apple watch autosleep
|

De beste Apple Watch slaap app’s op een rijtje!

Laatste update: 15 juli 2022 door Jidde Wiegertjes

De Apple Watch heeft eindelijk zijn eigen ingebouwde slaap app. Maar de eigen versie van Apple is vrij summier. Als je meer data wilt verzamelen over je slaapgegevens is het aan te raden om een ‘third party sleep app’ te installeren.

Het mooie van de Apple Watch series is dat er een scala aan derde partij apps is die je kunt downloaden. Dus ondanks dat Apple’s eigen slaaptracker nog niet heel uitgebreid is kan je voor een goedkope prijs een zeer uitgebreide tracker aanschaffen.

Wij hebben de beste slaaptracking apps voor je Apple Watch getest, zodat jij dat niet meer hoeft te doen.

Apple heeft de slaaptracker makkelijker gemaakt om te gebruiken vanaf watchOS7 en nieuwer. Er is nu een ‘slaapmodus’ die je smartwatch in een niet storen signaal zet tussen bepaalde uren.

De beste slaap apps voor je Apple Watch

Alleen het probleem van de Apple Watch is dat de smartwatches vrij intensief gebruik maken van de batterij. Hierdoor is het lastig om de tijd te vinden om de Apple Watch op te laden als je deze ’s avonds wilt dragen voor je slaapmetingen.

Als je op zoek bent naar de beste Apple Watch slaap apps die je meer inzicht geven in je slaapprestaties, dan ben je aan het juiste adres. Wij hebben de 3 apps uitgezocht die het beste werken met de Apple Watch smartwatch series!

Apple Watch ingebouwde slaap applicatie

Apple watch slaap applicatie ingebouwd

Het zou niet eerlijk zijn om niet te beginnen met de slaapapp die Apple zelf geïntroduceerd heeft met de komst van WatchOS7.

Het systeem is veel simplistischer dan de anderen op de lijst. Dus als je gewent – of op zoek – bent naar een app die uitgebreid data kan meten raden wij je aan om de standaardapp over te slaan.

Het voordeel van de eigen Apple Watch app is dat deze goed combineert met je IPhone. Hierbij is de app gericht op de consistentie van je slaap en de ‘hygiëne’ van je slaap. Het betreft het zetten van een slaapmodus wanneer je naar bed gaat en wanneer je opstaat. Daarnaast houdt de Apple Watch app bij hoelang je slaapt, en wat je hartslag is tijdens je slaap.

Op basis van onze eigen ervaring met de Apple Watch slaaptracker kunnen wij stellen dat deze accuraat is. Dit wordt bevestigd door het volgende artikel van wareable  die een onderzoek hebben gedaan naar de accuraatheid van de app.

Je krijgt niet veel bijzondere informatie van deze app, maar het is een mooie toevoeging aan je Apple Watch. Dus voor mensen die een simpel gebruik willen zonder diepgaande data is dit een prima basis voor je slaapinformatie.

Pillow

apple watch pillow app

Gratis (In-app aankopen voor premium functies) : download pillow.

Het eerste wat opvalt aan de app ‘Pillow’ is hoe kleurrijk de app is. Daarnaast is het zeker geen slechte slaaptracker. Als je het meeste uit de app wilt halen is het raadzaam om de jaarlijkse subscriptie aan te schaffen van €4.99 per maand).

De app maakt gebruik van een combinatie van beweging, geluid en hartslag om de patronen in je slaap te detecteren en geeft deze weer in prachtige, makkelijk te lezen grafieken.

De grafieken zijn erg helder en gedetailleerd en heeft meer focus op slaap dan ‘Autosleep’.

De App meet je REM slaap, lichte slaap, tijd in bed en het meest belangrijke: de tijd die je daadwerkelijk slaapt. Heel veel slaap apps vergeten dit bij te houden, helaas. Op basis van al deze informatie geeft de app de kwaliteit van je slaap een score. Daarnaast wordt ook je hartslag gedurende de nacht bijgehouden.

De Pillow app houdt je slaapgegevens automatisch bij, waardoor je de data in kunt zien wanneer je wakker wordt. Betaalde premium versies krijgen ook toegang tot het ‘Sleep Lab’. Het Sleep Lab geeft je allerlei diepgaande informatie over je slaap. Daarnaast laat het je ook een melodie uitkiezen waarmee je wakker kunt worden en biedt het enorm veel informatie over je hartslag tijdens het slapen.

De Pillow slaap app is veel uitgebreider dan de ingebouwde versie van Apple zelf. Maar om de echte, rijke informatie te kunnen zien is het noodzakelijk om maandelijks de fee van €4.99 euro te betalen. Wanneer je niet de premium versie aanschaft is de app niet heel erg uitgebreid.

Autosleep

apple watch autosleep

Autosleep is te hier te kopen voor €4.99

Autosleep is onze persoonlijke favoriet, momenteel. Zoals de naam al suggereert is de ‘key feature’ van Autosleep dat deze automatisch werkt. In tegenstelling tot de meeste slaap apps die je handmatig aan moet zetten.

Autosleep neemt het denkproces van de mens over, maar is ook een zeer accurate app voor je slaapmetingen. Wanneer je de app afzet tegenover een sterke slaaptracker doet de app er nauwelijks aan onder. Dat is bijzonder.

Daarnaast is het mogelijk om je gegevens zelf enigszins te beïnvloeden. Wanneer je Apple Watch een avond uitvalt, is het mogelijk om deze gegevens uit de slaapmetingen te verwijderen. Hierdoor worden de gemiddelde gegevens niet verpest door een slechte meting. Dit is een groot pluspunt van Autosleep!

Wij waren in het bijzonder onder de indruk van de slaap- en opsta tijd van de app. Autosleep is hierin nauwkeuriger dan de meeste slaaptrackers, en dat is erg bijzonder.

De gegevens die worden bijgehouden door de app zijn: De duur van je slaap en de kwaliteit van je slaap. Daarnaast rapporteert de app ook hoe diep je hebt geslapen en hoe dit correspondeert met je hartslag.

We zijn bij het testen van deze app ook positief verrast over de ‘Sleep Bank’ die je wekelijkse kwaliteit van slaap laat zien. En daarbij geeft de sleep bank aan of je genoeg of niet genoeg hebt geslapen ten opzichte van het doel dat je zelf hebt gesteld. Dit maakt het handig om meer uit te rusten als je bijvoorbeeld een slechte nacht slaap hebt gehad.

Voor ons is Autosleep een goedkope, fijne en super accurate toevoeging aan je Apple Watch en hierdoor zeker een aanrader!

Vergelijkbare berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *