Wat is een caloriemeter in een sporthorloge?

Een caloriemeter in een sporthorloge of smartwatch is een sensor die gebruikt wordt om het aantal calorieën te meten dat je verbrandt tijdens het sporten of andere activiteiten gedurende de dag.

Het meet de hoeveelheid warmte die wordt geproduceerd door je lichaam en gebruikt deze informatie om te bepalen hoeveel calorieën je hebt verbrand. Door het aantal calorieën dat je verbrandt bij te houden, kan een sporthorloge of smartwatch je helpen om je fitnessdoelen te bereiken en je trainingsprogramma aan te passen om meer effectief te zijn.

Je kunt bijvoorbeeld het aantal calorieën bijhouden dat je verbrandt tijdens een bepaalde oefening en deze informatie gebruiken om je trainingsintensiteit en -duur aan te passen om betere resultaten te bereiken. Sommige sporthorloges en smartwatches hebben ook functies zoals het bijhouden van je dagelijkse calorie-inname, waardoor je een beter inzicht krijgt in je totale energiebalans. Dit kan nuttig zijn voor mensen die hun gewicht willen beheersen of die proberen om een gezondere levensstijl aan te nemen.