De beste Garmin Sporthorloges op een rijtje

Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  Garmin is een van de beste producenten van Sporthorloges op de markt. Ze fabriceren eigenlijk alleen maar A-merk producten. De afgelopen jaren heeft Garmin erg veel Verschillende Garmin horloges op de markt gebracht, voor verschillende budgetten. Momenteel zijn de Garmin Forerunner 45, Forerunner 245 en Forerunner 945 op de markt. Dit zijn allemaal verbeterde versies van de 35, 235 en 935. Daarnaast heb je ook nog de Garmin Vivoactive 3, Garmin Vivomove HR en de Garmin Fenix 5 Plus op de markt. Met het ruime aanbod van Garmin kunnen zij op verschillende budgetten inspelen. Alle Sporthorloges zijn gemaakt om sport- en slaapprestaties te verbeteren. Ze bieden stuk voor stuk erg veel functionaliteiten en zijn meer dan gebruiksvriendelijk.

  Basisinformatie over de beste sporthorloges van Garmin

  Om een idee te krijgen van wat voor sporthorloge jij nodig hebt; zullen wij hier een introductie geven over de belangrijkste Garmin sporthorloges. Over elk van deze sporthorloges is een uitgebreide review geschreven die je naar eigen inzicht kan bekijken. Veel succes met het maken van je keuze voor een van de beste merken op het gebied van sporthorloges, Garmin!

  Garmin Forerunner 235 

  De Garmin Forerunner 235 is in 2015 op de markt gekomen, en is het jongere broertje van de vernieuwde versie, de Garmin Forerunner 245. De Forerunner 235 en 245 verschillen niet erg veel op een paar kleine ‘quality-of-life’ updates na. Het is momenteel het beste sporthorloge van Garmin op de markt en is het meer dan waard. Met zeer nauwkeurige metingen, een hele goede batterijduur en een breed scala aan mogelijkheden verdient dit model zeker zijn plekje op nummer een. 

  Lees hier de volledige review van de Garmin Forerunner 235.

  Display  

  Het horloge maakt gebruik van een 1,2 inch 240 x 240 pixels kleuren display scherm. Er wordt gebruik gemaakt van vijf fysieke knoppen waarmee je het horloge bedient. Net zoals bij de Forerunner 35 is dit soms erg handig, omdat je tijdens het sporten last kan hebben van zwetende handen. Hierdoor kan een touchscreen scherm soms minder goed reageren. Het home menu is volledig te personaliseren naar eigen wensen en is erg gemakkelijk om op te navigeren. 

  Nauwkeurigheid van de gegevens 

  De Garmin Forerunner 235 kent uitzonderlijke metingen. Het is mogelijk om je hartslag, sporten en slaap heel uitgebreid te meten. Daarnaast is er ook een GPS-tracker aanwezig in het horloge dat meer dan naar behoren werkt. Het enige wat ontbreekt qua metingen is een barometrische altimeter. Deze sensor kan traptreden tellen, en ontbreekt dus helaas niet de Forerunner 235. Maar het is wel mogelijk om bijvoorbeeld het zuurstofniveau in je bloed te meten met de pulse-oximeter. Dit zijn voor veel mensen geen keuzebeslissende functies; maar is wel handig om erbij te benoemen. 

  Sporten 

  De Forerunner 235 is zeer geschikt voor vrijwel elke sport en maakt het horloge dan een zeer goed multisporthorloge. Het horloge is geschikt om mee te fietsen, zwemmen, hardlopen, fitness en te roeien. Maar zo zijn er nog veel meer sporten waarvoor dit horloge gebruikt kan worden.  

  Ik zou wel aanraden dat wanneer je een fanatieke zwemmen bent, je naar een andere optie kijkt. Er is namelijk wel een zwemtracker aanwezig in de Forerunner 235, maar deze is niet heel uitgebreid. Voor zwemmen zijn er betere opties dan de 235. Dit maakt het horloge dan ook minder geschikt voor het beoefenen van triatlons. Wanneer je een triatlon wil beoefenen zou ik eerder de Garmin Forerunner 935 aanraden. Die sluit perfect aan voor de triatleet! 

  Het meten van je stress niveau 

  De Forerunner 235 is heel goed geschikt om je stressniveaus te meten. Dit wordt gedaan door je energieniveau te bepalen en op basis van schommelingen analyses te doen. Deze gegevens worden gecombineerd met je hartslaggegevens. Je kan met de ‘body-battery’ functie op het horloge zien hoe het staat met je energieniveau en je stressniveau. Dit zijn hele handige functies om je dagen zo goed mogelijk door te komen. Ook kan deze functie helpen bij het maken van de juiste keuzes. 

  Garmin Forerunner 35 

  De Garmin Forerunner 35 is een van de goedkopere sporthorloges van Garmin op de markt. Het horloge heeft een ingebouwde polshartslagmeter waarmee je tijdens het sporten je hartslag makkelijk en nauwkeurig kunt meten. Qua design is de Garmin Forerunner 35 niet heel speciaal. Het horloge heeft een simpel en elegant design wat hem geschikt maakt voor mannen én voor vrouwen!

  Bekijk hier de mooiste sporthorloges voor vrouwen van 2019. De Garmin Forerunner 35 komt in vier verschillende kleuren. De kleuren waarin het horloge beschikbaar is zijn: Wit, zwart, groen en blauw.  

  Een van de voordelen van de Forerunner 35 is dat deze een groot scherm heeft. Daarnaast zijn de hartslag- en sportmetingen die het horloge doet zeer nauwkeurig. Ook wordt de Forerunner 35 tegen een zeer goedkope prijs aangeboden; vooral in vergelijking met de andere modellen van Garmin. 

  garmin forerunner 35 kleuren

  Belangrijke functies van de Forerunner 35 

  Een aantal belangrijke functies van de Forerunner 35 zijn: 

   De Garmin Forerunner 35 kent geen touchscreen, wat veel sporters juist heel fijn vinden. Bij het gebruik van touchscreen schermen kunnen er wel eens problemen ontstaan omdat deze moeilijk te bedienen zijn wanneer je zweet. En logischerwijs zweet je erg veel tijdens het sporten.  

  Een nadeel van het horloge is wel dat de siliconen polsband niet te vervangen is. Dus wanneer je wat problemen ervaart met het bandje kan je niet gemakkelijk een andere erop zetten.  

  De Garmin Forerunner 35 is volledig waterdicht maar is niet geschikt om mee te duiken of te snorkelen. Het horloge kent waterdichtheid tot 5 ATM wat genoeg is om normale binnen- en buiten zwemtrainingen mee te doen! 

  Beste hartslagmeter bestgekocht

  Nauwkeurigheid van het horloge 

  De metingen van de Garmin Forerunner 35 zijn heel nauwkeurig. Dit geldt voor de hartslagmetingen, GPS-metingen en sport-metingen. De metingen zijn vaak iets minder nauwkeurig dan de duurdere modellen, zoals de Forerunner 235 of 935; maar dit is heel begrijpelijk voor een sporthorloge van deze prijs. Ook is de hartslagmeting niet zo nauwkeurig als bij bijvoorbeeld een borstband. Wanneer je hartslagmetingen voor je sporthorloge wilt die honderd procent nauwkeurig zijn is een borstband zeker waard om te bekijken. 

  Slaapmetingen 

  Ook de Garmin Forerunner 35 kan slaapmetingen uitvoeren, en nog goed ook. Ondanks een aantal kleine foutjes die wij opgemerkt hebben bij de slaapmetingen is het totaalplaatje erg goed. Het horloge kan bijvoorbeeld bijhouden hoe vaak je wakker bent geworden, hoelang je in elk stadium van je slaap verkeert en geeft cijfers over de kwaliteit van je slaap. Het meten van je slaap kan heel erg handig zijn om zo de kwaliteit van je slaap bij te houden en stap bij stap te verbeteren.

  Conclusie

   De Garmin Forerunner 35 is zeer geschikt voor iedereen die zichzelf een ‘normale’ sporter beschouwd. Wanneer je een iets professionelere sporter bent is het aan te raden om te kijken naar bijvoorbeeld de Garmin Forerunner 235, 935 of de Garmin Vivoactive 4. De metingen van de Garmin Forerunner 35 zijn erg goed voor de prijs waarvoor die aangeboden wordt; en er zijn bijna geen nadelen te vinden voor het horloge. Een van de grootste nadelen is dat het siliconen polsbandje niet te vervangen is. Daarnaast zou ik, wanneer je een sporthorloge wilt alleen voor zwemmen, een ander model aanraden. Bekijk hiervoor de lijst van de beste zwemhorloges. 

  Sluit Menu