ace 3 is dan ook een perfecte stappenteller voor kinderen, die ervoor zorgt dat je jeugd op een leuke manier actief blijft.  Dit maakt deze stappenteller een goede toevoeging aan het leven van je kind.

Waterbestendig

De Fitbit ace 3 kids is waterbesteding, zoals bijna elk Fitbit horloge. Dit zorgt ervoor dat deze stappenteller ook om gehouden kan worden bij het zwemmen of spelen bij het water. Dit is ideaal voor een stappenteller voor je kind. Kinderen vinden vaak veel plezier bij het water.

Naast het feit dat deze stappenteller waterdicht is, kan hij ook zwemmetingen bijhouden. Dit zorgt ervoor dat kinderen op een leuke manier worden uitgedaagd en hun vorderingen bij kunnen houden bij watersport. Dit werkt uitdagend en stimulerend voor kinderen, waardoor ze meer (blijven) bewegen.

Specificaties van de Ace 3 kids

De Fitbit ace is wat simpeler in gebruik dan de meeste stappentellers. Dit zorgt ervoor dat het voor alle kinderen goed te gebruiken en begrijpen is. Naast het gebruikersgemak zijn alle ‘vaste functies’ aanwezig in de Fitbit Ace 3 kids. Het is een volwaardige stappenteller voor kinderen.

Naast de vaste functies biedt de Ace 3 kids ook diverse andere mogelijkheden die kinderen aanspreken. Zo is het mogelijk om het bandje van de Ace 3 gemakkelijk te verwisselen waardoor deze te personaliseren is. Je kunt op het internet allerlei verschillende leuke soorten bandjes kopen voor je kind.

Naast de bandjes kunnen ook de wijzerplaten van de Ace 3 verwisselt worden. Dit spreekt de jeugd erg aan omdat ze hiermee kunnen spelen en iets kunnen vinden wat bij hun persoonlijk past. Naast al deze opties wordt de Ace 3 tegen een goedkope prijs aangeboden. Een no-brainer wat ons betreft!

Voordelen
 • Deze activity tracker motiveert kinderen om elke dag 60 minuten te bewegen.
 • Meet het aantal stappen en verbrande calorieën met deze activity tracker.
 • De slaapdetectie registreert automatisch wanneer je kind in slaap valt en wakker wordt.
Nadelen
 • De activity tracker beschikt niet over een ingebouwde GPS sensor die je afstand, snelheid en route meet.
 • Er zit geen geïntegreerde hartslagsensor in de activity tracker.

Beste goedkope stappenteller – Xiaomi Mi Band 6

De Xiaomi Mi band 6 is de opvolger van de zeer succesvolle Xiaomi Mi band 5. De Band 6 heeft een groter scherm, mogelijkheid tot magnetisch opladen en meer gezondheidstracking dan de Band 5. Daarnaast heeft het nieuwe model alle positieve elementen van de Band 5 meegenomen. De Xiaomi Mi band 6 wordt nog steeds aangeboden voor een heel scherpe prijs. Dit maakt deze band veruit de beste goedkope stappenteller.

Xiaomi Mi band 6

 • Beoordeeld 8.6/10
 • Heel goedkoop
 • Waterbestendig
 • Batterijduur van 14 dagen

De Band 6 heeft een ingebouwde hartslagfunctie, calorieënmeter, stappenteller, afstandsmeter en GPS (in combinatie met je smartphone). Hetgeen wat ontbreekt in de Band 6 zijn de snelheidsmeter en temperatuurmeter. Dit is natuurlijk geen doodzone voor een stappenteller. Alle essentiële onderdelen zijn ingebouwd in de Xiaomi Mi band 6 en wij zijn dan ook heel positief over deze tracker.

Wat maakt de Xiaomi Mi band 6 zo goed?

De Band 6 is een zeer complete, goedkope stappenteller. Het is een simpel maar duidelijke tracker. Dit gaat gepaard met een duidelijke interface. Daarnaast werkt de bijbehorende Xiaomi app ongelofelijk goed. Bij deze tracker geldt het volgende: De eenvoud maakt de stappenteller geweldig.

Daarnaast is het opladen een stuk verbeterd ten opzichte van de Mi band 5. Het is nu mogelijk om de Band 6 magnetisch op te laden. Dit maakt het proces van je stappenteller opladen niet alleen sneller, maar ook gemakkelijker. Een mooie innovatie van Xiaomi!

De Display van de Band 5 is vergroot ten opzichte van het vorige model. Dit zorgt ervoor dat deze makkelijker is af te lezen tijdens het wandelen of sporten. Daarnaast is de Band 6 iets gemakkelijker af te lezen in het zonlicht. Daarnaast zijn de slaapmetingen uitgebreid en kun je de Remslaap goed in kaart brengen. Onmisbaar voor een goede stappenteller.

De Mi band 6 is hét alternatief wanneer je minder budget wilt besteden aan een stappenteller of activity tracker.

Kent de Xiaomi Mi band 6 ook nadelen?

Wij hebben weinig nadelen bevonden bij de Band 6. Het is natuurlijk niet zo’n uitgebreide stappenteller als bijvoorbeeld de Charge 5. Maar hij wordt dan ook voor 1/4e van de prijs aangeboden. Wel viel ons op dat de GPS niet altijd optimaal werkt. Daarnaast is de klok op het interface soms erg klein wanneer je aan het wandelen of sporten bent. Dit zijn minimale nadelen.

Conclusie Xiaomi mi band 6

Voor ons is de Mi band 6 veruit de beste goedkope stappenteller op de markt. Voor een prijs van onder de €60 euro wordt deze stappenteller door geen ander geëvenaard. Wij raden de Xiaomi Mi band 6 dan ook met volste lof aan.

Voordelen
 • Tot 14 dagen batterijduur bij normaal gebruik
 • 30 workout modes om je hartslag en verbrande calorieën te meten
 • Waterbestendig tot 50 meter
Nadelen
 • Geen NFC
 • Nederlandse taal vanaf augustus beschikbaar

Waar moet je op letten bij het kopen van een stappenteller horloge?

Batterijduur

Als je een stappenteller horloge aanschaft is het essentieel om goed te letten op de batterijduur. Je wilt natuurlijk gedurende de hele dag je stappen kunnen meten. Er is niks vervelender dan een horloge dat halverwege de dag uitvalt. Let hierdoor altijd goed op de batterijduur (staat vaak omschreven bij een productomschrijving). Hou ook rekening met het feit dat een stappenteller horloge veel meer batterij gebruikt wanneer je gps-modus of hartslagmodus aan hebt staan. Hierdoor kan de batterijduur drastisch verminderd worden.

Compatibiliteit

Stappenteller horloges worden steeds meer ingericht op verschillende besturingssystemen. Maar voor elke soort wearable, dus ook voor sporthorloges en activity trackers geldt dat je goed moet letten op compatibiliteit

Zo zijn de Apple Watch series smartphones niet geschikt voor Android-gebruikers en zijn de Samsung Galaxy smartwatches niet ideaal voor mensen die geen Samsung telefoon hebben. Let er altijd goed op dat het horloge dat jij wilt aanschaffen goed samenwerkt met je telefoon!

Design en kleur

Het design en de kleur van je stappenteller zijn leuk, personaliseerbare elementen. De meeste stappentellers, zoals de Fitbit Charge 5, worden in veel verschillende kleuren aangeboden. Hierdoor kun je een kleur kiezen die bij jou past. Vaak zijn de bandjes van stappentellers ook gemakkelijk te verwisselen, waardoor er nog meer personalisatie mogelijk is.

Design van je fitness tracker gaat niet alleen over het uiterlijk ervan, maar ook over gebruikersgemak. Let er namelijk op dat je een juiste formaat stappenteller koopt (40mm vaak voor dames, 44mm voor heren). Daarnaast is het belangrijk om te letten op de grootte van het scherm en de fysieke knoppen die wel- of niet op je stappenteller horloge zitten.

Wat moet je stappenteller horloge meten?

Hartslagmeting

Veel gebruikers van een stappenteller horloge vinden het belangrijk dat hartslag gemeten wordt. Hartslagmetingen zorgen ervoor dat je tijdens het sporten je hartslag in de gaten kunt houden. Los van het feit dat dit heel leuk is, helpt het fanatieke sporters ook met het trainen in hartslagzones. Naast de sportfunctionaliteit van hartslagmetingen zorgt het ook voor het in kaart brengen van slaap.

Slaapmetingen

Veel stappenteller horloges kunnen slaap nauwkeurig meten. Dit zorgt ervoor dat jij je slaap in kaart kunt brengen. Hierdoor weet je wanneer je in je remslaap zit, wanneer in je lichte slaap en wanneer je wakker bent (en dit niet door hebt). Meestal wordt er een slaapscore gekoppeld aan de kwaliteit van je slaap, waardoor je gericht kunt inzoomen op waar je slaap verbeterd kan worden.

Verbrande calorieën

Een essentieel onderdeel van een stappenteller horloge. Elk stappenteller horloge moet kunnen meten hoeveel calorieën je verbrandt. Hiermee meet je hoeveel je ‘normale dagelijkse verbruik’ is en hoeveel je verbruikt tijdens het sporten. Gebruik deze inzichten om een gezondere kijk over je levensstijl te maken.

Op zoek naar een stappenteller voor kinderen?

Als je op zoek bent naar een stappenteller voor kinderen zijn de Fitbit Ace 3 en de Garmin Vivofit Junior 3 de beste stappentellers op de markt. Wij hebben een uitgebreid artikel geschreven over de beste smartwatches voor kinderen.

Hoeveel stappen per dag?

10.000 stappen per dag

Als je een serieus gezonde levensstijl probeert vast te houden is het doel om 10.000 stappen per dag te zetten. Maar dit is voor elk persoon anders. Sommige mensen leven een supergezond leven en hebben hun doel op 4.000 stappen staan, terwijl een ander er misschien wel 20.000 wil zetten. Bekijk samen met je stappenteller wat voor jou werkt en luister vooral goed naar je lichaam. Het belangrijkste is dat je jezelf uitdaagt om überhaupt een doel te stellen, welk doel dat dan ook is!

Conclusie beste stappenteller horloges

Concluderend kan er gesteld worden dat er niet één beste model is voor iedereen. Het hangt erg af van wat jij prefereert als stappenteller en wat je budget is. Wel kunnen wij – zoals hierboven gedaan – een overzicht geven van de beste stappentellers voor verschillende budgetten en wensen. Deze zullen wij hieronder nogmaals kort doornemen.

Veelgestelde vragen

Wat is een stappenteller horloge?

Een stappenteller is eigenlijk wat de naam al verklapt. Het is een horloge dat bijhoudt hoeveel stappen je dagelijks zet. De stappentellers van tegenwoordig kunnen een stuk meer dan alleen stappen bijhouden. Denk hierbij aan GPS-metingen, hartslagmetingen, slaapmetingen, calorieëntellers en nog veel meer.

Hoeveel stappen moet ik elke dag zetten?

Een regel die vaak wordt aangehouden is het zetten van 10.000 stappen per dag. Echter, het aantal stappen dat per dag gezet moet worden voor een gezonde levensstijl verschilt per persoon. Het zetten van 10.000 stappen per dag is een mooi streven maar zeker geen vereiste.

Wat is een goed stappenteller voor kinderen?

De Fitbit Ace 2 kids is een perfecte stappenteller voor kinderen. Niet alleen houdt deze tracker het aantal stappen bij dat je kind zet, maar de tracker stimuleert je kind op een interactieve manier om meer te bewegen. Lees het volledige artikel om meer te weten te komen over de Fitbit Ace 2 kids.

Bronnen:

(1) Gorny, Alexander. Liew, Seaw. Et. al: Fitbit Charge HR Wireless Heart Rate Monitor: Validation Study Conducted Under Free-Living Conditions JMIR publications (2017).

(2) Nelson, Elizabeth. Verhagen, Tibert et. al: Health empowerment through activity trackers: An empirical smart wristband study van Sciencedirect (2016): 364-374.

(3) Shin, Grace. Jarrahi, Mohammad et. al: Wearable activity trackers, accuracy, adoption, acceptance and health impact: A systematic literature van Sciendirect (2019).

Vergelijkbare berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *