Garmin Forerunner 35 vs 245 review

Laatste update: 15 juli 2022 door Jidde Wiegertjes

De Garmin Forerunner 35 is een klein en licht multisporthorloge dat geproduceerd wordt door een van de beste wearablesproducten Garmin. In het kort heeft de Forerunner 35 een goede hartslagmetingen via de pols, een goede routeplanner en een groot scherm. Dit wordt allemaal aangeboden tegen een lage prijs. De Forerunner 35 is een uitstekende optie voor hardlopers. In dit artikel zal de Forerunner 35 naast de grotere broer, de Garmin Forerunner 245 gezet worden.

De Forerunner 35 is dus een zeer betaalbaar en betrouwbaar horloge. Het grote voordeel is dat deze wordt aangeboden tegen een lagere prijs. Het is een compleet horloge dat tegen goede prijs wordt aangeboden. Momenteel is ook de vernieuwde versie van de Forerunner 35 op de markt, namelijk de Forerunner 45. Deze heeft wat ‘quality-of-life’ updates gekregen.

Garmin Forerunner 35 vs 245

Garmin Forerunner 35

 • Beoordeeld met een 9/10
 • Perfect voor hardlopen
 • Goedkoop sporthorloge
 • Ingebouwde GPS

Is de Garmin Forerunner 35 beter dan de Forerunner 245?

De Hartslagmeting van de Forerunner 35 is kortgezegd goed. Er zijn zeker betere alternatieven op de markt voor een hartslagmeter. Echter, voor de prijs waar de 35 tegen wordt aangeboden functioneert de hartslagmeter goed. De hartslagmeter is zeker afdoende voor de ´normale´ sporter. Vaak zijn de sporthorloges, activity trackers of hardloophorloges met een betere hartslagmeting ook erg duur.

Maar de Forerunner 35 is zeker niet compleet vergeleken met de duurdere modellen, zoals de Forerunner 245. De 35 mist namelijk een uitgebreide functie voor navigatie. Er zit zeker wel een navigatiemogelijkheid op maar deze is niet zo uitgebreid als de andere modellen. Daarnaast is er geen kleuren touch-screen scherm aanwezig. Dit is ook vaak geen groot probleem, maar het is wel fijn om erbij te hebben. Daarnaast mist de Forerunner 35 ‘advanced running dynamics’.  De advanced running dynamics bieden wat extra mogelijkheden voor hardlopen. Een voorbeeld hiervan is dat dit systeem de ‘CGT’ (Ground contact time) kan meten. Dit is een meting die bijhoudt hoelang je voeten de grond aanraken tijdens het hardlopen. Het is geen groot gemis om dit niet in je horloge te hebben, maar als je dit wel graag in een horloge ziet zou ik een ander horloge van Garmin aanraden!

Functies van de Forerunner 35

Ondanks het ontbreken van een aantal (niet heel belangrijke) functies in het sporthorloge biedt het veel functionaliteiten. Deze worden hieronder op een rijtje gezet.

 • Een pols hartslagmeting die de hartslag, min- en maximale hartslag en de gemiddelde hartslag goed meet.
 • GPS-systeem ingebouwd in het horloge
 • Een groot en duidelijk scherm
 • Slaapmetingen
 • Berichten van je telefoon geprojecteerd op het scherm
 • Een ‘livetrack’ functie waarmee je hardlopers kan volgen
 • Makkelijke koppeling met je telefoon gecombineerd met handige apps
 • Een zeer fijne polsband.
 • Een multisporthorloge dat geshikt is voor meerdere sporten zoals hardlopen, fietsen, fitness en meer.
 • De Forerunner 35 geeft aan wanneer het tijd is om meer te bewegen en geeft aan wanneer je ‘te lang’ stilzit.
 • Goede en duidelijke intervalmeting
 • Uitgebreide ondersteuning via de Garmin Accesoires zoals snelheidmeters, cadanssensor en meer.
 • Een ‘virtuele partner’ waarbij je tegen een virtuele partner kan hardlopen met vooraf ingestelde snelheden.

Design van de Garmin Forerunner 35

De Garmin Forerunner 35 heeft een strak en simpel design. Vanaf de buitenkant is het op te merken dat het om een ‘goedkoper’ sporthorloge gaat. Het scherm van de Forerunner 35 is vierkant en niet altijd even scherp. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een zwart-wit scherm en heeft het horloge geen touchscreen.

Voor veel gebruikers is het niet hebben van een touchscreenscherm totaal geen probleem. Vaak is het moeilijker om touchscreenschermen te bedienen wanneer je aan het sporten bent; omdat je vaak zweet. Op het horloge zijn vier verschillende knoppen aanwezig om deze te bedienen. Een voordeel van het zwart-wit display is wel dat deze gemakkelijk af te lezen is in zonlicht. Wanneer het toch niet helemaal duidelijk is wat er op het scherm staat in de zon, kan je altijd nog de helderheid van het scherm verhogen om dit te verbeteren!

Het horloge maakt gebruik van een siliconen polsband, die helaas niet te vervangen is. Echter, het polsbandje is zeer comfortabel en voelt heel licht om de pols. Het horloge is zowel geschikt voor mannen als vrouwen. Dit komt mede door het uniseks design en het aanbod van verschillende kleuren. Het design is vrij simplistisch en niet zo ‘grof’ waardoor deze ook gemakkelijk om de pols van een vrouw valt.

In welke kleuren komt de Garmin Forerunner 35?

De Garmin Forerunner 35 is beschikbaar in vier verschillende kleuren. Volgens de site van Garmin zijn dit: Wit, zwart, Lemongreen en Frost Blue. Lemongreen en Frost Blue zijn natuurlijk mooie benamingen voor groen en blauw. Het is wel heel fijn dat de Forerunner 35 in verschillende kleuren aangeboden wordt, zo is er voor iedereen een goede keuze te vinden! Persoonlijk vind ik het witte model het mooist; maar dit is voor iedereen natuurlijk persoonlijke voorkeur.

Is de Garmin Forerunner 35 Waterdicht?

De Garmin Forerunner 35 is waterdicht. Dit maakt het horloge geschikt om mee te zwemmen, douchen, vissen of zelfs te raften. De waterdichtheid is 5 ATM, wat helaas het horloge niet geschikt maakt om mee te duiken of snorkelen.

Nauwkeurigheid van de metingen

Zoals eerder al vernoemd heeft de Forerunner 35 een ingebouwde polshartslagmeter. Ook is er een ingebouwd GPS-systeem aanwezig. Het GPS kan onder andere afstanden, intervallen en snelheden bijhouden wat erg fijn is. Het is natuurlijk erg belangrijk dat deze metingen allemaal secuur te werk gaan; dit wordt hieronder verder uitgewerkt.

De nauwkeurigheid van de hartslagmeting van de pols is vrji nauwkeurig. Het is, zoals te verwachten, niet compleet vergelijkbaar met de duurdere modellen maar de hartslagmetingen zijn goed. De hatrslagmetingen worden dus gedaan via de pols, wat het horloge iets minder nauwkeurig maakt dan een borstband. Zeker voor intervaltrainingen is hierdoor de nauwkeurigheid iets minder goed. Uit onderzoek blijkt dat de hartslagmetingen met andere modellen, zoals de 245 en 935 wel verschillen. Maar de verschillen zijn niet zo groot dat het zorgwekkend is. Concluderend is te stellen dat de hartslagmetingen meer dan voldoen voor een recreatieve sporter. Wanneer je echt professioneler wilt sporten is een garmin Forerunner 245 aan te raden.

Lees hier de volledige review van de Garmin Forerunner 245.

Normaliter wordt de Forerunner 35 gekoppeld met een telefoon (beschikbaar voor zowel iPhone als Android!) zodat er gemakkelijk gebruik gemaakt kan worden van diverse ondersteunende functies. Wanneer je de 35 koppelt aan je telefoon kan je gedurende de hele dag meldingen krijgen. Hierdoor blijf je van alles goed op de hoogte.

garmin forerunner 35 kleuren

Hoe meet de Garmin Forerunner 35 zijn slaapmetingen?

De nauwkeurigheid van de slaapmetingen van de forerunner 35 is ook zeer degelijk. Ondanks wat kleine haperingen en foutjes is de slaapmetingen gewoon goed. De slaapmetingen kan bijhouden in wat voor soort slaap je verkeert; en wat de kwaliteit van je slaap is. Daarnaast heeft de forerunner 35 veel mogelijkheden om dag en nacht metingen te doen. Zo wordt de gehele dag bijgehouden hoeveel stappen je zet, calorieën je verbrandt en wat voor afstanden je aflegt. Slaap is dus ook een belangrijke meting van de 35. Wanneer je te lang stilzit, bijvoorbeeld bij een kantoorbaan, geeft de 35 aan wanneer het tijd is om even wat te bewegen. Dit houdt je algehele gezondheid in de gaten- en in peil!

Nauwkeurigheid van het GPS-systeem

 De GPS-nauwkeurigheid is zoals bij veel Garmin modellen goed. Echter, de forerunner 35 is op het gebied van GPS niet zo geavanceerd als de Forerunner 245 en 935. Deze zijn dan ook duurder geprijsd; maar daar krijg je op het gebied van GPS veel voor terug. De GPS-metingen zijn zeker voldoende. Maar voor échte kwaliteit op het gebied van GPS zou ik je zeker doorverwijzen naar een van de andere twee opties.

Muziek is een belangrijk onderdeel van het sporten. Veel sporters ervaren het makkelijk om ritme te houden en consistent te sporten wanneer zij muziek ophebben. Idealiter muziek die ze al kennen; of een vorm van monotoomheid kent. Hierdoor belandt je, bijvoorbeeld bij het hardlopen, makkelijker in een ‘runner high’. Ondanks dat het scherm van de Forerunner 35 zwart-wit is, is het zeer gemakkelijk om je muziek te bedienen.

De Forerunner 35 beperkt zich niet alleen tot één sport. Het horloge wordt veelal gebruikt door hardlopers maar is ook zeker geschikt voor andere sporten. Voor hardlopen heeft het horloge een ingebouwd profiel wat zeer handig is. Maar er is bijvoorbeeld ook een uitgebreid fietsprofiel aanewzig, of een profiel voor cardio in de sportschool. De Garmin Forerunner 35 biedt een uitgebreid pallet aan sporten op het horloge. Hierdoor is het toegankelijk voor vrijwel elke sport!

Conclusie Forerunner 35

De Garmin Forerunner 35 is zou ik voor iedereen aanraden die een normale recreatieve sporter is. Het horloge wordt tegen een vrij goedkope prijs aangeboden, en biedt alles wat je nodig hebt om je sport goed uit te oefenen. De hartslag, slaapmeting en sportmetingen zijn secuur en goed. Het GPS-systeem voldoet voor de eisen die bij een dergelijk horloge gesteld worden. Echter, wanneer je een wat profesionelere of serieuzere sporter bent zou ik eerder de Garmin Forerunner 245 aanraden! Ook is het hier een mogelijkheid om je hartslagmeting via een borstband te doen, waar je hier meer over kan lezen. Zelf ben ik volledig verkocht voor de Forerunner 35 en biedt het, zeker voor de aangeboden prijs, alles wat je nodig hebt. Ik ben zeer, zeer tevreden over dit horloge!

Bekijk hier de aanbieding van de Forerunner 35.

Bekijk hier de aanbieding van de Forerunner 245.

Garmin Forerunner 35 vs Forerunner 245

Vergeleken met de Forerunner 245 is de Garmin Forerunner 35 wat minder uitgebreid en minder secuur. De Forerunner 245 heeft namelijk alles wat de 35 ook biedt, alleen meer. De Garmin Forerunner 245 biedt namelijk een kalender optie en een VIRB optie (actiecamera). Daarnaast zijn de  GPS-systeem sensoren veel secuurder en verbruiken deze minder batterij. Ook zijn de andere metingen die gedaan worden door de 245 secuurder en nauwkeuriger. De Garmin Forerunner 245 heeft een mooier design; maar is wel wat zwaarder dan de 35.

EigenschapGarmin Forerunner 35Garmin Forerunner 245
Chemisch versterkt glas X X
Siliconenband X X
Afmetingen (mm)35 x 40.7 x 13.3 mm45 x 45 x 11.7 mm
Gewicht37.3 g42.0 g
Waterbestendigheid5 ATM5 ATM
Memory in Pixel display X X
Grootte van het scherm (Inch)0.93 inch1.23 inch
Scherm resolutie (Pixels)128 x 128215 x 180
Gekleurd scherm X X
Geheugen7 activiteiten200 uur aan activiteiten data
Batterijduur smartwatchmodus9 dagen9 dagen
Batterijduur GPS-modus13 uur11 uur
uitgebreide workoutmodus X X
Prijs125 euro175 euro

Batterijduur

Beiden de Garmin Forerunner 35 als de 245 hebben een goede en bijna vergelijkbare batterijduur. De Forerunner 245 maakt gebrik van een ‘lithium’ batterij die het in smartwatchmodus 9 dagen uithoudt. In GPS-modus houdt de Forerunner 245 het ongeveer 11 uur uit.

De Garmin Forerunner 35 biedt ongeveer dezelfde batterijduur. In smartwatchmodus houdt dit horloge het ook 9 dagen uit. In GPS-modus is de batterijduur iets langer: namelijk 13 uur. Dit is twee uur langer dan de Forerunner 245.

Sensoren

De Foreunner 35 heeft drie sensoren die de metingen voor elkaar krijgen. Namelijk een GPS-meter, een hartslagmeter en een accelerometer. De Forerunner 245 heeft één sensor meer namelijk de GLONASS meter. Deze meter is ondersteunend ten opzichte van het GPS-systeem. Dit maakt de locatiemetingen sneller, betrouwbaarder en nauwkeuriger. Op het gebied van GPS is de Forerunner 245 dus zeker uitgebreider!

Materiaal en afmetingen

De garmin Forerunner 245 heeft een chemisch versterk glas met een siliconenband. Het sporthorloge meet 45mm in diameter en heeft een dikte van 11.7mm. Voor deze afmetingen is de 42 gram die het sporthorloge weegt zeer licht. De Forerunner 245 heeft ook een optie waardoor het zeer makkelijk is om deze af te lezen in zonlicht. Er wordt gebruik gemaakt van een 215 bij 180 pixel scherm met een afmeting van 1.23 inch.

De Garmin Forerunner 35 gebruikt dezelf materialeren maar de afmetingen zijn wat kleiner, namelijk: 35.5mm bij 40.7mm. Daarnaast is de 35 ook wat dikker dan de 245 met haar dikte van 13.3mm. De Foreunner 35 is wel lichter met 37.3 gram ten opzichte van de 245 haar 42.0 gram!