Snel fit en sterk worden? Luister naar je hart en kies de beste Hartslagmeter!

Door Jidde Wiegertjes | Laatste keer bewerkt: 16 November, 2018.

Wanneer mensen aan mij vragen wat de beste keuze is voor een hartslagmeter hangt het er heel erg vanaf wat voor product ze gebruiken. Er zijn twee verschillende soorten hartslagmeters. Ingebouwde hartslagmeters in het sporthorloge, en hartslagmeters in de vorm van een borstband.

Borstbanden

Borstbanden gebruiken vaak ANT+ Software die alleen maar compatible is met sporthorloges die dezelfde connectiviteit hebben. Een aantal voorbeelden van sporthorloges merken die dat hebben zijn: Garmin, Polar en Suunto. Deze horloges vallen ook onder de betere sporthorloges. Kijk hier om erachter te komen wat de beste sporthorloges 2018 zijn!

hartslagmeter borstband 2018
Bekijk hier de prijs

Verschil tussen borstband en polsband

De uiteindelijk grootste vraag is natuurlijk: Wat is beter? Een ingebouwde hartslagmeter of een borstband. Er wordt veel gesproken over de verschillen in nauwkeurigheid, dus om gewoon tot he point te komen: Borstbanden zijn nauwkeuriger, en polsbanden kunnen bij écht hard sporten het nog wel eens laten weten. Maar de polshartslagmeters zitten velen malen comfortabeler en zijn simpelweg stukken makkelijker in gebruik, vervoer en kosten.

Ik vind zelf de polsbanden een stuk fijner. Ik neem genoegen met de iets minder goede nauwkeurigheid die alleen optreed bij het minder consistente sportgedrag. Dit weegt voor mij velen malen op tegen hoe comfortabel en gemakkelijk een polsband is. Daarnaast is bijna elk sporthorloge dat tegenwoordig (van kwaliteit tenminste) op de markt komt voorzien van een ingebouwde hartslagmeter.

Conclusie

Een van de plekken waar ik een borstband wel aan zou raden is wanneer je binnen gaat ‘Spinnen’. Spinnen is een zeer extreem en intensieve vorm van fietsen waarbij je je piek heel lang aanhoudt. Door het lang aanhouden van deze piek en het vele transpireren is het moeilijk voor een polsband een nauwkeurige weergave te geven van je prestaties. Dus als je binnen gaat Spinnen zou ik een borstband aanraden. Voor de rest van de sporten is de keuze voor een polsband een zeer goede keuze als je de iets minder goede nauwkeurigheid voor lief neemt! Vragen, ideeën of opmerkingen? Laat een reactie achter op onze website of lees meer over mij.

Sluit Menu