Polar Vantage V2 sports review: een ongelofelijk goede batterijduur

Meer dan 40 uur aan batterijduur met GPS-modus aan, en veel nieuwe functies om je lichaam sneller te laten herstellen. De Polar Vantage V2 is een uniek sporthorloge.

vrouw met polar vantage v2

Voordelen

  • Nieuwe nauwkeurige functies voor conditie en herstel
  • Met FuelWise blijf je optimaal presteren; perfect voor atletische sporters
  • Nieuwe ingebouwde smartphone functies
  • Een batterijduur van 40 uur in gps-modus en 7 dagen in smartwatch modus

Nadelen

  • Geen ingebouwde muziekopslag
  • Geen mogelijkheid om met je sporthorloge te betalen

Alternatieven:

  1. Garmin Forerunner 945
  2. Polar Unite
  3. Polar Vantage (vorige versie)

Polar Vantage V2 Review

De Polar Vantage V2 richt zich specifiek op atleten of fanatieke sporters. Het is Polar’s nieuwste premium sporthorloge en slaat een combinatie tussen geavanceerde specificaties en een gezondheidshorloge. De Vantage V2 zorgt er namelijk voor dat je precies weet hoe je jouw lichaam optimaal laat herstellen na het sporten. Daarnaast zijn er wat smartwatchfuncties toegevoegd aan de V2 wat het een van de beste hardloophorloges maakt van dit moment.

Polar Vantage V2: Hoeveel kost die en waar kan je hem kopen?

De Polar Vantage V2 is uitgebracht voor verkoop op 7 oktober 2020. Bij uitkomst werd het horloge verkocht voor 450 euro. Momenteel varieert de prijs van het horloge tussen de €400 en €450 euro, afhankelijk van de aanbieder. De V2 wordt aangeboden in de kleuren zwart, groen, grijs/limoen en rood. Daarnaast is het mogelijk om de V2 in combinatie met de Polar H10 hartslagmeter te kopen, voor een kleine meerprijs.

polar vantage v vs polar vantage v2

Polar Vantage V2: Design

De Polar Vantage V2 lijkt heel veel op zijn voorganger, de Polar Vantage V. Beide horloges hebben een perfect rond uiterlijk met twee knoppen aan de linkerkant en drie knoppen aan de rechterkant.

De horloges zijn gemaakt van aluminium, en de ‘Large-versie’ is zwaarder dan de ‘medium-versie’. De horloges maken wel gebruik van dezelfde scherm resolutie en display (1.2 inches en 240×240 pixels). Dit is hetzelfde scherm dat gebruikt is voor de Garmin Forerunner 745, een concurrerend sporthorloge van het succesvolle merk Garmin.

Daarnaast maakt de nieuwe Vantage V2 gebruik van een aantal smartwatch functies: zoals muziek controle, informatie over het weer en smartphone notificaties. Je kunt je muziek beheren via je smartphone op het Polar display, maar het is helaas niet mogelijk muziek op je horloge zelf te zetten. Dit is wel mogelijk bij enkele modellen van Garmin, zoals de Garmin Forerunner 245 music, of andere goede smartwatches.

polar vantage v2 fietsmetingen

De Polar Vantage V2 heeft het roestvrij staal van de Vantage V vervangen, met nieuw materiaal wat een stuk meer premium voelt. Daarnaast wordt de Vantage V2 hierdoor 14g lichter, waardoor die op 52 gram terechtkomt. Hierdoor is die licht genoeg om de hele dag te dragen. De V2 is getest onder militaire omstandigheden en is waterproof tot 100m en werkt in temperaturen tussen 10 en 50°C.

Prestaties en tracking

De Vantage V2 heeft 130 standen voor elke sport, een optische hartslagmeter, acht ingebouwde LEDs en betrouwbare GPS-routing. Maar het tracker kan soms wat achterlopen bij diverse sporten, omdat het horloge gebouwd is om hardlopen te tracken. Hierdoor heeft die soms redelijk laat door dat je aan het sporten bent.

De V2 heeft 130 speciale profielen ingebouwd waarvan er 20 via de Polar-Flow app kunnen worden gebruikt. Denk hierbij aan hardlopen, zwemmen, voetbal, fietsen, squash, zeilen en nog veel meer. Elke modus heeft haar eigen unieke statistieken voor de desbetreffende sport.

Wanneer je bijvoorbeeld gaat zwemmen krijg je statistieken te zien over je slagen, aantal banen, afgelegde afstand en je snelheid. Dit verschilt van de statistieken bij het fietsen of hardlopen, waar je snelheids- en krachtzones krijgt te zien. Het horloge is dus perfect afgesteld op elke sport. Daarnaast krijg je altijd accurate hartslaggegevens te zien en als het een buitensport is ook een gps-route.  

polar vantage v2 hartslagzone

Hartslaggegevens worden gemeten via de optische hartslagmeters, die evengoed presteert als andere Polar sporthorloges op de markt. Net als bij de Polar Grit x komen de gemiddelde metingen van de V2 bijna overeen met de resultaten van een borstband hartslagmeter. Dit houdt in dat de sporthorloges van Polar erg accuraat zijn.

Een reactie van het sporthorloge op plotselinge veranderingen, zoals bij een HIIT-training, worden niet altijd goed opgepakt. Hierdoor kan het wat langer duren voordat de hartslagmetingen helemaal accuraat zijn. Als je écht accurate hartslagmetingen wilt is een sporthorloge in combinatie met een borstband altijd de meest nauwkeurige optie.

Routegegevens van de V2 zijn nauwkeurig en er wordt gebruik gemaakt van GLONASS,- Galilleo- en QZSS- voor GPS-metingen. De routes zijn nauwkeurig en betrouwbaar, ook in bosrijke omgevingen merkten wij dat het apparaat nauwkeurig werkt. Maar als je abrupt van tempo verandert kan het zijn dat het horloge even moet omschakelen, waardoor deze een paar seconden achter kan lopen.

Fitness, training & herstelfuncties van de Vantage V2

De Vantage V2 is een uitstekende fitnesspartner. Er wordt gebruik gemaakt van alledaagse gegevens tot diepgaande trainingsinzichten. Het Polar horloge biedt dan ook een arsenaal aan fitnessfuncties om je trainingsregime op een zinvolle manier te verbeteren. Naast dagelijkse doelen, slaapmetingen en constante hartslagmetingen biedt de V2 kracht- en prestatiegegevens voor hardlopers en fietsers. Daarnaast biedt het horloge aanbevelingen voor je energie wanneer je langeafstand gaat hardlopen met behulp van Strava Live Segments.

polar vantage V2 review

De catalogus met herstelhulpmiddelen is minstens zo uitgebreid. Deze is ontworpen om het risico op blessures of overbelasting zo klein mogelijk te houden. Het horloge helpt je dus om meer rust en een gezonde lichaamsbeweging te krijgen, zodat je optimaal met je lichaam omgaat. Training Load Pro benadrukt de belasting die training van je lichaam vraagt, terwijl Recovery Pro laat zien wanneer je klaar bent om weer te sporten. Ideaal dus.

In praktijk geven deze hulpmiddelen je meer inzicht in de conditie van je lichaam. Er zit geen ingebouwde menstruatiemetingen of bloedzuurstofmetingen in het horloge ingebouwd, wat je bij vrouwen sporthorloges vaak wel ziet. Maar de ondersteunden functies van de V2 zijn enorm uitgebreid en je vindt bijna alles wat je kan bedenken terug in dit multifunctionele horloge.

Polar Vantage V2: ingebouwde app & slimme functies

Zoals eerder benoemd kun je via een smartphone muziek bedienen op de Vantage V2 en zit dit niet ingebouwd in het horloge. Daarnaast kun je meldingen ontvangen via het scherm maar is het niet mogelijk te betalen via het horloge.

De Polar Flow App is uitgebreid en erg toegankelijk. Vergis je dan ook niet: De Vantage V2 is in eerste instantie een trainingstool voor je sportprestaties – en een hele goede ook. Er zitten dus een aantal smartwatch functies ingebouwd. Je kunt bijvoorbeeld een eenvoudig weerberichtwidget instellen, maar je zult niets terugvinden zoals mobiele betalingen of geavanceerde apps van derden zoals je ziet bij een sporthorloge zoals de Garmin Fenix 7.

Aan de andere kant is de V2 aanzienlijk goedkoper dan de Fenix 7 van Garmin is. En het is een echte toptracker. De Polar Flow App is een van de meest uitgebreide applicaties die er zijn. De synchronisatie is wat traag, maar is heel betrouwbaar. Van dagelijkse activiteiten tot trainingslogboeken tot uitgebreide slaapfeedback, een reeks aan grafische afbeeldingen die het eenvoudig maken om je vooruitgang in kaart te brengen en geen gezeur met het eindeloos bladeren door statistieken. Kortom: Een zeer uitgebreide en fijne toevoeging voor dit horloge!

Polar Vantage V2: Batterijduur

Met een batterijduur van bijna 40 uur in gps-modus is de batterijduur een van de meest indrukwekkende van alle sporthorloges. Wanneer je 24/7 gebruik maakt van de hartslagmodus is de batterijduur 7 dagen. Vergelijk dit met een Apple Watch die een batterijduur heeft van 1 dag en je ziet het enorme verschil. Er zitten verschillende energiebesparende opties ingebouwd in het horloge waardoor je de batterijduur nog langer kan maken.

De batterijduur van de Polar Vantage V2 is 346 mAh en daarmee krachtiger dan zijn voorganger. Maar, de prestatiecijfers blijven hetzelfde: tot 40 uur in trainingsmodus of zeven dagen gebruik bij constante hartslagmeting.

Er zijn wel een aantal veranderingen ten opzichte van de Vantage V: de V2 heeft meer opties om energiebesparende instellingen aan te zetten. Deze geven je de mogelijkheid om de levensduur een stuk langer te maken door bepaalde functies uit te zetten, zoals de gps-verversingsfrequentie. Wanneer je dit aanzet krijg je een inschatting van de levensduur van de batterij. Deze inschatting is erg nauwkeurig.

De batterijduur is voor veel mensen een van de belangrijkste cijfers voor een sporthorloge, en daar presteert de Vantage V2 fenomenaal in. Bij gemengd gebruik – een paar runs, een indoor workout en een lange wandeling – kan de Vantage V2 4-5 dagen meegaan. Wanneer je minder GPS-trainingen bijhoudt of de Bluetooth-verbinding uitzet merk je dat het vermelde zevendaagse aantal gemakkelijk te behalen is.

Ons oordeel van de Polar Vantage V2

Wanneer je op zoek bent naar een alles-in één hulpmiddel voor het fanatieke sporten, dat bijna elke meetwaarde en sport nauwkeurig kan meten, dan verdient de Polar Vantage V2 een plek op jouw lijst. De Vantage V is al een geweldig sporthorloge, maar de V2 stelt zeker niet teleur.

zwemmen met polar vantage v2

Het is een lichtgewicht en duurzaam sporthorloge met een aantrekkelijk uiterlijk. Een van de nadelen is nog wel dat het touchscreen redelijk traag is om écht nuttig te zijn, maar dankzij de fysieke knoppen en eenvoudige interface heb je hier niet veel last van. De nieuwe wijzerplaten en nieuwe energiebesparende opties bieden je super veel gebruiksgemak en zijn een goede toevoeging.

De Vantage V2 heeft een uitgebreid arsenaal aan trainingsopties en herstelaanbevelingen, wat het een serieus sporthorloge maakt voor mensen met atletische doelen.

Een van de struikelblokken van de Vantage V2 zijn de smart-functies. Er zit een nieuwe nuttige toevoeging op het gebied van muziekbediening in, maar je kunt nog niet mobiel betalen of andere derde-partij applicaties toevoegen, waardoor de Garmin Fenix 7 Pro op dit gebied beter presteert. Maar met de prijs van de V2 is het echt waar voor je geld.

Wanneer moet je de Polar Vantage V2 kopen?

Je 130 sportprofielen, nauwkeurige gps-tracking, hartslagmetingen en herstelmogelijkheden wilt. Dit maakt de V2 een van de meest veelzijdige multisporthorloges die je kunt kopen. Daarnaast is de V2 compatibel met borstbanden en cadanssensoren, voor optimaal resultaat

Als je echt diepgaande inzichten in je trainingen en herstel wilt. Ontworpen om je training te verbeteren, zinvolle herstelinzichten te bieden en je slaap in kaart te brengen. Regristeer de trainingsbelasting, meet je hardloopvermogen en ontvang op herstel gebaseerde aanbevelingen.

Je van een licht, premium horloge houdt. De V2 voelt aan als een prachtige accessoire, met een licht gewicht en toch erg stevig gebouwd. Stijlvol, slank en stevig benadrukken dit horloge.

Wanneer moet je de Polar Vantage V2 niet kopen?

Als je applicaties en offlinemuziek belangrijk vindt voor je sporthorloge. Dit zit niet ingebouwd in de Vantage V2. Er is geen optie om offline afspeellijsten op te slaan, te betalen met je horloge of apps van derden te installeren.

Je houdt van een erg gelikt en snelle touchscreen-interface. De V2 is eenvoudig te bedienen maar voelt soms nog wat ‘laggy’ en traag in zijn reacties.