Beste smartwatch voor je kind in 2023: Een slim horloge voor de kleine pols.

Laatste update: 22 juni 2023 door Jidde Wiegertjes

Een smartwatch hoeft niet alleen maar voor volwassen te zijn; sterker nog, er is nu een uitgebreide variatie aan smartwatches die speciaal voor kinderen of tieners gemaakt worden. Sommige bieden spelletjes, sommige bieden ontwikkeling en andere bieden ouders een goed inzicht in de locatie van hun kinderen.

Deze lijst omschrijft de beste smartwatch voor kinderen van 2023. Er zitten ook wat fitness trackers verwerkt in deze lijst die wij relevant vinden voor kinderen. Dus ben jij op zoek naar het beste smartwatch kind? Dan ben je hier op de juiste plek.

In de zomeravonden wil je graag dat je kinderen actief blijven, in plaats van dat ze binnen blijven en Fortnite spelen. Een kinder smartwatch helpt je kind om actief te worden en te blijven, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek (1).

Is je kind al wat ouder, dan is het ook waardevol om onze lijst van de beste smartwatch te bekijken (voor zowel kinderen als volwassenen).

Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat je als ouder zelf handig gebruik kunt maken van de functies op het model dat je kiest. Het is daarom goed om de verschillende opties eens te bekijken.

Beste 4 smartwatches voor een kind van 2023

 1. Fitbit Ace 3 : Het beste smartwatch voor je kind
 2. Garmin Vivofit Jr 3 : Het beste gps horloge voor je kind.
 3. Apple Watch SE : Beste kinder smartwatch om te bellen.
 4. Kuus GPS horloge : Beste Kuus smartwatch voor je kind

Hoe vind je de beste smartwatch voor je kind?

Er zijn veel onderdelen en specificaties waar je rekening mee moet houden wanneer je een smartwatch voor je kind wilt aanschaffen. Sommige modellen zijn puur voor entertainment, waar andere modellen zich meer richtten op de ontwikkeling van je kind.

Als je een actieve familie bent, of een actief kind hebt, dan zijn de Fitbit Ace 3 en de Fitbit Ace 2 de beste smartwatches om je kind actief te houden. Deze trackers van Fitbit zorgen ervoor dat je kind gemotiveerd wordt om actief te blijven.

Sommige kinder smartwatches zijn gebouwd met veiligheid in het achterhoofd. Hier zit vaak een ingebouwde GPS-tracker in waarmee ouders zeker kunnen weten waar hun kinderen zich bevinden, in geval van noodgevallen.

Hier hebben rekening mee gehouden in het opstellen van deze lijst. Lees hieronder verder om meer te weten te komen over de beste smartwatch voor jouw kind:

Overzicht van de 5 beste smartwatches voor je kind van dit moment.

1. Beste smartwatch kind van 2023: Fitbit ace 3 kids

 • Beoordeeld 9.2/10
 • Speciaal voor kinderen
 • Batterijduur van 5 dagen
 • Nauwkeurig GPS

De Fitbit Ace 3 is de derde kinder smartwatch in een series succesvolle trackers. Met de Ace 3 motiveer jij je kind om elke dag genoeg te bewegen. De smartwatch houdt het aantal gezette stappen en het aantal verbrande calorieën elke dag bij. De smartwatch is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Fitbit applicatie

De smartwatch kan zijn vriendjes of vriendinnetjes uitdagen door middel van spelletjes via de Fitbit App. Dit stimuleert niet alleen je eigen kind om meer te bewegen, maar ook zijn omgeving. Een positief resultaat voor iedereen.

Is de Fitbit Ace 3 waterdicht?

De Fitbit Ace 3 is waterdicht tot 50 meter diepte. Dit maakt deze kinder smartwatch geschikt voor zwemmen in zowel een zwembad als in open water. Maar ook tijdens een waterballonengevecht hoeft je kind geen zorgen te maken over het kapotgaan van zijn mooie, nieuwe smartwatch.

Naast waterdichtheid houdt de Ace 3 ook het slaapritme van je kind in de gaten. Hierdoor krijgen jiji en je kind inzicht in het slaappatroon en kan je bijhouden of je kind genoeg slaap krijgt.

Gezinsaccount met ouderweergave

Als ouder kan je bij de Fitbit Ace 3 een gezinsaccount met ouderweergave maken. Hierdoor kun je de activiteit van je kind bekijken en goedkeuren welke contacten ze allemaal toevoegen. Kinderen zelf hebben alleen toegang tot statistieken. Denk hierbij aan het aantal gezette stappen, bewegingstijd en het slaappatroon. Je kind kan niks zien over zijn gewicht, bmi of andere sociale informatie. Dit zorgt voor een beschermde privacy van je kind.

2. Garmin vivofit jr Beste koop smartwatch voor je kind

 • Beoordeeld 8.5/10
 • Speciaal voor kinderen
 • Batterijduur van 365 dagen!
 • Met slaapmeting

De Garmin vivofit junior 3 activity tracker is een kindervriendelijke kinder smartwatch die gebruik maakt van een kleurrijk display, uniek design en een bijzonder lange batterijduur. De vivofit junior 3 is gemaakt om kinderen te motiveren in beweging te blijven. Dit wordt gedaan met de nieuwe getimede activiteiten waarmee je vriendjes of vriendinnetjes kunt uitdagen. De smartwatch daagt je kind uit om in beweging te blijven.

Duurzaam materiaal wat beschermd tegen avontuur

Deze smartwatch is bescherm tegen avontuur. Van het schoolplein tot het voetbalveld of het zwembad. De bandjes die gebruikt worden voor de smartwatch zijn oprekbaar en verstelbaar. Hierdoor blijft het bandje altijd stevig om de pols zitten. Daarnaast is het gemaakt van het meest duurzame materiaal.

Batterijduur van een jaar: nooit de batterij opladen!

De Garmin vivofit junior 3 heeft een waterproof bandje, wat het model geschikt maakt om mee te douchen. De batterijduur van de kindersmartwatch kan oplopen tot een jaar. Dit is erg uitzonderlijk voor een wearable. Hierdoor heeft je kind eigenlijk altijd een opgeladen smartwatch. Het is daarnaast mogelijk om de batterij simpel te vervangen. Opladen van je smartwatch is dus niet nodig met de vivofit junior 3!

Naast de batterijduur heeft de vivofit jr 3 ook een applicatie voor ouders. Hiermee kunnen ouders taken beheren, beloningen uitdelen en samen met hun kind ervoor zorgen dat ze meer bewegen. De vivofit junior 3 zorgt kan stappen tellen, slaaptijd meten en dagelijks aanbevolen activiteiten vastleggen. Daarnaast zijn er extra opties om herinneringen in te stellen.

Contact in verband met noodgevallen

In geval van nood kan je een noodsituatie opstellen. Hierdoor kan een kind gemakkelijk (ICE-contacten) inschakelen via zijn smartwatch.

Een van de nadelen van deze smartwatch is dat er geen ingebouwd GPS-systeem in de smartwatch aanwezig is. Wanneer dit voor jou kind belangrijk is, of voor jou als ouders, raden wij je aan te kijken naar de Fitbit Ace.

3. Apple Watch SE: De beste smartwatch voor oudere kinderen

 • Beoordeeld 9.6/10
 • Optische hartslagmeting
 • Geavanceerde sensoren
 • De beste kwaliteit

De Apple Watch SE is naar onze mening de beste smartwatch voor oudere kinderen, of tieners. Met de Apple Watch SE kom je ook in een water hoger segment terecht. Dit zorgt ervoor dat de smartwatch niet geschikt is voor een kind die waarschijnlijk niet zorgvuldig genoeg ermee omgaat.

De Apple Watch SE is smartwatch die inspireert om gezonder te leven. Het display is vergelijkbaar met de apple watch series 6. Er zit een valdetectie, kompas en always-on hoogtemeter ingebouwd in de smartwatch. Daarnaast maak je keuze uit tientallen verschillende trainingsmogelijkheden. Denk hierbij aan metingen voor hardlopen, wielrennen, fitnessen, zwemmen, hiken, bolderen en nog veel meer!

Comptabiliteit van de Apple Watch SE

De Apple Watch SE is niet geschikt voor elke smartphone. Wij raden je aan om deze smartwatch alleen te kopen als je kind ook beschikt over een iPhone. De vereiste voor het gebruik hiervan is een iPhone 6s of nieuwer die samenwerkt in combinatie met iOS 15 of hoger.

Kan deze Apple Watch SE slaap meten?

Ja, de Apple Watch SE maakt gebruik van slaapmetingen. De nieuwe slaap applicatie zorgt ervoor dat je elke avond je benodigde uren slaap haalt. In combinatie met deze app is het makkelijker om routine te ontwikkelen in je slaap door het inzichtelijk maken van je slaappatronen. Dit is voor jonge kinderen of tieners vaak een lastige opgave door te toename van afleiding en blauw licht. De Apple Watch SE heeft een bewezen positief resultaat op slaapkwaliteit, mits je hier serieus mee omgaat.

SOS-meldingen en valdetectie

Een reden om de Apple Watch aan te schaffen, in tegenstelling tot diverse anderen smartwatches, is de mogelijkheid tot valdetectie en SOS-meldingen. In deze smartwatch zit een ingebouwde versnellingsmeter en een gyroscoop waardoor de SE kan detecteren wanneer je een harde smak maakt. Wanneer je hierna niet meer beweegt, of kunt bewegen, worden de hulpdiensten ingeschakeld. In een noodsituatie kan je gemakkelijk aan de zijkant van je smartwatch de SOS-knop indrukken waardoor de hulpdiensten ingeschakeld worden op basis van je locatie.

4. One2track Connect Touch GPS : Beste kinder smartwatch om te bellen

 • Beoordeeld 7.8/10
 • GPS horloge
 • Zelfstandig bellen
 • Werkt in heel Europa

Wat zijn nu de belangrijkste kenmerken van een smartwatch voor een kind? In de eerste plaats gaat dat om de plaatsbepaling en in de tweede plaats om de mogelijkheid om te bellen. Dat betekent dus dat je een model zoals de one2track Connect Touch kiest. Die heeft beide functies namelijk gewoon goed op orde. Daardoor kan je dus heel gemakkelijk kijken waar jouw kinderen zich bevinden. Ook kan je net zo gemakkelijk contact met ze opnemen. Het is zeker de moeite waard om beide kanten eens te bekijken. Je weet dan direct wat dit model zo goed maakt.

Zit er een ingebouwde simkaart in de One2track connect go?

Een smartwatch waarin gebruikgemaakt wordt van een eigen simkaart heeft natuurlijk de nodige voordelen. Een smartwatch voor een kind met gps van het hoogste niveau helpt je namelijk om altijd zeer nauwkeurig te bepalen waar ze te vinden zijn.

De gps-functie die in deze horloges is gebouwd is voor ouders misschien wel één van de belangrijkste uitvindingen in decennia. Het geeft je namelijk wel heel veel meer rust dan voorheen het geval was. Alleen al om die reden kies je voor een goed ontwikkeld model zoals de one2track Connect Touch. Daar zit dan een optimale tracker in.

Met een smartwatch voor je kind bellen wordt ook een stuk makkelijker wanneer je voor de Connect Touch kiest. Zo programmeer je bijvoorbeeld de belangrijkste telefoonnummers heel gemakkelijk in. Zo is iedereen die ertoe doet, zoals de ouders en broers en zussen, heel simpel te bereiken.

In geval van nood

En als er dan echt een geval van nood is, dan kan je jouw kind ook nog aanleren om de SOS-functie te gebruiken. Bellen wordt heel gemakkelijk gemaakt zo. Dat dit model van de Nederlandse fabrikant er ook nog eens gewoon goed uitziet, maakt het voor jouw kinderen ook veel aantrekkelijker om het gewoon te dragen.

5. One2track Connect go

 • Beoordeeld 9/10
 • Zelfstandig GPS
 • Batterijduur van 3 dagen
 • Bij bellen kun je locatie zien.

Een smartwatch voor jouw kind met belfunctie is handig. Het is alleen wel zo fijn wanneer het slimme horloge nog net wat meer kan dan bellen alleen. Het versturen en ontvangen van zowel geschreven als gesproken berichten is hier een voorbeeld van.

Het maakt het communiceren allemaal net wat gemakkelijker. Dat neemt niet weg dat het fijn is dat er ook een SOS-functie op zit en dat de horloges uit de one2track Connect-reeks, zoals de Go, ook voorzien zijn van een telefoonboek waarin je enkele nummers kunt opslaan zodat je gemakkelijk te bereiken bent.

Waar werkt het gps-systeem?

Deze smartwatch voor je kind is ook nog eens heel gemakkelijk in gebruik. Het is namelijk altijd en overal mogelijk om ermee aan de slag te gaan. Het werkt namelijk in heel Europa. Wanneer jullie dus samen op vakantie gaan naar één van de warmere oorden op het continent, dan werkt de GPS ook gewoon. Dat maakt het allemaal wel zo handig.

Slim horloge voor op vakantie

Ook op vakantie wil je immers wel de zekerheid hebben dat jullie elkaar gewoon altijd kunnen vinden en een oogje in het zeil kunnen houden. Alle reden om voor dit model te kiezen wanneer je je kind een slim horloge wilt omdoen.

Bovendien kan je zelf ook de nodige inzichten opdoen wanneer de smartwatch door je kind gedragen wordt. Het is namelijk zo dat je met behulp van de app van de maker one2touch allerlei informatie kunt opvragen. Denk bijvoorbeeld aan gegevens over het verbruik.

Ook het opwaarderen van de prepaidkaart die in het slimme horloge zit is op deze manier te verzorgen. Dat maakt het ook wel zo aantrekkelijk. Juist ook omdat je er dan zeker van kunt zijn dat er altijd voldoende mogelijkheden zijn voor je kind om jou te bellen wanneer dit nodig mocht zijn.

6. Optible babino: Beste goedkope smartwatch voor je kind

 • Beoordeeld 6/10
 • Inzicht in gezondheid
 • Inzicht in sport
 • Zelfstandig gps

Kies je een smartwatch voor je kind, dan wil je wel het liefst dat het een echt kinderhorloge is. Het moet er qua design en kleurgebruik wel ook gewoon leuk uitzien. Mooie, felle blauwe kleuren zijn hier goede voorbeelden van. Dat maakt het voor de jeugd een stuk aantrekkelijker om het horloge ook daadwerkelijk te dragen. 

Dit is in ieder geval een eerste voorwaarde om er zeker van te zijn dat je alles uit de mogelijkheden van dit slimme sieraad haalt. Dat is dan de volgende stap waar je naar kijkt bij de keuze.

Op zoek naar een kindersmartwatch met een belfunctie?

In dat geval gaat het bijvoorbeeld om een smartwatch voor jouw kind met belfunctie. Met het telefoonboek van 10 nummers is het gemakkelijker mogelijk om oproepen te ontvangen op het slimme horloge.

Zo kan je dus heel simpel altijd contact maken met je kind. Dit hoeft niet lastig te zijn, want doordat het een horloge betreft is vergeten of kwijtraken niet meer aan de orde. Het zit gewoon altijd om zijn of haar pols. Dat maakt het voor jou ook wat simpeler om ze te bereiken wanneer jij dat nodig hebt. Ook om die reden kies je voor het smarthorloge.

Heeft de optible babino een gps functie?

Dat doe je bijvoorbeeld wanneer je ziet dat ze wat verder van huis gaan. Dit is te danken aan de GPS-functie die erin te vinden is. Het is voor de meeste ouders zo dat het wel heel aantrekkelijk is om gewoon te kunnen zien waar de kinderen op elk gewenst moment zijn.

Dit geeft je de inzichten die je nodig hebt. Omdat de batterijduur van de smartwatch voor je kind tot wel 70 uur kan oplopen, is het alleen maar gemakkelijk te noemen om alle inzichten te krijgen die je nodig hebt. Dat is wat uiteindelijk de Maoo Optible Babino op de zesde plek bent.

7. Kuus W2 gps horloge: Beste smartwatch met gps

 • Beoordeeld 8/10
 • Voor Android én iOS
 • Gebruiksvriendelijk
 • Zeer nauwkeurig, zelfstandig GPS-systeem

Een smartwatch voor een kind wordt ook wel een GPS horloge genoemd. Dit komt natuurlijk vooral doordat het voor veel ouders als een belangrijke functie wordt gezien dat je beter in het oog kunt houden waar ze nu eigenlijk gebleven zijn wanneer ze aan het buitenspelen zijn. 

Dit is dan ook wat het KUUS GPS horloge voor je kind tot een geschikt model voor deze toplijst maakt. Je kunt namelijk heel gemakkelijk vanaf je eigen smartwatch zien waar ze zich op dat moment vinden. Dit is echter lang niet het enige.

Kan je met het KUUS gps horloge bellen?

Ook is de smartwatch voor je kind te bellen. Dit is natuurlijk wat de modellen voor kinderen, zoals deze van KUUS onderscheidt. Het is wel zo fijn om te weten dat er een simkaart in kan zodat je rechtstreeks contact kunt opnemen. Wil je dat ze naar huis komen? Dan hoef je ze niet te zoeken. Je weet precies waar je kinderen zijn en je kunt direct contact met ze opnemen door ze te bellen. Het zijn dit soort functies die het horloge een plek geven op deze lijst. Zeker ook wanneer je naar de verhouding tussen prijs en kwaliteit kijkt.

Ingebouwde SOS-functie

Wat dit model echt onderscheidend maakt als smartwatch voor jouw kind, is dat het meer mogelijkheden op de SOS-functie biedt. Zo zijn er bijvoorbeeld tot 3 nummers op in te stellen.

Wanneer je kind met een noodgeval te maken heeft, dan is het fijn om te weten dat er altijd opties zijn om te bellen. Zo kan hij of zij altijd snel jou en je partner vinden. Met als voordeel dat je ze snel kan komen helpen wanneer dat nodig is. Door de GPS-mogelijkheden weet je ze immers altijd snel te vinden. Het zijn allemaal voordelen van dit soort horloges.

Koopgids: Waar moet je op letten bij een smartwatch voor je kind?

Bij het aanschaffen van een smartwatch voor je kind is het belangrijk om rekening te houden met een aantal onderwerpen. Deze hebben wij hieronder voor jou op een rij gezet. Neem dit in rust even goed door en zorg ervoor. Je kunt de koopgids goed gebruiken om een smartwatch uit te zoeken die perfect bij jouw kind past.

Veiligheid

Veiligheid is een belangrijk onderwerp bij een smartwatch voor je kind. Hierbij kun je denken aan het inschakelen van alarmcentrales, het hebben van een valdetectie of het kunnen tracken van je kinderen met behulp van een ingebouwd GPS-systeem. Sommige smartwatches voor kinderen, zoals de Apple Watch SE, hebben een knop aan de zijkant waarmee je hulpdiensten kan inschakelen in geval van nood.

veiligheid in een smartwatch voor kind

De meeste smartwatches voor kids hebben een ingebouwd GPS-systeem. Dit is vaak gekoppeld aan een ouderaccount. Hierdoor kunnen ouders inzien waar hun kind zich begeeft. Dit kan ouders meer zekerheid geven en het kan een veilig gevoel geven. Dit geldt ook voor de valdetectie. Valdetectie zorgt ervoor dat hulpdiensten ingeschakeld worden wanneer een de dragen van de smartwatch hard valt. Wanneer deze niet reageert en blijft liggen worden dan op basis van gps, hulpdiensten ingeschakeld.

Bellen met een kindersmartwatch

Bij het aanschaffen van een kindersmartwatch is het goed om op te letten of je met dit model kunt bellen. Wanneer je een kind belt dan geeft zijn of haar smartwatch vibraties af, waardoor het kind gemakkelijk doorheeft dat die gebeld wordt. Zo kan je kind gerust gaan spelen én op tijd terug zijn voor het avondeten.

Spat- en waterdichtheid

Spat- en waterdichtheid in een kindersmartwatch zijn een belangrijk onderdeel. Het is fijn dat een kind niet hoeft te letten op beschadiging wanneer het regent, of zij spelen in en rondom water. Daarnaast is het helemaal makkelijk wanneer zij de smartwatch niet af hoeven te doen wanneer ze gaan douchen.

Volledige waterdichtheid is ook een fijne toevoeging. Wanneer je smartwatch volledig waterdicht is kan je hiermee zwemmen in zowel open water als zwembadwater. Dit zorgt voor een ongecompliceerde dag wanneer je met de familie naar een plas water gaat. Maar het kan ook jouw kind helpen om beter te leren zwemmen of hem/haar te stimuleren bij zwemoefeningen. Kortom: spat- en waterdichtheid is belangrijk om op te letten wanneer je een smartwatch aanschaft!

GPS-tracking

GPS-tracking is misschien wel het belangrijkste onderwerp bij het uitzoeken van een smartwatch voor je kind. Veel ouders vinden het fijn om via een ouderaccount in te kunnen zien waar hun kind zich bevindt. Hiervoor heb je een ingebouwd GPS-systeem nodig én een gekoppeld softwareprogramma wat de ouders kunnen gebruiken.

Daarnaast speelt batterijduur ook een zeer belangrijke rol bij het gebruiken van GPS. Als je batterijduur namelijk na 4 uur leeg is heeft het weinig zin. Als je dus graag wilt zien waar je kind zich bevindt, dan moet je goed letten op ingebouwde GPS, een softwareapplicatie én een goede batterijduur!

Schermtype

Er zijn vaak vijf typen van schermen te onderscheidden als we het hebben over een smartwatch. Dit zijn AMOLED, OLED, E-Ink, LCD en Sharp memory LCD. Wij raden aan te kijken naar een smartwatch dat gebruik maakt van een OLED, AMOLED of lcd-scherm omdat deze het meest gangbaar zijn. Daarnaast zijn deze robuust en het beste afleesbaar in zonlicht of buitenlicht.

Schermresolutie

Schermresolutie van een smartwatch wordt gemteen in het aantal pixels. Dit is op te delen in het aantal pixels van de display, het totale aantal pixels, het aantal pixels per inch. De schermresolutie geeft de helderheid van een scherm weer. De Apple Watch SE heeft bijvoorbeeld een hoge schermresolutie met 324 x 394 pixels. Dit betekent dat de smartwatch 324 pixels verticaal en 349 pixels horizontaal weergeeft. Hoe meer pixels worden weergegeven hoe scherper het beeld.

Sportgegevens meten

Het meten van sportgegevens wordt vaak een belangrijker punt wanneer kinderen wat ouder worden. Hierdoor kan het voor kinderen superleuk zijn om te meten hoe ze hun sportprestaties kunnen verbeteren. Zie dit als een leerzaam en leuk proces, en niet als noodzaak. Uit wetenschappelijke bronnen (2). is bewezen dat het gebruik van een smartwatch positief bijdraagt aan het stimuleren van sporten.

Controleer goed of de gegevens bijgehouden worden waarvan jouw kind zou willen dat die bijgehouden worden. Een goede smartwatch houdt sowieso de volgende onderwerpen bij: Aantal gezette stappen, aantal verbrande calorieën en aantal gezette traptreden.

Als er een ingebouwd GPS-systeem inzit worden ook vaak afstand en snelheid bijgehouden. Wanneer je een hartslagmeter bezit dan wordt vaak ook stress, slaap en hartslag bijgehouden door de hartslag.

Aanvullende functies voor sport zijn verschillend per smartwatch en per besturingsschema. Verdiep je hier dus goed in voordat je een aankoop doet.

Comptabiliteit met een smartphone

Voordat je een smartwatch voor je kind aanschaft is het essentieel om te checken of deze samenwerkt met de smartphone van je kind.

Apple gebruikt haar eigen besturingssysteem, namelijk iOS. Dit systeem werkt optimaal samen met iPhone-gebruikers, maar slecht met gebruikers van Samsung of Google. Wij raden een Apple Watch dan ook alleen aan wanneer je deze in combinatie gebruikt met een iPhone.

Google maakt gebruik van het besturingssysteem wearOS. Via deze website kun je direct checken of jouw smartphone past bij de smartwatch die je aan wilt schaffen!

Samsung gebruikt ook haar eigen besturingssysteem, Tizen. Dit systeem werkt prima samen met elk soort smartphone maar is optimaal in gebruik bij een Samsung telefoon. Als je geen Samsung telefoon bezit kunnen er bepaalde functies niet optimaal werken.

SOS-alarm

Een SOS-alarm zorgt ervoor dat je kind een noodsituatie aan kan geven aan de hulpdiensten. Dit is vaak ingebouwd als knop in de zijkant van een kindersmartwatch. De Apple Watch SE heeft bijvoorbeeld een knop aan de zijkant (zie afbeelding) die je in kunt houden om de hulpdiensten in te schakelen. Dit zorgt voor een stukje vertrouwen voor de gebruiker en de ouders van de gebruiker.

SOS-melding smartwatch kind

Batterijduur van de kindersmartwatch

Last, but not least, de batterijduur. Batterijduur is een belangrijk onderwerp. Wanneer de batterijduur van de smartwatch niet lang genoeg is valt de smartwatch halverwege de dag uit. Je wilt dus eigenlijk een model hebben met een minimale batterijduur van 18 uur. Hiermee verzeker je dat je kind altijd een opgeladen smartwatch heeft.

Heb je een jonger kind die niet zelf de regie neemt over het opladen van de smartwatch? In deze lijst staan modellen met een hele lange batterijduur, zelfs tot 365 dagen! Als je kind niet oud genoeg is om hier zelf op te letten is het wenselijk een model te kopen dat een zeer lange batterijduur heeft.

Het gebruiken van leuke extra’s

Wanneer je echt iets bijzonders wilt doen, dan kijk je voor de smartwatch voor je kind met belfunctie ook naar andere leuke extra’s. Zo zijn er bijvoorbeeld modellen bij die goed te combineren zijn met Spotify. Ook kan de samenstelling van de functies per model verschillen. Het is dus zeker de moeite waard om altijd even te bekijken welke extra’s er geboden worden en hoe jij hier op een goede manier met je kind van kunt profiteren. Zo wordt het dragen van een smartwatch allemaal alleen maar nog leuker gemaakt. Dat is waar het om moet gaan wanneer je een keuze maakt.

De communicatieve functies

Zelf gebruik je je slimme horloge deels ook vanwege de communicatieve kant ervan. Het is een manier waarop het ontvangen van berichten wat gemakkelijker wordt gemaakt. Zoals het zelfs ook mogelijk is om je smartphone ermee te bedienen. 

Een smartwatch voor een kind biedt natuurlijk dezelfde mogelijkheden. Ook dat is wat het leuk maakt voor kinderen om ermee aan de slag te gaan. Bovendien wordt het voor ouders ook gemakkelijker om hun kinderen te bereiken. 

Dit kan zelfs een reden zijn om specifiek voor dit type horloge te kiezen wanneer je op zoek gaat naar een leuk model.

Een leuke uitstraling

Al deze zaken zijn natuurlijk leuk en belangrijk voor jou als ouder. Jouw kind zal echter heel anders naar de mogelijkheden kijken. De jeugd wil gewoon gave horloges om te dragen. Daarom is het ook belangrijk om een smartwatch voor een kind uit te zoeken op basis van bijvoorbeeld het design en het gebruik van kleuren. Het moet er vooral ook goed en leuk uitzien. Met al deze wensen en eisen zijn rekening gehouden bij het samenstellen van de top 7 van beste smartwatches voor kinderen. Zo weet je direct waar je naar moet kijken als je een model zoekt.

Veelgestelde vragen

Welk smartwatch voor je kind?

Dit hangt heel erg af van je wensen. Wat je budget is. En hoe oud je kind is. In dit artikel over het beste smartwatch voor een kind hebben wij rekening gehouden met al de bovenstaande onderwerpen. Wij vinden de Fitbit Ace 3 het beste smartwatch voor een kind, in 2023.

Welke Apple Watch is de beste voor een kind?

De Apple Watch SE is de beste smartwatch voor kinderen. Idealiter voor wat oudere kinderen die verantwoordelijk met een model om kunnen gaan. De Apple Watch is prijziger dan de meeste andere smartwatches voor kids.

Hoe werkt een kindersmartwatch?

Een kindersmartwatch maakt gebruik van GPS (sattelieten) om locatie te bepalen. Deze worden vervolgens via een simkaart in het horloge naar een GPS-netwerk verstuurd. Via software kan een ouder meekijken naar de locatie van kinderen. Naast GPS hebben kindersmartwatches nog tientallen andere, handige functies.

Wat is het beste GPS-horloge voor kinderen?

De beste GPS kindersmartwatch is de Garmin Vivofit Junior 3. Dit komt omdat dit model een batterijduur heeft van bijna 1 jaar, namelijk 364 dagen bij ‘normaal’ gebruik. Dit is echt uitzonderlijk voor een smartwatch. Hierdoor is een kant altijd bereikbaar via GPS en is de functie altijd optimaal aan het werk.

Conclusie

Wij hopen dat dit artikel en de koopgids hebben geholpen om jouw keuze te maken voor het beste smartwatch voor jouw kind. Er is een ruime keuze uit modellen maar hopelijk is het duidelijk genoeg om de beste optie te kiezen.

De belangrijkste onderwerpen om een kindersmartwatch uit te zoeken zijn: batterijduur, comptabiliteit, prijs, spat- en waterdichtheid en robuustheid.

Als je op al deze bovenstaande onderwerpen nauwlettend let, dan haal je altijd een smartwatch voor je kind in huis dat nog heel lang mee kan. Vond je dit artikel handig? Of juist niet? Laat het ons weten in de comments.

Bronnen:

(1) Shahmohammadi, Farhad; Hosseini, Anahita et. al: Smartwatch Based Activity Recognition Using Active Learning. From: IEEEXplore (2017), USA.

(2) Shin, grace. Jarrahi, Mohammad et. al: Wearable activity trackers, accuracy, adoption, acceptance and health impact: A systematic literature from Sciencedirect (2019).