apple-watch-ios7-smartwatch
|

WatchOS7: wat is nieuw en wat mag je verwachten?

Laatste update: 15 juli 2022 door Jidde Wiegertjes

Door de jaren heen is het operating system van de Apple Watch steeds beter en krachtiger geworden. De Apple Watch series zijn waarschijnlijk de beste smartwatches op de markt. Al was dat in recent jaren misschien iets minder aan de orde dan voorheen. Met de komst van WatchOS 7 zou dat echter weleens sterk kunnen veranderen. Volgens de kennis zal deze update van het systeem voor wel heel veel veranderingen kunnen zorgen. Het systeem moet de basis vormen voor de nieuwe Apple Watch die gepresenteerd gaat worden. Dit is immers de gebruikelijke koers van de fabrikant. Een nieuw apparaat komt met een nieuw operating system.

Wat wordt verwacht met de komst van Watch OS7?

Wachten tot het juni is

Het is eigenlijk voor de fans nu vooral wachten tot het juni is. Dan is de WWDC 2020. Dit jaar is die alleen online te volgen. Dat neemt niet weg dat verwacht mag worden dat Apple weer flink uitpakt met teasers voor alle nieuwe producten en updates. Daar zal dus zowel de nieuwe Apple Watch 6 als het watchOS 7 voor het eerst echt te zien zijn. Op dit moment is het dus vooral zaak om het te doen met de zaken die in het geruchtencircuit de ronde doen. Dit is echter wel al flink veel. Daardoor kan je nu al zien wat de software die in september 2020 komt je zal opleveren.

De releasedatum van watchOS7

De teasers van watchOS 7 mogen dan in juni komen, maar de echte releasedatum ligt nog iets verder in het jaar. De kans is groot dat het operating system zo ongeveer vanaf september beschikbaar zal komen. Dit is namelijk ook de periode waarin de nieuwe smartwatches van de fabrikant in de winkel te vinden zijn. Zoals voor meer producten geldt. De releasedatum is eigenlijk ook pas het eerste moment waarop echt volledig duidelijk zal zijn wat je mag verwachten van de nieuwe software. Het is wel leuk om te zien wat er nu al geboden wordt.

Gemakkelijk in gebruik te nemen

Het goede nieuws over watchOS 7 is dat het zoals altijd gratis zal zijn voor de gebruikers van Apple. Tenminste, daar mag wel van uitgegaan worden. Dit is namelijk tot op heden altijd de gebruikelijke manier van werken geweest van de fabrikant. Normaal gesproken kos teen update of upgrade van het operating system de gebruikers niets. Hoewel het soms wel voorkomt dat een bepaald systeem niet werkt met de wat oudere modellen van een bepaald product. Dit is dus wel iets om op te letten. Aan de andere kant werkt het wel perfect met de nieuwste modellen natuurlijk.

Wat weten we al?

Er is natuurlijk al de nodige informatie gelekt over de watchOS 7 update. Zo zeggen verschillende bronnen dat het niet goed zal werken met de Apple watch series 1 en de Apple Watch 2, maar wel met alle andere modellen. Wel is het zo dat de andere oudere modellen er flink profijt van hebben. Het monitoren van bloedwaarden zal bijvoorbeeld beter beschikbaar worden. Net zoals de mogelijkheden voor slaap tracken beter worden voor de oudere modellen met dit nieuwe operating system. Dit zijn natuurlijk flinke voordelen wanneer dit daadwerkelijk zo blijkt te zijn voor de update.

Wensen van de liefhebbers

Naast een aantal geruchten over wat er gaat gebeuren met de watchOS 7, zijn er vooral ook heel veel wensen te horen. Liefhebbers hebben wel ideeën over wat er moet gebeuren om van het nieuw systeem een succes te maken. Zo wordt gesproken over betere mogelijkheden om energie te besparen. De batterij van de huidige Apple Watch gaat niet lang genoeg mee en dat komt vooral door de energie die het huidige operating system nodig heeft. De Power Reserve mode van nu, is daarvoor niet de ideale optie. Liever zien liefhebbers de batterij in gedeeltes gespaard worden met meer beperkte modes.

Verbeteringen in het tracken van slaap

Langer met de batterij kunnen doen is voor veel mensen ook een wens om een andere reden. Verwacht wordt dat watchOS 7 ook meer mogelijkheden gaat bieden om je slaap goed te tracken. Het is dan natuurlijk wel heel belangrijk dat de smartwatch ook gewoon gedurende de nacht optimaal gedragen kan worden. Apple is altijd al een voorloper in slaap tracken geweest en er is nog heel veel meer mee mogelijk door de software te verbeteren. Wanneer daar dus ook een betere batterij aan wordt toegevoegd, dan kan dat alleen maar voordelen opleveren.

Veranderingen in de watch face

Ook is er veel rumoer rondom de watch face. Dit zou ook weleens flink kunnen gaan veranderen. Een gerucht dat sterk is, is dat de nieuwe lay-out de naam Inforgraph Pro krijgt. Daar komen dan een aantal nieuwe meters bij. Zo heb je direct zicht op je snelheid en afgelegde afstand als je reist. Een ander gerucht is die van International. Dit is een optie waarmee je je watch face kan aanpassen naar het land waar je je op dat moment bevindt. Hoe dit zich precies ontvouwt, moet nog duidelijk worden.

Photos zien en delen

Ook foto’s zijn een voor watchOS 7 een optie voor de watch face. Je kunt beelden bewerken met je iPhone of Apple watch en die dan vervolgens gebruiken. Er wordt zelfs gezegd dat er opties komen om een groepsafbeelding voor meerdere Apple watches te kunnen gebruiken voor wanneer jij met vrienden of familie bij elkaar komt en de horloges staan met elkaar gesynchroniseerd. Dit voedt ook de geruchten voor de mogelijkheid om een watch face te kunnen delen met elkaar via een app.

Meer ouderlijk toezicht op de Apple watch

Met watchOS 7 moet het ook mogelijk worden voor ouders om meer toezicht te houden op het Apple Watch van hun kind. Dit kan op meerdere manieren. Zo komt er een feature met de naam Scooltime die bepaalde functies begrenst, zoals het gebruik van verschillende apps. Ook de mogelijkheden met betrekking tot muziek luisteren worden dan beperkt. De mogelijkheid wordt Schooltime genoemd omdat het de bedoeling is dat de limieten op bepaalde tijden gelden. Bijvoorbeeld wanneer het kind op school zit. De rest van de dag worden de beperkingen dan opgeheven in het systeem. Deze geruchten klinken vrij sterk.

Vergelijkbare berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *