Smartwatch kind: Welke is de beste van 2021?

Een smartwatch voor een kind, waar moet dat allemaal aan voldoen? Het is natuurlijk in de eerste plaats wel belangrijk dat het model als een echt smarthorloge aanvoelt. Aan de andere kant wil je als ouder wel dat jouw kind er wel veilig mee om kan gaan. Daarom is het belangrijk om te bepalen welke functies er allemaal wel en niet op moeten zitten. 

Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat je als ouder zelf handig gebruik kunt maken van de functies op het model dat je kiest. Het is daarom goed om de verschillende opties eens te bekijken.

Beste smartwatch voor een kind van 2021

Een keur aan goede functies

Een smartwatch voor een kind moet in ieder geval een keur aan goede functies bevatten. Denk bijvoorbeeld aan zaken zoals een stappenteller en een hartslagmeter. Dat zijn immers zaken waarmee je jouw kind al vroeg kan leren om beter met de gezondheid om te gaan. 

Zo brengt het slimme horloge dus al direct voordelen met zich mee bij het dragen. 

Het is leuk om hier al jong mee om te leren gaan en zelfs spelletjes te doen waarbij bijvoorbeeld zoveel stappen als mogelijk op een dag worden gehaald. Er is echter nog heel veel meer mogelijk.

De communicatieve functies

Zelf gebruik je je slimme horloge deels ook vanwege de communicatieve kant ervan. Het is een manier waarop het ontvangen van berichten wat gemakkelijker wordt gemaakt. Zoals het zelfs ook mogelijk is om je smartphone ermee te bedienen. 

Een smartwatch voor een kind biedt natuurlijk dezelfde mogelijkheden. Ook dat is wat het leuk maakt voor kinderen om ermee aan de slag te gaan. Bovendien wordt het voor ouders ook gemakkelijker om hun kinderen te bereiken. 

Dit kan zelfs een reden zijn om specifiek voor dit type horloge te kiezen wanneer je op zoek gaat naar een leuk model.

Extra mogelijkheden voor kinderen

Een smartwatch voor een kind heeft ook wel te voldoen aan enkele extra wensen en eisen die je hebt als voogd van het kind. Zo wil je bijvoorbeeld niet dat jouw kind wordt afgeleid door het horloge tijdens de les. In dat opzicht is het dus fijn wanneer er een stilte mee ingesteld kan worden. Je bent er dan in ieder geval zeker van dat een smartwatch niet afleidt. Het is één van de vele voorbeelden van functies die de verschillende modellen voor de jeugd te bieden hebben. Dit maakt het wel zo aantrekkelijk in het gebruik.

Een leuke uitstraling

Al deze zaken zijn natuurlijk leuk en belangrijk voor jou als ouder. Jouw kind zal echter heel anders naar de mogelijkheden kijken. De jeugd wil gewoon gave horloges om te dragen. Daarom is het ook belangrijk om een smartwatch voor een kind uit te zoeken op basis van bijvoorbeeld het design en het gebruik van kleuren. Het moet er vooral ook goed en leuk uitzien. Met al deze wensen en eisen zijn rekening gehouden bij het samenstellen van de top 7 van beste smartwatches voor kinderen. Zo weet je direct waar je naar moet kijken als je een model zoekt.

Als het gaat om een smartwatch voor een kind, dan kan je eigenlijk geen miskoop doen wanneer je kiest voor de Sanbo Q17. Deze fabrikant kwam al eerder met speciale modellen voor kinderen op de markt en had hier groot succes mee. 

Met de Q17 zijn de functies van het horloge alleen maar verder verbeterd. Daar profiteert niet alleen de drager van, maar ook jij als ouder. Op die manier kan je nog beter gebruikmaken van de mogelijkheden die een horloge jou te bieden heeft. Dat is wat het aantrekkelijk maakt om ervoor te kiezen.

Zo is het bijvoorbeeld dat de Sanbo Q17 een nog betere locatiebepaling heeft. Dit is nog vele malen nauwkeuriger dan bij voorgaande modellen het geval was. De bepaling kan tot op een meter nauwkeurig worden gedaan. Dat wordt gedaan aan de hand van GPS. Daardoor helpt een smartwatch voor jouw kind je dus ook om altijd een oog te houden op waar het kind zich nu bevindt. Dit geeft jou ook veel meer rust. Je kunt zelfs een pushbericht krijgen wanneer het kind buiten een bepaalde zone komt. Dit maakt het horloge wel zo gemakkelijk in gebruik voor alle betrokkenen.

Specificaties Sanbo Q17

Mooi daarbij is ook dat de Sanbo Q17 tot wel 30 uur mee kan gaan op een volle batterij. Zeker ook omdat alle functies, zoals de tijd, hartslag en temperatuur standaard in beeld staan. Slechts zaken zoals het plegen van een telefoontje of het gebruik van de camera maken dat de batterij wordt aangesproken waardoor deze wat energie zal kwijtraken. Omdat het horloge een stoere uitstraling heeft, zal jouw kind het ook nog eens graag om de pols dragen. Zo heeft iedereen plezier van het horloge. Alle reden om de nummer 1 van deze toplijst serieus te nemen als een goede keuze.

Het is natuurlijk altijd zo dat je de balans zoekt tussen een smartwatch voor je kind en voor jou. Aan de ene kant wil je een model kiezen dat leuk is voor de jeugd om te dragen en vol zit met interessante functies. Aan de andere kant wil je natuurlijk zelf ook wel de voordelen plukken van de mogelijkheden die dit model met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden om te zorgen dat je altijd een oog kunt houden op waar ze zijn. Dit is voor jou misschien zelfs wel de belangrijkste reden om je kind het te laten dragen.

Hoe werkt de Exilien smartwatch?

Doordat dit horloge te koppelen is aan een app op een externe smartphone kan je dit wel allemaal wat gemakkelijker maken. Een smartwatch voor je kind met gps, maar een manier om een oogje in het zeil te houden voor jou. De app geeft je de exacte locatie op dat moment, maar bijvoorbeeld ook de afgelegde route in beeld. Dit kan jou dus veel rust geven, je hoeft niet bang te zijn dat je kind ineens uit beeld verdwijnt. Zonder dat je er zelf de hele dag achteraan hoeft te lopen. Dit maakt het wel zo gemakkelijk.

De bediening van  de Exilien Smartwatch voor je kind met belfunctie is ook heel gemakkelijk te begrijpen. Zo is er een telefoonboek te gebruiken waarin jullie samen tien nummers kunnen voorprogrammeren. Daarnaast is het bellen al te doen met twee sneltoetsen. Dat maakt het dus wel zo gemakkelijk. Ook in het geval van nood is er met een simpele handeling een SOS-signaal te geven. Zo kan je direct naar jou laten bellen wanneer dit nodig is. Het horloge is al te gebruiken door kinderen vanaf vijf jaar. Alle reden om dus ook al vroeg gebruik te maken van de geboden mogelijkheden van dit soort modellen.

Wat zijn nu de belangrijkste kenmerken van een smartwatch voor een kind? In de eerste plaats gaat dat om de plaatsbepaling en in de tweede plaats om de mogelijkheid om te bellen. Dat betekent dus dat je een model zoals de one2track Connect Touch kiest. Die heeft beide functies namelijk gewoon goed op orde. Daardoor kan je dus heel gemakkelijk kijken waar jouw kinderen zich bevinden. Ook kan je net zo gemakkelijk contact met ze opnemen. Het is zeker de moeite waard om beide kanten eens te bekijken. Je weet dan direct wat dit model zo goed maakt.

Een smartwatch waarin gebruikgemaakt wordt van een eigen simkaart heeft natuurlijk de nodige voordelen. Een smartwatch voor een kind met gps van het hoogste niveau helpt je namelijk om altijd zeer nauwkeurig te bepalen waar ze te vinden zijn.

De gps-functie die in deze horloges is gebouwd is voor ouders misschien wel één van de belangrijkste uitvindingen in decennia. Het geeft je namelijk wel heel veel meer rust dan voorheen het geval was. Alleen al om die reden kies je voor een goed ontwikkeld model zoals de one2track Connect Touch. Daar zit dan een optimale tracker in.

Met een smartwatch voor je kind bellen wordt ook een stuk makkelijker wanneer je voor de Connect Touch kiest. Zo programmeer je bijvoorbeeld de belangrijkste telefoonnummers heel gemakkelijk in. Zo is iedereen die ertoe doet, zoals de ouders en broers en zussen, heel simpel te bereiken.

En als er dan echt een geval van nood is, dan kan je jouw kind ook nog aanleren om de SO-functie te gebruiken. Bellen wordt heel gemakkelijk gemaakt zo. Dat dit model van de Nederlandse fabrikant er ook nog eens gewoon goed uitziet, maakt het voor jouw kinderen ook veel aantrekkelijker om het gewoon te dragen.

 

De modellen van Sanbo zoals de Q12 zijn vooral in trek bij ouders. Een smartwatch voor een kind met GPS is natuurlijk vooral een manier om te zorgen dat je als ouder zelf meer gemoedsrust hebt. De Q12 is in dat opzicht nog altijd één van de modellen die hierin het meest vooruitstrevend is. Terwijl het toch ook al enige tijd op de markt is. Dat zegt dus ook iets over de kwaliteit van dit slimme horloge. Het werkt met een zogenaamd LBS. Dit staat voor Location Based System. Dit is de manier om alles goed in de gaten te kunnen houden als het om je kinderen gaat.

De smartwatch voor je kind moet echter natuurlijk niet alleen een middel zijn waarmee jij je beter op je gemak voelt. Het moet wel ook de echte functies hebben van een slim horloge. Dat is wat een kind leuk vindt. Zo kan je bijvoorbeeld zeker zijn dat de Sanbo Q12 een hartslagmeter en een temperatuurmeter heeft.

Dit maakt het dus ook een middel om informatie te vergaren. Dit is wat kinderen juist ook leuk vinden want daardoor is het beter te vergelijken met een echt slim horloge zoals de ouders ook dragen. Daar let je dus ook op bij aanschaf.

Of je nu met het smartwatch voor je kind gaat bellen of niet, het kan wel heel lang meegaan. Dat komt omdat de batterijduur, inclusief weergave, wel heel lang is. Het gaat namelijk om zo’n 30 uur.

Dit is wel zo aantrekkelijk want daardoor kan je kind het dus ook gewoon de hele dag dragen. Je kunt het dan opladen wanneer iedereen thuis is. Zo hoef je nooit iets te missen. Dat de batterij zolang meegaat, maakt het allemaal alleen maar aantrekkelijker om juist voor de Q12 te kiezen. Dit is één van de grote voordelen te noemen.


Een smartwatch voor jouw kind met belfunctie is handig. Het is alleen wel zo fijn wanneer het slimme horloge nog net wat meer kan dan bellen alleen. Het versturen en ontvangen van zowel geschreven als gesproken berichten is hier een voorbeeld van.

Het maakt het communiceren allemaal net wat gemakkelijker. Dat neemt niet weg dat het fijn is dat er ook een SOS-functie op zit en dat de horloges uit de one2track Connect-reeks, zoals de Go, ook voorzien zijn van een telefoonboek waarin je enkele nummers kunt opslaan zodat je gemakkelijk te bereiken bent.

Deze smartwatch voor je kind is ook nog eens heel gemakkelijk in gebruik. Het is namelijk altijd en overal mogelijk om ermee aan de slag te gaan. Het werkt namelijk in heel Europa. Wanneer jullie dus samen op vakantie gaan naar één van de warmere oorden op het continent, dan werkt de GPS ook gewoon. Dat maakt het allemaal wel zo handig.

 

Ook op vakantie wil je immers wel de zekerheid hebben dat jullie elkaar gewoon altijd kunnen vinden en een oogje in het zeil kunnen houden. Alle reden om voor dit model te kiezen wanneer je je kind een slim horloge wilt omdoen.

Bovendien kan je zelf ook de nodige inzichten opdoen wanneer de smartwatch door je kind gedragen wordt. Het is namelijk zo dat je met behulp van de app van de maker one2touch allerlei informatie kunt opvragen. Denk bijvoorbeeld aan gegevens over het verbruik.

Ook het opwaarderen van de prepaidkaart die in het slimme horloge zit is op deze manier te verzorgen. Dat maakt het ook wel zo aantrekkelijk. Juist ook omdat je er dan zeker van kunt zijn dat er altijd voldoende mogelijkheden zijn voor je kind om jou te bellen wanneer dit nodig mocht zijn.

Kies je een smartwatch voor je kind, dan wil je wel het liefst dat het een echt kinderhorloge is. Het moet er qua design en kleurgebruik wel ook gewoon leuk uitzien. Mooie, felle blauwe kleuren zijn hier goede voorbeelden van. Dat maakt het voor de jeugd een stuk aantrekkelijker om het horloge ook daadwerkelijk te dragen. 

Dit is in ieder geval een eerste voorwaarde om er zeker van te zijn dat je alles uit de mogelijkheden van dit slimme sieraad haalt. Dat is dan de volgende stap waar je naar kijkt bij de keuze.

In dat geval gaat het bijvoorbeeld om een smartwatch voor jouw kind met belfunctie. Met het telefoonboek van 10 nummers is het gemakkelijker mogelijk om oproepen te ontvangen op het slimme horloge.

Zo kan je dus heel simpel altijd contact maken met je kind. Dit hoeft niet lastig te zijn, want doordat het een horloge betreft is vergeten of kwijtraken niet meer aan de orde. Het zit gewoon altijd om zijn of haar pols. Dat maakt het voor jou ook wat simpeler om ze te bereiken wanneer jij dat nodig hebt. Ook om die reden kies je voor het smarthorloge.

Dat doe je bijvoorbeeld wanneer je ziet dat ze wat verder van huis gaan. Dit is te danken aan de GPS-functie die erin te vinden is. Het is voor de meeste ouders zo dat het wel heel aantrekkelijk is om gewoon te kunnen zien waar de kinderen op elk gewenst moment zijn.

Dit geeft je de inzichten die je nodig hebt. Omdat de batterijduur van de smartwatch voor je kind tot wel 70 uur kan oplopen, is het alleen maar gemakkelijk te noemen om alle inzichten te krijgen die je nodig hebt. Dat is wat uiteindelijk de Maoo Optible Babino op de zesde plek bent.

Een smartwatch voor een kind wordt ook wel een GPS horloge genoemd. Dit komt natuurlijk vooral doordat het voor veel ouders als een belangrijke functie wordt gezien dat je beter in het oog kunt houden waar ze nu eigenlijk gebleven zijn wanneer ze aan het buitenspelen zijn. 

Dit is dan ook wat het KUUS GPS horloge voor je kind tot een geschikt model voor deze toplijst maakt. Je kunt namelijk heel gemakkelijk vanaf je eigen smartwatch zien waar ze zich op dat moment vinden. Dit is echter lang niet het enige.

Ook is de smartwatch voor je kind te bellen. Dit is natuurlijk wat de modellen voor kinderen, zoals deze van KUUS onderscheidt. Het is wel zo fijn om te weten dat er een simkaart in kan zodat je rechtstreeks contact kunt opnemen. Wil je dat ze naar huis komen? Dan hoef je ze niet te zoeken. Je weet precies waar je kinderen zijn en je kunt direct contact met ze opnemen door ze te bellen. Het zijn dit soort functies die het horloge een plek geven op deze lijst. Zeker ook wanneer je naar de verhouding tussen prijs en kwaliteit kijkt.

Wat dit model echt onderscheidend maakt als smartwatch voor jouw kind, is dat het meer mogelijkheden op de SOS-functie biedt. Zo zijn er bijvoorbeeld tot 3 nummers op in te stellen.

Wanneer je kind met een noodgeval te maken heeft, dan is het fijn om te weten dat er altijd opties zijn om te bellen. Zo kan hij of zij altijd snel jou en je partner vinden. Met als voordeel dat je ze snel kan komen helpen wanneer dat nodig is. Door de GPS-mogelijkheden weet je ze immers altijd snel te vinden. Het zijn allemaal voordelen van dit soort horloges.

Algemene kenmerken om op te letten

Om een goede smartwatch voor je kind te kopen, let je op een aantal specifieke kenmerken. In de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk dat de batterijduur goed op orde is. Het is juist een goede batterij die al het verschil maakt. Het is natuurlijk vooral voor jou als ouder belangrijk dat het horloge lang genoeg meegaat om gewoon goed te kunnen bijhouden waar de kinderen zich ophouden. De meeste modellen hebben in ieder geval een duur van minimaal 30 uur. Wanneer je echt zeker wilt zijn, dan kies je voor een iets sterkere batterij.

Beschermd tegen water en stof

Een ander algemeen kenmerk waar eigenlijk elke smartwatch voor een kind aan moet voldoen, is dat het goed tegen water en stof kan. Kinderen zijn de hele dag druk met spelen en allerlei dingen ondernemen. Dat betekent dat de kans dat het horloge in aanraking komt met bijvoorbeeld stof of water ook wel wat groter is dan bij jou als volwassene. In dat opzicht is het dan dus juist ook fijn wanneer het horloge daar goed tegen kan. Zoals het geval is voor de modellen die je hier vindt.

Het gebruiken van leuke extra’s
Wanneer je echt iets bijzonders wilt doen, dan kijk je voor de smartwatch voor je kind met belfunctie ook naar andere leuke extra’s. Zo zijn er bijvoorbeeld modellen bij die goed te combineren zijn met Spotify. Ook kan de samenstelling van de functies per model verschillen. Het is dus zeker de moeite waard om altijd even te bekijken welke extra’s er geboden worden en hoe jij hier op een goede manier met je kind van kunt profiteren. Zo wordt het dragen van een smartwatch allemaal alleen maar nog leuker gemaakt. Dat is waar het om moet gaan wanneer je een keuze maakt.

De modellen met elkaar vergelijken
Aan de hand van de zeven modellen in deze toplijst is een goede inschatting te maken van wat de goede opties zijn. Om de juiste smartwatch voor jouw kind te vinden, kan je dus heel simpel aan de slag gaan met een vergelijking. Je kijkt dan naar de functies zoals die hier genoemd zijn. Zet dit ook af tegen de prijs die gerekend wordt voor het horloge. Vergeet bovendien ook niet te kijken naar bijvoorbeeld de kleuren en het design. Al deze zaken helpen je om uiteindelijk een goede keuze te maken en lang te genieten van het slimme horloge dat jouw kind draagt.

Geef een antwoord