workout met sporthorloge en bal

Beste goedkope sporthorloges van 2023 voor minder dan 200 euro.

Laatste update: 14 maart 2023 door Jidde Wiegertjes

Moderne sporthorloges zijn zeer complex en worden al snel aangeboden tegen een flinke prijs. Maar, er zijn ook sporthorloges verkrijgbaar voor een betaalbaarder budget. Dit varieert van simpele polshorloges die je alleen de tijd vertellen tot geavanceerde activity trackers die je assisteren tijdens het sporten.

In deze lijst hebben wij de vijf beste goedkope sporthorloges van 2023 voor jou op een rij gezet. Wij hebben gelet op belangrijke onderwerpen, zoals: batterijduur, compabiliteit, gps-metingen, hartslagmetingen en waterdichtheid. Veel leesplezier en succes met je zoektocht naar het beste goedkope sporthorloge.

De 4 beste goedkope sporthorloges van dit moment

Waar moet je op letten bij het kopen van een goedkoop GPS-sporthorloge?

Je kunt verwachten dat bij het kopen van een basismodel je minder functionaliteiten hebt dan bij een geavanceerd gps-sporthorloge. Een geavanceerd sporthorloge is misschien ook makkelijk te gebruiken en zal je niet onnodige functies aanbieden.

Als je een goedkoper sporthorloge gaat aanschaffen kun je jezelf het beste de volgende vraag stellen: Ga je het sporthorloge vaker dan twee keer per week gebruiken voor hardlopen of het uitoefenen van een andere sport? Wanneer het antwoord hierop ja is dan raden wij je aan te kijken naar een meer geavanceerd sporthorloge.

Als je van plan bent om het sporthorloge recreatief te gebruiken dan ben je hier volledig aan het juiste adres. De beste goedkope sporthorloges per categorie worden hieronder omschreven.

Beste goedkope sporthorloge: Garmin Forerunner 45

 • Beoordeeld 8.7/10
 • Beste hardloophorloge
 • Geschikt voor smalle polsen
 • Prijs/kwaliteit is heel goed

De Garmin Forerunner 45 is het beste goedkope sporthorloge van dit moment. Het is niet een verassering dat er een garmin horloge op de eerste plek staat. Met dit instapmodel ben je verzekerd van kwaliteit én een betaalbare prijs.

Dit sporthorloge doet meer dan alleen het bijhouden van je fitness statistieken. Daarnaast is het model zeer gemakkelijk in gebruik. Er worden voor hardlopers de ‘basis-metrics’ gemeten, zoals: snelheid, tijd en afstand. Naast het gebruik voor hardlopen kan de Garmin Forerunner 45 ook slaap, stress, hartslag, body batterij en nog veel meer bijhouden.

Je smartphone is nodig om in de buurt te hebben om optimaal gebruik te maken van de Forerunner 45S. Het sporthorloge heeft geen standalone gps. De batterijduur van dit sporthorloge is 7 dagen in ‘smartwatch-modus’ en 13 uur in gps-modus. Een erg goede score!

Beste goedkope horloge voor dames: Polar Ignite 2

beste_sporthorloge_polar_ignite-removebg-preview

 • Beoordeeld 8.4/10
 • Personaliseerbare wijzerplaat
 • Herstel wordt ’s nachts bijgehouden
 • GPS en GLONASS

De Polar Ignite 2 is een zeer stijlvol sporthorloge met een dunne poslband. Dit maakt het tot het perfecte sporthorloge voor dames. De Ignite 2 van Polar wordt aangeboden voor een relatief goedkope prijs, net onder de twee honderd euro. Hiervoor haal je wel een van de beste Polar horloges in huis!

De Ignite 2 kent geavanceerde slaapmetingen die inzicht bieden in de kwaliteit van je slaap. Ook wordt er inzicht geboden in het herstel van je lichaam tijdens je nachtrust. Hierdoor kan het horloge ideaal advies geven voor jouw trainingen van de volgende dag. Hierdoor kun je precies zwaar genoeg trainen om je lichaam niet te overbelasten.

Beste goedkope horloge voor heren: Samsung Galaxy Watch Active 2

 • Beoordeeld 9/10
 • ECG-metinngen
 • Zwemmen wordt automatisch herkend
 • Draairing verwerkt in de display

Bij het beoordeelen van een heren sporthorloge is het belangrijk om te letten op de polsband en de robuustheid van het horloge. De Samsung Galaxy Watch Active 2 voldoet naar onze mening goed aan de eisen voor een sterk, goedkoop heren sporthorloge.

De Galaxy Watch Active 2 heeft een vernieuwd design gekregen ten opzichte van zijn voorganger, de Active Watch. Er wordt gebruik gemaakt van een touch rand om gemakkelijk te navigeren door de verschillende menu’s dat het horloge je aanbiedt. Dit sporthorloge geeft je direct meer inzicht in je traingingen en je gezondheid en biedt je advies op basis van de ontvangen data.

Bij het aanschaffen van de Watch Active 2 kun je kiezen uit een horlogekast met een formaat van 40mm of 44mm. Meestal is een formaat van 40mm meer geschikt voor de vrouwelijke pols en de 44mm variant voor de mannelijke pols, uitzonderingen hier gelaten. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit twee materialen: Aluminium of roestvrijstaal. Beiden hebben hun voor- en nadelen.

Beste goedkope waterdichte sporthorloge: Garmin Venu SQ

Garmin Venu sq2 sporthorloge

 • Beoordeeld 9/10
 • ECG-metinngen
 • Zwemmen wordt automatisch herkend
 • Draairing verwerkt in de display

De Garmin Venu SQ is volgens ons het beste, goedkope zwemhorloge dat momenteel op de markt is. Met een prijs van ongeveer 150 euro ben je relatief goedkoop uit en ontvang je een sporthorloge van de hoogste kwaliteit.

De Garmin Venu SQ is gemaakt om aan de slag te gaan met je gezondheid. Het is een vrij ‘basis sporthorloge’ wat de hele dag je hartslag bijhoudt. Tijdens het sporten kun je hierdoor zien of je nog een stapje verder kunt. Daarnaast houdt het sporthorloge de hele dag je calorieverbranding bij, je slaap en het aantal stappen dat je iedere dag zet.

Er wordt gebruik gemaakt van een vierkante horlogekast voor de Venu SQ, in tegenstelling tot de Garmin Venu. Het sporthorloge is geschikt om mee te zwemmen in zowel binnen- als buitenwater. Daarnaast is hartslagmeting onder water mogelijk met de Venu SQ.

Beste goedkope sporthorloge met ingebouwde gps: Amazfit GTS 2

Amazfit gts2 sporthorloge

 • Beoordeeld 9/10
 • ECG-metinngen
 • Zwemmen wordt automatisch herkend
 • Draairing verwerkt in de display

De Amazfit GTS 2 is een van de beste goedkope hardloophorloges met ingebouwde gps van dit moment. Het horloge is geschikt voor veel verschillende sporten, zoals: Fietsen, Fitness, hardlopen, outdoor, triatlon en zwemmen.

Er wordt voor het ingebouwde GPS-systeem gebruik gemaakt van zowel GPS als Glonass. Hierdoor is het GPS-systeem, wat ingebouwd zit, erg accuraat. Dit sporthorloge is de goedkoopste uit de lijst maar ook het meest simpel.

Je kunt – naast gps – ok nauwkeurig hartslagzones meten met dit model. Daarnaast zit er een ingebouwde muziekspeler in waardoor je naar je favoriete afspeellijsten kunt luisteren. Met de Amazfit GTS 2 kun je bellen via het horloge als je telefoon in de buurt is. Een aantal nadelen zijn dat je geen eigen applicaties toe kunt voegen (Buienradar bijvoorbeeld) en je niet contactloos kunt betalen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een goedkoop sporthorloge?

Wanneer je een goedkoop sporthorloge gaat aanschaffen is het belangrijk om o.a. te letten op de volgende onderwerpen: Batterijduur, compabiliteit, gps-functies en hartslagmetingen.

Batterijduur

Een belangrijk onderdeel van je sporthorloge is de batterijduur. Er is veel verschil tussen de batterijduren van de verschillende sporthorloges. Sommige modellen hebben een batterijduur van ruim een week, waar anderen het maar een dag volhouden. Als je waarde hecht aan het meten van zowel je sportprestaties als je slaapmetingen is het wenselijk te kijken naar een horloge met een batterijduur langer dan twee dagen.

Let er goed op dat de batterijduur van je sporthorloge een stuk minder wordt wanneer je deze gebruikt in gps-modus.

Compabiliteit

Voordat je een sporthorloge aanschaft is het belangrijk om uit te zoeken of deze compatible is met je smartphone. De Apple Watch Series zijn bijvoorbeeld niet compatible met Samsung telefoons. Doorgaans kun je het volgende stellen:

Apple Watch horloges zijn alleen geschikt voor mensen met een iPhone. Wanneer je gebruik maakt van een samsung horloge werkt deze het beste samen met een Samsung telefoon, maar dit is geen vereiste. Wanneer je gebruik maakt van een sporthorloge met het besturingssysteem WearOS kun je hier bekijken of je smartphone en smartwatch op elkaar aansluiten.

Gps-functies

Het gebruik van ingebouwde gps-sensoren wordt steeds gebruikelijker in sporthorloges, ook bij de goedkopere modellen. Wanneer je een sporthorloge aanschaft is het belangrijk om te kijken of hier een standalone gps-functie in zit. Dit betekent dat het horloge gps-signalen op kan pikken zonder het gebruik van een smartphone.

Hartslagmetingen

Last, but not least, hartslagmetingen. Hartslagmetingen worden gebruikt om in bepaalde hartslagzones te trainen of te kijken of je het trainen een stapje verder kan brengen. De meeste, ook de goedkopere, sporthorloges beschikken over een ingebouwde hartslagmeter. Toch is het ene model nauwkeuriger dan de andere. Polar, Fitbit en Garmin zijn alle drie merken met kwalitatieve hartslagmeters.

Wat is het verschil tussen goedkope en duurdere sporthorloges?

Het verschil tussen goedkope en duurdere sporthorloges zit hem voornamelijk in de functionaliteiten en de nauwkeurigheid. De duurdere modellen zijn, zoals te verwachten, uitgebreider. Denk hierbij aan hoogtemeters, pulse-oximeters, ecg-metingen en uitgebreide slaapmetingen. Voor de meeste mensen is een goedkoop sporthorloge een goede optie. Naast de functionaliteiten speelt ook de nauwkeurigheid een grote rol tussen goedkope en dure sporthorloges. Het is niet zo dat elk duur sporthorloge beter presteert dan elk goedkoop sporthorloge. Maar, doorgaans is dit wel de regel. Wanneer jij het belangrijk vindt dat je sport- en slaapmetingen erg nauwkeurig zijn dan is een duurder sporthorloge misschien meer geschikt.

Wat is het beste goedkope sporthorloge?

Het beste goedkope sporthorloge is de Garmin Forerunner 35 series. Hier bestaan drie variates van, namelijk de Garmin Forerunner 35, 45 en 55. Deze worden allemaal aangeboden voor een prijs tussen de €100 en €200 euro.

Zijn goedkope sporthorloges geschikt voor hardlopen?

Ja. Ook goedkopere sporthorloges zijn geschikt om mee te hardlopen. Wanneer je gaat hardlopen heb je veelal hartslagmetingen, gps-signalen en hardloopmetingen nodig. De horloges die hier worden besproken hebben dit allemaal ingebouwd in het horloge.

Kan je strava downloaden op een goedkoop sporthorloge?

Dit kan zeker. Met name de garmin horloges zijn geschikt om te gebruiken als hardloophorloge. Maar, ook de overige goedkope horloges in deze lijst zijn geschikt voor strava.

Vergelijkbare berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *