Wat is de hartslagfuctie in een sporthorloge?

De hartslagfunctie in een sporthorloge of smartwatch is een sensor die gebruikt wordt om je hartslag te meten tijdens het sporten of gedurende de dag. De hartslag wordt gemeten door middel van optische sensoren die op de achterkant van het horloge zitten en die het bloed door de huid detecteren.

Door het bijhouden van je hartslag, kan een sporthorloge of smartwatch je helpen om je trainingen te optimaliseren en je fitnessniveau te verbeteren. Het kan je bijvoorbeeld helpen om te trainen binnen de juiste hartslagzone om je uithoudingsvermogen te verbeteren of om vet te verbranden.

Daarnaast kan het bijhouden van je hartslag ook helpen bij het monitoren van je algehele gezondheid en het identificeren van eventuele gezondheidsproblemen. Als je hartslag bijvoorbeeld abnormaal hoog of laag is tijdens rust, kan dit een teken zijn van een onderliggende medische aandoening.

Sommige sporthorloges en smartwatches hebben ook functies zoals het meten van de variabiliteit van de hartslag, die kunnen worden gebruikt om te beoordelen hoe goed je herstelt na een training of om je stressniveau te meten.