|

Samsung Galaxy Watch 3 review – beste smartwatch van het jaar?

Laatste update: 15 juli 2022 door Jidde Wiegertjes

Samsung Galaxy Watch 3 review

Samsung Galaxy Watch 4

 • Beoordeeld 8.4/10
 • AMOLED display
 • Met ECG en bloeddrukmeter
 • Nauwkeurig GPS-systeem

Daarnaast is het ontwerp sterk verbeterd. Daardoor ziet het er beter uit dan ooit en is het ook nog eens gemakkelijker te dragen. Dat maakt het de moeite waard om eens te bekijken of het ook het soort horloge is dat jij graag om je pols zou willen hebben. Bekijk hier onze volledige lijst van de beste smartwatches van 2021!

Wat is onze mening over de Samsung Galaxy Watch 3?

Het eerste wat je natuurlijk wilt weten als het om de Samsung Galaxy Watch 3 gaat, is wat de kosten zijn. Dit is niet gemakkelijk te zeggen, want dit hangt van verschillende factoren af. Zo zijn er verschillende modellen van de smartwatch op de markt gebracht. De goedkoopste varianten zijn al voor net iets meer dan €300,- te krijgen. Wanneer je echter net wat meer uit je smartmogelijkheden wilt halen, dan is het natuurlijk wel ook zaak om net iets meer daarvoor te willen betalen. Doe je dat niet, dan heb je nog wel altijd beschikking over de kernopties van de smartwatch.

De specificaties van de Samsung Galaxy Watch 3

Je hebt de keuze uit een Samsung Galaxy Watch 3 met een display van 1.2 inch of één van 1.4 inch. Ook zijn er verschillende batterijen te krijgen, met meer levensduur. De processor is wel altijd gelijk, het gaat om een 1.15GHz, dual-core, Exynos 9110. Je hebt 1 GB aan geheugen en 8 GB aan opslagruimte op de smartwatch. Het werkt op alle mogelijke manieren met connectiviteit. Denk dan aan wifi, Bluetooth, GPS, maar ook allerlei nieuwe vormen van verbinding. Ook interessant is dat er maar liefst 6 verschillende sensors voor verschillende functies op zitten.

Het ontwerp van de Watch 3

Natuurlijk is ook het design van de Samsung Galaxy Watch 3 van belang. Het moet er wel goed uitzien en lekker zitten. Daarom heeft de fabrikant ervoor gekozen om het lekker simpel te houden. Al is er wel voor de beste materialen gekozen, denk bijvoorbeeld aan titanium. In het design is wel voor esthetische keuzes gegaan, zo ziet alles er wat gladder en meer gelikt uit. Het horloge is lekker dun en is daardoor ook gemakkelijker in gebruik. Vooral de dial is gemakkelijker te gebruiken daardoor. Je kunt daardoor heel simpel aan de slag met de mogelijkheden.

Grote mate van comfort

Ook voor een smartwatch is het natuurlijk belangrijk dat deze wel een bepaalde mate van comfort biedt. In het ontwerp is daar dan ook veel rekening mee gehouden bij het ontwikkelen van de Samsung Galaxy Watch 3. Het is lekker licht gehouden. Ook is het nergens te groot of te dik gemaakt. Zo kan je het gewoon alledaags dragen, maar is het ook gewoon in de sportschool een handige hulp die je niet in de weg zit. Zoals dat geldt voor alle activiteiten die je onderneemt. Ook het bandje is van optimale kwaliteit. Dit is in ieder geval altijd een belangrijke factor voor het comfort.

Gebruik in de praktijk

De echte liefhebber wil natuurlijk vooral weten hoede Samsung Galaxy Watch 3 in de praktijk te gebruiken is. Denk bijvoorbeeld aan de voordelen tijdens het sporten. De sensors zijn van grote waarde tijdens fitness. Zo kan je natuurlijk, zoals je mag verwachten, je hartslag meten. Al kan je daar meer geavanceerde dingen mee doen worden, zoals het maken van een cardiogram. Ook de mate van zuurstof in je bloed en dergelijke zijn ook mogelijk. De GPS-functies helpen je natuurlijk bij je afgelegde afstanden. Ook wel lekker is dat de Watch ruimte biedt om playlists te downloaden en bewaren.

Voor dagelijks gebruik

De praktijk bestaat natuurlijk niet alleen maar uit sporten en fitnessen. Hoe houdt de Samsung Galaxy Watch 3 zich in het dagelijks gebruik. De notificaties die je normaal op je smartphone krijgt, zijn ook naar je smarthorloge te verplaatsen. Dit is echter natuurlijk niet meer dan gewoon. Snel je e-mails en berichtjes voorbij zien komen is wel heel gemakkelijk. Ook is het gemakkelijker geworden om je telefoon zo aan te sturen. Dit maakt je leven wel heel veel gemakkelijker. Een optie die mogelijk ook van waarde kan zijn voor sommigen, is de herkenning van vallen. Zo kan je snel worden geholpen of gered als je in problemen komt.

De batterij van de smartwatch

Zoals voor alle smartproducten geldt, is ook voor de Samsung Galaxy Watch 3 de batterijduur een belangrijke zaak. Je wilt natuurlijk in de praktijk zien of de levensduur van twee dagen die de fabrikant belooft ook echt haalbaar is. Wanneer je op een normale manier gebruikmaakt van het horloge is dit inderdaad aan de orde. Je hoeft dus niet te sparen, maar moet ook niet overdadig ermee bezig zijn. Zo kan je er zelfs gewoon actief mee sporten en nog genoeg batterij overhouden. De optie Always on kan wel funest zijn. Heb je die aan, dan gaat je levensduur van 2 dagen naar 1 dag.

Tijd nemen om te leren

Wanneer je kiest voor de Samsung Galaxy Watch 3, dan betekent dat wel ook dat het slim is om de tijd te nemen om te leren. Dit horloge biedt namelijk heel veel nieuwe soorten sensoren. Die dan ook weer allerlei nieuwe functies met zich meekrijgen. Zelfs wanneer je eerder al een ander model van Samsung om je pols hebt gehad, loont het toch de moeite om je eerst eens te verdiepen in alles wat er nu mogelijk is. Pak je dit goed aan, dan kan je er zeker van zijn dat het jouw leven een flink stuk beter zal maken. De sensors met hun geavanceerde technieken spelen daarin de sleutelrol.

Meer mogelijkheden voor duursporters

Ook is het goed om te zien dat de Samsung Galaxy Watch 3 de features wat meer divers heeft gemaakt. Zo zijn vooral de opties die je gebruikt voor fitness veel breder geworden. Waar tegenwoordig bijvoorbeeld meer voor mogelijk is, is voor de duursporters. Dat is dan ook nog eens ongeacht het soort duursport dat je doet. De kennis die je kan opdoen door de sensors goed te gebruiken, helpt je om al je prestaties te verbeteren. Wel is hier een klein nadeel aan. Er is namelijk niet veel geautomatiseerd. Je zal dus nog altijd veel handmatig je prestaties moeten terugzoeken en analyseren.

Zorgen voor de updates

Wanneer je een Samsung Galaxy Watch 3 koopt, dan blijft het daar niet bij. Er zijn natuurlijk regelmatig updates te krijgen. Het is belangrijk om die ook te blijven installeren. Dit is namelijk de ideale manier om de geavanceerde functies van de smartwatch alleen maar nog beter te maken. Zo zijn bijvoorbeeld de slaaptracker en de GPS-tracker al een stuk sterker gemaakt met updates. Dit zijn zaken die het gebruik van het horloge natuurlijk sterk ten goede komen. Dat maakt het de moeite waard om regelmatig te blijven checken of er vernieuwingen zijn.

Meer grip op je leven

Wanneer is een Samsung Galaxy Watch 3 voor jou nu een aantrekkelijke optie? Eigenlijk is dit heel simpel. Iedereen die graag wat meer grip op het leven krijgt, kan hier zijn voordeel mee doen. Zo is bijvoorbeeld heel gemakkelijk te bepalen of je wel genoeg doet en beweegt gedurende de dag. De sensor hiervoor is heel scherp afgesteld. Zo is op een nauwkeurige manier te zien  hoeveel je verbrandt met elke handeling. Zelfs onder de douche kan je exact zien hoeveel calorieën je kwijt raakt, alleen al door je haar te wassen. Dat maakt de waterdichtheid ook zo aantrekkelijk.

Opletten met de tijd

Een smartwatch als de Samsung Galaxy Watch 3 heeft zoveel functies, dat je weleens vergeet dat je er ook gewoon de tijd op wilt kunnen zien. Dat je de Always on functie moet negeren is daarin wel een belangrijke zaak. Je zal daardoor goed moeten opletten hoe je kan zorgen dat je smartwatch aan springt wanneer jij daarom vraagt. Volgens de fabrikant kan dit met een soepele polsbeweging. Dat is zeker ook waar, maar het is wel belangrijk om deze beweging even goed aan te leren. Anders blijft het scherm zwart en weet je nog de tijd niet. Dit wil je natuurlijk niet. Uiteindelijk is de tijd wel heel belangrijk.

Assistentie krijgen wanneer nodig

De Samsung Galaxy Watch 3 is ook uitgerust met een smart assistant. Dat is belangrijk, want deze assistentie wordt steeds belangrijker in het leven. In het geval van de appraten van Samsung gaat het natuurlijk om het gebruik van Bixby. Dit betekent dus ook dat je wel moet leren omgaan met de manier waarop deze werkt. Het is goed om te weten dat je dit snel onder de knie kunt krijgen. Daardoor kan je de Watch 3 al snel als een echte assistent gaan zien. Zeker ook omdat alle features zo soepel verlopen.

Omgaan met de instellingen

De Samsung Galaxy Watch 3 om jouw pols moet natuurlijk wel aansluiten op de behoeften die jij hebt. Dat betekent dus dat het zaak is om te zorgen dat je de instellingen allemaal naar je hand zet. Er zijn heel veel opties en daar kan je stuk voor stuk mee zorgen dat het horloge de gegevens doorspeelt waar jij iets aan hebt in het leven. Dat gaat van een notificatie van een ontvangen e-mail, tot en met het nauwkeurig bijhouden van je hartritme. Je kunt zelfs verschillen in de momenten in je leven instellen. De Watch 3 reageert anders wanneer je fiets, dan wanneer je thuis op de bank zit.

Is de Samsung Galaxy 3 de moeite waard?

Nu de grote vraag: is de Samsung Galaxy Watch 3 de moeite waard om aan te schaffen? Dit is zeker het geval wanneer je als actieve sporter meer uit je mogelijkheden wilt halen. De sensors helpen je om beter te presteren, beter te slapen en te zorgen dat je alleen maar meer zelfvertrouwen opbouwt met dat wat je aan het doen bent. Daar is het horloge natuurlijk ook voor ontworpen. Natuurlijk is het wel zo dat deze met een prijskaartje komt. Al krijg je dan dus ook de meer geavanceerde opties die normale smartwatches je niet bieden.

Alleen voor jou

Een tweede reden waarom de Samsung Galaxy Watch 3 een goede keuze kan zijn, is de mate van personalisatie. Wanneer je een smartwatch wilt dat echt helemaal op jouw maat gesneden is, dan kan je met dit model wel heel veel voor elkaar krijgen. De settings geven je alle kans om het horloge helemaal aan jouw levensstijl aan te passen. Dat heeft natuurlijk veel meer waarde dan het aanpassen van een kleur of een bandje zoals sommige andere modellen kunnen doen. Wanneer je al deze voordelen bij elkaar optelt, en je kunt leven met kleine nadelen zoals de tijd die je nodig hebt om het horloge te leren kennen, dan is dit dus de juiste optie.

Toch niet een smartwatch, maar liever een sporthorloge? Bekijk dan onze beste sporthorloges van 2022

Vergelijkbare berichten

2 reacties

 1. Heb er misschien overheen gelezen, maar geen woord over de slechte batterijduur.
  Als die 4 of 5 dagen was,had ik de Samsung Galaxy Watch 3 al gekocht ,maar nu andere reviews batterijduur zeggen ze 1.5 of 2 dagen max.
  Is dus in 1 jaar ongeveer 175 x aan de oplader ,tegenover de huawei watch gt 2 pro 25 x aan de oplader in 1 jaar maximaal.
  Wetende hoe vaker aan de oplader hoe sneller het allemaal minder wordt

  1. Hi Joop, bedankt voor je reactie. De batterijduur van de Galaxy Watch 3 laat soms wat te wensen over, maar wij beschouwen de batterijduur als meer dan afdoende. Wij hebben geen probleem ervaren met de ‘korte duur’. Dit neemt inderdaad niet weg dat er andere wearables zijn met een lange(re) batterijduur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *