Beste Bluetooth Speakers 2021- Review & Koopadvies

De Beste Bluetooth speakers zijn tegenwoordig veel meer gepersonaliseerd dan vroeger. Dit komt door het grote aanbod van speakers en diversiteit in kwaliteit en uiterlijke kenmerken. Dit maakt het af en toe lastig om een juiste keuze te maken gebaseerd op kwaliteit en prijs. Onze review is gebaseerd op de meest belangrijke onderdelen van een bluetooth speaker: De geluidskwaliteit, het formaat, het design, de Accuduur (als die draadloos is) en natuurlijk de prijs. In de review zullen de beste tien bluetooth speakers in 2021 op een rijtje worden gezet. Ook wordt er duidelijk besproken waaraan een bluetooth speaker moet voldoen en wat voor gevolgen dit kan hebben.

Wat is een bluetooth speaker?

Een bluetooth speaker, is zoals de naam je al doet vermoeden, een speaker die gebruikt maakt van Bluetooth. In deze review staan zowel draagbare bluetooth speakers, als speakers met een draad die bedoelt zijn voor in huis. Het belangrijkste van de speakers is dat deze werken met bluetooth. Bluetooth is een systeem dat zorgt voor een draadloze verbinding tussen verschillende apparaten. Bluetooth kan vaak gekoppeld worden met smartphones, televisies, speakers, IPads, en computers of laptops. Veel van de zojuist genoemde producten bevatten Bluetooth, wanneer ze recentelijk gemaakt zijn.  Bluetooth is niet meer weg te denken uit onze samenleving, en dit geldt ook voor werking met bluetooth speakers.

Bekijk snel de tien Beste Bluetooth Speakers van 2021!

Naam Bluetooth Speaker

Freqentiewaarden

Gewicht (Kg)

Bluetoothversie

Accuduur (Uur)

Prijs

1. The House of Marley

60 Hz - 20kHz

3252 Gram

4.1

10

2. JBL Charge 3

65 Hz - 20kHz

1503 Gram

4.1

20

3. JBL Flip 4

70Hz- 20kHz

826 Gram

4.2

12

4. Marshall Killburn

62 Hz- 20kHz

4028 Gram

4.0

16

5. Bose SoundLink

60 Hz- 20kHz

1081 Gram

4.0

12

6. JBL Xtreme

70Hz- 20kHz

3215 Gram

4.1

15

7. Ultimate ears Boom 2

90 Hz- 20kHz

548 Gram

4.1

15

8. Bose SoundLink Mini II

60hz- 20kHz

1214 Gram

4.0

10

9. Ultime ears MEGABOOM

90 Hz- 20kHz

877 Gram

4.0

20

10. Google Home - Smart Speaker

70 Hz- 20kHz

477 Gram

4.1

Nvt

Het bereik en de geluidskwaliteit van de speakers.

Laten we allereerst bij het belangrijkste beginnen waar je natuurlijk een bluetooth speaker voor aanschaft. De geluidskwaliteit. Om deze te testen kijken wij natuurlijk naar de specificaties van de speaker, maar wij testen hem ook persoonlijk met eigen muziek. Dit varieert van oude(re) muziek uit de jaren 60, tot een techno nummer waar een betere bas bij nodig is. Zo kom je langs alle tonen die een lied kan bevatten.

Het bereik van het geluid wordt uitgedrukt in Hertz (Hz) en Kilohertz (kHz). Deze waarden geven nauwkeurig aan hoeveel trillingen per seconden er worden gemaakt, en hoe ver een bluetooth speaker in staat is om zowel hoge- en lage tonen te volbrengen. We zijn voornamelijk geïnteresseerd in de lage tonen. Deze worden uitgedrukt in Hz. De hoge tonen kunnen vrijwel altijd door bluetooth speakers bereikt worden. Hoe lager het aantal Hz; dat het bereik aangeeft, hoe beter de bas is van de bluetooth speakers. Er zijn drie soorten ‘Speaker drivers’, namelijk: Tweeters (hoge tonen), Mid-range drivers (middeltonen) en woofers (lage tonen).

Beste frequentiewaarden en duurzaam

Door Jidde Wiegertjes | Laatste keer bewerkt: 23 December, 2018.

De nummer één op de lijst van onze beste bluetooth speakers en hij staat er niet voor niets. Ik ben een groot fan van deze speakers want wat is het een prachtig exemplaar. Laten we bij het begin beginnen. De House of Marley speaker heeft een prachtig, authentiek design en geeft je echt het gevoel dat je in Jamaica zit. Daarnaast is de speaker simpel in gebruik, goed draagbaar met een gewicht van 3.2Kg en heeft die een bluetooth bereik van tien meter.

Voordat we de specificaties van de speaker gaan doorspreken wil ik één aspect benoemen, namelijk: De speaker is gemaakt van duurzaam materiaal! Dit maakt de house of marley compleet milieuvriendelijk. Voor mij, en voor velen, is dit in 2021 een puntje van aandacht en verdient het zeker een shout-out hiervoor. Dit gezegd hebbende: laten we verder gaan op de specificaties.

house-of-marley-get-together-bluetooth-speaker
Bekijk hier de prijs op Bol.Com

Het nadeel van de speaker voor mij is dat deze best wel zwaar is voor een draagbare speaker en hierdoor minder gemakkelijk mee te nemen is dan een exemplaar van bijvoorbeeld een 1 kilo. Daarnaast wordt er nog gebruik gemaakt van de bluetooth versie 4.0, en niet van 4.1 of 4.2 Nu levert dit geen directe problemen op maar kan het in de toekomst wel zorgen voor een minder fijne bruikbaarheid. Voor de rest werkt de speaker naadloos en zeker voor de prijs waarvoor die aangeboden wordt.

De speaker heeft een frequentiebereik van 60Hz tot 20kHz. Dit is in de top tien een van de beste frequentiebereiken. De meeste speakers hebben een frequentiebereik van ongeveer 80Hz- 20kHz. Als je meer wilt weten over frequentiebereik kijk dan bovenin de review. Deze frequentiewaarden zijn zeer goed voor een speaker van deze prijs en daardoor staat die ook pal op nummer 1.

De speaker is waterbestendig en heeft een accuduur van 10 uur. De accuduur springt er niet uit maar is ook niet aan een té lage kant. In gebruik merk ik vaak dat je een speaker nooit meer dan tien uur in één zitting gebruikt. Dus tien uur is een redelijke accuduur en voor de prijs waarvoor die aangeboden wordt meer dan schappelijk. Bij minder intensief gebruik gaat de accuduur meerdere dagen mee, maar een achtereenvolgend gebruik levert een minimale accuduur van 10 uur op.

Een van de andere grote voordelen van de House of Marley speaker is dat het een zeer makkelijke speaker is. Hij werkt gemakkelijk en er zitten geen moeilijkheden bij. Verbinden met de speaker is zeer eenvoudig. Dit is ook terug te zien aan het design, wat heel veel klasse heeft maar ook heel simplistisch en uniek eruit ziet.

Concluderend wil ik graag stellen dat de House of Marley get together zijn plekje op de nummer een in deze lijst verdiend. Het is niet de speaker met de beste kwaliteit maar zeker wél de speaker met de beste prijs kwaliteitsverhouding. Voor een luttele 150 euro heb je de speaker al bij je thuis staan. Het frequentiebereik en geluidskwaliteit is voor deze prijs fenomenaal en het is een prachtig, ecologisch design met een redelijke accuduur. Kortom; het is in mijn ogen een zeer goede koop voor als je budget rond de 150 euro ligt!

Voordelen

Nadelen

 • Geweldig frequentiebereik,

 • Strak design

 • Gemaakt van duurzaam materiaal

 • Goede prijs kwaliteitsverhouding

 • Relatief zwaar

 • medium Accu-duur

Een Perfecte Koop

De nummer twee op onze lijst en tevens de eerste van JBL (Ja, er gaan er nog een aantal volgen). De JBL Charge 3. De opvolger van zijn jongere versie en wat een kwaliteit hebben ze hiermee bereikt. Voor een prijs van 119,- euro heb je deze jongen al thuis en het is het geld meer dan waard. Naast dat het een bluetooth speaker is, is het ook nog eens een powerbank. Dit komt doordat er een ingebouwde USB aansluiting aanwezig is waar je smartphones en andere devices op kan aansluiten.

DE JBL charge 3 heeft een uiterst goede geluidskwaliteit en een sterke accuduur van 20 uur. De Li-ion Accu is van 6000mAh en laadt zeer snel op. Dit maakt hem gebruiksvriendelijker dan vrijwel elke andere speaker. De JBL charge 3 is volledig spatwaterdicht. Bij deze speaker betekend dit dat deze 30 minuten op 1 meter diepte in water gehouden kan worden. Het is dus geen probleem als het eventjes gaat regenen, of als je de speaker in de buurt van je bad neerzet. Daarnaast bevat de JBL charge 3 een speaker Phone. Wanneer je gebeld wordt tijdens het luisteren is dit dus geen probleem aangezien je met één druk op de knop je telefoontje kan beantwoorden!

JBL charge 3 - Best Gekocht
Bekijk hier de prijs op Bol.Com

Eigenlijk is de JBL charge 3 een perfecte koop voor de prijs maar er is voor mij één nadeel. Het heeft geen denderend design en lijkt veel op de andere producten van JBL. JBL is geen product waarmee je qua design de blits maakt en het heeft voor mij dan ook een vrij simpel- maar wel strak design. Het is geen House of Marley of Marshall Killburn maar de speaker geeft een uniek geluid en is zeer gebruiksvriendelijk.

Naast de bovenstaande functies die de speaker bevat weegt hij ook maar 1503 gram, wat het een lichtgewicht in zijn klasse maakt en wordt er gebruik gemaakt van de Bluetooth versie 4.1. Dit maakt dat de speaker makkelijk mee te nemen is, gemakkelijk in een rugzak of tas past en je geen zware arm krijgt als je hem een dagje meeneemt naar het strand of aan het water. Maar ook in thuisgebruik is het een zeer goede keuze. Zet hem neer in de badkamer tijdens het douchen, in de keuken tijdens het koken of op je kamer tijdens het schoonmaken. Zorg ervoor dat je altijd kan genieten van de beste muziek op de beste kwaliteit.

Dan komen we op het laatste; en misschien wel het belangrijkste punt: de kwaliteit. De frequentiewaarden van de JBL charge zijn 65 Hz tot 20kHz. Nogmaals: hoe lager de eerste waarde, hoe beter de frequentie en het bereik is. Dit zijn zeer goede waarden en maakt ook dat de speaker op de nummer 2 in de lijst staat. 

Concluderend: De JBL charge 3 is van goede kwaliteit en een zeer handige koop. De accuduur is erg goed en biedt de mogelijkheid om je devices met een usb kabel op te laden. Het is mogelijk om met de speaker te bellen. Het is een lichtgewicht en een simplistisch design. Daarnaast is de kwaliteit erg goed, vooral voor de prijs waarvoor die wordt aangebonden. Kortom; deze JBL speaker verdient zijn nummer twee plek enorm!

Voordelen

Nadelen

 • Goede accuduur

 • Goede geluidskwaliteit

 • Erg licht

 • Goedkoop

 • Geen speciaal design

Perfect voor onder de honderd euro

De JBL Flip 4; de tweede JBL in de lijst verdiend ook zijn plek meer dan terecht. Voor maar 98,99 euro heb je vrijwel alles wat je zoekt in een bluetooth speaker. Iets minder kwaliteit, minder accuduur en mindere prestaties, maar voor een koop van 98,99 euro is het een ongelofelijk goede aankoop. De JBL Flip heeft net als de JBL charge 3 een JBL Connect+ optie waarmee je JBL speakers aan elkaar kunt koppelen. Hierdoor kan je een waar symfonie creëren door meerdere speakers tegelijkertijd te laten spelen. Niet heel functioneel maar wel leuk.

De JBL Flip 4 is IPX7 waterproof. Dit betekend dat de speaker tot dertig minuten onder water gedompeld kan worden. Ook deze speaker is dus goed te gebruiken bij het strand, douche of tijdens het afwassen. De Speaker heeft 3000mAh (de helft van de JLB charge) wat zorgt voor een accuduur van minimaal twaalf uur. Ook de JBL flip 4 beschikt de optie voor speaker phone, waarmee je via de speaker een telefoontje kan opnemen door één druk op de knop. De JBL flip heeft geen USB aansluiting, maar wel een 3,5mm aux aansluiting.

JBL Flip 4 Best gekocht
Bekijk hier de prijs op Bol.Com

De JBL flip 4 is een goede aankoop voor een goedkope prijs. Echter zijn er voor mij wel een aantal nadelen. Zo de frequentiewaarden die liggen op 70Hz tot 20kHz. Dit is qua kwaliteit toch wel een stukje minder dan de bovengenoemde Speakers. Daarnaast de accuduur van ongeveer 12 uur. Het is een prima accuduur die voor de meeste gelegenheden de oplossing prima biedt. Toch weegt het voor mij niet helemaal af tegen de 20 uur die de JBL charge 3 biedt. Voor maar 20 euro meer heb je toch wel wat fijne specificaties erbij, die de JBL flip 4 mist. Vergis je niet; de JBL Flip is een zeer goede koop, maar ik zou eerder kiezen voor de JBL Charge 3 als je twintig euro extra kan missen!

De JBL flip heeft een prachtig gewicht van 826 gram. Dit is een groot pluspunt aangezien de speaker dus zo licht als een veertje is. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van bluetooth 4.2. De nieuwste versie. Het is hiermee mogelijk om twee devices tegelijkertijd aan te sluiten op de speaker waardoor je muziek kunt afwisselen. Ook wel leuk als je samen om en om een liedje aan elkaar wilt laten horen. In de verpakking van de JBL go krijg je het volgende erbij: een Micro usb oplaadkabel, een Snelstartgids en een garantiekaart.

De kwaliteit van de muziek die uit de JBL Flip 4 komt is kortgezegd: Prima. De frequentiewaarden zijn 70Hz tot 20kHz. Dit zijn iets slechtere waarden dan de meesten in de lijst maar het is ook de goedkoopste speaker. Je zult niet heel veel qua kwaliteit missen maar als je geluidskwaliteit het belangrijkste vindt zou ik een andere keuze maken.

Concluderend is de JBL Flip 4 een geweldige koop als je minimaal geld wilt besteden. Wanneer je een budget van maximaal honderd euro hebt is dit dé koop voor jou. Het is een prima bluetooth speaker met prima geluidskwaliteit. De functionaliteiten zijn goed en het biedt dezelfde mogelijkheden als de andere bluetooth speakers.

Voordelen

Nadelen

 • Voordelige koop

 • Lichtgewicht 

 • Bluetooth 4.2

 • Er zijn speakers met een betere geluidskwaliteit

Prachtig Retro Design met Fantastische geluidskwaliteit

De Marshall Killburn; een van mijn allertijden favorieten. Wat een prachtexemplaar is dit! Wanneer je er naar kijkt val je al helemaal terug in de retro rock tijden en moge dit nou precies mijn favoriete muziektijden zijn. De Marshall Killburn is een kwalitatief hoogstaande speaker voor een prijs van 159,- euro. De Speaker heeft kabels die vast te zetten zijn, en los te halen zijn om hem gemakkelijk te tillen. Daarnaast heeft de speaker verschillende knoppen, om zo het volume; de Bass en de treble aan te passen naar eigen wens.

Het Design van de Marshall Killburn is iets waar je niet omheen kan en voor mij een zeer grote eye-catcher. Het straalt een vintage look uit maar tevens ook een zeer strakke en klassieke vorm. Met deze bluetooth speaker kan ik je verzekeren dat iedereen die wat muziekinteresse heeft te kijken staat! De Speaker maakt gebruik van Bluetooth versie 4.0 en heeft een aansluiting voor 3.5mm Aux-kabels. De accuduur van de Marshall Killburn is minimaal twintig uur.

Marshall Killburn bestgekocht
Bekijk hier de prijs op Bol.Com

Ik vind het bijna moeilijk om iets nadeligs over de Marshall Killburn te zeggen. Wat een design, wat een kwaliteit en wat een functionaliteiten. Maar als ik toch de nadelen van de Marshall Killburn moet benoemen dan zou het over twee aspecten gaan. Allereerst het gewicht: Een van de zwaarste op de lijst met 4028 gram. Ten tweede is dat de prijs. De Bluetooth speaker is namelijk wat aan de duurdere kant maar als je bereid bent iets meer geld uit te geven zou ik deze per direct aanraden!

De geluidskwaliteit van de Marshall is zuiver, met mooie heldere tonen en goede middel-klanken. Daarnaast is de Bass erg goed voor een bluetooth speaker. De frequentiewaarden van de speaker zijn 62Hz tot 20kHz. Dit zijn goede waarden maar niet de beste in de lijst. Deze waarden concurreren nét niet met de house of marley. Desondanks is de muziekkwaliteit fenomenaal.

Het is bij de speaker wel duidelijk te horen dat de muziek uit één richting komt. Waarbij dat bij 360 graden speakers minder is, omdat die het geluid beter verdelen. Maar omdat de muziek van goede kwaliteit is en de speaker erg krachtig vormt dit totaal geen probleem. En het fijne aan een bluetooth speaker is, is dat je gemakkelijk de muziek jouw richting op kan draaien. De speaker is spatwaterdicht en heeft de mogelijkheid om via de speaker te bellen.

Concluderend wil ik zeggen dat de Marshall voor mij dé perfecte koop is. Het is een prachtig design dat je een echt vintage gevoel geeft. Vooral als je liefhebber bent van de wat ‘oudere’ muziek is dit echt een prachtexemplaar. Naast het mooie design is de geluidskwaliteit ook nog prachtig en loepzuiver. De speaker heeft prachtige klanken en er zit goede kracht achter. Kortom: Als je iets meer geld te besteden hebt, en je bent een echte muziekliefhebber, zoek dan niet verder!

Voordelen

Nadelen

 • Prachtig Retro Design

 • Goede geluidskwaliteit

 • Krachtig

 • makkelijk te tillen

 • Redelijk zwaar

 • Bluetooth versie 4.0

360 Graden Muzieksensatie

De Bose Soundlink Revolve is kort gezegd een zeer goede speaker. Deze speaker bezit namelijk alle benodigde functionaliteiten. Namelijk: Hij is spatwaterdicht en je kan bellen via de speaker. Daarnaast kan de Bose Soundlink best tegen een stootje en zorgt het voor een goed geluid. De Bose Soundlink heeft geen USB kabel om de mobiele telefoon op te laden. De accuduur van de Bose bedraagt 12 uur. De speaker maakt gebruik van Bluetooth 4.0.

Wat hét grote voordeel van de Bose Soundlink is is dat deze een 360 graden geluid geeft door zijn ronde vorm. Hierdoor komt er een consistent en gelijkmatige dekking van het geluid uit wat heel mooi klinkt. Voor het beste resultaat plaats je hierdoor de speaker midden in de ruimte. Wat je ook kan doen is de speaker in de hoek van een kamer plaatsen zodat het geluid weerkaatst wordt door de muren en een meeslepend effect met zich meebrengt. 

Bose Soundlink Revolve Best Gekocht
Bekijk hier de prijs op Bol.Com

Er zijn een aantal nadelen te benoemen aan de SoundLink Revolve. Voor de prijs van 159,- euro verwacht je toch dat alles erop en eraan zit. De Bose mist in dit geval een twee dingen. De speaker mist namelijk een USB poort waarmee je je mobiele telefoon kan opladen. Dit is niet voor iedereen van belang maar voor sommigen is dit wel belangrijk. Daarnaast mist het een goede accuduur. De accuduur van de Bose is namelijk twaalf uur. De accu bestaat uit een lithium-ionnacu accu.

Een hele vette, en nieuwe functionaliteit van deze speaker is dat je via de speaker Siri kan aanspreken. Vervolgens wordt er een signaal verzonden naar je telefoon vanuit de speaker die de opdracht uitvoert. Er is ook een bose Soundlink Revolve + met een betere batterijduur en een hoger volume. Maar deze is dan ook flink wat duurder.

De Bose Soundlink Revolve zijn frequentiewaarden zijn 60Hz tot 20kHz. Dit zijn goede waarden. Maar naast dat het bereik van de tonen erg goed is, is de speaker ook erg krachtig. Er komt een prachtig geluid uit de speaker en er zit veel volume achter. Ook is de speaker, zoals eerder benoemd, rond en komt er uit 360 graden muziek wat een prachtig volume met zich meebrengt. Over de kwaliteit van de muziek van deze speaker ben ik zeer tevreden. De reden om deze speaker aan te schaffen is puur gebaseerd op geluidskwaliteit waar de speaker erg in uitspringt.

Concluderend zou ik zeggen dat het een zeer goede speaker op gebied van geluidskwaliteit is. De 360 graden muziek brengt prachtige kwaliteit met zich mee. Daarnaast missen er wel een aantal dingen zoals een USB aansluiting, een lange accuduur en een verbeterde bluetoothversie. Toch is het zeker waard om deze speaker te kopen puur voor het prachtige geluid. Daarnaast heeft de speaker een mooi design en springt het eruit ten opzichte van de andere bluetooth speakers. Er is geen andere speaker met een soortgelijk Design wat het een leuke koop maakt.

Voordelen

Nadelen

 • Prachtige geluidskwaliteit

 • 360 graden muziek

 • mooi design

 • goed toonbereik

 • Bluetooth 4.0

 • geen USB aansluiting

Dé Partyspeaker met krachtige Bass

De JBL Xtreme is een zeer krachtige speaker. De Speaker heeft een zeer diepe Bass. Dit komt door de vier aanwezige transducers en twee zichtbare Bass-radiatoren. De speaker is spatwaterdicht, gebruik bluetoothversie 4.1 en heeft een heuse accuduur van 15 uur. De speaker weegt zon 3200 gram. De speaker bezit niet een, maar twee USB poorten om mobiele telefoons mee op te laden. De prestaties van de JBL Xtreme zijn zeer, zeer goed. Maar hier betaal je dan ook 169 euro voor!

Het grote voordeel van de JBL Xtreme zijn de krachtige klanken en de goede Bass. In mijn ogen is deze muziek meer gemaakt voor EDM (Electronic Dance Music) zoals techno, drum & Bass etc. Het is een zeer krachtige speaker en de geluidskwaliteit is erg goed. Daarnaast leent de accuduur van 15 zich goed ervoor om de speaker mee te nemen voor een klein feestje. Dit is voor mij dé partyspeaker en het beste om in groepen te gebruiken. Er zit een krachtig volume achter maar ik zou aanraden deze niet altijd op 100% te zetten. Dit gaan ten koste van de geluidskwaliteit en dat is zonde van de muziek die je speelt!

JBL Xtreme Bestgekocht
Bekijk hier de prijs op Bol.Com

Een van de weinige nadelen die de JBL Xtreme bezit is het zware gewicht. De speaker weegt 3200 gram en dat maakt hem niet de meest lichte van de lijst. Daarnaast zijn de frequentiewaarden van de speaker niet de allerbeste. Dit de beschikbare tonen zijn in vergelijking met de rest van de lijst ook niet de hoogste. Maar dat neemt niet weg dat de speaker zeel veel kracht heeft en een goed en sterk geluid produceert. Het andere nadeel van de JBl Xtreme is dat het design niet veel nieuws is. Hij lijkt op veel andere bluetooth speakers in de lijst en heeft geen excentriek design zoals de Marshall Killburn of de House of Marley.

De frequentiewaarden van de JBL Xtreme zijn 70Hz- 20kHz. Dit zijn op zich prima waarden maar qua frequentie kan het niet tippen aan de voorgangers van de lijst. Waar de JBL Xtreme zijn onderscheid maakt is in de Bass. Door de krachtige Bassgeluiden is het zeker een andere speaker dan de anderen. Dus de speaker is perfect voor muziek die gecomplimenteerd wordt door een wat krachtigere Bass

Concluderend zou ik zeker zeggen dat de JBL Xtreme een goede koop is. Maar dit hangt heel erg af van wat je bedoelingen zijn met de speaker. Zoals de titel al verklapt is dit dé speaker voor een feest met een kleine(re) groep. De Bass tonen zijn zeer krachtig en er komt een goed sterk volume uit. Dit gecombineerd met een accuduur van 15 uur en spatwaterdicht. Dit leent de speaker ook perfect om deze buiten te gebruiken, zonder je zorgen te maken over regenval. Dit is dus kortweg dé speaker voor een feestje en een lekkere chill-avond met vrienden.

Voordelen

Nadelen

 • Krachtige Bass

 • Accuduur van 15 uur

 • Twee USB poorten

 • Relatief Prijzig

De ultimate ears boom 2 van Black dragon is het broetje van de MEGA die wat later in de lijst vernoemd wordt. Ook deze speaker heeft een krachtige bass en maakt gebruik van bluetooth 4.1. Daarnaast is de speaker waterdicht- dus niet spatwaterdicht. Hierdoor kan de speaker voor korte tijd volledig onder water belanden. Daarnaast is de speaker vrij stevig- waardoor die ook wel tegen een stootje kan. De speaker heeft een accuduur van 15 uur en weegt 548 gram (minste op de lijst). Het is met de speaker mogelijk om meerdere speakers aan elkaar te koppelen. Er is een USB aansluiting maar die is wel redelijk verstopt onder de afdekking. Hierdoor is het moeilijker om met een dikke USB kabel deze in te pluggen.

Er zijn drie grote voordelen van de Ultimate Ears Boom 2. Namelijk de lage prijs ten opzichte van de prima geluidskwaliteit. De Bass is vrij sterk en het heeft een prima vermogen. De frequentiewaarden zijn niet geweldig. Het derde grote voordeel is het ongelofelijk lichte gewicht van 548 gram. Daarnaast produceert de speaker een erg mooi 360 graden geluid.

Ultimate ears boom 2 Bestgekocht
Bekijk hier de prijs op Bol.Com

Het nadeel van deze speaker is voor mij de frequentiewaarden. Deze worden hieronder verder besproken. Daarnaast is de speaker vrij klein en daarom produceert het net wat minder geluid dan de eerder genoemde speakers op de lijst. Het design van de speaker maakt het moeilijk om een USB kabel eraan te koppelen die van grotere omvang is. Daarom moet het soms met een micro-USB kabel wat onhandig is.

De frequentiewaarden van de speaker zijn 90Hz – 20kHz. Dit zijn tot nu toe de slechtste waarden op de lijst maar het is een relatief goede speaker. Ondanks de minimale frequentiewaarden is de speaker wel erg krachtig en produceert deze een mooi Bass geluid. Als je iets meer volume wilt dan zou ik kiezen voor zijn grotere broer de Ultimate Ears MEGABOOM. Deze staat op plek 9 van de lijst.

Concluderend is de Ultimate Ears Boom 2- Black Dragon een prima speaker. Het is niet mijn persoonljik favoriet maar de prijs kwaliteitsverhouding is goed. Daarnaast produceert de speaker een zeer goede bass, en heeft deze een mooi Design. Ook is de speaker volledig waterdicht ten opzichte van de spatwaterdichtheid van de meeste speakers. Dus perfect om in de zomer- badkamer of bij het zwembad te gebruiken! De speaker is voor een prijs van 99,- euro zeker een goede aankoop als de specificaties bij je passen. Zo niet zou ik met een besteedbaar vermogen van ongeveer honderd euro eerder kiezen voor de JBL Flip 4.

Voordelen

Nadelen

 • Goede Bass

 • Waterdicht

 • Mooi design

 • accuduur van 15 uur 

 • Frequentiebereik van 90Hz

 • Kleine speaker

Compact en prachtig zuivere tonen

De Bose SoundLink Mini is een geweldige bluetooth speaker. De speaker heeft prachtige muziek kwaliteit met hele mooi hoge- en lage tonen. De Mini II is een compacte speaker die gemakkelijk overal mee naar toe te nemen is. De speaker past in de palm van je hand maar produceert waanzinnige tonen voor zo’n kleine unit. De speaker weegt 1214 gram en heeft een ingebouwde microfoon waardoor je er ook telefoongesprekken mee kunt voeren. De speaker heeft een accuduur van 10 uur en gebruikt bluetooth versie 4.0

Ik vind de Bose SoundLink Mini II een van de beste bluetooth speakers op de lijst- maar daar betaal je ook voor. De speaker kost namelijk 189,- euro wat hem de duurste speaker op de lijst maakt. De voordelen van de speaker zijn er voornamelijk twee. De compactheid van de speaker gecombineerd met de prachtige geluidskwaliteit. Zowel de hoge als de lage tonen zijn puur, zuiver en krachtig. Dit is bewonderenswaardig voor een speaker van dit formaat. De reden waarom de speaker op plek 8 staat is omdat de speaker vrij duur is, ook in prijs-kwaliteit. Maar dat neemt niet weg dat deze speaker perfect is voor mensen die het niet erg vinden om wat meer geld uit te geven- en graag een compacte speaker willen. Dan is deze speaker perfect!

Bose Soundlink Mini 2 Bestgekocht
Bekijk hier de prijs op Bol.Com

De speaker heeft een aantal nadelen. De speaker is namelijk niet waterdicht, of spatwaterdicht. Daarnaast maakt de speaker gebruik van bluetooth versie 4.0, en heeft deze een accuduur van 10 uur. De accuduur is niet een groot probleem want dit is een speaker die vaak binnenshuis gebruikt zal worden. Daarom is er vrijwel altijd een stopcontact in de buurt om de speaker aan de oplader te leggen. Het andere nadeel van de speaker is voor velen natuurlijk: de prijs. Maar wanneer geld geen rol speelt- is dit één van je beste keuzes!

De geluidskwaliteit van de speaker is zeer goed- zuiver en krachtig. De frequentiewaarden zijn 60Hz tot 20kHz. Ik ken bijna geen speakers die kunnen concurreren op het gebied van muziekkwaliteit met deze speaker. Het geluid is simpelweg te omschrijven als hemels. De Bas is uitstekend en ondanks het kleine formaat is de gehele kamer makkelijk gevuld door de muziek. De speaker is wél vol gericht op het spelen van muziek. Het ondersteunen van films of Games is af en toe te zwaar voor de speaker; en dit gaat dan ten koste van de geluidskwaliteit. Maar voor muziek is dit dé perfecte kwaliteitsspeaker als je het geld ervoor hebt!

Concluderend zou ik zeggen dat wanneer je het geld ervoor over hebt, en je geniet van de kwaliteit van muziek, dit dé speaker is om te kopen. De prestaties van de speaker zijn voor de rest niet denderend en speciaal, maar de geluidskwaliteit maakt dat meer dan goed. Er is bijna geen andere speaker binnen deze prijsklasse die hieraan kan tippen. Bose maakt alweer zijn naam waar en met wat een prachtig ontwerp. Een grote aanrader!

Voordelen

Nadelen

 •  Prachtige geluidskwaliteit

 • Goede prijskwaliteit

 • Goed voor binnen huis

 • Prijzig

Voor buitenshuis gebruik

De ultimate ears MEGABOOM is de grotere broer van de Ultimate Ears Boom 2 van Black Dragon. Deze speaker is niet mijn all-time favoriet maar verdient wel een plek in de lijst. De speaker verschilt op een aantal vlakken van zijn jongere- en goedkopere broertje. De speaker verschilt voornamelijk in kracht en Bass. Ook qua design vindt ik de speaker mooier dan zijn broertje. De speaker weegt ietsje meer, namelijk 877 gram. Dit is nog steeds heel erg licht. Er wordt gebruik gemaakt van bluetooth versie 4.0 en hij heeft een accuduur van 20 uur. Dit is 5 uur meer dan de Boom 2. ‘

De speaker is water- en schokbestendig. Daarnaast heeft de speaker een aantal leuke extra features. Je kan namelijk de MEGABOOM-app downloaden waarmee je een muzikaal alarm kan instellen, 5 volledig aanpasbare 5-band EQ en je kan op afstand bestuurbare aan-en uit knoppen instellen. De speaker ontvangt regelmatige updates waardoor de kwaliteit verbeterd blijft worden. De speaker heeft een grab’n go ontwerp. Dit betekend dat het gemakkelijk is om de speaker op elk moment mee te nemen en deze voor elke plek leent. Ook heeft het een mooi 360 graden geluid en een bereik van maar liefst 30 meter! Ook is de accuduur van 20 uur erg goed.

Ultimate ears megaboom Bestgekocht
Bekijk hier de prijs op Bol.Com

Een aantal nadelen van deze speaker komen overeen met zijn jongere broertje. Dit gaat voornamelijk over het bereik van de muziek qua tonen. De Bass is erg goed maar de hoge tonen laten nog wel eens afweten. Voor de nadelen van de speaker zou ik even kijken bij de nummer 7 in de lijst, want de nadelen komen overeen.

De geluidskwaliteit van de speaker is prima. Er zijn veel speakers met betere geluidskwaliteit. Maar er zijn een aantal onderdelen van de kwaliteit erg goed. Namelijk: De Bass en het volume. De speaker is zeer krachtig en produceert hierdoor hard- maar toch zuiver geluid. Combineer dit met een compact design en een licht gewicht en het is een goede koop. Met maar 877 gram is het een extreem lichtgewicht.

Concluderend is deze speaker geen uitspringer, maar wel goed. De speaker heeft een mooi Design. Leuke extra opties met de MEGABOOM-app en een prima geluidskwaliteit. De Bass en de kracht van de speaker zijn zeer goed. De accuduur van twintig uur zorgt ervoor dat deze speaker heel erg lang meegaat en dat is fijn wanneer je buitenshuis de speaker wilt gebruiken. Dit is voor mij écht een speaker die het beste is voor buitenshuis gebruik, of een weekendje weg. Voor binnenshuis gebruik zou ik de keuze op een andere speaker laten vallen. Kortom: een goede speaker voor buiten met krachtig geluid, zeker het bekijken waard!

Voordelen

Nadelen

 • Goede accuduur

 • krachtige speaker

 • MEGABOOM-app

 • Niet de beste frequentiewaarden

Je persoonlijke agenda

De laatste speaker in de lijst is wat anders dan de anderen. Dit is namelijk de Smart Speaker van Google Home. Deze speaker is niet alleen gericht op het afspelen van muziek; sterker nog de functionaliteiten liggen ergens anders. De Google Home is namelijk een ‘Slimme speaker’ die bediend wordt met je stem. Er zit een geïntegreerde Google Assistant in die vragen kan beantwoorden en je opdrachten uitvoert. Een beetje zoals Siri dus. Je kan de Google Home het beste plaatsen in je keuken, woonkamer of slaapkamer en laten helpen met je dagelijkste taken! De speaker maakt gebruik van Bluetooth 4.1 en weegt een luttele 477 gram. Het gewicht is niet erg van belang omdat de speaker vaak aan een muur wordt gemonteerd.

Er zijn twee manieren om de speaker te activeren. Je zegt of ‘Hey Google’ of ‘Ok Google’. Hierna stel je je vraag, of geef je een opdracht. Een voorbeeld hiervan is: ‘Hey Google, gaat het vandaag regenen’? Dit systeem is extreem geavanceerd en biedt ontiegelijk veel mogelijkheden, die elke dag weer uitgebreid worden. Steeds meer bedrijven zijn bezig met voice search en andere mogelijkheden hiervan en dat zorgt ervoor dat de Google Home Smart Speaker de meest innovatieve speaker is die momenteel op de markt is! De speaker ondersteund een aantal audioplatformen. Dit zijn ze: Spotify, Google Play Music, TuneIn, Youtube Music en Deezer. Een groot voordeel van de speaker is dat je deze kan koppelen met overige speakers in je huis waardoor je meer geluid kan creëren of een heus surround-sound systeem kan neerzetten!

Google home smart speaker
Bekijk hier de prijs op Bol.Com

Voor muziek is dit niet de allerbeste optie. Als je een bluetooth speaker zoekt die puur gericht is op het afspelen van muziek is dit niet de juiste keuze voor jou. Maar deze speaker biedt veel meer dan alleen maar muziek. Een ander nadeel van de speaker is dat sommige opties software pakketten kunnen vereisen. Daarnaast werkt de speaker niet op accu, dus deze moet constant aan het netstroom zitten om te werken.

De geluidskwaliteit van de speaker is niks speciaals. De speaker geeft een prima geluid, met een prima kracht en bereik van klanken. Maar zoals eerder gezegd is het niet puur muziek waarvoor je deze speaker aanschaft. De speaker is geoptimaliseerd op met velen systemen samen te werken zoals je Chromecast, Philips Hue verlichting, Nest, TP-link, Google Apps (Kalender, play music en meer), Samsung SmartThings en nog veel meer!

De Speaker is een zeer innovatief product dat oneindige mogelijkheden biedt. Het is dé toekomst van interactieve speakers en voor de echte ondernemers onder ons is het een prachtige aankoop. Ik zou deze speaker niet voor iedereen aanraden. Maar wanneer je er een fan van bent, en hem dagelijks gebruikt zorgt deze speaker ervoor dat je minuten aan tijd per dag bespaart. Ook is het natuurlijk leuk om op een interactieve wijze muziek af te kunnen spelen of anderen dingen kunnen doen. ‘Hee Google, koop de Google Home!’.

Voordelen

Nadelen

 • Interactief en Slim

 • Voordelige koop

 • Oneindige mogelijkheden

 • Muziekkwaliteit is gemiddeld

 • Mogelijk software pakketten aanschaffen

JBL Go 2-

Beste speaker onder de 50 euro.

We hebben bewust gekozen deze speaker niet in de lijst op te nemen omdat hij niet aan de kwaliteit voldoet die wij als maatstaf stellen. Echter is de prijs/kwaliteitsverhouding zeer goed. Deze draadloze bluetooth speaker kent bijna iedereen wel. Het betreft namelijk de JLB Go 2. De vernieuwde versie van de zeer succesvolle JBL Go. Het is een zeer compacte bluetoothspeaker die een batterijduur van vijf uur met zich brengt. Het is mogelijk muziek af te spelen via beiden Bluetooth en een aux-ingang. De grootste verbetering van de JBL Go 2 ten opzichte van zijn jongere broertje is dat de JBL go 2 waterdicht is. Ook is er een kleine verbetering gekomen in de kwaliteit van het geluid.

 

JBL Go 2 - Best gekocht
Bekijk hier de prijs op Bol.Com

Ondanks dat we niet teveel tijd willen weiden aan deze bluetooth speaker zijn er aantal belangrijke punten te noemen. De grootste voordelen van de JBL go 2 zijn namelijk het gewicht, de afmetingen en de prijs. Het is van een zeer klein formaat wat het optimaal maakt om overal mee naar toe te nemen. Je kan de JBL zelfs gemakkelijk in je jas, tas of diversen stoppen en zo raak je hem nooit kwijt. Daarnaast is de JLB go een echt lichtgewicht en is de geluidskwaliteit ondanks de verwachtingen zeer goed voor de prijs. De JBL go 2 is nu op de markt voor een schappelijke prijs van 34,- euro. Als je op zoek bent naar de goedkoopste optie voor de beste kwaliteit is dit veruit je beste koop! De frequentie van de JBL Go 2 is: 180Hz – 20kHz.

Voordelen

Nadelen

 • Zeer licht (271 gram).

 • Bluetooth 4.1

 • Goede prijs/kwaliteit

 • Klein in formaat

 • Slechte geluidskwaliteit ten opzichte van duurdere speakers

 • Batterijduur van 5 uur

 • Slechte frequentiewaarden.