Beste hardloophorloge met gps
|

Beste hardloophorloge met GPS: bekijk de 7 beste van 2023

Laatste update: 14 maart 2023 door Jidde Wiegertjes

Werken met een GPS hardloophorloge zal jouw prestaties flink verbeteren. Het is dan ook niet vreemd dat er wel heel veel verschillende soorten op de markt zijn te vinden. Dat heeft als voordeel dat je dus ook precies het model kan vinden wat je nodig hebt. Aan de andere kant is er zoveel te vinden dat het juiste hardloop horloge kiezen wel een flinke opgave kan zijn. Er zijn modellen die voor specifieke doelgroepen zijn, maar er zijn ook modellen die meer algemeen te gebruiken zijn. Natuurlijk is het vooral belangrijk dat je alles kan meten.

De 3 beste hardloophologes van dit moment:

Geen zin om het hele artikel te lezen? Geen probleem. Dit zijn de 3 beste hardloophorloges:

Waar moet je op letten bij het kopen van een hardloophorloge?

Om te weten wat het beste GPS hardloophorloge van 2023 is, is het goed om ze eens allemaal tegen elkaar af te wegen.

Het moet natuurlijk niet zomaar een sporthorloge met GPS zijn. In plaats daarvan wil er zeker van zijn dat juist het hardlopen op de best mogelijke manier gedaan kan worden ermee.

Het is dus zaak om te kijken op welke wijze het horloge met de GPS-functie ook echt kan bijdragen aan het verbeteren van je prestaties. Daarnaast kijk je natuurlijk ook naar de andere kenmerken die van belang zijn, bijvoorbeeld waar het gaat om de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Alle benodigde kennis kan je hier gemakkelijk opdoen.

De 7 beste hardloophorloges van dit moment

Het beste hardloophorloge van 2023 : Garmin Forerunner 45

Uit de hardloophorloge test komt naar voren dat de Garmin Forerunner 45 de beste optie van allemaal is. Dit heeft meerdere redenen. In de eerste plaats is dit hardloop horloge geschikt voor ieder type hardloper. Wanneer je een beginnende amateur bent, kan je ook grote waarde hebben van een goed horloge. 

1. Garmin Forerunner 45S

 • Beoordeeld 8.7/10
 • Beste hardloophorloge
 • Geschikt voor smalle polsen
 • Prijs/kwaliteit is heel goed

Daarom is dit model van Garmin dus ook net zo goed bruikbaar voor jou als voor een professional op het hoogste niveau. 

Het is namelijk voor iedereen mogelijk om de trainingen op zijn of haar niveau te optimaliseren met dit model. Dat is alvast een voordeel.

Wat maakt de Garmin Forerunner 45 het beste hardloophorloge?

Dit is echter lang niet het enige voordeel aan dit hardloophorloge van Garmin. Het is namelijk een echt sporthorloge met GPS. Het is met allerlei gezondheidsapps en trackers te combineren. Daardoor kan je dus op allerlei manieren zorgen dat je het horloge helemaal geschikt maakt voor jouw sport om te gebruiken. 

Het werken met Runkeeper of Strava gaat bijvoorbeeld heel gemakkelijk. In dat opzicht is het dus ook echt zo dat beginners er net zoveel aan kunnen hebben als de echte fanatiekelingen. Je kunt op die manier alvast zeker zijn dat je alle gegevens altijd bij de hand hebt.

Je kunt er daarnaast ook allerlei andere zaken mee meten. Het wordt niet alleen als het beste hardloophorloge gezien, het is ook een smartwatch. Zo kan je bijvoorbeeld ook je slaap meten. 

Om maar een voorbeeld te noemen. Dit kan bovendien ook nog eens allemaal voor een aantrekkelijke prijs. In dat opzicht is het dus ook niet vreemd dat dit model als beste uit de hardloophorloge test komt. Er zitten bijna alleen maar voordelen aan voor ieder actief mens. Alle reden om hier dus ook in te willen investeren.

Kent de Forerunner 45 ook nadelen als hardloophorloge?

Een klein nadeel is wel dat sommige functies die op de nog meer ontwikkelde hardloophorloges te vinden zijn, niet op dit model terug te vinden zijn. Het mag dan een sporthorloge voor het hardlopen zijn, er ontbreken wel enkele kleine dingen aan. Een trackbackfunctie die je via de GPS terugvoert naar waar je vandaan komt is daar een voorbeeld van. 

Wanneer dat er nog bij zo zitten, zou het helemaal ideaal zijn. Verder is het een model dat door iedereen goed te gebruiken is.

Voordelen
 • Perfect hardloophorloge
 • Goedkoop sporthorloge
 • Goed instapmodel
 • Beste prijs/kwaliteit
Nadelen
 • Niet het mooiste horloge

Hardloophorloge met muziek: Garmin Forerunner 245

Wanneer je kijkt naar een model zoals de Garmin Forerunner 245, dan zie je direct al dat er meer mee mogelijk is dan het alleen maar te gebruiken bij het hardlopen. Toch is het vooral interessant om te zien op wat manier dit model als hardloophorloge kan bijdragen aan het verbeteren van jouw prestaties.

In de eerste plaats is het gemakkelijk om het te koppelen aan bijvoorbeeld hartslagmeters en pods. Daardoor kan je al je informatie heel gemakkelijk terugvinden op je polshorloge. 

2. Garmin Forerunner 245

 • Beoordeeld 9.2/10
 • Ingebouwde muziekspeler
 • Batterijduur van 7 dagen
 • Geschikt voor onderwater

Dit maakt het simpel mogelijk om je zowel tijdens het hardlopen, als in rust alles goed bij te houden.

Wat kan de Forerunner 245 allemaal?

Dat je dit hardloophorloge juist ook in rust goed kan gebruiken is ook een belangrijke zaak. Een sporthorloge voor het hardlopen, gebruik je vooral ook omdat je er belangrijke analyses van je prestaties mee wilt doen. Dat is juist ook wat de Garmin Forerunner 245 zo interessant maakt.

Dit model zit namelijk vol met mogelijkheden om te analyseren. Je kunt bijvoorbeeld ook zaken zoals je cadans, de lengte van je stappen en je balans beter in het oog houden. Dit zijn allemaal zaken die je toptijd kunnen beïnvloeden. Hoe meer je hierover weet, hoe beter. Dat kan dus met dit hardloop horloge.

Ook wanneer je kijkt naar andere functies, dan is de Garmin Forerunner 245 als het beste hardloophorloge te zien voor grote doelgroepen. Zo is het bijvoorbeeld zo dat je er veel mogelijkheden met het luisteren van muziek mee kan benutten. Muziek kan een belangrijke motivator zijn om meer uit jezelf te halen. Kies je voor een horloge dat hier veel mogelijkheden mee biedt, dan wordt het hardlopen ook nog eens een flink stuk leuker. Dat geldt ook voor de mogelijkheden om het te personaliseren. Dat is ook van grote waarde.

Een goed hardloophorloge moet je natuurlijk wel eerlijk beoordelen. Zoals je hiervoor al kon zien, zitten er heel veel voordelen aan het werken met dit model van Garmin. Dat betekent dus dat het ook belangrijk is om in ieder geval te bekijken of er ook minpunten zijn. Als er dan toch een punt genoemd moet worden, dan is het misschien de prijs. Die is wel wat hoger dan van sommige andere modellen. Dat kan voor sommige hardlopers een afknapper zijn.

Voordelen
 • Gemakkelijke synchronistatie met Garmin Connect
 • Accurate GPS-metingen
 • Cadanssensor
 • Ant+ en BLE sensoren
Nadelen
 • Workout toevoegen enkel via Garmin Connect
 • Geslapen uren in analyse wijken soms af

Beste Hardloophorloge met hartslagmeter : Garmin Forerunner 935

Als het gaat om het beste hardloophorloge op de markt, dan zullen velen wijzen naar de Garmin Forerunner 935. Dat is ook niet zo vreemd, want dit is het model van deze fabrikant waar alles op en aan zit.

Het is daarom niet alleen een sporthorloge om te hardlopen, het is ook een model dat voor de multisporter heel interessant is om te overwegen. 

Dat komt in de eerste plaats natuurlijk doordat het sporthorloge met GPS heel veel functies heeft. 

Je kunt eigenlijk alles meten wat je voor ogen hebt. Als het gaat om prestaties verbeteren, dan is dit de motivator voor jou.

3. Garmin Forerunner 935

 • Beoordeeld met een 9/10
 • GPS, stappenteller, swimproof
 • Multi-sport modus
 • Robuust design

Specificaties van de Garmin Forerunner 935

Vooral de mogelijkheden om te analyseren zijn heel groot. Het is natuurlijk zo dat er heel veel gegevens op het hardloophorloge worden opgeslagen. Het is slim van de fabrikant om deze gegevens dan direct ook voor jou beschikbaar te stellen om er allerlei berekeningen op los te laten.

Het hardlopen is veel meer dan alleen maar van A naar B komen in een zo kort mogelijke tijd. Het is de manier waarop je het doet die echt telt. De Garmin Forerunner 935 is dan het soort horloge dat je daarbij gaat helpen. Zoals het dat ook doet in allerlei andere sporten. Het is zelfs goed waterdicht en bruikbaar bij het zwemmen.

Wanneer het hardlopen voor jou bijvoorbeeld onderdeel is van een triatlon, dan is dit hardloophorloge dus ook heel handig in gebruik. Je kunt namelijk ook heel snel omschakelen van de ene activiteit naar de andere. Waarbij alle gegevens ook gewoon bewaard blijven.

Die kan je dan later weer gebruiken in je analyses. Zelfs zaken zoals hoogteverschillen en dergelijke worden daarin meegenomen. Je krijgt dankzij dit sporthorloge met GPS dus echt een compleet beeld. Dat is een goede reden voor de aanschaf ervan.

Dit horloge is zo uitgebreid, dat het niet gek is dat het door veel mensen als het beste hardloophorloge wordt gezien. Je kunt bijvoorbeeld gemakkelijk je weg terug ermee vinden dankzij de broodkruimelfunctie. Ook kan je het koppelen aan nagenoeg alle apps, trackers en apparaten. Zoals het ook mogelijk is om met allerlei vormen van navigatie te synchroniseren. Ook niet onbelangrijk is dat er ook aan je veiligheid is gedacht. Dit sporthorloge met GPS heeft ook incidentdetectie. Dat is wel zo geruststellend te noemen.

Voordelen
 • GPS-metingen
 • Hartslagmetingen
 • Licht aan de pols
 • Batterijdur van 14 dagen!
Nadelen
 • Prijzig
 • Niet ideaal voor zwemmen

Beste hardloophorloge voor vrouwen: Garmin Vivoactive 4/4S

De Garmin Vivoactive 4/4s is de vierde generatie in deze bekende reeks. Het is het soort hardloophorloge dat door veel hardlopers graag gebruikt wordt. Dat komt ook door de vormgeving. Het is ook gewoon een mooi horloge om te dragen. Dat draagt natuurlijk wel bij aan de populariteit ervan.

4. Garmin vivoactive 4/4S

 • Beoordeeld 8.6/10
 • Ingebouwde muziekspeler
 • Batterijduur van 7 dagen
 • Garmin Pay

 

Het is dan ook niet perse een echt hardloop horloge. Het is meer een smartwatch waarmee je ook je activiteiten zoals hardlopen goed kan uitvoeren.

 Dat is dus wel ook een belangrijk onderscheid waar je rekening mee moet houden. Dat is van belang wanneer je meer wilt dan alleen voordeel bij het hardlopen.

Wat maakt de Garmin Vivoactive 4s een van de beste hardloophorloges?

De mooie behuizing is de moeite waard om te benadrukken als het om de Garmin Vivoactive 4/4s gaat. Het is dan ook geen echt sporthorloge met GPS. Het is juist meer een lifestylehorloge. Dat het mooi is afgewerkt met RVS is daar een goed voorbeeld van. Dit maakt het type smartwatch dat net zo mooi onder een overhemd staat, als om je pols tijdens het hardlopen. 

Ook is het mogelijk om de kleuren te veranderen, waardoor het alleen maar nog beter bij je outfit past. Dit zijn natuurlijk allemaal interessante functies want zo haal je nog meer uit je horloge als je het draagt.

Natuurlijk zijn ook de functies die belangrijk zijn bij het hardlopen gewoon goed verzorgd. In de eerste plaats heeft dit hardloophorloge natuurlijk gewoon mogelijkheden op het gebied van GPS. 

Daarnaast zijn ook de belangrijke meters erin terug te vinden. Hoe het gesteld is met je hartslag is bijvoorbeeld gewoon van dit hardloop horloge af te lezen. Het zijn de zaken die wel heel belangrijk zijn om te weten. Dat het geen echt sporthorloge met GPS is, betekent niet dat je dus ook geen waarde ervan hebt bij het sporten en hardlopen.

Natuurlijk heeft het ook een keerzijde dat de Garmin Vivoactive 4/4s niet in de eerste plaats als een hardloophorloge ontworpen is. Het is bijvoorbeeld zo dat je daardoor dus geen mogelijkheden hebt om het horloge te koppelen aan andere apparaten zoals hartslagmeters en pods. 

Dit kan wel een nadeel zijn wanneer je juist wel alles uit het hardlopen wenst te halen. Het kan best zo zijn dat je al ver komt met de functies op het sporthorloge zelf, maar dan nog is het een klein gemis.

Voordelen
 • Gemakkelijke synchronistatie met Garmin Connect
 • Accurate GPS-metingen
 • Cadanssensor
 • Ant+ en BLE sensoren
Nadelen
 • Workout toevoegen enkel via Garmin Connect
 • Geslapen uren in analyse wijken soms af

Hardloophorloge van Polar: Polar Vantage M

Niet alleen Garmin produceert het echte hardloophorloge. Ook Polar heeft als fabrikant het nodige te bieden. Een goed voorbeeld daarvan is de Polar Vantage M. Een topper op deze lijst in de hardloophorloge test.

5. Polar Vantage V2 M

 • Beoordeeld met een 8.6/10
 • Geschikt voor fitness
 • GPS-systeem
 • Accurate hartslagmeter

Het is wel heel fijn om te weten dat een fabrikant die zich al voordat de smarthorloges bestonden richtte op het bieden van sporttrackers ook nu nog altijd veel te bieden heeft. In dat opzicht is het dus ook niet gek dat de functies van de Polar van hoge kwaliteit zijn. Het maakt het een echt hardloop horloge waar je iets aan hebt.

Waarom een hardloophorloge van Polar?

Het grootste voordeel van de Polar Vantage M als sporthorloge met GPS, is dat het een hele fijne verhouding tussen prijs en kwaliteit biedt. Het is namelijk een horloge dat niet duur is, maar wel alle denkbare functies te bieden heeft.

Daardoor is het voor ieder type hardloper mogelijk om voor een lage prijs een complete ervaring te krijgen. Het heeft alle functies van een echt hardloophorloge in zich. Denk dan bijvoorbeeld aan de verschillende soorten meters. Denk ook aan GPS. Daarnaast zijn er opties om het horloge te koppelen aan andere apps en apparaten. Daarmee kan je je analyses alleen maar versterken als sporter.

Met de Polar Vantage M haal je bovendien meer in huis dan alleen een hardloophorloge. Het is ook een horloge dat functies heeft waarmee je je slaap kunt volgen. Zoals ook andere activiteiten die je doet wanneer je wakker bent er gemakkelijk mee te tracken zijn. Je kunt dus een heel compleet beeld krijgen van je dag. Dat kan je allemaal gebruiken om het hardlopen er alleen maar beter van te maken. In dat opzicht kan je stellen dat het in de buurt komt van het beste hardloophorloge.

Zoals altijd belangrijk is, is het ook voor de Polar Vantage M van belang om ook naar de minder goede kanten te kijken. Als er dan toch een nadeel aan dit hardloop horloge genoemd moet worden, dan is het dat het scherm wat aan de donkere kant is.

Dit kan je wel korte tijd oplichten met de lampfunctie. Die verlichting werkt echter maar enkele seconden. Wanneer je veel in de avonduren in schemering hardloopt, dan is het dus lastiger om je vorderingen goed bij te houden. Let daar wel op.

Voordelen
 • Sportief horloge door hartslagfunctie, stappenteller, GPS en swimproof
 • Zeer nauwkeurige GPS metingen
 • Perfect voor hardlopen
Nadelen
 • Batterijduur van 30 uur
 • Hartslagmetingen niet altijd even nauwkeurig

Beste hardloophorloge voor heren: Garmin Fenix 6

Een hardloophorloge zoals de Garmin Forerunner 6 koop je vanwege de nauwkeurigheid. Dat is dan ook waar je voor betaalt. Wanneer je al flink wat vorderingen hebt gemaakt met je trainingen, dan kan het zijn dat je een nieuwe boost zoekt om je grenzen toch weer te verleggen.

6. Garmin Fenix 6

 • Beoordeeld met een 9.6/10
 • Batterijduur van 14 dagen
 • Voorgeladen TOPO kaarten
 • Zuurstofmetingen

Het gebruiken van dit sporthorloge met GPS kan dan weleens precies zijn wat je die boost geeft. Het is precies wat je nodig hebt om de inzichten op te doen die alles voor jou kunnen veranderen. Het is fijn om dit zo gemakkelijk inzichtelijk te kunnen maken. Het robuuste design van de Garmin Fenix 6 maakt het een perfect horloge voor heren.

Een punt waarover bij hardloophorloges misschien iets te weinig gesproken wordt is de batterijduur. Anders dan bij een smartwatch worden dit soort horloges immers vooral gebruikt tijdens de training. Daardoor is de batterij meestal wel sterk genoeg in andere horloges die door de meer recreatieve lopers worden gebruikt

Is de Forerunner 6 het meest geschikt voor serieuze hardlopers?

Dat de Garmin Forerunner 6 echt voor de gevorderde lopers van alles te bieden heeft, merk je aan de langere batterijduur. De langere en intensievere trainingen zijn hiermee goed te doen. Het is fijn om er zeker van te zijn om door te kunnen gaan zolang als jij dat wenst. Daarom kies je hiervoor.

Een ander punt waarop dit model van Garmin zich onderscheidt ten opzichte van andere soorten van het hardloophorloge, is het design. De fabrikant heeft er voor dit model voor gekozen om het niet te opzichtig te maken. Het is vooral bedoeld om beter te presteren. Het is dus wel sterk en stevig, maar er is geen aandacht besteed aan onnodige extra franje eraan. Dit komt de goede loper natuurlijk ook sterk ten goede. Je maakt het jezelf alleen maar gemakkelijker op deze manier.

Misschien kan je het als een nadeel zien dat de Garmin Forerunner 6 niet perse als hardloophorloge is ontworpen. Het is een model dat ook voor andere soorten sporters van waarde kan zijn. Dit kan heel interessant zijn, wanneer je bijvoorbeeld naast het hardlopen ook nog andere dingen doet. Wanneer je je echter puur richt op het lopen, dan zit het dus ook vol met functies waar jij verder niet zoveel mee kan. Daar betaal je wel allemaal voor. Weeg dat dus ook mee.

Voordelen
 • Goed af te lezen display
 • Meest complete multisporthorloge op de markt
 • Robuust, stevig
 • Perfect voor vrijwel elke sport
Nadelen
 • Klok is voor instellingen afhankelijk van de applicatie
 • Prijs is hoog

7. Hardloophorloge goedkoop: Polar M430

De Polar M430 is ook goed te gebruiken als hardloophorloge.

Het is een model dat door de fabrikant ontwikkeld om het hardlopen een stuk gemakkelijker en beter te maken. Het is wel heel interessant om daar dus de vruchten van te plukken. Een hardloop horloge moet je helpen om zowel tijdens het lopen, als daarbuiten alles te bieden om je prestaties te verbeteren.

Dit kan je natuurlijk wel overlaten aan een fabrikant die zich al vele jaren bezighoudt met apparaten en horloges die hierop gericht zijn.

Je kunt hier dus een goede keuze mee maken. Zeker wanneer je er goed mee om leert gaan.

Polar M430, ouder maar nog steeds relevant.

Waar het gaat om het hardlopen, kan je stellen dat de Polar m430 meer is dan gewoon een hardloophorloge. Het is eerder te zien als een soort coach. Je kunt namelijk allerlei schema’s en programma’s volgen. Die helpen je om aan je doelen te werken. Waarmee je dan dus ook voortdurend jezelf kan uitdagen om er meer uit te halen. Het leuke hieraan is ook dat dit geen standaardschema’s zijn. 

Het zijn allemaal mogelijkheden die persoonlijk op jouw maat gesneden zijn. Zo kan je dus ook echt zorgen dat je alles uit jezelf en je hardlooptrainingen haalt. Dit kan je iedere keer weer opnieuw doen. Dat maakt het wel zo leuk.

Het gebruiken van de GPS op dit hardloop horloge gaat bovendien ook lekker gemakkelijk. Het is natuurlijk altijd zo dat de batterij van een sporthorloge met GPS net wat sneller leeg gaat wanneer je de GPS-functie gebruikt. 

Alleen is dat bij de Polar M430 net wat minder snel dan bij veel van de concurrerende modellen. Daardoor is het heel gemakkelijk mogelijk om de GPS te gebruiken en het volle voordeel in je training te ervaren. Dat maakt een groot verschil, aangezien GPS de drijvende kracht achter veel handige functies is.

Een klein nadeel van dit hardloophorloge? Het is echt een sportmodel. Dat betekent dus dat de functie sop het gebied van sporten en lichaamsfuncties optimaal zijn. Het betekent ook dat de mogelijkheden om muziek te spelen erin ontbreken. Daarvoor heb je dus nog een extern tweede apparaat nodig. 

Daardoor moet je dus wel wat meer gewicht meespelen tijdens je trainingen. Of je moet besluiten om geen muziek aan te zetten tijdens het lopen. Dit betekent dus dat je altijd moet kiezen tussen twee kwaden.

Voordelen
 • Sportief horloge door hartslagfunctie, stappenteller, GPS en swimproof
 • Zeer nauwkeurige GPS metingen
 • Perfect voor hardlopen
Nadelen
 • Batterijduur van 30 uur
 • Hartslagmetingen niet altijd even nauwkeurig

Conclusie over de beste hardloophorloges van 2023

Werken met een hardloophorloge kan je prestaties altijd verbeteren. Of je nu het simpele model kiest waarmee je alleen de basisfuncties ter beschikking hebt. Of je kiest voor de meer uitgebreide modellen van Garmin of Polar waar alles op en aan zit. 

Het is voor beginners leuk om aan de hand van goede schema’s snel stappen vooruit te maken. Het is voor gevorderde fijn om aan de hand van de gegevens en analyses een nieuwe stap te zetten waar het gaat om het verbeteren van de prestaties. Het is wel heel fijn om dit allemaal om je pols te kunnen hebben tijdens elke training.

Welk hardloophorloge is het beste voor jou?

Het is wel slim om altijd een vergelijking te maken tussen de vele modellen die op de markt zijn. Het ene model richt zich op een bepaalde doelgroep, terwijl het andere model juist voor hele andere dragers heel geschikt is.

De ene is meer voor multisporters, de andere is echt voor hardlopers, terwijl een derde juist meer een sporthorloge met lifestylekenmerken is. Alleen door alle opties goed te vergelijken kan je uit eindelijk bepalen welk horloge jij het best kan dragen. Er zijn voldoende kenmerken waarop je je keuzes kan baseren. Dat betekent dus dat je heel precies en gericht kan zoeken naar een model voor jou.

Is er een onderscheid tussen een hardloophorloge voor mannen en voor vrouwen?

Het is daarnaast ook goed om te weten dat er niet direct een onderscheid is tussen een hardloophorloge voor mannen en een hardloophorloge voor vrouwen. Wanneer je bekijkt wat de modellen te bieden hebben, dan zijn die altijd aan beide kanten goed bruikbaar. Het is bijvoorbeeld soms wel mogelijk om het een beetje te personaliseren met een kleurcombinatie of een ander bandje. Het is echter vooral zo dat het sporthorloge met GPS natuurlijk gericht is op het bijdragen aan het verbeteren van je prestatie. Alleen al om die reden maakt het dus ook niet uit of je een man of vrouw bent. Met een horloge kom je altijd het verst.

De voordelen van een hardloophorloge

Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een hardloophorloge? Eigenlijk is dat heel simpel.

Met het beste hardloophorloge maak je het gemakkelijker voor jezelf om inzicht te krijgen in je prestaties. Met GPS kan je bijvoorbeeld je kilometers en je route heel gemakkelijk vastleggen. Aan de hand daarvan kan je dan ook nog eens gemakkelijk bepalen wat de snelheid per kilometer is die je gelopen hebt.

Dit zijn natuurlijk allemaal makkelijke gegevens die je kunt gebruiken voor het verbeteren je prestaties. Dit is echter lang niet het enige wat je er aan voordeel uit kan halen.

De manier waarop je lichaam reageert op je training is ook beter te meten met een hardloophorloge. In dat geval gaat het dan bijvoorbeeld over het bijhouden van je hartslag.

De mate waarin je het volhoudt en gezond bezig bent heeft natuurlijk veel te maken hoe je hartslag zich houdt tijdens de training. Dat je daarnaast is het ook handig wanneer bijvoorbeeld het aantal verbrande calorieën kan bijhouden. Ook daaruit is het nodige inzicht te halen. De verbanding is een belangrijke reden waarom je je met sporten bezighoudt en vooral hardlopen is daar heel goed voor. Je kunt met het horloge jezelf blijven uitdagen op dit vlak.

Een goed hardloophorloge is ook op andere manieren in te zetten. Je zou het ook een sporthorloge voor het hardlopen kunnen noemen.

Wanneer je namelijk ook andere vormen van sporten en bewegen leuk vindt, is het fijn wanneer je daar je horloge ook bij kan inzetten. De goede horloges dragen bij aan betere prestaties in allerlei soorten sporten. Je kan het dus ook een voordeel noemen dat je met de aanschaf van dit model in één keer klaar bent. Wel is het slim om dan even een hardloophorloge test zoals deze door te nemen voor de beste keuzes op dit vlak.

Bronnen:

Reeder, Blaine & David BS, Alexandria, et. al. Health at hand: A systematic review of smart watch uses for health and wellness. The Journal of Biomedical Informatics 3/10 (2016): 269-276.

Castaneda, Denisse. A review on wearable photoplethysmography sensors and their potential future applications in health care International journal of biosensors & bioelectronics (2018): 195.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

 1. Volgens mij hebben alle horloges tegenwoordig dezelfde GPS chip? Ik loop met de Vivoactive 4S en die is verre van nauwkeuring en snel als het gaat om bv het tempo aangeven, zeker als je in het bos loopt. Ik heb de vergelijking gemaakt door tegelijkertijd met de Forereunner 301 XT en de Vivoactive 4S te lopen en de verschillen waren vrij groot. Tempo bij de FR was vrijwel meteen acuraat, ook in het bos, de VO gaf dit pas na ongeveer een hale minuut acuraat aan.

  1. Hi Vannidejo, Bedankt voor de uitgebreide reactie! Wij hebben vaker gehoord dat de Vivoactive 4S haperingen heeft bij het gebruik van GPS, maar dit zelf (nog) niet ervaren. Er wordt niet in elk model dezelfde chip gebruikt. De nauwkeurigheid van het GPS systeem wordt bepaald door een combinatie van de chip en de software die gebruikt wordt. Meestal is Garmin erg accuraat als het gaat om GPS-metingen, maar vervelelend dat dat nu niet het geval is. Waarschijnlijk wordt het signaal verstoord door de dichtheid van de bomen. Ervaar je dit probleem ook als je niet in het bos hardloopt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *