Fitbit Charge 2 Review

Beste verkochte Activity Tracker Wereldwijd!

Fitbit Charge 2
5/5
  • Bluetooth
  • Goede batterijduur
  • Hartslagmeter in Pols
  • Waterdicht
  • ingebouwde GPS

Fitbit Charge 2 Review

De fitbit Charge 2 is na de eerdere versie van Fitbit (de charge HR) de meest verkochte activity tracker sinds 2017. Bekijk hier de volledige lijst van Beste Activity Trackers 2019. Maar heeft de Bitbit Charge 2 deze plek ook volwaardig verdiend? In deze review gaan we iets dieper in op de fitbit charge 2, wat deze goed- en minder goed maakt. Wij van Bestgekocht zoeken het graag voor je uit!

Sinds de Fitbit charge 2 op de markt is gekomen is er ongelofelijk veel veranderd. Bijna elke activity tracker heeft een ingebouwde hartslagmeting, een slaapmeting en nog veel meer. Vroeger was dit wel anders. Echter blijkt Fitbit na jaren nog steeds een onverslagene marktleider. De fitbit charge 2 (en nu ook Charge 3) zijn wereldwijd de best verkochte activity trackers. Ten opzichte van de Fitbit charge 1 is de nieuwe versie er veel op vooruit gegaan. Maar veel wil ik niet spreken over de Fitbit charge 1, aangezien dit een verouderd model is. De twee dominerende activity trackers zijn dan toch de Charge 2- en 3.

Batterijduur van de Charge 2

De charge 2 heeft een batterijduur van 5 dagen en het opladen van de tracker duurt maar een paar uur. Dit is een goede score, echter heeft de Charge 3 een batterijduur van ongeveer 7 dagen. Fitbit heeft de keuze gemaakt om vast te houden aan een gewone horlogeband in plaats van drukknoppen, waarvan ook nog wel eens gebruik gemaakt wordt. Dit helpt ongelofelijk veel in comfort en gemak. Drukknopen lopen daarbij ook nog eens het risico dat ze gemakkelijk van je pols vallen- waardoor deze velen malen makkelijker te verliezen zijn.

Syncen met je telefoon en downloaden/installeren van Apps

Bij de aankoop van een Fitbit activity tracker is het eenvoudig om snel gereed te maken, zeker als je ooit al eerder een Fitbit gehad hebt. Je kunt via een vier cijferige code zeer gemakkelijk je charge 2 toevoegen aan je profiel instellingen. Je kunt gemakkelijk via de Fitbit app je tracker koppelen, en ook met bluetooth werkt deze naadloos. Een van de nadelen is echter wel dat de Fitbit nog steeds alleen in het Engels beschikbaar is. Echter ervaren de meeste mensen hier geen problemen mee omdat het geen complex systeem is.

Na het koppelen van je apparaat kun je op de instellingspagina je eigen opties instellen. Hier kunnen bijvoorbeeld kengetallen zoals leeftijd, gewicht en lengte aangeven worden. Ik raad je aan dit gelijk te doen! Je kunt hier ook aangeven of je bijvoorbeeld reminders, en welke reminders, je krijgt te zien. De charge 2 geeft geen meldingen van je Whatsapp en Facebook- maar dat is voor mij een groot voordeel. Zeker omdat je dan niet constant op je horloge aan het kijken bent, maar deze alleen gebruikt voor echte benodigdheden. Het scherm is van zeer goede kwaliteit en wanneer je op de knop aan de zijkant drukt gaat deze weer uit na een melding. Na een aantal seconden gaat deze vanzelf ook weer uit. Je kunt de gegevens zeer uitgebreid en gepersonaliseerd installeren. Dit zorgt voor een heel fijn gebruik van de Fitbit Charge 2.

Waterdichtheid van de Fitbit Charge 2

De Fitbit charge is waterbestendig maar niet waterdicht. Let hier goed op! Er wordt namelijk door velen niet aangeraden om met de Charge 2 te zwemmen of te douchen. Hij is bestendig tegen wat water, maar loop het risico niet. Dit zou erg zonde zijn aangezien het vrij dure producten zijn. Het is jammer dat Fitbit niet de keuze heeft gemaakt om de activity tracker waterdicht te maken. Dit zorgt dat fanatieke zwemmers over andere opties na moeten gaan denken (zoals de Polar M600 of Apple series). Bekijk hier het volledige artikel over de beste zwemhorloges.

Het missen van een GPS functie

In tegenstelling tot velen andere activity trackers, en met name sporthorloges heeft de Fitbit charge 2 geen ingebouwd GPS systeem. Wanneer je dit bij wilt houden zal je alsnog je telefoon mee moeten nemen. Aan dit nadeel zit dan ook één voordeel: het behoud van batterij. GPS is namelijk een grootgebruiker van Batterijduur.

Conclusie:

Concluderend is de Fitbit Charge 2 niet zonder reden de best verkochte activity tracker op de markt. Op een aantal  nadelen (geen waterdichtheid, en geen GPS) is de tracker een ongelofelijk sterk product dat er al jaren voor zorgt dat Fitbit marktleider is. Daarnaast is de Band voor een goedkope prijs beschikbaar en gaat deze jaren mee. Wat mij betreft zijn beiden de Fitbit Charge 2 én 3 een zeer goede aanrader voor de elke sporter!

Geef een reactie

Sluit Menu