Contactloos betalen met een sporthorloge of smartwatch?

Contactloos betalen met een sporthorloge of smartwatch kan via de mobiele betaaldienst die door de fabrikant van het horloge wordt aangeboden. Voorbeelden hiervan zijn Garmin Pay en Fitbit Pay, die eerder zijn genoemd. Om contactloos te betalen met een sporthorloge of smartwatch moet je de volgende stappen volgen:

1. Voeg je betaalkaart toe aan de mobiele betaaldienst: Ga naar de app van de mobiele betaaldienst (bijvoorbeeld Garmin Connect of Fitbit) en voeg je betaalkaart toe.
2. Koppel je sporthorloge of smartwatch aan de app: Koppel je sporthorloge of smartwatch aan de app van de mobiele betaaldienst en volg de instructies.
3. Maak een betaling: Om een betaling te maken, houd je je sporthorloge of smartwatch in de buurt van de contactloze betaalterminal. De betaalterminal zal de betaling verwerken en je horloge zal een bevestiging geven dat de betaling succesvol is afgerond.

Het is belangrijk om te weten dat niet alle sporthorloges of smartwatches contactloos betalen ondersteunen en dat de beschikbaarheid van de mobiele betaaldienst per land kan verschillen. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je betaalkaart geschikt is voor contactloos betalen en dat je voldoende saldo op je rekening hebt staan om de betaling te kunnen voltooien.