Beste hardloophorloge met gps

Het beste sporthorloge heren van 2023: Check de top 6 direct.

Laatste update: 14 maart 2023 door Jidde Wiegertjes

Als jij op zoek bent naar het beste sporthorloge voor heren van 2023 ben je aan het juiste adres. Met het enorme aanbod van sporthorloges van merken zoals Garmin, Polar, Fitbit en Apple is het lastig om een keuze te maken welke het beste bij jou past. Wij hebben een duidelijk overzicht gemaakt van de beste sporthorloges voor heren, per categorie. Liever direct de sporthorloges vergelijken? Geen probleem. Wij nemen je mee in de wereld van sporthorloges in dit artikel en tonen je de beste modellen op de markt van dit moment!

De 3 beste heren sporthorloges van dit moment:

Geen zin om het hele artikel te lezen? Geen probleem. Dit zijn de 3 beste sporthorloges:

Wetenschappelijk onderzoek (1) heeft duidelijk bewezen dat het gebruiken van een sporthorloge ervoor zorgt dat de kwaliteit van je sport omhooggaat en de kans op een blessure verminderd wordt.

Een sporthorloge is niet te verwarren met een activity tracker, smartwatch of een stappenteller horloge. Een sporthorloge is echt bedoeld om je sportprestaties te verbeteren.

Dit zijn de 6 beste sporthorloges voor heren

beste_sporthorloge_sporthorloge_garmin_forerunner_245-removebg-preview

Beste Sporthorloge heren 2023

1. Garmin Forerunner 245

 • Beoordeeld met een 9.2/10
 • Geschikt voor onderwater
 • Garmin Connect
 • Batterijduur van 7 dagen

Wat maakt dit hét perfecte sporthorloge voor heren? Dit is een combinatie van design, prijs en natuurlijk: kwaliteit. De Forerunner 245 is het sporthorloge met de beste prijs/kwaliteitverhouding van de hele Forerunner series, een echte topper!

Beste heren sporthorloge van Garmin

2. Garmin Fenix 6

 • Beoordeeld met een 9.6/10
 • Batterijduur van 14 dagen
 • Voorgeladen TOPO kaarten
 • Zuurstofmetingen

Een ander sporthorloge voor heren, ook van het merk Garmin, is de Garmin Fenix 6. Dit is het meest complete multisporthorloge op de markt. Maar dit horloge komt ook met een prijskaartje. Het horloge is bijna twee keer zo prijzig als de Forerunner 245. Het sporthorloge heeft een robuust, mannelijk design.

Wij adviseren de Garmin Fenix 6 voornamelijk voor de serieuzere sporter. Het horloge is prijzig en enorm geavanceerd. Hierdoor is het een té dure aankoop voor de sporter die eens in de zoveel tijd zijn fiets uit de schuur haalt. Wanneer je regelmatig gaat wielrennen, hardlopen, klimmen of aan fitness doet dan is dit een prachtmodel. Let wel op: De Garmin Fenix 6 is niet compatibel met elke Huawei Smartphone.

Sporthorloge heren voor hardlopen

3. Garmin Forerunner 45

 • Beoordeeld met een 9/10
 • Perfect voor hardlopen
 • Goedkoop sporthorloge
 • Ingebouwde GPS

Het beste mannensporthorloge om mee hard te lopen is de Garmin Forerunner 45. Een compact horloge dat specifiek ingericht is op hardlopen. Dit zie ook terug in het prijskaartje, wat het laagste is van de hele Forerunner series. De Forerunner 45 toont je hartslagzones tijdens het trainen zodat je gericht kunt trainen op het verbeteren van je uithoudingsvermogen.

Daarnaast gebruikt de 45S GLONASS voor zijn GPS-metingen waardoor je locatie, snelheid en route zeer nauwkeurig gemeten worden. Het model is compatibel met de Strava applicatie waardoor je uitgebreide analyses maakt en deze kan delen met je vrienden. Volgens ons: het beste hardloophorloge van het jaar!

Heren sporthorloge voor wielrennen

4. Garmin Forerunner 935

 • Beoordeeld met een 9/10
 • GPS, stappenteller, swimproof
 • Multi-sport modus
 • Robuust design

Het beste sporthorloge voor wielrennen is de Garmin Forerunner 935. Dit model heeft een geïntegreerde hartslagmeter waardoor je hartslagzones tijdens het trainen kan inschatten. Ook met de Forerunner 935 kun je dus gericht je uithoudingsvermogen trainen.

Met dit model kun je uitdagende routes op het internet opzoeken en uploaden naar je sporthorloge. Op die manier kun je nieuwe, leuke fietsroutes uitzoeken en delen met vrienden. Het GPS van de Forerunner 935 is heel accuraat en maakt gebruik van GLONASS. Hierdoor kun je altijd je locatie, snelheid en route nauwkeurig meten. Let wel op: Een horloge in GPS-modus verbruikt een stuk sneller zijn batterij.

Sporthorloge heren voor hartslagmetingen

5. Polar Vantage V2

 • Beoordeeld met een 8.6/10
 • Geschikt voor fitness
 • GPS-systeem
 • Accurate hartslagmeter

Als het gaat om hartslagmetingen blinkt Polar altijd enorm uit qua nauwkeurigheid. Wanneer je kijkt naar de meest nauwkeurige, optische hartslagmeter in een mannen sporthorloge komen we uit op de Polar Vantage V2. Dit model heeft een zeer nauwkeurige hartslagmeting, wat het geschikt maakt voor de serieuze sporter.

Hierbij maakt het niet uit of je aan hardlopen, wielrennen, fitness, zwemmen of iets anders doet. Het sporthorloge is aan de prijzige kant waardoor wij adviseren deze aan te schaffen wanneer je serieus je sportprestaties wilt verbeteren. Gebruik de accurate hartslagmetingen om in je juiste hartslagzones te trainen, waardoor je je conditie snel en gericht kunt verbeteren.

Sporthorloge heren voor hartslagmetingen

6. Huawei Watch GT 2

 • Beoordeeld met een 9/10
 • Hartslagmetingen
 • GPS-systeem
 • Ingebouwde muziekspeler

Als je op zoek bent naar een goedkoper sporthorloge voor heren ben je bij de Huawei Watch 2 aan het juiste adres. Voor minder dan 150 euro heb je een kwalitatief sporthorloge met een ingebouwde hartslagmeter en GPS-metingen. Het model is niet altijd even nauwkeurig als bijvoorbeeld de Polar Ignite, maar voor zijn prijs is het een hele goede aankoop.

Daarnaast kun je berichten en meldingen op je scherm ontvangen en met je sporthorloge bellen als je telefoon in de buurt is. Een ander groot voordeel van dit model is de ingebouwde muziekspeler, waar niet elke sporthorloge over beschikt. Kortom: Een goede koop wanneer je wat minder budget wilt besteden aan een kwalitatief horloge!

Sporthorloges voor heren vergelijken

Sporthorloge herenPrijsBatterijduurFormaatGewicht (g)HartslagmeterReview
Forerunner 245€2707 dagen42mm42gJaPrijs
Forerunner 35/45 €1407 dagen39mm32gJaPrijs
Fenix 6S €49021 dagen42mm59gJaPrijs
Forerunner 935€3202 dagen47mm49gJaPrijs
Polar Vantage V2€4202 dagen47mm52gJaPrijs
Huawei Watch GT 2€2107 dagen46mm41gJaPrijs

Een waterdicht sporthorloge voor heren

Wanneer je een sporthorloge aanschaft is het fijn wanneer deze waterdicht is. Dit zorgt ervoor dat je het horloge kan gebruiken bij het (wedstrijd)zwemmen of bij het duiken. Daarnaast kan je met een waterdicht sporthorloge douchen, waardoor je het niet af hoeft te doen. Er zit een verschil tussen een waterdicht sporthorloge voor zwembaden of voor open water. Lees hiervoor ons artikel over de beste zwemhorloges.

De sporthorloges die in deze lijst zijn benoemd zijn waterdicht. Als je een ander model zoekt kan je kijken naar de Fibit Charge 5 of de Apple Watch 7, beiden ook waterdichte wearables.

Een sporthorloge met GPS

Onmisbaar in een goed sporthorloge voor heren is natuurlijk het GPS-systeem. Met het GPS-systeem zorg jij ervoor dat je routes in kan laden voor het wielrennen of hardlopen, je snelheid kan meten en routes in Strava kan laden. Hiervoor is het essentieel dat een GPS-systeem nauwkeurig is. Anders gooit het roet in de nauwkeurigheid van je sportgegevens, en dat wil je niet.

Garmin horloges staan erom bekend extreem nauwkeurige GPS te hebben door de aard van het bedrijf. Garmin richt zich al erg lang op GPS-systemen, niet alleen bij sporthorloges. Als je op zoek bent naar een nauwkeurig GPS-systeem zit je met een Garmin horloge wel snor!

Hartslagmetingen in een sporthorloge

Naast nauwkeurige GPS-metingen zijn nauwkeurige hartslagmetingen ook een vereiste voor een kwalitatief sporthorloge. Een hartslagmeting kan je uitvoeren via een optische hartslagmeter verwerkt in je sporthorloge of via een borstband. Wij kijken voor dit artikel even naar de optische hartslagmeter.

Wanneer je een goed, nauwkeurig hartslagmeter sporthorloge wilt is Polar een aanrader. Al de bovengenoemde sporthorloges zijn kwalitatief maar de Polar Vantage V2 springt er op het gebied van hartslagmeting wel uit. Qua nauwkeurigheid. Dit kan erg handig zijn wanneer je in hartslagzones wilt trainen. Dus voor de serieuze hardloper kan de Polar Vantage V2 een mooie oplossing bieden!

Hartslag wordt gemeten door een bijzondere technologie genaamd photoplethysmography (2) (PPG). Hierdoor wordt er honderden keren per seconde een licht geprojecteerd op de huid. Dit licht wordt gereflecteerd en de weerkaatsing geeft een indicatie over de hartslag. Deze werkt in combinatie met een optische hartslagmeter en zorgt tezamen met algoritmische software voor de bepaling van je hartslag.

Sporthorloge heren strava

Elke fanatieke wielrennen of hardloper is wel bekend mee; of gebruikt Strava intensief. Strava is dan ook een prachtige tool om meer inzicht te krijgen in je eigen sportprestaties en die van je vrienden. De bovenstaande sporthorloges voor heren zijn compatible met Strava. Beter nog: Strava en sporthorloges zijn perfecte aanvullers op elkaar. Waar een sporthorloge de gegevens meet gebruikt Strava slimme technologie om deze relevant aan te bieden aan de sporter. Een perfecte uitvinding!

Polar sporthorloge

Sporthorloges van Polar zijn van de hoogste kwaliteit. Het merk spreekt voornamelijk in de kwaliteit van haar hartslagsensoren, waardoor de optische metingen nauwkeurig zijn. De Polar horloges staan vooral bekend om de Polar Vantage, Polar Ignite, Polar Grit, Polar Unite en de Polar A370. Allemaal net wat andere specificaties en prijsklassen. Als jij op zoek bent naar een kwalitatief horloge is Polar zeker een topkeuze!

Samsung sporthorloge

Samsung heeft diverse sporthorloges en smartwatches op de markt van de hoogste kwaliteit. Zo hebben wij de nieuwe Samsung Galaxy Watch 4 bekroond als beste smartwatch van 2023. Daarnaast heeft Samsung een prachtig sporthorloge op de markt, ook voor heren. De Samsung Galaxy Watch Active 2 is – zoals de naam al doet verklappen – geschikt voor de actieve sporter. Bekijk hier onze lijst van de beste samsung horloges.

Veel gestelde vragen

Wat is het beste sporthorloge voor heren?

Het beste sporthorloge voor heren is de Garmin Forerunner 245. Dit is een veelzijdig, nauwkeurig multisporthorloge met een mooi design. Daarnaast wordt het sporthorloge tegen een gangbare prijs aangeboden.

Wat moet een goed sporthorloge hebben?

Een goed sporthorloge moet een nauwkeurige optische hartslagmeter en GPS-systeem hebben. Daarnaast moet het uitgebreide en nauwkeurige sportmetingen kunnen uitvoeren. Ook is het fijn als je sporthorloge waterdicht is en er een ingebouwd muzieksysteem in zit.

Waar koop ik een goed heren sporthorloge?

Een goed heren sporthorloge koop je bij bol.com of coolblue. Bekijk op Bestgekocht welk heren sporthorloge bij jou past en vergelijk ze met elkaar.

Welk sporthorloge voor heren moet ik kopen?

Dit is puur afhankelijk van jouw wensen. In ons artikel over de beste heren sporthorloges vergelijken wij verschillende modellen per categorie.

Bronnen:

(1) Castaneda, Denisse. Et. al. A review on wearable photoplethysmography sensors and their potential future applications in health care International journal of biosensors & bioelectronics (2018): 195.

Vergelijkbare berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *