Beste sporthorloge dames van 2023: Bekijk hier onze top acht.

Een must have voor elke, serieuze sporter

Laatste update: 14 maart 2023 door Jidde Wiegertjes

Smartwatch dames zout water

Het beste sporthorloge dames van 2023 bekijk je hier! Het wordt steeds moeilijker om de juiste keuzes te maken voor het aanschaffen van een sporthorloge. Er komen steeds meer producten en innovaties op de markt waardoor het ongelofelijk moeilijk wordt om door de bomen het bos nog te zien.

Wij hebben een duidelijke lijst gemaakt met sporthorloges geschikt voor de vrouwelijke pols. Bekijk hieronder onze top 5 modellen of bekijk direct de 3 beste sporthorloges voor dames van 2023!

De 8 beste sporthorloges voor dames van dit moment:

Geen zin om het hele artikel te lezen? Geen probleem. Dit zijn de 3 beste sporthorloges voor dames van dit moment.

1. Garmin Vivoactive 4/4S: Beste Sporthorloge voor dames:

 • Beoordeeld 8.6/10
 • Ingebouwde muziekspeler
 • Batterijduur van 7 dagen
 • Garmin Pay

De Garmin Vivoactive 4 en 4S is het beste sporthorloge dat een vrouw kan kopen in 2023. Het is een enorm kwalitatief, stijlvol horloge dat perfect geschikt is voor een dunne(re) pols. De absolute topper van het jaar, natuurlijk van Garmin.


2. Apple Watch Series 7: Apple Sporthorloge voor dames

 • Beoordeeld 9.3/10
 • De nieuwste Apple Watch!
 • In 40, 41 en 44mm beschikbaar
 • Always-on display

De nieuwste Apple Watch series 7 is natuurlijk de absolute topper van Apple. Lees verder in dit artikel waarom dit nieuwe model zo uitblinkt en wat er nieuw is ten opzichte van de (nog steeds goede) Apple Watch series 5 en 6.


3. Garmin Forerunner 245: Sporthorloge met GPS

 • Beoordeeld 9.2/10
 • Ingebouwde muziekspeler
 • Batterijduur van 7 dagen
 • Geschikt voor onderwater

Het beste sporthorloge voor dames met GPS is de Garmin Forerunner 245. Wanneer je een sporthorloge gebruikt is het essentieel om een goed GPS-systeem te hebben. De Forerunner 245 kan naast GPS meten ook spotify afspelen tijdens het sporten. Dit is ideaal voor de hardlopende vrouwen onder ons. Wanneer je de GPS-modus aanzet op het horloge is de gebruiksduur ongeveer 6 uur. Dit is een goede score, aangezien GPS-modus vaak batterij slurpend is.  Alternatieven op de Garmin Forerunner 245 zijn de Fitbit Sense en de Fitbit Versa 3.


Beste sporthorloges voor dames per categorie

4. Polar Vantage V2: Sporthorloge met hartslagmeter

 • Beoordeeld 9.0/10
 • Optimaliseer je trainingen en voorkom blessures
 • Zeer nauwkeurige hartslagmeter
 • LCD scherm

Het gebruiken van een hartslagmeter tijdens het sporten geeft direct belangrijk inzicht in je trainingssessies. Daarnaast is hartslag een belangrijk gegeven dat gebruikt wordt voor het meten van je stressscore. Een essentieel onderwerp van je sporthorloge dus. Het horloge dat echt uitblinkt op het gebied van optische hartslagmeting is de Polar Vantage V2. Polar kent sowieso een zeer accurate hartslagmeting op al haar sporthorloges. Als je nog beter gebruik wilt maken van hartslagmetingen in combinatie met je sporthorloge raden wij je aan een borstband aan te schaffen, zoals de Polar Hartslagmeter H10.


5. Fitbit Charge 5: Sporthorloge dames met stappenteller

 • Beoordeeld 8.7/10
 • EDA sensor voor stressniveau
 • 6 maanden gratis Fitbit premium
 • Herstelscore

Het beste sporthorloge voor dames dat fungeert als een stappenteller is veruit de nieuwe Fitbit Charge 5. De Fitbit Charge 5 is misschien wel het meest uitgebreide stappenteller horloge dat op de markt is. Het horloge kan ECG-scans maken, hartslag meten, betalen via Fitbit Pay, GPS-signalen uitzenden, je dagelijkse stappen bijhouden en het aantal verbande calorieën per dag bijhouden. Dit is slechts een greep uit alle mogelijkheden van de Fitbit Charge 5. Het is belangrijk bij een stappenteller dat deze accuraat je dagelijkse bezigheden bijhoudt. Dit doet de Charge 5 perfect; een echte aanrader!


6. Garmin Forerunner 45S: Sporthorloge dames Garmin en smalle pols

 • Beoordeeld 8.7/10
 • Beste hardloophorloge
 • Geschikt voor smalle polsen
 • Prijs/kwaliteit is heel goed

Het beste sporthorloge voor dames is natuurlijk ons nummer een; de Garmin Vivoactive 4/4S. De dames sporthorloges van Garmin zijn van de hoogste kwaliteit en scoren uitmuntend op GPS-functies. Hier staat Garmin om bekend. Naast de Garmin Vivoactice 4/4S zijn ook de Garmin Forerunner 45S, Garmin Fenix 6S en Garmin Vivomove 3S Sport horloges van de beste kwaliteit. Deze zijn allemaal geschikt voor vrouwen. Hieronder wordt een overzicht weergegeven van de verschillen tussen deze horloges:


7. Fitbit Sense: Sporthorloge dames Fitbit

 • Beoordeeld 8.8/10
 • Fitbit Pay
 • Gezondheidshorloge
 • Bellen als telefoon niet in de buurt is

Het beste Fitbit sporthorloge voor dames is voor ons de Fitbit Charge 5, Fitbit Sense of de Fitbit Versa 3. Alle drie deze sporthorloges zijn van de beste kwaliteit. De Fitbit Sense is meer een gezondheidshorloge dan de Charge en de Versa. De Fitbit Charge 5 is een activiteitenmeter en richt zich hiermee mee op de dagelijkse bezigheden. De Fitbit Versa 3 is een verlengde van je mobiele telefoon en een combinatie van de bovenstaande twee horloges.

Alle drie de horloges kunnen je hartslag, stressniveau, calorieverbruik en dagelijkse stappen meten. Daarnaast kunnen ze allemaal – in samenwerking met Fitbit premium- vrijwel elke sport goed monitoren. Als je meer informatie wilt over welke fitbit horloges allemaal goed zijn, bekijk dan onze volledige lijst van beste fitbit horloges.


beste_sporthorloge_polar_ignite-removebg-preview

8. Polar Ignite 2 : Sporthorloge dames Polar

 • Beoordeeld 8.4/10
 • Personaliseerbare wijzerplaat
 • Herstel wordt ’s nachts bijgehouden
 • GPS en GLONASS

Het beste allround sporthorloge voor dames van Polar is de Polar Ignite. De Polar Ignite is geschikt voor zowel android als iOS en kan smartphone berichten direct op het scherm tonen. Daarnaast maakt het horloge gebruik van een accurate optische hartslagmeting en is het waterdicht. Het horloge ondersteund sporten als: Fietsen, Fitness, Hardlopen, Triatlon en zwemmen. Het nadeel van dit model is dat het sporthorloge geen ingebouwde muziekopslag heeft, dus moet je een telefoon meenemen als je muziek wilt spelen tijdens het sporten. Op zoek naar een ander Polar Sporthorloge?


Wat is het verschil tussen een goedkoop en een duur sporthorloge?

Waar moet je op letten wanneer je een goedkoop sporthorloge koopt versus een duur sporthorloge? Wanneer je een duurder sporthorloge koopt, zorg er dan voor dat je de volgende dingen ingebouwd in het horloge hebt: Optische hartslagmeter, zuurstofsaturatiemeter, vo2-max metingen, pulse oximeter, sportmetingen, GPS-sensoren en een goede batterijduur. Wanneer je een goedkoop sporthorloge voor dames aan wilt schaffen is er een mogelijkheid dat een van de bovenstaande onderwerpen ontbreekt, of minder goed presteert. In het geval van de Garmin Forerunner 45S of de Fitbit Charge 5 heb je een relatief goedkoop sporthorloge dat ook nog eens enorm goed presteert.

Sporthorloge voor dames vergelijken

Wij hebben vrijwel elk gangbaar sporthorloge dat momenteel op de markt is vergeleken. Modellen van Garmin, Polar, Fitbit en nog veel meer komen voorbij. Hieronder een overzicht van de 5 beste sporthorloges voor dames van 2023!

Dames sporthorlogePrijsBatterijduurFormaatGewicht (g)HartslagmeterSchermtype
Garmin Forerunner 245S€2697 dagen42mm42gJaOLED
Garmin Vivoactive 4/4S €2857 dagen40mm40gJaLCD
Garmin Forerunner 45S €1407 dagen39mm32gJaLED
Garmin Fenix 6S €49021 dagen42mm59gJaOLED
Garmin Vivomove 3S Sport €1955 dagen39mm38,6gJaOLED

Beste sporthorloge sporthorloge vrouwen garmin vivoactive 4S

Geschikt voor: Android | iOS
Bluetooth: Ja
Beschikbare breedte: 40 en 44mm
Beschikbare kleuren: Rose goud, Zilver, Zwart
Batterijduur: 5 dagen
Draadloos opladen: Nee
Waterdichtheid: Waterdicht
Merk: Garmin

1. Garmin Vivoactive 4/4S

De overduidelijke winnaar van het jaar 2023: De Garmin Vivoactive 4/4S. De nieuwe Vivoactive van Garmin heeft diverse nuttige aanvullingen gekregen ten opzichte van de Vivoactive 3. Het horloge is zeer geschikt voor de gezondheidsbewuste, veelzijdige sporter. Je kunt er namelijk mee fietsen, hardlopen, zwemmen, fitnessen, noem het maar op. Als je zeer specifieke sportmetingen wilt maken dan is dit niet het juiste sporthorloge voor jou en raden wij je aan naar de Garmin Forerunner 245 te kijken. Maar voor de allround sporter is dit het perfecte horloge!

Wat voor functies heeft de Garmin vivoactive 4/4S

De Garmin Vivoactive 4/4S heeft fijne nieuwe fitnessfuncties die meer grip geven op je dagelijkse gezondheidsdoelen. Daarnaast is er nu een pulsoximeter en Body Battery aanwezig die je meer inzicht geven in je conditie. De nieuwe Vivoactive 4/4S wordt ondersteund door Garmin Pay (als je bank dit ook kan ondersteunen) en er zijn nu golfmetingen toevoegd. Vrijwel elke sport kan nu uitgeoefend worden met de Garmin Vivoactive 4 en 4S. Het horloge komt in verschillende maten; wat het perfect maken voor een dunnere, vrouwelijke pols!

Waarom is dit het beste sporthorloge voor vrouwen?

De Garmin Vivoactive 4/4S is het beste sporthorloge voor vrouwen omdat het in een mooi, smal formaat komt. Hierdoor is het qua design geschikt voor elke vrouwelijke pols. Het design is zo elegant dat je niet doorhebt dat het een sporthorloge is. Paar dit met extreem uitgebreid en vrij accurate sportmetingen en je hebt een perfecte mengelmoes voor een sporthorloge voor dames.

Voordelen
 • Gemakkelijke synchronistatie met Garmin Connect
 • Accurate GPS-metingen
 • Cadanssensor
 • Ant+ en BLE sensoren
Nadelen
 • Workout toevoegen enkel via Garmin Connect
 • Geslapen uren in analyse wijken soms af

Geschikt voor: iOS
Bluetooth: Ja
Beschikbare breedte: 39mm
Beschikbare kleuren: Nachtblauw, blauw, groen, witgoud, rood.
Batterijduur: 1-2 dagen
Draadloos opladen: Ja
Waterdichtheid: Waterdicht
Merk: Apple

2. Apple Watch series 7

De nieuwste Apple Watch series 7 komt met een vernieuwd design ten opzichte van de Series 6. Het nieuwe model heeft een groter en platter scherm. Daarnaast is de rand om het scherm heen smaller geworden. Het display is hierdoor makkelijker af te lezen. Dit zorgt ervoor dat jij de hele dag op de hoogte blijft van de nieuwste notificaties; berichten en gezondheidsgegevens. Via het nieuwe, digitale toetsenbord is het nog makkelijker geworden om berichten naar al je contacten te versturen. Het horloge meet de gebruikelijke gegevens, en erg accuraat: Hartslag, slaapmetingen en zuurstofsaturatie. Het model komt in 2 formaten: 41 en 45 millimeter. Meestal is voor dames een sporthorloge van 41mm meer geschikt.

Welke specificaties heeft de nieuwste Apple Watch series 7?

De Apple Watch 7 komt met een always-on display die 20 procent groter en 70 procent helderder is dan het vorige model. Daarnaast heeft het sporthorloge een digitaal toetsenbord wat gebruikt kan worden om makkelijk berichten te sturen naar al je contacten. Het sporthorloge is geschikt om VO2-Max metingen te maken, die zuurstofsaturatie in je bloed meten. Het sporthorloge houdt je hartslag, slaapmetingen en stress bij. Daarnaast kan het ook ecg-hartfilmpjes maken en mindfulness oefeningen uitvoeren. Kortom: het is een zeer nauwkeurig en compleet model.

Kent de Apple Watch 7 ook nadelen?

Ja. Dat kent het sporthorloge. Zo is de Apple Watch 7 niet geschikt om te gebruiken als Android-gebruiker. Het sporthorloge werkt namelijk niet samen met een Android telefoon. Daarnaast wordt er geen adapter meegeleverd. Hierdoor ben je genoodzaakt om het horloge op te laden met de adapter van je smartphone. Of je kunt een tweede, nieuwe adapter erbij bestellen.

Voordelen
 • Nieuwe schermgrootte
 • Always-on display
 • Apple ecosysteem
 • Gezondheidssensoren
Nadelen
 • Prijs
 • Batterijduur

Geschikt voor: Android | iOS
Bluetooth: Ja
Beschikbare breedte: 36,78mm
Beschikbare kleuren: zwart, blauw/zilver, goud/wit
Batterijduur: 7 dagen
Draadloos opladen: nee
Waterdichtheid: Waterdicht
Merk: Fitbit

3. Fitbit Charge 5 (met 6 maanden gratis Fitbit Premium)

De Fitbit Charge 5 is de nieuwste opvolger van de Charge series, een van de meest succesvolle activity tracker series ooit. Gebruik de Fitbit charge 5 om je gezonde routines in stand te houden. De Fitbit Charge 5 gebruikt een nieuwe technologie genaamd ‘herstelscore’ om in kaart te brengen of jij weer klaar bent voor je volgende workout. Handig toch? Daarnaast kan de Fitbit charge 5 vrijwel alles bijhouden en wordt deze tegen een degelijke prijs aangeboden.

Welke specificaties heeft de Fitbit Charge 5?

De Fitbit Charge 5 kan veel. De activity tracker kan je hartslag nauwkeurig meten, je slaap nauwkeurig bijhouden en een ECG-scan maken. Daarnaast houdt de tracker bij hoeveel stappen je dagelijks zet, hoeveel calorieën je verbrandt en kan het horloge snurk detecteren. Je kunt contactloos betalen met Fitbit Pay en je ingebouwde GPS-sensor zorgt ervoor dat je je route bij kunt houden tijdens het sporten. De functies van dit model zijn eindeloos en concurreren met de beste en duurste sporthorloges.

In welke maten en kleuren wordt de Fitbit Charge 5 geleverd?

De charge 5 is verkrijgbaar in de keuren zwart, blauw/zilver en goud/wit. De hoogte van de Fitbit Charge 5 is 36,78mm. Het model komt niet in verschillende maten. Een van de voordelen van de Fitbit Charge is dat de horlogebandjes altijd zeer gemakkelijk te verwisselen zijn. Ook bij de charge 5 is dit een voordeel. Het horloge weegt met zijn luttele 29 gram erg weinig. Er wordt gebruik gemaakt van sterk materiaal voor het glas, namelijk Gorilla+ glass. Dit beschadigt niet makkelijk. Daarnaast is de tracker waterdicht.

Voordelen
 • Extra functies ten opzichte van de Fitbit Charge 4
 • Batterij gaat lang mee
 • Mooie en goed afleesbare kleuren display
 • Makkelijk te verwisselen horlogeband
Nadelen
 • Geen hoogtemeter
 • Stopwatch functie werkt slecht onder de douche

Geschikt voor: Android | iOS
Bluetooth: Ja
Beschikbare breedte: 40,48mm
Beschikbare kleuren: Grijs, groen, wit
Batterijduur: 5/6 dagen
Draadloos opladen: Nee
Waterdichtheid: Waterdicht
Merk: Fitbit

4. Fitbit Sense

De Fitbit Sense is een nieuw sporthorloge wat recentelijk op de markt gebracht is. Dit horloge is speciaal gemaakt om je lichaam en geest in balans te brengen. Het horloge gaat dus verder dan de meeste sporthorloges. De focus ligt niet alleen op het meten van je dagelijkse stappen en calorieverbranding, maar ook het meten van je stressniveau en slaap. Dit zorgt ervoor dat je lichaam en geest perfect in balans kunnen raken. Niet een overbodige luxe in 2023.

Hoe werkt het Fitbit Sense horloge?

De Fitbit Sense meet de temperatuur van je huid en je zuurstofgehalte in je bloed met een thermometer en een saturatiemeter. Daarnaast maak het sporthorloge regelmatig hartslagfilmpjes met de ECG-hartslagmeter. Deze metingen houden hiermee je stressniveau en je hartslag nauw in de gaten. Wanneer er een niveau afwijkt van ‘normaal’ of ‘gewenst’ geeft het sporthorloge dit aan. Op deze manier hou je je eigen gezondheid super nauwlettend in de gaten. Daarnaast is bij de Fitbit Sense ook een toevoeging gekomen in de zwemmetingen. Er worden nu meer metingen bijgehouden voor zowel de regelmatige binnen zwemmer als de open water zwemmer.

Welke specificaties heeft de Fitbit Sense?

Met de Fitbit Sense is het mogelijk om gebruik te maken van Fitbit Pay. Daarnaast gebruikt het sporthorloge een EDA scannner om je stressniveau in de gaten te houden en onderneem je actie om deze in peil te houden. Ook ontvangt het horloge meldingen van berichten, maar je kunt ook bellen via het horloge als je telefoon niet in de buurt is. Het is mogelijk ecg-hartslagmetingen te maken via je optische hartslagmeter. De batterijduur van het model is ongeveer 5 dagen; wat erg goed is naar onze mening. Het is niet het snelste horloge op de markt, maar daar wen je snel genoeg aan.

Voordelen
 • Een van de beste gezondheidshorloges
 • Geeft inzicht in stressniveau
 • Enorm uitgebreid qua meetmogelijkheden
 • Schermkwaliteit
Nadelen
 • Niet het snelste horloge
 • GPS opstarten duurt even
 • Batterijduur is net geen week

Geschikt voor: Android | iOS
Bluetooth: Ja
Beschikbare breedte: 39mm
Beschikbare kleuren: uitgebreid
Batterijduur: 5 dagen
Draadloos opladen: Nee
Waterdichtheid: Waterdicht
Merk: Garmin

5. Garmin Vivomove 3S Sport

De Garmin Vivomove 3S is al een lange tijd een van de betere sporthorloges verkrijgbaar. Garmin heeft meerdere hele goede producten op de markt; waar de Vivomove 3S er zéker een van is. Garmin heeft een van de meest innovatieve producten op de markt gezet als het gaat om sporthorloges, en heeft hierbij ook haar eigen besturingssysteem ontwikkelt! Het horloge is voor veel te gebruiken. Hij bevat vrijwel alles wat de bovenstaande twee horloges ook bevatten! Daarnaast is het horloge volledig waterdicht – tot een diepte van 50 meter- en heeft het de beste trackers. Lees hieronder meer over de Garmin Vivomove 3S; die zijn vijfde plek in deze lijst zeer verdiend!

Kan de Garmin Vivomove 3S Sport je stressniveau meten?

Ja, de Vivomove Sport 3S meet je streammniveau. In combinatie met de aanwezige hartslagmeter. Via een sterk en goed doordacht logaritme wordt je hartritme gekoppeld aan andere stressfactoren. Hierdoor kan het horloge aangeven wanneer je ‘stressniveau’ te hogen waarden bereikt. Dit gaat pérfect samen met sport. Sport verlaagt over het algemeen het stressniveau. Het horloge kan dus precies aangeven waar jouw eigen balans ligt. Zo leer je jezelf nog beter kennen.

Kent de Vivomove Sports 3S ook nadelen?

De Vivomove Sports 3S kent wel nadelen, maar niet veel. Het horloge heeft niet veel nadelen. Maar een van de nadelen van de Garmin Vivomove vind ik dat het moeilijk is om in zonlicht het scherm af te lezen. Het scherm reflecteert het zonlicht een beetje waardoor je soms wat beter moet kijken. Daarnaast is het ook niet mogelijk om elke sport te beoefenen. Dit komt omdat Garmin haar eigen besturingssysteem gebruikt.

Hoe snel laadt de Vivomove 3S Sport op?

De oplaadsnelheid van het horloge is relatief goed. Het horloge is vrijwel altijd binnen twee uur opgeladen, en gaat met minimaal gebruik tot vijf dagen mee. Dit is een goede score voor een horloge! Een van de mooiste functies van het horloge is het volgende: Wanneer je gegevens wil tonen op het horloge springen de analoge wijzers naar de zijkant, om ruimte te maken voor de digitale gegevens. Hierdoor kunnen ze optimaal weergegeven worden!

Wanneer je gebeld wordt terwijl je het horloge draagt gaat deze vibreren. Dit kan je natuurlijk ook uitzetten! Ik vind dit persoonlijk zeer handig, zodat ik niet constant mijn telefoon op zak hoef te houden om bereikbaar te zijn! Ook is het zeer gemakkelijk om muziek te wisselen via je horloge, als deze aangesloten is op Spotify. Dit maakt het ook een stuk veiliger om in de auto nieuwe liedjes op te zetten!

Voordelen
 • Werkt goed samen met de GPS van je telefoon
 • Prachtig design
 • Geschikt voor een dunnere pols
 • Fijn draagcomfort
Nadelen
 • Beperkte instellingen om meldingen te ontvangen
 • Slecht afleesbaar in de zon
 • Digitaal scherm soms te klein om data tijdens het sporten af te lezen

Vragen en antwoorden:

Wat is het beste sporthorloge voor dames?

Het beste sporthorloge voor dames is de Garmin Vivoactive 4/4S, gevolgd door de Apple Watch series 7.

Wat is het goedkoopste sporthorloge voor dames?

Het goedkoopste sporthorloge voor dames is de Garmin Forerunner 45S. Dit model heeft een van de beste prijs/kwaliteitsverhoudingen van alle sporthorloges.

Wat is het verschil tussen een sporthorloge en een smartwatch?

Een sporthorloge is gericht om sportprestaties te verbeteren. Een smartwatch is een vergende van je mobiele telefoon en dient meer als een ‘gadget’. Er zitten erg veel overlappende functies tussen sporthorloges en smartwatches.

Wat zijn de belangrijkste functies van een sporthorloge voor dames?

De belangrijkste functies die een sporthorloge voor dames moet hebben zijn: Hartslag meten, slaapmetingen, ECG-scans, menstruatiecyclus bijhouden, VO2-max meten, sportmetingen en de GPS-modus.

Wat zijn de voordelen van een sporthorloge?

Een sporthorloge zorgt ervoor dat jij het maximale uit je sport haalt. Daarnaast het wetenschappelijk onderzoek uitgewezen dat het gebruik van een sporthorloge ervoor zorgt dat je gezonder leeft.

Welk sporthorloge voor vrouwen is het meest geschikt voor hardlopen?

Het meeste geschikte sporthorloge voor vrouwen om mee te hardlopen is de Garmin Forerunner 45S. Dit model is speciaal gemaakt voor hardlopers.

Welk Apple sporthorloge is de beste voor dames?

Dit is de nieuwste Apple Watch series 7. Wij hebben in dit artikel uitgebreid omschreven wat de nieuwe functies van dit model zijn en waarom deze beter is dan de Apple Watch series 6.

Hoe wordt hartslag gemeten met een sporthorloge?

Hartslag wordt gemeten door een bijzondere technologie genaamd photoplethysmography ((PPG). Hierdoor wordt er honderden keren per seconde een licht geprojecteerd op de huid. Dit licht wordt gereflecteerd en de weerkaatsing geeft een indicatie over de hartslag. Deze werkt in combinatie met een optische hartslagmeter en zorgt tezamen met algoritmische software voor de bepaling van je hartslag.

Waar kan ik de beste sporthorloges voor dames vergelijken?

Dat kan natuurlijk het beste bij bestgekocht. Lees het uitgebreide en diepgaande artikel over de sporthorloges die wij het beste vinden voor dames!

Wat is het verschil tussen een sporthorloge of activity tracker?

Een activity tracker, of stappenteller horloge zorgt ervoor dat je dagelijkse activiteiten worden gemeten. Hierbij wordt gedacht aan het bijhouden van stappen, verbrande calorieën en geklommen traptreden. Een sporthorloge is diepgaander qua metingen.

Bronnen:

Dibia Victor, et. al. A Smartwatch Application for Individuals with ADHD and Mental Health Challenges Association for computing machinery (2016).

Castaneda, Denisse. A review on wearable photoplethysmography sensors and their potential future applications in health care International journal of biosensors & bioelectronics (2018): 195.