Menstruatiecyclus volgen met een sporthorloge

Sommige sporthorloges en fitness-trackers bieden de mogelijkheid om de menstruatiecyclus bij te houden. Deze functie kan vrouwen helpen hun menstruatiecyclus te volgen en meer inzicht te krijgen in hun gezondheid en fitness.

Om de menstruatiecyclus bij te houden, kan de gebruiker gegevens zoals de start- en einddatum van haar menstruatie invoeren in de bijbehorende app op het sporthorloge of de fitness-tracker. Het horloge of de tracker kan vervolgens gegevens bijhouden over de lengte van de cyclus en de datum van de volgende verwachte menstruatie.

Sommige sporthorloges en fitness-trackers kunnen ook andere gegevens bijhouden die verband houden met de menstruatiecyclus, zoals symptomen, stemming en slaap. Dit kan helpen om patronen in de cyclus te identificeren en om meer inzicht te krijgen in hoe de menstruatiecyclus van invloed kan zijn op de gezondheid en het welzijn van een vrouw.

Het is belangrijk op te merken dat de menstruatiecyclus-functie op een sporthorloge of fitness-tracker niet bedoeld is als een vervanging voor medisch advies. Vrouwen die zich zorgen maken over hun menstruatiecyclus of die problemen ervaren, moeten contact opnemen met een arts.