Welke App is het beste voor je zwemprestaties?

Recentelijk kreeg ik de volgende vraag: ‘Wat is nou precies de beste App voor het een sporthorloge voor het zwemmen?’ Daarom heb ik besloten om wat tijd te nemen om dit uit te leggen voor iedereen die hierin geïnteresseerd is!

 Er zijn een aantal belangrijke onderdelen van de Apps voor het zwemmen. Maar we gaan eerst bespreken wat belangrijk is en waarvoor het gebruikt wordt!

De SWOLF

De Swolf is een samenvoeging van de woorden ´zwemmen en golfen´. De SWOLF kan belangrijk zijn maar ook verwarrend. De SWOLF is een manier om je efficientie te meten. Hoe hoger de SWOLF-score hoe beter je efficientie. Efficientie heeft weer direct invloed op je energie verbruik dus je kwaliteit van trainen. De SWOLF is dus een fijne manier om meer uit je trainingen te halen. De Speedo On App maakt gebruik van de SWOLF techniek. Je kan je SWOLF op twee manieren verbeteren. De eerste is om sneller te zwemmen, en de tweede is om minder slagen te maken. Beide deze resultaten hebben direct invloed op je SWOLF. Een manier om sneller, beter te leren zwemmen is door je te focussen op je techniek.

Welke zwemapp moet je gebruiken?

De Speedo On App is de nieuwste app van speedo die speciaal gemaakt is voor het bijhouden van je zwemtrainingen. Deze synchroniseert perfect met de waterdichte activity-trackers en sporthorloges en kan hierdoor goed gegevens bijhouden. Als je geen wearable hebt die samenwerkt met deze app dan kan je deze manueel uploaden na de training. Bekijk hier al onze beste zwemhorloges die compatible zijn met je horloge! De Speedo On app is de vervanger van speedo fit omdat de samenwerking niet voorzette. De Speedo On app is een goede verbetering op zijn voorganger!

Interval trainen

Interval is een deel van de training waar je voor korte tijd; intensief traint met tussenpauzes. Het voordeel van interval trainen is dat het zeer goed is voor de sprint-conditie en dat het goed op te bouwen is. Voor de wearables is interval soms moeilijk te meten, dit hangt af van de tijd die weergegeven wordt en de combinatie met de apps.

Als je vragen en of opmerkingen hebt hoor ik het graag! U kunt ons contacteren via het contactformulier.