fitbit versa 3 hardlopen

Review van de Fitbit Versa 3 – Wel of niet aanschaffen?

Laatste update: 15 juli 2022 door Jidde Wiegertjes

Een goede Fitbit Versa 3 review begint natuurlijk met de voordelen van het model. In de eerste plaats is het dan goed om te weten dat het een verbeterde versie van de Versa 2 is, maar ook een uitgeklede versie van de Fitbit Sense. Dat betekent dus dat je meer functies op je Versa vindt, maar wel voor een geschikte prijs. Dit is alvast een belangrijk voordeel. Zo heeft de smartwatch bijvoorbeeld een speaker ingebouwd gekregen. Daardoor is er gemakkelijk een telefoongesprek te voeren, zonder dat er een smartphone bij komt kijken. Dit geldt ook voor veel van de andere functies.

Fitbit Versa 3 review

Fitbit Versa 3

  • Beoordeeld 8.0/10
  • 6 dagen batterijduur
  • Actieve zones
  • Nauwkeurig GPS-systeem

Ook is het een voordeel dat je het kan koppelen aan de Google Assistent. Het is dus een stuk gemakkelijker om alles aan te sturen met behulp van je horloge. Veel zaken hoef je niet meer zelf in te stellen of te doen. Op die manier draagt een smartwatch zoals de Fitbit Versa 3 eraan bij dat je leven een flink stuk gemakkelijker wordt. 

Het is wel zo fijn om er zeker van te zijn dat je bijvoorbeeld ook alles kan gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld de Google speakers. De functie moet nog wel goed uitgerold worden door de fabrikant. Dit zal op enig moment in de nabije toekomst gebeuren.

Een ander voordeel van het gebruik van een Fitbit Versa 3 is dat het je helpt om voldoende in beweging te blijven. Dit is wat natuurlijk een voorname reden is voor veel gebruikers om voor een smarthorloge zoals deze te kijken. 

Later in deze Fitbit Versa 3 review leer je meer over de functies die je in dit horloge vindt en hoe je daar optimaal van kan profiteren. Dat je prikkels krijgt die bewegingsprikkels worden genoemd, is in ieder geval een voordeel. Zeker ook omdat het zich aanpast aan jouw leven, net zoals de andere functies dat doen op dit horloge. Het is bovendien ook intuïtief te gebruiken.

Wat zijn de nadelen van de Fitbit Versa 3?

Een Fitbit Versa 3 review is niet compleet zonder ook op de nadelen van het model te wijzen. Een belangrijk nadeel is dat er enkele functies zijn die ontbreken. Dat is ook wel te verklaren, het is namelijk het kleinere broertje van de Fitbit Sense. Dat betekent dus dat er minder voor betaald hoeft te worden, maar wel ook dat daarom bepaalde elementen weggelaten worden. Wie dus een complete smartwatch zoekt, heeft met dit model niet het juiste in handen. Al hangt dit af van de vorm van gebruik die je voor ogen hebt. Dit is wel een belangrijke zaak om goed op te letten.

Daarnaast is het een nadeel dat er in het ontwerp voor is gekozen om alles wat kleiner en compacter te houden, behalve de behuizing. Het is dus zaak om heel precies te zijn met het bedienen van de Fitbit Versa 3 via het touchscreen. Terwijl deze wel heel aanwezig is om de pols. Dit is zeker in vergelijking met enkele andere modellen die op de markt zijn wel een nadeel. Het is voor de andere modellen juist vaak zo dat er meer aandacht is voor het scherm en minder voor de behuizing. In plaats van de omgedraaide situatie zoals deze Fitbit die biedt.

Een derde nadeel is dat dit model niet met alles te combineren en te gebruiken is. Zo is de Fitbit Versa 3 bijvoorbeeld niet bruikbaar met smartphones van Huawei. Daardoor kunnen bezitters van deze smartphones niet van alle functies profiteren. Bovendien ontbreken er ook de nodige functies waardoor het smarthorloge lang niet voor elke sport geschikt is om te gebruiken. Wanneer het horloge dus vooral bedoeld is om je sportprestaties te verbeteren, dan is het wel belangrijk om eerst te bepalen of deze wel past bij de sport die jij beoefent. Zo is het bijvoorbeeld niet ideaal voor een triatlon. Dat komt je prestaties dus niet perse ten goede.

Specificaties Fitbit versa 3

Om een goed beeld te krijgen, vind je in deze Fitbit Versa 3 review ook een duidelijk overzicht van de specificaties van dit model. In de eerste plaats is het goed om te weten dat je de meeste vragen die je hebt met ja kunt beantwoorden. Zo is het schokbestendig, kan de smartwatch onder water en is deze bestand tegen stof. Dit betekent dat je het eigenlijk onder nagenoeg alle omstandigheden kunt gebruiken. Dat is belangrijk voor iedereen die het horloge ook buiten het sporten om wil benutten. Dit is alvast een voordeel. Daarnaast heeft het horloge nog veel meer te bieden aan specificaties. Dit komt de bruikbaarheid verder ten goede.

Het scherm van de Fitbit Versa 3 voldoet bijvoorbeeld ook aan alle moderne wensen en eisen. Zo is het natuurlijk voorzien van een touchscreen waarmee je alle functies kunt bedienen. Dat scherm is dan ook nog eens verlicht, zodat het allemaal net wat gemakkelijker te bedienen wordt wanneer de zon niet schijnt. Je kunt bovendien op het scherm direct alles zien wat je moet weten. Denk dan bijvoorbeeld aan de accuduur, maar ook aan de gegevens van de functies die je op dat moment gebruikt. Het zijn allemaal zaken die de bruikbaarheid van het model alleen maar verder verhogen voor de gebruiker.

De Fitbit Versa 3 werkt met iOS en Android. Is voorzien van een mogelijkheden om met de Fitbit App te gebruiken. Zo is het dus gemakkelijk te koppelen aan je smartphone. Het dragen van een horloge gaat met behulp van een vernieuwd polsbandje. Deze werkt met een dubbele lus waardoor het eigenlijk onmogelijk is om het kwijt te raken. De batterijduur hangt af van de mate waarin de functies worden gebruikt, maar kan al enkele uren zijn bij maximaal gebruik. Terwijl het nog veel langer kan duren bij gedeeltelijk gebruik van de verschillende functies. De batterij is op te laden met de lader.

De functies van de Fitbit Versa 3

Een complete Fitbit Versa 3 review bevat ook de nodige informatie over de functies van het smarthorloge. Een belangrijke functie is de ingebouwde GPS die in dit model te vinden is. Dit geeft je meer mogelijkheden om op je horloge te vertrouwen wanneer je activiteiten doet. Voorheen hing dit meer van je smartphone af. Dit komt bovenop veel van de bekende functies die altijd al goed waren in de Fitbit-modellen. Denk dan aan de hartsensor. Al is deze wel ook weer in dit model verbeterd. Dit is natuurlijk belangrijk voor het gebruik bij sporten. Dit is de informatie die je nodig hebt.

Het sporten wordt ook verder gesteund met veel van de andere functies van de Fitbit Versa 3. Zo is het gemakkelijk om allerlei statistieken van een workout op te vragen. Het heeft bijvoorbeeld een afstandsmeter, bewegingsmeter en caloriemeter. Het is daardoor goed mogelijk om het te gebruiken voor allerlei soorten sporten. Het is zelfs zo dat met dit model het sporten in de hand gewerkt kan worden door de werking van de verschillende functies. Dit is zo ingesteld dat er voortdurend prikkels worden gegeven. Het is een goede manier om meer beweging op een dag te krijgen.

Naast de vele mogelijkheden om het sporten verder te verbeteren, zijn er ook allerlei andere functies die de moeite waard zijn om te gebruiken. Zo is het horloge bijvoorbeeld te gebruiken om mee te bellen. Dit is te danken aan de ingebouwde speaker. Die draagt er ook direct aan bij dat er bijvoorbeeld gewerkt kan worden met Spotify. Dit is niet alleen aantrekkelijk om in een ritme te komen tijdens het sporten, maar ook om fijn muziek te kunnen luisteren in rust. Ook dat brengt de Fitbit Versa 3 allemaal met zich mee. Zoals er ook dagelijkse zaken mee te regelen zijn.

Waar het gaat om dagelijks gebruik is het bijvoorbeeld handig om te weten dat de Fitbit Versa 3 allerlei functies bevat om notificaties te ontvangen. Zo is het bijvoorbeeld gemakkelijk te synchroniseren met WhatsApp. Daardoor kan je dus berichten op je smarthorloge ontvangen. Ze zijn bovendien ook te versturen dankzij het touchscreen. Ook het lezen van mail is mogelijk. Het beantwoorden van mail gaat echter wel beter via andere apparaten zoals je smartphone of tablet. Daarnaast is het ook gewoon mogelijk om belgesprekken aan te nemen of op te hangen. De hele bediening verschuift dus van je smartphone naar je pols. Het is daardoor mogelijk om je telefoon in je zak te houden.

Wie de functies wil gebruiken, kan de Fitbit Versa 3 in grote mate naar de eigen vorm van gebruik instellen. Dit maakt het allemaal wel wat gemakkelijker. Wel is het ook belangrijk om de Fitbit-app erbij te gebruiken op de smartphone. Het is goed om te weten dat een deel van de gegevens alleen goed te gebruiken is wanneer daar ook een abonnement bij wordt afgesloten. Wil je je sportprestaties verbeteren door alles beter te meten met behulp van dit smarthorloge? Dan is het dus wel slim om al deze zaken met elkaar te verzorgen en te synchroniseren voor optimaal gebruik van de middelen. Zo haal je alles uit dat wat Fitbit jou te bieden heeft.

Veel gestelde vragen over de Fitbit Versa 3

Heeft de Fitbit Versa 3 ook stressmanagement-functies?

Er is geen stressmanagement-functie te vinden op dit model. Dit is één van de functies die niet is overgenomen uit de Fitbit Sense. Daar zit dan ook het grote verschil in wanneer je het horloge wilt gaan gebruiken. Dit model is meer gericht op de toepassingen op het gebied van activiteiten, dan op het gebied van rust.

Vanaf welk moment werken de functies van Google Assistant?

Op het moment van de release, in augustus 2020, was deze functie nog niet uitgerold. Deze werd echter wel al aangekondigd. Een precieze datum waarop het in gebruik genomen kan worden is niet gegeven. Wel is aangegeven dat dit gedurende de wintermaanden het geval zal zijn.

Is het horloge comfortabel te dragen?

Dit is altijd een belangrijk punt en mag ook in de Fitbit Versa 3 review niet ontbreken. Door de grote behuizing wordt het horloge door sommigen als oncomfortabel ervaren. Aan de andere kant is het design juist curved. Dit betekent dat er veel ronde afwerkingen zijn, waardoor het comfort bij het dragen juist flink hoger gemaakt is. Dit is als een voordeel te zien.

Hoelang gaat de batterij precies mee?

Volgens Fitbit zelf is 12 minuten opladen al genoeg om er 24 uur gebruik van te kunnen maken. Dit hangt natuurlijk af van de mate van gebruik. Bij intensief gebruik van de vele functies, dan kan het zo zijn dat de accu na 5 uur op is. Wie echter het horloge volledig in rust gebruikt, kan er ook van uitgaan dat het tot wel 144 uur met een volle batterij te doen is.

Hoe werkt de GPS-functie?

De functie is in de Fitbit Versa 3 zelf ingebouwd en daardoor direct bruikbaar. De GPS-functie kan je zo instellen dat je er altijd gebruik van kan maken. Dit wordt ook wel de always-on stand genoemd. Dat betekent dat je er overal mee aan de slag kan. Het betekent wel ook dat dit iets vraagt van de accu van je smarthorloge.

Is de Fitbit Versa 3 te personaliseren?

Dit is inderdaad tot op grote hoogte te verzorgen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen uit verschillende soorten wijzerplaten. Op die manier kan je er dan zeker van zijn dat het smarthorloge bij jou past.

Vergelijkbare berichten

8 reacties

  1. Hi,

    Ik las ergens dat je zonder een Fitbit Premium abonnement geen gegevens kan zien als de ademhalingsfrequentie en SpO2. Klopt dat? Dat zou wel zonde zijn namelijk! 🙁

  2. IK kan met mijn fitbit versa 3 geen smsen of inkomende oproepen beantwoorden . Is gekoppeld met een iphone 6s maar dat zou geen probleem mogen zijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *